WCS világbajnoki nyitó hétvége: Polt vs Classic

Ander . Hírek 2092

GlobalFinals_WCS_Z

A 2014-es WCS Világbajnoki Döntő várhatóan az év legnagyobb StarCraft II versenye. A legjobb 16 közötti mérkőzéseket november 1-én játsszák a Világbajnoki Nyitó Hétvégén, és az innen továbbjutó 8 játékos vehet majd részt a BlizzCon keretein belül megrendezett Világbajnoki Döntőben november 7-én. Mivel a világ 16 legjobb játékosa küzd meg a trófeáért, így minden mérkőzés kihagyhatatlannak mondható. Ez a cikksorozat, melynek forrása a hivatalos WCS oldal, a legjobb 16 mérkőzéseit és játékosait mutatja be.

A mai nap párosításban egy Terran és egy volt Terran játékos kerül bemutatásra. A 4. Polt és 13. Classic idén nem először találkoznak, most vajon más lesz a végeredmény?

Polt vs Classic

2014-es egymás elleni mérleg: 3-2 Polt javára

Polt vs Protoss a 2014-es WCS versenyeken: 52-30

Classic vs Terran a 2014-es WCS versenyeken: 16-6

Polt azzal tűnik ki a világ legjobb Terranjai közül, hogy képes felmérni mire készülnek ellenfelei és erre azonnal tökéletesen reagálni. Mindezt olyan zökkenőmentesen, hogy az ember azt hinné, hogy Polt a vetélytársa gondolataiban olvas. Polt nagyon jól szerepelt a 2014-es évben, minden versenyen, amin részt vett legalább az elődöntőkig jutott. Hiba volna azt feltételezni, hogy a Terran szupersztár lecsillapodott, csupán azért, mert nem teljesít olyan fölényesen, mint 2013-ban. Ha soO nem volna, idén biztos Poltra hivatkoznánk úgy, mint a „WCS legjobb 2. helyezettje”. Ehelyett sokkal inkább érdemes úgy tekinteni ezekre a 2. helyezésekre – mind Poltéra és soOéra – mint a következetesség bizonyítéka, mely közelebb juttathat játékosokat a WCS Világbajnoki Döntőjéhez. Végül is a második helynél közelebb már nem lehet jutni az elsőhöz.

A WCS 2. szezonjában Classic volt egyike azon játékosoknak, akik számára biztos út vezetett a bajnoki győzelemig és érdekes lesz látni hogyan tudja vegyíteni a legjavát annak, ami akkor működött, azzal amit a kiábrándítónak számító 3. Code S szezon során tanult. Classic Maruval küzdött meg a GSL júniusi elődöntőjében, és azóta nem került szembe Polt kaliberű Terran játékosokkal tétmérkőzésen. Az idő majd eldönti, hogy a Maru elleni ádáz küzdelem tapasztalata segítségére lesz-e. Ha nem, akkor sem ő lesz az első Protoss játékos, akinek a semmiből kell összetákolnia egy nyerő stratégiát Polt ellen.

Mit mondanak a kommentátorok Poltról:

Polt rendkívül magabiztos. Ha a mérkőzés túljut a 16-17. percen és nincs hátrányban, akkor istenként játszik 4+ bázison.
– Kevin „Rotterdam” van der Kooi, WCS Amerika

Mit mondanak a kommentátorok Classicról:

Nehéz rámutatni Classic legnagyobb gyenge pontjára. Azon játékosok közé tartozik, akit újra és újra látunk, de nem találunk semmi teljesen nyilvánvaló hibát a játékában, leszámítva talán azt, hogy a rázós helyzetekről nem rendelkezik kellő tapasztalattal. Az egyetlen döntős élménye, egy csapattárs elleni mérkőzés. Azt gondolom ez komoly tényező lehet, mikor a BlizzConon a világ egyik legnagyobb StarCraft II versenyének porondjára lép.
– Andrew „Moonglade” Pender, Proleague

A játék korai és középső szakasza. Ekkor tud leginkább előnyökre szert tenni. Ami gyakran utat nyit neki a végjátékba, és ha oda el tud jutni, akkor a sereg összeállítása és játéka ütős lesz.
– Wolf Schröder, GSL

Forrás


Leave a comment

You must be logged in to post a comment.