WCS világbajnoki nyitó hétvége: Zest vs Life

Ander . Hírek 1823

GlobalFinals_WCS_Z

A 2014-es WCS Világbajnoki Döntő várhatóan az év legnagyobb StarCraft II versenye. A legjobb 16 közötti mérkőzéseket november 1-én játsszák a Világbajnoki Nyitó Hétvégén, és az innen továbbjutó 8 játékos vehet majd részt a BlizzCon keretein belül megrendezett Világbajnoki Döntőben november 7-én. Mivel a világ 16 legjobb játékosa küzd meg a trófeáért, így minden mérkőzés kihagyhatatlannak mondható. Ez a cikksorozat, melynek forrása a hivatalos WCS oldal, a legjobb 16 mérkőzéseit és játékosait mutatja be.

A WCS rangsorban 3. Zest és 14. Life is GSL Code S Royal Roader, azaz bajnokok lettek az első versenyben, amiben részt vettek. A WCS Világbajnoki Döntőjébe is most jutottak el először, lehet ismét melléjük szegődik a kezdők szerencséje.

Zest vs Life

2014-es egymás elleni mérleg: 3-1 Zest javára

Zest vs Zerg a 2014-es WCS versenyeken: 30-16

Life vs Protoss a 2014-es WCS versenyeken: 39-29

A KeSPA Kupában mutatott teljesítménye betonozta be Zest helyét a WCS elitje között. Ereje teljében volt a bajnokságban, rendíthetetlen védelmet, fantasztikus microt és egy WCS Világbajnoki cím várományosához illő ösztönöket mutatott. Tudta hogyan kell életben maradni lehetetlen helyzetekben, mikor kell támadni és egy rizikós összecsapást győzelemre váltani. Mindezt az után, hogy fölényes győzelmet aratott a GSL Code S 1. szezonjában, ezzel új rangsort felállítva a koreai régióban. Ahhoz, hogy a Világbajnoki Döntőben valaki túljusson Zesten arra lesz szüksége, hogy a Protoss sztárnak rossz napja legyen, ideális legyen a pályák leosztása és legyenek váratlan húzásai.

Life WCS pontjainak többségét tavasszal szerezte, a GSL Code S 1. szezonjában elért 3-4. helyezéssel és a DreamHack Bucharest bajnoki címével. A Life számára kedvező sorsolások, ezeken a bajnokságokon olyan ellenfelekkel hozták össze, akiket lerohanáson alapuló játék stílusa összezavart és így nem tudtak igazán kibontakozni. A 2013-as Világbajnoki Döntőben láthattuk ahogyan sOs agresszív stílusa sokkolta vetélytársait és egészen a bajnoki címig és a vele járó 100 000 dolláros díjig juttatta. Life feladata az lesz, hogy megismételje ezt a teljesítmény, csupán, egy határozottan Zerg megközelítésből.

Mit mondanak a kommentátorok Zestről:

Azt kell, hogy mondjam Zest a legjobb formáját hozta az elmúlt néhány hónapban, minden Protossnál magasabb szinten játszik és a tökéletes időpontot választotta a kiteljesedésre, éppen-pont a BlizzCon előtt.
– Andrew „Moonglade” Pender, Proleague

Mit mondanak a kommentátorok Liferól:

Ha csupán egy egységet kellene Life kezébe adnom, amivel nyerő helyzetbe hozhatom, akkor ez a Zergling lenne, a speed elkészülésének pillanatában. Ilyenkor minden lehetséges. Időről-időre láthattuk ahogyan Life megtalálja a módját annak, hogy speedlingjei kritikus veszteségeket okozzanak ellentámadásokkal és hátbatámadásokkal.
– Andrew „Moonglade” Pender, Proleague

[Life akkor teljesít legjobban], ha egy apró előny lehetőséget ad számára, hogy micro harcban kerekedjen felül vetélytársán. Kivéreztesse. Ne hagyd, hogy egy Zerglinget is bejuttasson a főbázisodra.
– Wolf Schröder, GSL

Forrás


Leave a comment

You must be logged in to post a comment.