Keith R. A. DeCandido: NOVA

ProfessorJ . Könyvajánló 1711

Könyvajánló részlegünk segítségével szeretnélek benneteket kicsit mélyebben bevezetni a Starcraft világába. Mint tudjátok a Blizzard játékok alapján készült könyvek az alapjátékok kerettörténeteinek egy-egy kis szeletébe engednek bepillantást.

Első rész: Keith R. A. DeCandido: NOVA

Sokak kedvence a Terranok bérgyilkosa, a mechanikus egységek mumusa, az atomtámadások mestere, és a pszionikus képességeiről méltán híres Ghost. Mai történetünk címe lehetne a következő is: Ghost születik, mégpedig az egyik legerősebb, ám elégedjünk meg egy névvel, mely befolyásolni fogja a késobbi Starcraft-történet alakulását.

Nova

A történet a Konföderáció megdöntése előtti fél évet dolgozza fel egy régi család sarja, November Annabella, alias „Nova” Terra szemszögéből. Nova teljesen átlagos leányzó, csupán annyit vesz észre magán, hogy sokkal jobban együtt érez másokkal. A tizenötödik születésnapja azonban fordulópontot jelent az életében, szeme láttára végzi ki családját egy a lázadókhoz tartozó terrorista csoport néhány tagja. Ekkor azonban elszabadul Nova minden fájdalma és dühe, s tudta nélkül mindenkit megöl közvetlen környezetében. Mikor ráébred mit is tett valójában, rájön hogy valami nincs rendben vele, legszívesebben meghalna és Tarsonis City nyomornegyedébe menekül. A „Csatornában” bujkálva lassan ráébred, hogy csak akkor maradhat életben, ha megbarátkozik újdonsült képességeivel. A Csatorna ura, a hírhedt drogdíler, Fagin is felfigyel a különleges képességekkel rendelkező lányra, majd a hadseregtől csempészett pszi-szűrő segítségével szolgájává teszi Novát, aki ha életben akar maradni úgy táncol, ahogy Fagin fütyül.

Eközben a Szellem-program egyik ügynöke, Malcolm Kelerchian is felfigyel a Terra-család tragédiájára, s rá kell ébrednie, hogy nem terroriták rendezték a vérontást, hanem Nova. Mal a lány nyomába ered a Csatrona mélyére, ám nem ismeri ki az idegen környezetben. Fél évvel később azonban Mal egy régi kollegája révén nyomra bukkan és egy kisebb gyalogos egység segítségével a lány megmentésére indul. Az akció sikeres és Novát bevonják a Szellem-programba.

A végső poént nem lövöm le, majd elolvassátok…

Aki tehát szereti a Ghostokat, az izgalmas, akciódús történéseket, és főleg a Starcraft storyt az nem fog ebben a könyvben sem csalódni, hisz a regény elején található egy Chris Metzen (Blizzard „atyaúristen”) ajánlás is, tehát ha valamit maga a Blizzard ajánl abból rossz nem sülhet ki.

folyt. köv.


ProfessorJ

SZTE ÁJTK politológus hallgató vagyok,szeretem a Blizzard játékokat... Foleg kerettörténeti spec vagyok...

Comments (2)

  • DarkDevil

    |

    Én már nem is egyszer olvastam el és nem tudom megunni!!!!!

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.