Starcraft II Q&A Batch 10

ProfessorJ . Hírek 1176

Folytatódik Q&A rovatunk, Karune ismét válaszol kérdéseinkre. Az eredetit itt, a legacys hírt pedig itt találhatjátok. Mai témáinkból: Predator, Phase Cannon, Colossus, Thor és egy kis multiplayer. Most pedig tekintsünk be a kulisszák mögé!!!

1. A Predator „Intercept Missiles” képessége tulajdonképpen mit is csinál?

A Predator fel van szerelve egy védekező lézer rendszerrel, mely képes elpusztítani a felénk érkező ellenséges lövedékeket. Ez a képessége teszi a Predatort tökéletes támogató egységgé és segít megvédeni a lassúbb anyahajókat, mint pl. a Battlecruisert.

2. A Radar Tower képes észlelni a Fog of Warban található láthatatlan egységeket is?

Nem. Máshogy fogalmazva a Sensor Arrayek és a Radar Towerek csupán a Missile Turretekre vannak hatással, tehát a Missile Turretek a saját range-ükön belül képesek észlelni a láthatatlan egységeket.

3. A Thor képes magát megvédeni a légi egységek ellen is?

A Thor légi egységeket is képes támadni, ám nagy hátránya, hogy a légi egységek elleni támadási sebessége rendkívül lassú. Ezért is ajánlatos minden esetben Thor egységeinket más támogató egységekkel együtt használni.

4. A Missile Turret tudja támadni a Thort?- mint ahogyan a Colossust is tudja támadni, ugyanis mindkét egység mérete elég nagyra sikeredett.

Nem. A Missile Turret csak Colossust tudja támadni méretbeli problémájából adódóan.

5. A Phase Cannonok megsemmisülnek-e, ha nincsenek a Pylon mátrix közelében?

Nem. Ha a Phase Cannon a Pylon erőterén kívülre mozog, nem semmisül meg. Tehát ha elhagyottnak tunt Phase Cannonnal talákozunk, mely nincs Pylon hatósugarán belül, akkor az mozgásra képes még, ám energiaformába alakul át. A Phase Cannon addig nem képes letelepedni és felvenni támadó alakját, amíg nem ér valamelyik játékos irányította Pylon erőterébe. Energiaformában a Phase Cannon elveszti pajzsát, védelem nélkül marad, így különösen sérülékeny bármilyen ellenséges sebzéssel szemben.

6. Ha egy játékos többjátékos üzemmódban elhagyja csapatát és kilép az adott játékból, az MI átveszi a helyét, vagy a többi játékos irányíthatja a korábbi csapattárs egységeit?

A computer MI nem tudja irányítani multiplayer játékban a csapattárs egységeit, ha az kilép a játékból. Tehát, ha a szövetséges control panel be van kapcsolva, akkor a játékosok irányíthatják csapattársaik egységeit, ha azok kilépnek az adott játékból.

Forrás:


ProfessorJ

SZTE ÁJTK politológus hallgató vagyok,szeretem a Blizzard játékokat... Foleg kerettörténeti spec vagyok...

Comments (1)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.