Kerge Zergeségek

Astonkacser . Blog 1133

Az SC2 Blog vette a fáradtságot és kigyűjtött pár hivatalos fórum témát, amiben a lelkes fanok különböző Zerg egységeket dolgoztak ki, beleértve a koncepció rajzokat, egység képességeket és fejlesztéseket. Ha a Blizzardtól nem kapunk Zerg egységeket, akkor csemegézzünk hát ezeken egy kicsit, kíváncsi vagyok hány ilyen ötlet fog vissszaköszönni majd a Zerg egységek hivatalos bemutatásakor.

Az eredeti bejegyzést itt olvashatjátok.

Az első egység a Matriarch:

Ez egy Queen-t helyettesítő denevér szerű egység akarna lenni, amolyan Tier 2-es közép egység, de kb. hasonló felszereltséggek mint a Reaper jetpackje, hogy tudjon „ugrálni”. Emellett a szerző (a teljes paraméteres kidolgozás mellett) újraálmodta az Infest building képességet, amivel egy sérült ellenséges épületet lehetne megfertőzni, ami átalakul Hatcheryvé (keltető), amiből ugyanúgy előjönnek a lárvák és indulhat a termelés. Érdekes elgondolás.

Screenshot:

matriarch_sketch01s.jpgmatriarch_zergifieds.jpg

A következő egységnek nincs neve, de az SC2Blog-on a Catalisk (mint az mp3 kódoló) nevet kapta:

Ez már nincs annyira kidolgozva de legalább ötletes. Az alapötlet onnan jön, hogy a Starcraftban nem volt „artillery” egység, amolyan valamit elhajigáló ostrom gép. Az egyik változat szerint ragadó trutyit dobálna, ami ha eltalálja az ellenséget, akkor odaragasztja a földhöz, hogy a többi zerg egység elkaphassa. A másik gondolat az volt, hogy egyből Banelingeket (tudjátok mutálódott Zerglingeket amik nagyot robbannak) dobáljon. Talán az egyetlen negatívum ezzel az egységgel, hogy egy szimpla skorpió, nem túl scifis.

Screenshot:

1381684077_0eaadb233a_o.jpg

Az utolsó a Desalisk vagy Setalisk:

Ez is egy jól kidolgozott ötlet, csak megbukik azon, hogy egy Colossus Zerg másolata. Nagylábú szörnyeteg. Különleges tulajdonsága, hogy halála után a Desaliskból előtörnek a Setaliskek, és azok pusztítanak tovább. Teljes háttértörténetet is kapunk ehhez az egységhez.

Screenshotok:

desalisk-1.jpgsetalisk.jpg

Szépek ezek az egységek, akár a Blizzard meg is fontolhatná egyik-másikat, hogy valamit megvalósít belőlük, de én azért bízom a fejlesztőkben, hogy ennel jóval ötletesebb dolgokat is ki tudnak találni.

Forrás:


Comments (1)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.