Top 5 nyitó hadmozdulat

Astonkacser . Cikkek 1109

1up1.jpgAz 1UP.Com múlt héten minden nap egy új Starcraft II cikket adott ki. A pénteki adagban az 5 legtöbbet használt kezdő stratégiát írták le, és vizsgálták meg, hogy a Starcraft II-ben működni fog-e. Lássuk:

5. Zerg rush: Klasszikus mozdulat, Spawning Pool után rögtön 6 Zergling hagyja el villám gyorsan a bázisunkat, majd a még védtelen ellenfelet támadja. A taktika úgy néz ki, hogy még inkább használható lesz SC2-ben mint eddig.

1up2.jpg4. Photon Cannon roham: Gyors felderítés, GateWay helyett Forge, aztán mehetnek az ellenfél bázisa mellé a foton ágyúk. Úgy néz ki ezt is tudjuk majd alkalmazni, bár a sok új egység és képesség könnyen kivédheti, de a Photon Cannonok most is kitűnően alkalmazhatók.

1up3.jpg3. Marine özön: 2-3 Barrack (vagy több), Marine-ok és Medic-ek vegyesen, 2-3 osztag halálos, főleg hogy a Marine levegőbe is lő, olcsó és a Medic kitűnően gyógyítja. A SCII-ben ugye nincs se Firebat se Medic, így a Marine-ok sebezhetőbbek mint valaha. A gyógyító Dropship csak Tier2, és a Reaperek sem csökkentik a veszteségeket egy Zealot osztaggal vagy Zergling rajjal való találkozáskor.

1up4.jpg2. Creep-Jacking: Zerg vs. Zerg meccseken egymás creep-jére nagyon jó ötlet Sunken Colonyt telepíteni, majd az érkező Zerglingekkel megtámogatni az effektív támadást. A Queen jelenléte és a Sunken Colony hiánya ezt már nem teszi lehetővé, minden Zergnek kötelező Queen-t gyártani, és mire azzal átér az ellenfélhez, annak már biztos, hogy van annyi Zerglingje, hogy meg tudja magát védeni. (Sunken Colony jelenleg megint van, de azt nem lehet tudni milyen paraméterekkel és így azt sem, hogy mennyiben befolyásolja ezt a gondolatmenetet)

1up5.jpg1. Dark Templar rush: Protoss játékos Zealotok helyett tech-el, majd villám gyorsan kihozza a láthatatlan Dark Templarokat, akik nagy sebzéssel könnyen likvidálják az akkor még detektorral nem nagyon rendelkező ellenfelet. A technika megszorításokkal, de alkalmazható, hiszen a DT-k nagyon drágák, és mire megvan belőlük egy pár, az ellenfél már biztos rendelkezik kellő detektorral.

Forrás:


Comments (14)

  • Ubesz

    |

    1:HUh jó hogy nem lesz olyan gyakori mert mindig is utáltam 😀
    2:Jóég évekig játszottam Zerg-el és ezt kb 3szor csináltam ez ilyen gyakori technika pedig?
    3:Medic nélkül ez esélytelen lesz viszont ha már megvan a medievac akkorra meg már kivédhető…
    4:no comment
    5: Nah ennek örülők ez szinte a leggenyóbb dolog az egész játékban rosz lett volna ha ezt nem lehet már megcsinálni többé 😀

    Reply

  • shadebird

    |

    1. Ilyet elég keveset lehet látni szerintem (Zerg alapbol védett, terran általában vultozik ergo van akna ami detektor és a DT-nek nincs sok hp-ja, protossnak ott a pcanon)
    4. Rizikós nagyon, ha kiszúrnak hamar akkor -1 pylon -1 probe
    2. Nem láttam még ilyet, ez is veszélyes mint 5, sőt talán rosszabb mivel mindenképpen látnak. -1 drone -1 creep colony
    A fentiekhez ha valaki tud pro repeket, akkor az jelezze pls!
    3,5 tényleg használható, jó taktikák. 3-nál a medicet nem a „szaporaság” váltaná ki? Reactor addonnal dupla termelés, aztán ha elesnek a scrácok, már ott áll a helyükön a következő marine. Ez mondjuk a marine árától is függ. Nem tom hogy a medivac tier mennyi lesz végül, de a medic sem tier egyes volt igazándiból. Barrack->Academy aztán medic.
    Biztosan bajban vannak azért a Bliz-es fiúk, milyen nehéz lehet meghozni ilyen döntéseket: „Nem lesz medic az SC2-ben.”

    Reply

  • Firebat

    |

    érdekes,de jó cikk =)))
    1UP.COM-on , szerintük a SC2 –
    Release Date: 10/20/2008
    sztem ez csak szerintük is tipp

    Reply

  • Worlon

    |

    1. Kedvencem volt, még csináltam hozzá 1-2 corsairt ha zerg ellen voltam és overeket elüldöztem, aztán szabad volt a vásár. Jó volt nagy linges ill ling+muta ellen is. Hydra ellen már nem annyira.
    2. Inkább kezdők ellen alkalmazták, vagy ha zerg techelni akart és nem volt unitja. De jó volt megzavarni is, letetted a colonyt aztán a munkásaival ment az ellen szétszedni. Mikor kevés élete volt, vissza vontad…
    3. Hát igen, mediccel a jó, és nem 2-3, hanem 8-10 barrackal:) Persze imádtam közéjük dobni a psystormot. Talán ez volt a leghatásossabb ellenszere.
    4. Hát ez is kezdő, vagy figyelmetlen, esetleg nagyképű játékos ellen való. Nem egyszer győztem így le nálam jobbat, mert el se merte hinni, hogy megteszek ilyet. Meg lehetett fejelni a dolgot egy gatewayel is.
    5. Én annyira nem szerettem ezt a taktikát, mivel a parasztokkal vissza lehet verni, ha ügyes az ember és az ellenfél meg nem vér profi. Számtalan meccsem volt, ahol zerg így rámrusholt, munkásokkal meg addigra talán volt 1 zeám, vissza vertem, majd ki is lépett az ellenfél.

    Reply

  • nrvn

    |

    #2 Az elsöre nem tudok neked példát mondani de a másik kettöre igen, habár nem pont ilyen formában. Ott zvt volt és egy hatchey-t húzott a mainje elött a zerg és rá is vágta a creepet és mivel még nem volt sok marine (mivel nem számitott erre) plusz tech-elve se voltak annyira (lötáv fejlesztése) 2-3 creep-el és jó pár lingel meg is nyerte a meccset… valahol asszem fent is van sc2.hu egyik elrejtett zugába 🙂
    Ugyan ez a cannon rush, ez is fent van honlapon, asszem sweeping tudja mert ö rakta fel ^^

    Reply

  • 84Noname

    |

    Nekem van gosu repem a DT-sre. Kettő is…az egyikben kikapott vele a proti. Előszőr neki állt a meccs, aztán közben kapott tank meg vulture droppot, és nem maradt szedője…
    A másiknál meg icipiscit 🙂 jobban jött ki a proti a DT-kel, aztán standardal folytatódott a rep…
    Ha érdekel, az egyiket feltöltöttem a repekhez…

    Reply

  • inkwizitor

    |

    HÍRT AKAROK VÉGRE!!!!

    Reply

  • Orcus

    |

    Én meg még mindig VILÁGBÉKÉT szeretnék!!!!!!!!

    Reply

  • CsorvaGep

    |

    bocsi az off-ot de muszáj: világbékén azt érted hogy mindenki kapcsolja be az ally-t 😀

    Reply

  • siriam

    |

    hát már sry de ez mind tök noob kezdés:D nemcsoda h ezek a legnépszerübb kezdések:D

    ha én gémelek mindig annak megfelelő kezdést és harcmodort/techet választok amien az ellenfél faja illetve techje.

    kezdésnek én zergel mindig 12pool aztán exp kivéve ha zvz van merakkor a 2.hecsa is mainra megy mer lehetetlen lenne megvéde expet lingrohamtol.
    terrával közelépitkezek h rusht tudjam fogni scv közé rakott rinekkel és igy bunkerre semkell kidobni 100 mineralt.
    aztán ha z az ellen mehet az m&m ha t v p akkor 2 fackt és go exp.
    pvel meg z és p ellen 2gw azt cyber és sokzila goonht terra ellen meg 1gw 0 zila cyber és azonnal goon.

    ezek atechek mind mind noobzik és arra mennek h a többi noob netudja fogni. ha okosvagy a dt t simán fogod zergel masshydra és over, terrannal aknáznikell v turret vult tank tossalmeg obs eléggyorsankijön. amugymeg deriteni kell mire megy az ellen és simán lehet conterelni ha vmi aljasságra készül az nemy.
    ezek közül csak a cana rush és a ling rush ami vezséjes lehet mer korán érkezik de dolgozokkal simán foghtó és az eneminek elégsok mineral kiesés mindkét tech tehát ha tulélted simán nyrö pozicioba vagy.

    ergó a rusholás faszság:D

    Reply

  • shadebird

    |

    Noname: köszi a repet, letöltöttem, meg fogom nézni. (Amúgy nem azt mondom hogy nem létezik ilyen, csak hogy nem túl gyakori/használható).
    siriam: a marine-os verzió kivitelezhető, csak jól kell tolni, a megfelelő mapon. Itt egy ToSsGirl vod marine-medic kombóról http://www.gomtv.net/classic/vod/104 igaz 2. 3. mecscen kikap egy két komolyabb benézés miatt, de azért jól látszik hogy milyen jól alkalmazható eleinte a taktika. A linkel site-ot amúgy is éredemes nézegetni, aki nem ismerné.

    Reply

  • siriam

    |

    mindegyik taktika kivitelezhető csak 2 lehetöség van.h minden egyes gémet igykezdel mer noob vagy és nemismersz más kezdést. vagy azérkezdesz pl toss ellen m&m mel mer megakarod lepni mer tudod h nemcvezs zilát hanem rögtön goont. és tudod azér ezek a leg népszerübb kezdések mer csak ezeket ismerik azien BGH 3v3 meg fasztets 4v4 ezők.

    nemazt mondtam h kivihetetlen taktikok de nem mindnen esetben célravezetök. söt elgtöbbször csak szopik velük az ember.

    Reply

  • Bubbles

    |

    Szerintem ezek még sose starcraftoztak.
    Leggyakoribb (de nem mindig) kezdés minden fajjal (jelenleg): early exp!
    Én meg minden ellen mecházok, még zerg ellen is.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.