Karune Kérdések és Válaszok 48.

Astonkacser . Cikkek 1978

Megjött hát a beígért 48. kérdés-válasz köteg. A régiekkel ellentétben most egész jó kérdések kerültek megválaszolásra. Kicsit szakítunk most régi hagyományainkkal és csak egy vázlatos összefoglalót adunk a teljes fordítás helyett.

Beszélgetés a fejlesztőkkel: Az új év köszöntével tovább folytatódik a Starcraft II fejlesztése, mind a multiplayer mind pedig a művészeti vonalon. Jelenleg a művészek véglegesítik, polírozzák az egységeket, és rengeteg új halál animációt adtak már hozzá a játékhoz. Például ahogy a Drone hamuvá válik, amikor a Hellion tüzes ágyúinak kereszttüzében elbúcsúzik az élettől, vagy ahogy az Overlord gázzal teli tömlői szétdurrannak, amikor egy Marine Gauss puskájától hal meg. Ezen kívül folytatóik az a folyamat, aminek a végén igazán epikus harcok szemtanúi lehetünk majd a játék során.

Ami a multiplayert illeti, a fejlesztők jelenleg azon dolgoznak, hogy további makrót tegyenek bele a játékba. A terv az, hogy a játékosnak legyen lehetősége a saját bányászását különféle módszerekkel felgyorsítani (mint amiről már Xordiah tájékoztatott minket), így előnyre tegyen szert azokkal szemben, akik erre nem fordítanak időt és energiát. Ezekről még majd hallgatunk az elkövetkező Q&A-kban, és a legközelebbi Battle Reportban.

A  kérdések összefoglalását ezúttal egyik kedves olvasónk druzil írta meg nekünk (köszönjük a segítséget):

1. A nem rég közzétett képeken esős éjszaka látható. Az éjszaka, vagy más időjárás-típusok le lesznek korlátozva a kampány módra? Esetleg a map editorban is be lesznek állíthatók?
Igen, csak a kampányban lesznek nagy valószínűséggel. Ezenkívül megtalálhatóak lesznek a map editorban, így a custom mapokhoz fel lehet használni őket.

2. Tervezi a Blizzard, hogy speciális felhasználói felületet épít be a fizikálisan sérült (süket, színvak stb) emberek számára?
Ez egy igen jó javaslat, sokkal több riasztást találhattok majd a képernyőn, mint a sc1 esetében, pl.: támadásról, épület elkészültéről stb , ezek elsősörban azok számára fognak segítséget jelenteni akik nehezen hallanak.

3. Lesz multi-monitor(több monitor egyidejű használata) támogatás?
Nem, mert túl nagy előnyt jelentene azokkal szemben akiknek csak 1 monitoruk van. Viszont a széles vásznú monitorokat fogja támogatni.

4. A sc1-es „varázsló” egységeknek nem volt hagyományos támadásuk, néhány wc3-asnak viszont igen, mi a helyzet ezzel kapcsolatban a sc2 esetében?
Néhány egységnek, mint pl.: high templar vagy infestor, nem lesz hagyományos támadása, de némelyeknek igen (ghost, vagy mothership)

5. Amikor két ellenséges sereg egyszerre ér a Xel’naga toronyhoz, ki szerzi meg fölötte az irányítást? Aki először ért oda, esetleg akinek a nagyobb serege van?
Ebben az esetben egyikük sem fogja irányítani. Ha valaki épp irányítja, de túl közel jön egy ellenséges egység a toronyhoz, akkor az elveszi tőle az irányítás lehetőségét.

6. A zealot „charge” képességének a távolság, vagy a másik egység utoléréséhez szükséges idő jelenti a korlátját? Pl.: ha a zela egy sziklán áll, és alatta az áldozata, le tudja-e charge-olni, oly módon hogy a charge addig kitart amíg lemegy a rámpán a másik egységhez, vagy vmikor útközben meg fog szűnni a charge hatása?
A charge képesség a távolságon alapul, tekintet nélkül a magasságra. Tehát a zealot amíg fent van a szikla tetején nem fog elkezdeni charge-olni, hanem egy bizonyos távolságon( nem légvonalban értendő, hanem földön) belül kell kerülnie, h elkezdhesse. Egyébként nem képes „keresztülcharge-olni” a sziklán, kerülnie kell.

7. Tervezitek, h. a legjobban sikerült custom mapokat hozzáadjátok a ladder pályákhoz?
Igen, a térkép készítők számára nyitva áll majd ez a lehetőség, ha megütik a kívánt minőséget.

Forrás:


Comments (71)

  • BoneHeart

    |

    Én felfogtam, csak meglepődtem h a kamu dátumon kivül már elő is lehet rendelni.

    Reply

  • Peter1984

    |

    A Starcraft 5-re nálam lehet előrendelni. Megjelenés 2030 április 1. kábé

    Reply

  • Zedas

    |

    BoneHeart, rendeld meg, és feb. 29.-én együtt röhögünk majd rajtad, ok? 🙂

    Reply

  • BoneHeart

    |

    Zedas: Nem azt mondom h megrendelem te istentelen ___LOW___, csak h meglepődtem, hogy ki van írva.
    Remélem felfogod mostmár.

    Reply

  • nop

    |

    Válasz BoneHeart #54 üzenetére:
    Ez komoly sértés, 1v1et kíván! 😀
    (biztos fastestláma vagy, ők szokták lownak nevezni a normális játékosokat)

    Reply

  • Aston

    |

    #48: Kösz Zedas, de … ebben nem volt semmi újdonság.

    Reply

  • sweeping

    |

    Ja ebben tényleg nem volt semmi féle újdonság.
    Most őszintén ki az a …. aki képes megvenni úgy egy játékot eredetibe ami csak singleplayer?
    Aki tele van pénzzel az, de senki más, mert aki reálisan gondolkozik nem veszi meg mert mi a haszna belőle.
    Kb a játékosok több mint 90% csak akkor vesz meg egy játékot, hogy ha multihoz elengedhetetlen.
    Szép is lenne ha minden játékot megvennénk erdetiben havi többszázezreket kellene költenünk.
    De ha a gépünk engedi azért szívesen kipróbáljuk az ujabbnál újabb játékokat 🙂

    Reply

  • Zedas

    |

    #54: Ezért volt a sor végén smiley, na mind1…

    #56: Bocs, csak tudod, Blizzes arc nyilatkozik, volt benne SC2 szócska is, stb., gondoltam szólok. Bár mivel úgyis millió új hír van, tényleg csak átugranánk rajta 🙂

    Reply

  • Tauren

    |

    Zedas üzenetének híréből azt vettem le, hogy… (meg nem tudom, de ezt a hírt még nem hallottam 😀 )
    Megszívták a kalózok!!!!!! XD
    Mert lehet, hogy Single-s az SC2, de a multi-s is!!! Na azzal mit fognak csinálni??? XD Mert ahhoz eredeti kell, max hamachival tudják tólni, és? Csak a haverokkal fognak játszani?

    Áhh… ezzel (most kérek elnézést) de b*sz*pt*k a kalózok, mert így nem tudják azt a plusszokat adni, és nem tudják a multit is visszaadni a játékosoknak.

    Meg ha igazán Blizzard fan valaki, vagy aki nem mind három játékot, de SC-ből fan, az eredetibe fogja megvenni a játékot. (mint én 😀 ) Egy igazi rajongó csak minőségre megy, nem pedig olcsó kalóz cuccra.

    Reply

  • Alyr

    |

    Tauren (#59): szinte minden játékhoz találni olyan szervert, ahol tört verzióval is lehet multizni, a Starcraft 2 sem lesz kivétel, ebben biztos vagyok. De egyetértek azzal, hogy aki rajongó, vagy akár csak elismeri a készítők munkáját, az meg fogja venni eredetiben (én is, persze csak ha lesz hozzá gépem…).

    Reply

  • inkwizitor

    |

    Válasz Tauren #59 üzenetére:
    nem szopták be mert ahogyan wc3hoz is van kani úgy sc-hez is lesz idővel hasonló

    Reply

  • aarchie

    |

    Igen, csak az a baj, hogy a Kani teli van önelégült, banlistért síró Dota-sznobokkal, szóval nem hiszem, hogy minden igényt kielégít. Pl azért aki normális 1v1et vagy 2v2-t szeretne játszani, normális szinten. Mellesleg az SC2.hu rendszeres olvasóinak nagy részét kitevő 17-25 éves arcoknak lesz pénzünk, hogy megvegyük eredetiben, első héten!:)

    Reply

  • sweeping

    |

    Hát az sc2 azt természetesen megvesszük.
    Játszana a halál tört szerveren.
    Egyébként még az is lehet hogy befizetek a b.net extrakra is. Csak remélem nem havidíjas lesz mert úgy nem érdekel. De ha lehet olyat mint régen a wownal most nemtudom van-e olyan lehetőség.
    Szóval ha lesz olyan hogy mondjuk 20ezer Ft-ért végleg megkapod az összes extrat a sc2höz amiert elvileg majd havidíjat kell fizetni akkor szerintem azt is megveszem. (Wow eseteben is volt egy adott összeg amit ha befizetsz örökre ingyen jatszhatsz nincs havidíj, mostmár ha jól tudom nincs ilyen lehetőség)

    Reply

  • inkwizitor

    |

    Válasz aarchie #62 üzenetére:
    ez csak természetes. csak szimplán közöltem a tényt hogy van 🙂
    természetesen tudom hogy sok önelégült vérpityu jár oda és nem is akarok senkit sem ösztönözni hogy odajárjon vagy egyáltalán hogy warezoljon, SŐT!
    én is persze megveszem. mi több ha megéri akkor erősen megfontolom a gyűjtői változatra való beruházást(már ha lesz)
    pl ha lesz benne artbook már rohanok is érte 🙂

    Reply

  • Maverick

    |

    Válasz aarchie #62 üzenetére:

    Nos azt nem tudom hogy a többieknek honnan van rá pénzük, amit én tudok, hogy hetedikes koromtól minden nyaramat valamilyen földön, vagy gyárban töltöm, (8. utáni nyáron éjszakai műszakban dolgoztam mint rakodó munkás) és abból a pénzből vettem mindig az új gépemet, vagy épp a játékaimat. Szóval aki nagyon akarja az igenis elő tudja teremteni saját magának ezt a pénzt. Aki meg megteheti, az meg kér a szüleitől rá.

    Félreértések elkerülése végett, nem egy vitát akarok kirobbantani csak érzékeltetni szeretném hogy attól hogy valaki még egyetemista vagy épp nem 30 éves és min 10 éve dolgozok akár pék-cukrászként, attól még tud ő is nyaranta dolgozni és pénzt keresni. Hogy ez a dolog mennyire álltalános arról viszont már nem tudok nyilatkozni 🙂

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    #62 aarchie –
    Anno még másfél-két évig toltam a kanin (töbek közt ezen a néven is szoval még lehet valki emlékszik rám ott 😛 )de hogy ez mennyire így van azt csak alátámasztani tudom. Mindig ugy kelett könyörögni még egy 1v1 ért is nemhogy népesebb játék stilusokért. Arról nem is beszélve hogy a kihívás szint nagyon hullámzó volt a játékosok 70% totál noob 30% meg olían bnetes palyer volt aki csak leugrott a kanira „belezni” egyet. 3v3 4v4 se at se rt sose volt és ffa se. Úgyhogy a dotáskodás ment leginkább. Elég szegéy a bnethez képest az fix.

    Reply

  • Peter1984

    |

    Jó ég Tauren hol élsz? Egyedül az MMORPG-nél nehézkesebb megoldani a szerver problémát, mert az folyamatos karbantartást igényel 0-24-ben. Egy SC2 meg annyi hogy elindít valaki egy erős szervert szétkürtöli az emberek meg belépnek rá. Néha frissít oszt kanóc. Lásd Kani..

    Crafty: Az emberek a kanin Dotáznnak, mert olyan emberek járnak oda zömmel akik dotázni szeretnek. Ha 100 ból 80 1v1 meg 2v2 meg 3v3 fan akkor zömmel azt fogsz játszani a szerveren. Ha meg valaki nem akar dotázni nézzen másik kalóz szerverre (van pár) vagy vegye meg eredetibe kb 5000ft az egész.

    Reply

  • aarchie

    |

    Válasz Crafty_FOX #66 üzenetére:
    Tényleg emlékszem, 70% még farmot se tudott építeni, 30% meg úgy tolta a Dryad/Macit, orcal meg az ensare-t hogy kb. egy death coilt eldobni se volt időm:) Amúgy én eredeti CD mellett kaniztam sokat, annyira lama csak nem voltam. Bocsi ottani szlenggel élve: kok!

    Reply

  • Hunter Killer

    |

    http://www.576.hu/index.php?mod=product&product=35025
    Unatkozom -.-
    Aki akar 1 jót röhögni ajánlom menjen fela 576 ra és nezze meg a Sc2 kiadási dátumát.
    1 szer már linkeltem hát megteszem mégegyszer…
    Nah már tudjátok mikor jön ki!

    Reply

  • Shadow Wakos

    |

    Szerintem én vagyok az egyetlen aki ezt mondja: Én lehet nem leszek akkora rajongója az SC2nek mint az SC1nek!
    Nekem ez kezd túl bonyolult lenni. xD Meg zavar hogy a zerg továbbra is a legnehezebb. (kedvenc fajom meg minden, de vegyünk egy példát lassú zealotot gyors hydrával lazán kimicro-zod, de most itt a charge szóval szint semmit sem ér :S) ERRŐL LEHET NYITOK EGY TOPICOT 😛
    nah mind1.

    a kérdésekről: nagyrészt szerintem egyértelműek voltak 🙂

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.