Blizzard béták – Hogy is voltak?

Astonkacser . Hírek 1034

blizzardbetas

Insp1d nevű kedves olvasónk hívta fel a figyelmemet még régebben egy cikkre, ami a Blizzard eddigi játékainak béta tesztelési és megjelenési dátumainak adatait vizsgálja. Pont kapóra jön ez akkor, amikor már közeleg a Starcraft II béta, és sokan nyugtalankodva fogadják minden reggel a hírt, hogy ma sem indult még el. Emellett többen is mondták nekem már azt, hogy milyen buta a Blizzard, hogy ilyen korán bejelentette és hogy ez mekkora hülyeség és bla-bla. Na de akkor most nézzük meg, hogy hogyan is történt ez a múltban. Minden játékuk sikerjáték (ja és teszem hozzá a napokban fogadta el a Blizzard, hogy a Starcraft bekerüljön a guiness rekordok közé, mint a legtöbbet eladott PC-s stratégiai játék), tehát mondhatjuk hogy nem csinálták rosszul eddig.

A cikkből kiderül, hogy a Blizzard a játékait a bejelentés után átlagosan 25 hónap múlva adta ki. A Starcraftra 20-22 hónapot, a Warcraft III-ra 29 hónapot kellett várni. Emlékezzünk, hogy 2 éve májusban jelentették be a Starcraft II-t, tehát ha nemsokára indul a béta, és az 4-5 hónapig tart, akkor minden a helyén van. A béta tesztelés hossza egyébként a Starcraft esetében 2 hónap, a Warcraft III esetében 4 hónap volt, tehát ha egyre növekedő tendenciát nezünk, akkor bizony 5 hónap is lehet a béta tesztelés hossza, tehát ha még idén ki akarják adni a játékot, akkor bizony hamar el kell kezdeniük a bétát.

A teljes cikk megtalálható a Starcraftwire oldalán.


Comments (10)

 • keedav

  |

  Valamikor régebben olvastam egy hasonló spekulációt, csak ott a béta opt-in elindulása, a béta FAQ kirakása és a béta indulása közti idők voltak felsorolva az egyes játékoknál. Esetleg valaki nem tudja ezeket az adatokat?

  Reply

 • Dav

  |

  Válasz keedav #1 üzenetére:
  a WC3 esetében úgy volt hogy
  opt-in január 7
  beta start február 7

  Reply

 • Zedas

  |

  Azért szeretném jelezni, hogy attól még, hogy eddig is így csinálták, szerintem továbbra is hülyeség ennyivel előbb bejelenteni.

  bla-bla

  …és ez semilyen összefüggésben nincs azzal, hogy mennyire sikeresek a játékaik, sőt, így milliószor nagyobb a felelősségük. Én megmondom őszintén, nagyon nem élveztem, hogy egy évig kb. 4 A4-es oldalnyi nem redundáns információ jelent meg a programról összesen.

  Reply

 • Gromash

  |

  Érdekes hogy a kiegek átlagosan 4hónap alatt a bejelentéstől a bétáig jutottak Sc:Bw/Wc3:tFT (kár hogy az SC2 kiegjeiről már mind tudunk vagy legalábbis kettőröl úgyhogy ez a viszonylag gyors lefolyású megjelenés bukta) és akár hogy nézem a Bejelntéstől-Bétáig dátumokat semmi rendszert nem látok, elég nagy a szórás szerintem. Kb minden arra vall amit a blizzard szokott mondani a megjelenésről hogy kész lesz amikor kész lesz

  Reply

 • Crafty_FOX

  |

  Kissé spekuláció szagú. Szerintem semmi nincs kőbe vésve.

  Reply

 • Xiccdrow

  |

  Hali! Találtam egy még egy helyet, ahol lehet 3 béta kulcsot nyerni! Lehet, hogy nem sok embert érint, de érdemes próbálkozni.

  http://www.campaigncreations.org/

  Természetesen a dolog lényege, hogy készíts saját, faja hadjáratokat

  Reply

 • Silentcontrol

  |

  ugy birom az ilyet nekiállnak okoskodni mindenféle időponttal és akkor mi van ha 2010-re jön ki ? mér akar mindenki egy félkész szarral játszani ( még a bétán is azzal fognak kiadásra akár az összes unitot átalakíthatják, megváltoztathatnak 500dolgot még )
  jó hogy bejelentik a bétát 1-2hónappal előre kell a reklám
  ja meg teljesen más egy uj játék elkészítése mint egy kiegészítő nem véletlen hívják KIEGÉSZÍTŐNEK (nem a teljes játék,annak egy töredéke+újítások )
  hihetetlen egyesek mennyire türelmetlenek

  Reply

 • 84Noname

  |

  Nem akar senki sem félkész játékkal játszani… várják a játékot és úgy könnyebb, ha tudod valamihez mérten számolni a napokat. Hiába spekuláció, valószínűleg nem járhatnak túl messze a realitástól…

  Reply

 • Tauren

  |

  Válasz Xiccdrow #6 üzenetére:
  Hm… jónak hangzik, és van is egy félkész kampányom, de ahhoz még le kéne fordítani, meg hasonló, hogy angolos legyen. Majd meglátom… de azért kösz. 😀

  A bétával, és a bejelentési dátummal meg úgy vagyok… hogy köszönöm szépen, ide-oda vagyok a Starcraft-ért, mert ahogy mondtam Starcraft-ból sosem elég. De elfogadom, hogy ez van, mert most rinyáljak, és verjem magamat a földhöz, mert nem jön a béta, nem kaptam kulcsot, vagy akár maga a játék nem akar jönni?
  Inkább leülök egy jót Warcraft 3 FT-ozni, vagy ha nagyon SCI-FI mániám van, akkor Warhammer 40k, Sins of Solar Empire, Imperium Galactica 2, Star Wars Empire at War-ozok. Vagy ha van kedvem folytatom a Starcraft kampányomat… vagy inkább leülök egy jót írni, és folytatom a regényem.

  Magyarul szép nyugodtan lefoglalom magam valamivel, nem streszelem magam az SC2 miatt. Várom nyugiban, mert ahogy mondani szokás, „türelem, SC2-t terem”.

  Reply

 • Insp1d

  |

  Nem hittem hogy ebből hír lesz 🙂

  Na nem számít, annyit tennék hozzá hogy engem valamilyen szinten megnyugtat ez a kis áttekintés és szerintem lehet benne relációt találni, de ugyan akkor elszomorít a béta kulcsok körüli mizéria pár hete még bizakodva regisztráltam a bétára (persze úgy is elenyésző esély lett volna egy key szerzésére, de hátha), na mindegy remélem a spekuláció bejön és már csak egy kis sörpénzt kell félrerakni hamarosan a full játékra 🙂

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.