GSL s2 statisztikai adatai fajokra lebontva

sweeping . Hírek 1936

Mint tudjátok elkezdődött a GSL 2. szezonja, az első szezonban elég gyatrán szerepeltek a zergek, viszont FruitDealer megvédte a faj becsületét, és megnyerte a tornát. Azóta viszont jött egy zerg buff, és szerencsénkre elkészítettek egy statisztikai adatot arról, hogy ezidáig hogyan szerepeltek a zerg játékosok az új szezonban.

Eddig összesen 64 olyan meccset játszottak amibe a mirror felállást nem számították bele.
Ennek az eredménye a következőképpen néz ki:
25 zerg győzelem
22 terran terrán győzelem
17 protoss győzelem

Lássuk a TvZ meccsek győzelmi arányát:

Hát igen, egy picit érdekesen alakult a helyzet, 19 tvz meccsből csupán 5-t nyertek a terrán játékosok

Na most lássuk a ZvP győzelmi arányt:

15 PvZ meccsből mindösszesen 4 játszmát nyertek meg a protossok, ez is érdekesen alakult.

A legjobb 64 közé 15 zerg (73.33% győzelmi arány) 29 terrán (42.11% győzelmi arány) és 20 protoss (38.89% győzelmi arány) kvalifikálta magát.
A következő táblázat megmutatja, hogy milyen arányban jutottak tovább a legjobb 32 közé


Comments (60)

  • Delebriel

    |

    Lehet újra vissza kéne rakják, hogy a Queen-el lehessen injectálni a units tab-on is (egy control group-ba jelölni a Queeneket és a Hatchery-ket). Ettől az alacsonyabb ligákban biztosa nőne egy kicsit a zergek esélye, magasabb ligákban meg eddig se volt gond a folyamatos Larva Inject..

    Reply

  • mikroman

    |

    „#49 Vargos”

    Kicsit kifejtenéd mire alapozod az 1 és 2. pontot?
    – A zela build nerf nem most jött be, hanem picit korábban már. A korai expelés ellen már nem működnek a zelák a fránya 5 másodperc miatt? Vagy van más kőkemény nerf is?
    – a proti és a terran eleinte talán kevésbé terjeszkedő faj. Legalábbis ha a zerg a szapora elvileg…
    -HP BUff alapépületekre ment csak, meg az ultráéra, de az meg picit komolytalan volt eddig szerintem. Proti is megkapta a nexus HP löketet
    -a terran dinamikus indítása is picit késleltetve van a supply követelmény miatt most

    Void: Azért kapott a charge-ra nerfet (persze csak tippelek), mert az egyetlen olyan egység volt ami egymagában és egyedül is nyerhet korán meccset és kockázata alig van. Hamar lehozható és charge-olva már nehezen fogható. Alap sebzésre meg buffolták picit.
    Ahogy látom minden fajnál próbálták kiküszöbölni azt, hogy 5-6 perces játékokkal minimális kockázattal nyerhetőek legyenek. (6pool még megvan de az orosz rulett. Védhető és akkor biza kampec jó eséllyel a zergnek) Persze ha derít és jól/szerencsésen derít az ellen, akkor azért a korai meglepetések nagyja kezelhető. Úgy hozzászoktam már az 1-2-3 voidos „harkályokhoz” amik egész birodalmakat döntöttek romba, ha épp 10-20 másodpercet késett a hydra den 🙂

    Reply

  • Partoal

    |

    Válasz FlyInMyEye #41 üzenetére:
    Azért, mert alapvetően is sok volt az építési ideje szegénynek, és az van, hogy aki zergling rushra hajt, az ellen már a chrono boost se segít. Mint mondtam, ez annak kedvezőtlen aki normálisan játszik. Az a tapasztalatom, hogy egyre többen próbálják ki a zergling rush különböző formációit, de leginkább a 6-7 pool-t, és kötelezve vagyok arra, hogy forge-t építsek először, és ne gateway-t. Mert ugyebár a zerg épületek nem épülnek soká, és ez benne van az apró sérelmembe a Z épületek HP-jának növelésével. De ez engem nem érint, én ha már az épületek darálásánál tartok, az ott már GG valószínüleg.

    Reply

  • Vargos

    |

    Válasz mikroman #52 üzenetére:

    1-2: jaja zea nerf előbb jött, de a mostani ráerősített zerg oldalról. Így igen, 1GW-s taktikához sok a zealotonként 5 mp, ami nem is nyeréshez hanem feltartáshoz kellett, miért kényszerítenek FE esetén fotonozásra roach buffal??
    2GW-vel pedig zergling roacholásra lehetett kényszeríteni a zerget, ritkábban nyerni ha bénázott a zerg. Most szinte elejétől kezdve szabadon makrózhat. Mi ebben így a játék? Legyen az elejétől fogva nonstop harc, mert ez sc és nem sim city.
    – nexus HP növelése mit ér, ha már-már kis túlzással életképtelenné zilálják a fajt.
    – majdnem minden terran supplyval kezdett eddig is, nem lassítja le. Abban igen, hogy pl. nem rögtön a kezdőm mellet építi fel a barakkot, miközben otthon a supplyt.
    – voidot normál BO-val fogta prot, terran, zerg is (szerintem zerges a titok rep). Csináltak egy ár/érték arányban rossz unitot, más irányból kellett volna nekiesni.
    -5-6 perces játékok: nem sikerült kiküszöbölni, ne is akarják legyen benne!

    Reply

  • fosztogato

    |

    Úgy őszintén szólva nem tudom egyesek mit akarnak még terranon nerfelni, szerintem elég nerf már az is, hogy a terran rush taktikákat ellehetetlenítették…. a reapernek nitroját t2-re rakták no meg a tank se sebzi már a zelotot… Nevetséges, hogy az anty ground imbaság 5 lövésből öli a zelát….

    Na meg marauder…. most őszintén mi az imba benne? van egy tucat cunterje, valamint szart se, ha nincs slowja stimje és nincs belőle 20-40db meg egy tucat medivaccal a seggében…

    És nem mondom azt, hogy zergnek nem kellett egy kis buff, mert terran mecha esetek nagy részében hülyét csinált a zergbő… És az easy race-ről meg nem mondok semmit, mert abból csak sértődés lenne…

    De hát ez van ezt kell szeretni… De igazából mindegy mit mond az ember, mert senkit se érdekel az, hogy mit mond a másik, ha érdekelné akkor nem flémelne meg nem sírna a fórumokon, persze én is sírok itt, mert miért ne különben is az ember, ha veszít akkor akkor nem fogja belátni, hogy saját hibájából, hisz az nem lehet csak is az ellenfélnek lehet szerencséje illetve nekünk pechünk, no persze később belátja már az ember, de az más kérdés…. és, hogy miért van így, hát ezt majd elmagyarázzák a pszichomókusok… erről ennyit…

    Reply

  • Vargos

    |

    Válasz fosztogato #55 üzenetére:

    „a reapernek nitroját t2-re rakták”
    While Reapers had no problem in 1:1, if you look at the top of the 2:2 team ranks, almost half of them are Terran+Zerg, and they all use Reaperling. – Daviye
    -Szerintetek ez mi? Én azt mondom baromság nem ezért változtattak. Kamuzik. Azt sem hiszem el, hogy GSL-t nem veszik figyelembe. Szvsz teljes figyelemmel azt nézik. Bár ott körültekintőbb a reakció – We are more interested in the games themselves…..

    „Na meg marauder…. most őszintén mi az imba benne?”
    -Én nem találom imbának, mert még nem játszottam sosem SelecT-el. 🙂 De szerintem sokan látták mit művelt MLG-n viszonylag jó protokkal zsinórban marákkal. Igazán nem tudtam eldönteni ott épp SelecT imba vagy a mara.
    -Egy mester zerg ellen szánalom a terran amikor semmivé válik 1xx supply unitja 🙂

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz Vargos #56 üzenetére:
    SelecT az imba.
    Starcraftban is van egy igazán imba játékos aki nem más mint flash. Ott tökéletes a balansz, de amit ő produkál az emberfeletti, és csak ő teszi azzá a fajt ami

    Reply

  • Csenky

    |

    Válasz sweeping #57 üzenetére:
    A „Boxer funny micro” nevu vidi utube-on, az az emberfeletti 🙂 Miket csinalt mar akkoriban az az ember…

    Reply

  • LaidToFail

    |

    Válasz Csenky #21 üzenetére:

    remélem irónia volt… eddig is sz*pás volt amikor 3-4 colot 2312millio stalkerrel vett körbe…

    Reply

  • rici

    |

    nerf zerg

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.