Magyar Klánok: NFTeam

Gepzsir . Interjú 1461

Újabb részhez érkezett a Magyar klánokat bemutató sorozatunk. Az nfteam-ről már többször is esett szó az oldalon, hiszen többek között az oktatási programjukkal egyedülálló módon próbálnak segíteni a magyar Starcraft 2 közösségnek. NF Purple, az nfteam vezetője válaszolt a kérdéseinkre.

  • Szia, kérlek mutatkozz be, mesélj pár dolgot a klánról.
    Orosz Gyula, alias nfteamPurple néven csapatom neki, jelenleg master ligában. 24 éves vagyok, utolsó éves kertészmérnök hallgató. Az utolsó év mindenesetre már évek óta az utolsó  Jelenleg dolgozom. 

    Az nfteam 2006 elején alakult no Future néven, ami hűen tükrözte az akkori Brood Waros hangulatot. Aztán a StarCraft 2 bétája során váltottam a nevet new Future-ra és kezdtem el toborozni a régi BW-s ismerőseimet. Tagjaink akkor rajtam kivul Rain, Slay, Dexy, Naib, Geo és Breach voltak, de garázdálkodott még ToT, maxi, zungo, Sync és Kakaoo is! Aztán volt sok sok váltás inaktivitás, jött Pain, ment Naib, jött Mate, majd visszajott Naib majd ment Naib. Kisebb nagyobb fűzés eredményeképp jott DnB és StuntR de szerintem egyikuk sem bánta meg a dolgot 😀 Felvételt nyert pár gyanus NFTP-s alak is, mint Trico, Eyesis, illetve AdamoA, es nem feledkezem meg Lyliomról sem, aki a legaktivabb és leggyorsabban fejlodo női SC2-es Magyarországon! Regi BW-s klán társként csatlakozott ezenkívül Fatdrone, Metsatoll, Memphis és Kasas is. Nem felejttettem el Yenzot sem. Mostanság nevünk Verya.nfteamre változott, es csatlakozott hozzánk Noa, aki régebben a W3-as c00l csapatát igazgatta, most nekünk segít. Próbálkoztunk külföldi játékosok toborzásával is, de jobbára rossz a tapasztalat. (nfteamZeini és nteamFreejN nem tagjai a csapatunknak, egyedül TMCISnykes, aki elég kitartónak bizonyul) Ha valakit kihagytam akkor rossz vagyok. Sokat tudnék mesélni az nfteamről, ugyanis az elmúlt SC2-es időszak nagyon sok szép emléket hagyott maga után. Talán majd bővebben a future oldalon, a blogomban!

  • Miért ezt a nevet választottátok?
    Miénk a jövő. Sajnos ennél olcsóbb klán mottót nem sikerült kitalálnom.
  • Mi a véleményed a magyar Starcraft 2  közösségről, klánokról?
    Mindenképpen kellenek csapatok! Nagyon sajnálom, hogy az azóta megboldogult skzi csapat nem tudott érdemben megmaradni, hiszen egy nagyon jó ellenpólusa lehetett volna az nfteamnek (Gorkyval, Skylessel, Xibalbával stb.) Kár értük.
    Persze nem csak top csapatokról van szó, kellenek a „kicsi” csapatok is, mint a RoC FoP vagy CT. Létük nagyon fontos a közösség számára, a későbbiekben nagyjából itt fognak megjelenni azok a játékosok, akik a mostani top generációhoz csatlakozhatnak vagy válthatják őket. (Itt szeretnem megjegyezni hogy beláthatatlan ideig nem lesz nfteambe tagfelvétel!) 

    Mielőtt valaki a szívéhez kapna, ez nem jelenti hogy a válogatottba nem lehet bekerülni, oda továbbra is a játékbéli tudás a döntő. Régebben sokan azt hitték hogy az nfteam egyenlő a magyar válogatottal. Soha nem volt így és nem is lesz!

    A közösségről a véleményem: pár mezei trollt leszámítva nagyon összetartó és kemény közösségünk van! Főleg arra a részére gondolok, akik az NFTP programban megismertem: (RoB, Cyberiusz, Ricsi, Zomby, CreepR stb. stb. stb.) Számomra bizonyos, hogy az NFTP program sok más előnyös tulajdonsága mellett a közösség építésében is nagyon nagy szerepet játszik! Jesz!

  • Mik a tapasztalataitok az itthoni esetleg a közeli kupákról és rendezvényekrõl?
    Magyar viszonylatban kupát csak a Mondocont tudom említeni, ami megüti a mércét és beszélni érdemes róla. El vagyunk maradva, mint Miki egér a kokaintól. Tervbe van véve, hogy klános szinten is szervezzünk valamit, de az nagyon sok melóval jár. Hamarosan. Mindenkinek aki valamiféle kupát vagy versenyt tervez: előtte keressen meg. Csak közösen tudunk bármit is összehozni (jelenleg HSL-t)
  • Hol lehet titeket megtalálni?
    Team Speakünk z5.hu (koszi Zomby) bneten az nfteam chat Chanelt használjuk. Weboldalunk a Verya.eu és a future.mscl.hu (itt főleg az oktatásról van szó)
  • Mik az NFTeam tervei?
    Szeretnénk további GM játékosokat adni Magyarországnak. Szeretnénk bent maradni a 4PL pro ligában (nagyon kemény..) Szeretnénk igazi Pro-gamert nevelni Breachből. Szeretnénk továbbra is ipari mennyiségű csapatfröccsöt és székely pálinkát nyakalni az nfteam házban. Dióhéjban ennyi. (az utolsó azért csak részben igaz )
  • Mit üzennél az olvasóknak?
    Gyakoroljatok sokat, csatlakozzatok az NFTP-hez, játszatok majd HSL-t nézzétek majd  Breach streamjét és a haza fényre derül!

 

Sok Sikert az NFTeam-nek, és köszönjük Purple!