Új egységek játék közben: bemutató videók

Gepzsir . Ismertető 3669

A Tovább után az új egységekről lesz szó részletesen, amelyeket játék közben is megnézhettek.

Tempest

A Tempestnek masszív területi sebzése van repülő egységek ellen, de lehetőség van földi célpontok ellen is használni, bár így nem területre hatóan sebez. Nem lesz anyira drága egység, de kell hozzá Fleet Bacon is.

Oracle

Az Oracle egy gáz igényes repülő egység, (200 gáz kell hozzá) de a három képessége alkalmassá teszi remek derítésre, és harassolásra:

  • Entomb: egy Forcefield szerű pajzsot von az ásványok köré, amiket így nem lehet bányászni.
  • Preorddain: Láthatjuk hogy mi folyik az ellenséges épületben. Így láthatjuk hogy éppen mit fejleszt vagy mit épít benne az ellenség
  • A legjobb képessége: inaktiválni tud épületeket, például a légvédelmet. Így biztonságosan repülhet be egy bázisra, hogy a másik két képességét használhassa.

Replicant

A Replicant nem tud sebezni. Viszont át tud változni bármilyen olyan ellenséges egységgé, amit látunk. 200 mineralba és 200 gázba kerül. A fejlesztők szerint ez az egység megváltoztathatja a játékot. Az alábbi videóban láthatjátok hogy miért:

Battle Hellion

Ez egy új képessége a Hellionnak, amivel Egy erős tűzokádó egységgé tud válni, cserébe a gyorsaságáért. David Kim szerint ez egy jó válaszlépés lehet a mid/lategame masszív chargelotok ellen a TvP során.

Warhound

A Warhound olyan mint egy fejlesztett Goliath. Erős tűzerővel rendelkezik, és mozgékonyabb a Thornál. A Thor egyébként egy olyan über egység lesz, mint a Wings of Liberty kampányban az Odin. 200-as területi sebzése lesz 12másodpercig, és 2×60-as földi sebzése. A Warhoundra visszatérve: jó lesz légvédelemre is.

Shredder

Ezt az egységet a Spider mine inspirálhatta a Starcraft 1-ből. A hatókörébe kerülő ellenséges egységeket sebzi, 20 sebzéssel másodpercenként. Azonban ha a hatókörébe kerül egy barátságos egység (kivéve másik baráti Shredder), deaktiválja magát, és senkit nem sebez. Érdekes lesz a taktikai felhasználása, hiszen használhatjuk expansion védelmére, vagy mi van ha sikerül telepíteni az ellenség expjére, a gyüjtögető dolgozók közé?

Az első videóban láthatjuk a védelmi felhasználását, a másodikban pedig egy támadó sereg részeként.

 

Swarm Host

Ez az egység képes a föld alól, Broodling szerű lényeket küldeni egy előre kijelölt célterületre. Ezek a kis lények 90sebzést okoznak, ha odaértek.

 

Viper

A Defiller Viper egy nagyon hasznos egység lesz, a maga három képességével:

  • Blinding Cloud: ez egy köd szerű valami, ami lecsökkenti a földi ellenség lőtávját ebben a ködben, és megszünteti az energia alapú képességeket is
  • Abduct: az infestoréhoz hasonló csáppal ragadja meg az ellenfelet, és magához rántja. Remek lesz közel rángatni a Colossust vagy olyan egységeket amik szeretnek hátulról kárt okozni.
  • Ocular Parasite: Ezzel a képességgel, egy barátságos egységünk detektor képességet kap. Olyat mint amilyen az Oversser, az Observer vagy a Cannonnak van: láthatod a sunyogókat.

Az első videóban a ködöt tekinthetitek meg csata közben, a másodikban pedig a ráncigálós képességet.

 

Ultralisk

Az Ultralisk valóban nem új egység, de az új képességével újszerű felhasználást kaphatunk.

Az új képessége a Burrow Charge: Chargeol mint a Zealot, mindezt a föld alatt, elkerülve a távolsági sebzéseket. A videót látva elég hatékony tud lenni.

 

Forrás:


Comments (109)

  • xplode

    |

    Válasz mikroman #50 üzenetére:
    úgy mondta, h mindegy h az eredeti unitnak ki vannak e fejlesztve a képességei, ha te lemásolod, neked meglesznek a képességek. vagyis ha az ellenfeled bansheejét lemásolod, de neki nincs kifejlesztve a cloak, akkor te a másolt bansheevel is fogsz tudni cloackolni.
    jah még annyi, esetleg ravent lesz majd még érdemes másolni terran ellen, mara ellen jó lesz a point defense drone, vagy mmm ellen a seeker missile

    Reply

  • Secondborn

    |

    Az egységek külsőre tetszetősek, de a Protoss kicsit megint túl imba lehet, ha így hagynák. Az egységmásoló Replicant legalábbis nagyon veszedelmes lehet, de az Oracle is igazságtalan lehet a másik két fajjal szemben.

    A zergeknél nincs ekkora gond, viszont nem értem, hogy miért kellett eltörölni az Overseert, hogy aztán a helyére egy energiaigényes, de bármely baráti Zerg egységre használható „buff” kerüljön? Talán attól jobb lesz, ha az amúgy önmagába védtelen nagy repülő melák helyett egy zerglingre kerülne egy mindent látó parazita, akit majd jól kinyírnak, vagy ezzel akarják visszahozni a SC-s Overlord stílusát, aki szállított és alapból(!) detektált is?

    Reply

  • Vargos

    |

    Válasz Nazgrel #45 üzenetére:
    Nincs kedvem esszéket írni és magyarázgatni, nyilvánvaló dolgokat.
    De, minek akinek agya van felfogja a gondolatot részletekből. Mint te ahogy tovább vitted lejjebb. Teljesen igaz.

    Reply

  • papirsarkany

    |

    Q&A-ban külön kitértek arra hogy a replikátor másolhat-e scv-dronet, jelenleg igen de nagyon fogják figyelni a visszejelzéseket, és egy mozdulattal letiltátják a munkás másolást ha az túl imba lenne. gondolkoztam hogy mit lenne a jó lemásolni terrántól mmm esetén : medivac-kal támogatott charge zealot nem is hangzik olyan rosszul 🙂

    Reply

  • xplode

    |

    vagy egy scvt, építeni egy CC-t, aztán sok scv-t hozni és repairelni a unitokat

    Reply

  • GeryGTK

    |

    Válasz xplode #49 üzenetére:
    én inkább a zergnek adtam volna ezt, úgyis 0 basevédelem

    Reply

  • xplode

    |

    de mindenképp jó ötletnek tűnik építeni egy CC-t aztan e-bay és jöhet a PF ^^

    Reply

  • Nazgrel

    |

    Válasz mikroman #46 üzenetére:
    Te mi a fenéről beszélsz?
    Első mondatom az volt, hogy hibádzik a kommentje (E/3, azaz Vargos) túlnyomó része. Nyilván magamat cáfolom meg, hogy utána egyetértsek magammal egyetlen pontban… teljesen egyértelmű.
    Szándékosan leszögeztem, hogy Zerg játékos vagyok, abszolút nem értem, hogy nézheted ennyire be ezt az egész „vitát” – ad hominem, és még csak nem is sikerült.
    Hipotetikus esetről volt szó, mely furcsamód kifejezetten gyakran előfordul pro meccseken – nyilván nem midgameben, hanem macro-orientált, sok-expes, late gameben. Nézz GSL-t, azután verd a nyáladat, ha kérhetem.
    Azonos mennyiségű stalker nem megfelelő a muta counterjére, ez a fő probléma, ezért állítottak csatarendbe az új egységet, mivel (BlizzCon-t sem néztél, ugye?) ők maguk is ezt a problémát ismerték el. Nem 2-3 templarról van szó, hanem arról, hogy rendkívül immobilisek, könnyen kijátszhatóak, szintén cseszett drága egységek, amiket kifejezetten egyszerűen lehet counterelni, ha már lategameről beszélünk.
    Hálás volnék, ha legközelebb előbb próbálnál meg gondolkodni, a felgyülemlett feszültségedet pedig inkább maszturbációval vezetnéd le, nem másokkal való személyeskedés útján.

    Reply

  • Hunyi

    |

    Válasz Nazgrel #58 üzenetére:
    valószínüleg még nem játszott tosszal…
    azt megnézném, h mikròzik a nixekkel, miközben 100 ling berohan a mainre és mindent bedarál.
    vagy 40 muta vs 40 stalker és meglepinek pár speeding. lőttek is mimdennek, mert máris nem a mutára fókuszolnak… ha mid gameig nem vered a z-t tossal, akkor gg.

    Reply

  • mikroman

    |

    Válasz Nazgrel #58 üzenetére:
    Ja, ezt csúnyán benéztem. A hivatkozott üzenet hivatkozott arra amire első körben reagáltál + lemaradt egy „a” az értelmezésemből, így picit árnyékra vetődtem 😀
    A muta is használható, de ha már 50-60-as rajban vonulnak, akkor ott valami gond van. Innen is stresszes lehet a zerg oldal persze egy picit, mert 1-2 misclick, vagy telibetalált storm és onnan már olvad szépen minden egységtől a maradék túlélő muta sereg.
    50-60 muta meg late gameben majdnem azt jelenti, hogy drone és mután kívül nincs semmi más zergnél. Ez azért nem áll. Gondolom picit túloztál, de abban igazad van, hogy 40 is épp elég tud lenni. Néha nézek „pro” meccseket meg versenyeket is, de olyan mass muta amit említesz nem nagyon van. Tengernyi ling mellé, és/vagy infestor-funghal kombóval viszont gyakrabban láttam élesben is. Ha lekötik a stalkereket talajon akkor jól muzsikál a muta, de egy masszív protoss seregbe beleállni tisztán nem nagyon „illik” .
    A phoenix meg amolyan zergszivató egység. nem arra van, hogy tengernyi mutával pofozkodjon csak úgy szemtől szemben létszámhétrányban. Kiegészítőnek a földi sereg mellé később is jó, de a korai agresszió, munkásirtás, meg kisebb hydra-queen csoport kiemelgetésére használják inkább.

    Reply

  • mikroman

    |

    Válasz Hunyi #59 üzenetére:
    Hm. Zerg nem mid gameben erősebb épp? 😀
    Ha sok-sok virgonc ling rászabadul nyersen a mutahorda mellé egy bázisra ott azért illik picit vérezni. Abbiza’ hiba az acélos védelemben. Amíg két sentry végtelen hosszú ideig zárja az egyszem feljárót, vagy 2-3 bármilyen egység (kellő utámnpótlással) ugyanezt megteheti, addig az említett eset megérdemelt büntetés a protinak a hibáiért 😀
    Ha ling van akkor meg illik azért mást is vinni. Jóhogy nem az a példa, hogy 50 muta lenyom 10 zelotot.Ha meg elöl pár zela, mögötte a 40 stalker, akkor máris nem nagyon számít „pár” plusz ling…
    Nem kell late gameben sem sajnálni a protosst. Vannak jó lehetőségei arra az időszakra is. Ha annyira überf*sza-istencsászár-overpover-hallhatatlan-verhetetlen lenne a mutatömeg, akkor 15 percnél hosszabb meccseken minden második pvz-ben csak az lenne

    Reply

  • Nazgrel

    |

    Válasz mikroman #60 üzenetére:
    50-60 muta lényegében a mass-mutanak felel meg. Egy darab két foodot foglal, hosszas matematikai számítások alapján kimutatható, hogy droneok mellett alacsony létszámú zergling jöhet már csak szóba – plusz az elhulló muták helyére érkező utánpótlás, ha véletlenül be szeretné fejezni a játékot a zerg.
    Értem, mit akarsz mondani, de itt elsősorban nem egy mass-VR-féle stratégiáról van szó, hanem egy elhúzódó játék részstratégiájáról. (Tegyük fel ling-infestor-muta, vagy roach-muta, amiből roachok szép lassan elfogynak, colo miatt, colo=>HT switch pedig sokkal lassabb, mint egy-egy full lárva injectionnyi muta.)
    Replayt nem tudok mondani, GSL (Szerk.: MLG, my bad.) talán utolsó pár ZvP-jét tudnám mondani, a 60 muta nyilván a felső határ, 40-50 bőven reális tud lenni – létező probléma, persze nem annyira mindennapi, mint a deathball miatti sírás-rívás. (Megjegyzem, ezt a gondot is közvetett módon orvosolni fogják HotS következtében, azaz nem kaptak olyan egységet, ami tovább erősítené.)
    Ismételten: 1:1, egyenes fellépésről nem beszélhetünk, de pusztán a map control miatt fennállhat az alkalom, hogy egy adott stratégiában legfeljebb az all-in segít, esetleg imádkozás, hogy nincs sok lingje a zergnek, és ha véletlenül visszatérnek a mutaliskek, akkor az AI protossnak kedvez.
    Persze ezt Tastosis, Dustin Browder meggyőzőbben magyarázná el.
    Phoenix funkcióját tökéletesen leírtad, épp ezért szükséges egy újabb anti-air, ami a hasonló mass-unit gondokat szűri megfelelő splash damage kíséretével.

    Reply

  • MrKilljoy

    |

    Válasz Nando #1 üzenetére:
    Ja tényleg, a Shredder annyira gyenge lesz :SSS
    Az új hellion mid-lategame harass, ugggyanmár
    #6:
    Ennyi baromságot 1 helyen rofl

    Reply

  • Spirit

    |

    Haggyuk már, hogy az 50-60 muta nem counterelhető tossal…
    Ennyire szánalmasan ne sírjatok már…
    A phoenix gyorsabb, 1,5* annyi hp, a range-e is nagyobb, mozgás közben is tud lőni, a dps-e is vagy 5* nagyobb, light ellen + sebzés, ennél imbább muta countert már ki sem lehetne találni, esetleg még ha splash dmg-et nyomna, meg alapból lenne 3 armorja.
    Nyílván nem akkor kell hozni, amikor 50-60 muta van, hanem akkor amikor még van belőle 8, és erőlteljesen megakadályozza a mutaszám növekedését. A zerg meg nem fog beállni a bázisára, amíg eléri az 50-60 mutát, mert akkor loss.
    Sentry guardian shield + mass blink stalker, és a mutával gyakorlatilag semmit sem fog elérni, mert ugye minden protoss egységnek van 1 armorja, így a muta bounce dmg minimális (pajzs ellen 1, úristen nerf pls!), marad a mutának 7-es sebzése az armor ellen (+1-el számolva), nyílván megéri, amikor a stalker fele annyi gáz, és még erősebb is…
    Ha mass crawlerrel bevédi magát, akkor nem kell támadni, mert 2 basen marad ugye, és az a protossnak jó.
    Ha már 50-60 muta van, akkor a protossnak 25-30 archon van, meg még mellé ht-k, jó sok gw, protoss winre lehet számítani, hacsak valahogy a zerg nem nyer base trade meccset.

    Reply

  • Spirit

    |

    Válasz Vargos #7 üzenetére:
    Toss gyengéje tényleg a levegő, gratulálok. Minden unitja képes levegőt és földet is támadni, tényleg szar légi egységeik vannak. Void sem az air unitok ellen gyenge, hanem a földi aa ellen, phoenix szintén, carrier elsősorban meg nem aa unit.
    Válasz sweeping #32 üzenetére:
    Nyílván vision kell hozzá, ezt külön el is mondták… Mondjuk ha replicator lennék, tuti mulet lopnék, és örök élettel rendelkeznék 🙂 Fincsi lenne 🙂
    Egyébként a replikátornak más előnyős tulajdonságai is lehetnek. Legyártassz belőle 4-5-öt, és utána kedved szerint olyan egységgé alakítod, amire épp szükséged van. Szerintem ez elég jól hangzik.
    Tegyük fel pl, hogy pvpben dark templarral támadnak meg, neked robod van, meg 2 replikátorod, kivéded, a replikátorokat meg dt-kké alakítod, mindezt úgy, hogy nincs twilight council-od, sem dark shrineod. Megspóroltál (250/350 pénzt, amit techre kellett volna költened.
    A másik vicces dolog, hogy a pvt late game zealot imba…, erre jön a battle hellion, mert a sok t elsírná magát, ha ez így maradna. De a ghosttal mi lesz, erről van valami konkrétum?
    Shredder meg faszság. Eddig mass blinggel lehetett beverni 1 pf-et mid gameben (ami a terran counter attack miatt nem kis rizikó volt), ezentúl még 5* meg kell gondolni, mit csinálsz. Ha mass marine, tank, shredder push lesz, akkor zerg gg-zzen? A ling bling gyakorlatilag teljesen használhatatlan lesz, muta szintúgy esélytelen a marine horda ellen, max vipert tudsz csinálni, és kihúzkodni a fontosabb unitokat a seregből.
    Igazából ettől félek, hogy lesz néhány új unit, amik körül fog forogni az egész játék…

    Reply

  • Uben

    |

    A changeling deaktiválhatja ajd a shreddert?

    Reply

  • mikroman

    |

    Válasz Uben #66 üzenetére:
    Kinyírják a játékból az overseert így a kérdés nem lesz kérdés…

    Reply

  • papirsarkany

    |

    Válasz Spirit #65 üzenetére:
    hát 200/200 -ért csinálni csak úgy 4-5 darabot azért nem egy olcsó egység, ok dt techen nyersz egy picit, de 125/125 helyett 200/200 ért hozni dt nem nagy biznisz, 3 darabig még akár megéri, de utána már többet buksz mintha arra techeltél volna. és TC ígyis úgyis kelleni fog majd az egyéb fejlesztések miatt.
    A protoss air-re már nem akarok kitérni, de azért nem véletlen hogy 1v1-ben az early PvZ-n kivül gyakorlatilag senki nem használja, pedig állítólag über imba minden protoss air… (most ne beszéljünk az hüde balanszos 3v3-4v4 massoljunk egy egységet szarásig játékokról)

    Reply

  • Spirit

    |

    Válasz papirsarkany #68 üzenetére:
    „Void sem az air unitok ellen gyenge, hanem a földi aa ellen, phoenix szintén”
    Én ezt írtam. PvP-ben egyébként sem lehet másra menni, mint a 4 gate-re, a terran meg már a 3.- percben hozza a marine-t ami minden air unitot counterel.
    Láttunk már példát pro gameben is, amikor valaki a phoenixekkel tartotta magát terran ellen, void rushok sem lehetetlenek terran ellen, csakhát ugye rizikós, általában mindenki a bejáratott alap stratját járatja, és abban nincs stargate.

    Reply

  • Uben

    |

    Válasz mikroman #67 üzenetére:

    a burrowolt vagy clockolt egységek?

    Reply

  • mikroman

    |

    Attól függ mennyi energiát fog majd a kis alakváltó (replikáns) kapni, de ha eleget egy-két komisz spellhez, akkor megérheti normál alkalmazásban is. Meg amolyan Joker egységnek is jó lesz. Ha kevés valami ellen a sereg, akkor sebtiben átalakítasz párat a hiánypótló egységre és máris mented a csatát. Vagy az ellennek tudsz meglepetést okozni. Ha azt látja van pár replikánsod, akkor nem tudja mivel fogod betámadni. Elég egy egység bármiből és pillanatok alatt tudsz azzal majd massolni (vagy rajtaütést kivitelezni). Nehezebb lesz deríteni. „Á, egy void, Akkor van időm. Mi? Honnan jön ez az öt pluszban?” Vagy jön az eszelős terran bansheeval, hogy jól ingerli a területet. A proti meg lemásolja picit több unittal és visszarushol 😀

    Mondjuk mindenképp kölrséges lesz…

    Reply

  • mikroman

    |

    Válasz Uben #70 üzenetére:
    Erre nincs info még szerintem. Ha spider mine irányvonal lesz, akkor bekapcsol rejtett egységekre is. Szerintem Ásóka a körömgomba (és bana, infestor, roach társai) beásva nem lesznek elérhetőek. Az túl erős lenne. Ha nem érzékeli, akkor bekúszol alá ésss-sss… azaz máris tiszta a terep 😀

    Reply

  • Spirit

    |

    Válasz mikroman #72 üzenetére:
    Én, úgy tudtam, hogy deployed módban mindig bekapcsolva van, és csak 1 szövetséges egység közelsége kapcsolhatja ki. Szóval cloack és burrow unitokat is sebeznie kell.

    Reply

  • papirsarkany

    |

    Válasz mikroman #72 üzenetére:
    akkor a terran óriási előnyben lenne, lesz négy detektora: scan, turret, raven, + shredder . szerintem ez már nem lenne fair, a prottos zerg 2-2 detektorával szemben.
    A change ling-et nem feltétlenül veszik ki, lehet hogy a sima overlord megkapja ahogy a detektálást is akár.

    Reply

  • Synaptic

    |

    hmm, azért reméltem hogy kap a T valami castert, az új T unitokon ahogy elnézem megint csak egy attack, move, és hold position gomb van. (A shreederen még kevesebb)

    Reply

  • antiqueA

    |

    Vki mondja már meg, hogy zergként mégis hogy védekezzek majd egy early void+főnix+oracle ellen? Spore-t lefogják, queent emelik, void intézi a többit… Sztem ez túlzás.

    Reply

  • mikroman

    |

    Válasz Spirit #73 üzenetére:
    Akkor viszont kell a changeling extra szolgáltatása. Bár amilyen gonoszul pislogott a kopasz a bemutatón tuti nem lesz kiskapu. Csak kis kaputt meg (n)agyhalál. Ennyire azért nem haverja a zergeknek a fejlesztőbrigád 😀

    Reply

  • mikroman

    |

    Válasz antiqueA #76 üzenetére:
    passz. remélem finomítják. Mindhez sok gáz kell, így talán nem nagyon lesz ilyen kombo rush. Vagy nem lesz elég energia sok mineral blokkhoz

    Reply

  • zf79

    |

    Válasz Nazgrel #42 üzenetére:
    Pont hogy azt mondták, hogy NEM lehet majd másolni munkást. Q&A részben kérdezték, és ott mondták ezt. Mielőtt még mindenki nagyon belemerülne a fantáziálásba. 😀

    Reply

  • Spirit

    |

    Válasz zf79 #79 üzenetére:
    Én úgy emlékszem, hogy most még lehet, de figyelik, és ha csúnya dolgokat látnak, akkor onnantól kezdve nem lehet 🙂

    Reply

  • kajtarp

    |

    Nekem már most előre nem tetszik ez a replikátor.Azért játszok P-vel mert P egységeket akarok, és nem T vagy Z egységeket. Egy új P egységnek jobban örültem volna, vagy egy BW unitnak mint ennek..

    Reply

  • lurker95

    |

    Hát a balance gondok 90% a ismét a protossal lesz. A shredder meg tök olyan mintha swarm host ellen csinálták volna hogy a pici bogárkák ne jöjjenek közel. De sztem ha balanszolva lesz minden nagyon ász meccseknek nézünk elébe.

    Reply

  • Heretic

    |

    Válasz lurker95 #82 üzenetére:
    Úgy bírom ezeket a random számokat elmondanád hogy hogy jött ki ez a 90% és mi az hogy ismét a protosszal lesz gond? Azt se lehet tudni hogy milyen BO lesz az egyes egységekhez meg hogy egyáltalán megéri őket folyamatosan használni, de te már rögtön látod hogy a protosszal lesznek bajok. Ha a robot foglalja akkor nem hiszem hogy replikátorból olyan sokat vennének mert akkor nem lesz elég immo vagy colo, Oracle is max a zergnek tehet be az elején mert terran ellen nem mindig éri meg stargattel nyitni. tempest meg drága és fleet bacon kell szal nem hiszem hogy nagyon benne lenne a death-ball mixbe. Érdekes senkise foglalkozik olyan dolgokkal hogy battle hellion drop, ami gondolom többet fog sebezni mint egy átlagos hellion drop. De említhetném a föld alatt mozgó banelingeket vagy a viper ráncigálását. Tudom hogy ezen még sokat fognak alakítani de nem értem miért kell rögtön ilyen kijelentéseket tenni hogy protoss ilyen imbalanced lesz meg olyan imbalanced lesz.
    A shredder meg kb minden ellen jó lesz ekkora dmgel…

    Reply

  • Szabe

    |

    Válasz Spirit #64 üzenetére:
    Ha figyeltél volna az egység bemutató videókra, tudnád, hogy a pheonix csak kis számban countereli a mutát, mivel egy idő után akkora lesz a muta splash damage, hogy ugyanannyi muta megver ugyanannyi főnixet. Ha nem hiszel nekem, nyugodtan megnézheted pl a GSL Super Tournamentből a Genius vs Min első meccset.

    Reply

  • lurker95

    |

    Hát tényleg. Mintha idáig nem a tossz miatt kellett volna átbalanszolni az egész sc-t. A replikátor meg eléggé gáz mer hirtelen lesz a tossznak 5 infesztora, mellesleg hogy a szervetlen robot hogy alakul át bio unittá azt csak blizz tudja megmondani, rányomja a fungált a rócsokra meg még a ff azt a 2 szer akkora range-el rendelkező tossz leszedi a fél zerg sereget. Az meg hogy 1 egész expeden nem lesz 2-3 percig bányászás hát az tényleg kit érdekel. A tempest el nincs baj az jó ahogy van. Amúgy meg azt írtam ha olvastad volna: HOGYHA BALANSZOLVA LESZ! végig kéne ám olvasni és nem megismételni amit írtam.

    Reply

  • lurker95

    |

    Hát tényleg. Mintha idáig nem a tossz miatt kellett volna átbalanszolni az egész sc-t. A replikátor meg eléggé gáz mer hirtelen lesz a tossznak 5 infesztora, mellesleg hogy a szervetlen robot hogy alakul át bio unittá azt csak blizz tudja megmondani, rányomja a fungált a rócsokra meg még a ff azt a 2 szer akkora range-el rendelkező tossz leszedi a fél zerg sereget. Az meg hogy 1 egész expeden nem lesz 2-3 percig bányászás hát az tényleg kit érdekel. A tempest el nincs baj az jó ahogy van. Amúgy meg azt írtam ha olvastad volna: HOGYHA BALANSZOLVA LESZ! végig kéne ám olvasni és nem megismételni amit írtam.

    Reply

  • lurker95

    |

    A viperrel is lesznek bajok de mindent balszolnak majd. (remélem :D)

    Reply

  • Heretic

    |

    Válasz lurker95 #85 üzenetére:
    Persze, mindenki reménykedik a balanceban ez alap én nem is mondtam semmit ellene.Elég erős kijelentés az hogy a toss miatt alakították át az egész játékot : D akkor mindenütt csak P nerf lenne , ehhez képest az új patchben pont hogy buffot kapott… én úgy tudtam ami imba azt nem buffolják tovább.Ez a fungálozós FFes trükk max magasabb körökben lesz ha lesz, szóval e miatt ne aggódj ha 50 kezdő energyje lesz akkor meg pláne (am stargate atlantis: ott is vannak hús vér replikátorok 😀 ). Az oracle meg nem hiszem hogy 3 percig állítaná le a bányászást.
    ja és nem kell kétszer leírni ugyanazt egyszer is el lehet olvasni

    Reply

  • papirsarkany

    |

    Válasz lurker95 #85 üzenetére:
    én eddig úgy tudtam hogy a zerg miatt kellett mindent átbalaszolni, a sírások 943.75% -a zergektől származik…
    az meg hogy alakul át egy robot bio egységgé egy sci-fi játékban, és ezért sipákolni hát ennyhén szólva vicces 🙂

    Reply

  • Spirit

    |

    Válasz papirsarkany #89 üzenetére:
    Egy ultralisk hogy chargeol a föld alatt? 😀

    Reply

  • Heretic

    |

    Válasz Spirit #90 üzenetére:
    A mutalisk és a banshee hogy repül az űrben? A terran katonáknak miért van örök lőszerük és üzemanyaguk? A protossok miért nem perzselik fel az egész bolygót? ^^

    Reply

  • lurker95

    |

    Jó hogy a zerg sír mer a tossz OP. Most bevetem a legdurvább beszólást. Nesze nektek: tosscraft 😀 XD . Jólvanna nyugi, majd balance után vitatkozunk. De ez a bioreplikator ez azé eléggé extrém 😀 De amúgy van 50 energia az a 25 pillanatok alatt betöltődik. Meg én high plat vagyok de sztem low platba is már azér csak rájönnek hogy infesztort kell másolni.

    Reply

  • Vargos

    |

    Válasz lurker95 #85 üzenetére:
    Szerintem kicsit túlreagáljuk előre a dolgot. Toss eléggé defenzív faj (persze lehetsz agresszív, ha tudod a pontos timingeket, ha nem gg. Low ligában vagy serveren nem tudom mik az arányok). A replikátor én úgy veszem ki valamelyest a merev már túlságosan kiismert fajt rugalmasabbá teheti. Mert nagyon kemény lesz a másik 2 faj arzenálja is. Pl. a zerg: mozgó burrow baneling és lurker, amiért kap pl. a terran passzív védelmi mechanizmust.
    „Elég erős kijelentés az hogy a toss miatt alakították át az egész játékot”
    Miért? Az hogy kivettek 2 komplett unitot kábé azt jelenti, hogy jelen állapotban „broken race”.

    Reply

  • lurker95

    |

    Igen az igaz hogy erős kijelentés. (csak ki voltam akadva mert nem olvasták végig és úgy szóltak vissza) Meg azér vittem bele egy kis viccet, hogy oldjam a feszkót és ne legyen flameháború 😀

    Reply

  • Spirit

    |

    Ha a replicator lemásolja a célpont upgradejeit is egyből, akkor a pathogen glands miatt egyből kell tudnia fungalt használni 🙂

    Reply

  • lurker95

    |

    amúgy jah XD

    Reply

  • papirsarkany

    |

    amúgy akkor el kellene már dönteni kedves zerg kollégák hogy az infestor az op-vagy nem 🙂 ha zerg használja akkor nem, de ha protoss akkor már egyből hűha #&@# 🙂
    de egybéként tolsz rá neural parasite-t, és így lesz kétszer annyi infestorod 🙂 ráadásul egyből rangen belül kerülhetsz a colóhoz, szóval dupla NP-vel akár 14-es rangeből átveheted a colo irányítását. tehát imba zerg 🙂

    Reply

  • lurker95

    |

    Na te kedves protossz kolléga 😀 . Először is a toss sereg 90 százalékának range-e nagyobb mint a rócsnak szal abszolút nem mindegy ki használja. mert a tossz ha a z nem tud mozdulni a kolóval meg a stlakerrel csak 10 kilóméterről fogja lelőni a rócsokat. Ha a tossra megy a fungál hiába nem tud mozdulni lőni még tud mert nagyobb a range. a 7 es neural érdekes lesz te a copigép ellen mert annak csak min 14-es a range :D. 14 ből lemásol elmegy hátra és oda sem érsz de mindegy. Ha még rá is tudnád lőni az npt és nem lőne le meg nem nyomná rád a fungált akkor is csak 20 másodpercre lesz 2 szer annyi infesztorod amiből csak a felét használhatod mer aktív a np. Egyébként rányomni sincs értelme mer ha van erőd np re akkor több energiád van mint 75 a copirobotnak max 75 van mert az phatogen glands et is másolja. tehát kicsit gondold át. Minek küldené a robotjait 7 es range-en belülre egyáltalán mikor 14 ből is tud kopizni? annyi megindul feléd fungal megy hátramegy az lő 20 kilóméterről és gg. infesztorra nincs értelme rányomni akkor inkább a kolóra nyomod azt kész.

    Reply

  • mikroman

    |

    Válasz papirsarkany #97 üzenetére:
    Ahhoz minek az ellen infestorát neuralozni? A Viper kikapja alapból 14 távról aztán mehet a neural. Remélem… 😀

    Reply

  • papirsarkany

    |

    omg ennél több smileyt nem tudok a kommentbe tenni hogy észrevegyétek hogy csak fun amit írok…

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.