Új egységek játék közben: bemutató videók

Gepzsir . Ismertető 3670

A Tovább után az új egységekről lesz szó részletesen, amelyeket játék közben is megnézhettek.

Tempest

A Tempestnek masszív területi sebzése van repülő egységek ellen, de lehetőség van földi célpontok ellen is használni, bár így nem területre hatóan sebez. Nem lesz anyira drága egység, de kell hozzá Fleet Bacon is.

Oracle

Az Oracle egy gáz igényes repülő egység, (200 gáz kell hozzá) de a három képessége alkalmassá teszi remek derítésre, és harassolásra:

  • Entomb: egy Forcefield szerű pajzsot von az ásványok köré, amiket így nem lehet bányászni.
  • Preorddain: Láthatjuk hogy mi folyik az ellenséges épületben. Így láthatjuk hogy éppen mit fejleszt vagy mit épít benne az ellenség
  • A legjobb képessége: inaktiválni tud épületeket, például a légvédelmet. Így biztonságosan repülhet be egy bázisra, hogy a másik két képességét használhassa.

Replicant

A Replicant nem tud sebezni. Viszont át tud változni bármilyen olyan ellenséges egységgé, amit látunk. 200 mineralba és 200 gázba kerül. A fejlesztők szerint ez az egység megváltoztathatja a játékot. Az alábbi videóban láthatjátok hogy miért:

Battle Hellion

Ez egy új képessége a Hellionnak, amivel Egy erős tűzokádó egységgé tud válni, cserébe a gyorsaságáért. David Kim szerint ez egy jó válaszlépés lehet a mid/lategame masszív chargelotok ellen a TvP során.

Warhound

A Warhound olyan mint egy fejlesztett Goliath. Erős tűzerővel rendelkezik, és mozgékonyabb a Thornál. A Thor egyébként egy olyan über egység lesz, mint a Wings of Liberty kampányban az Odin. 200-as területi sebzése lesz 12másodpercig, és 2×60-as földi sebzése. A Warhoundra visszatérve: jó lesz légvédelemre is.

Shredder

Ezt az egységet a Spider mine inspirálhatta a Starcraft 1-ből. A hatókörébe kerülő ellenséges egységeket sebzi, 20 sebzéssel másodpercenként. Azonban ha a hatókörébe kerül egy barátságos egység (kivéve másik baráti Shredder), deaktiválja magát, és senkit nem sebez. Érdekes lesz a taktikai felhasználása, hiszen használhatjuk expansion védelmére, vagy mi van ha sikerül telepíteni az ellenség expjére, a gyüjtögető dolgozók közé?

Az első videóban láthatjuk a védelmi felhasználását, a másodikban pedig egy támadó sereg részeként.

 

Swarm Host

Ez az egység képes a föld alól, Broodling szerű lényeket küldeni egy előre kijelölt célterületre. Ezek a kis lények 90sebzést okoznak, ha odaértek.

 

Viper

A Defiller Viper egy nagyon hasznos egység lesz, a maga három képességével:

  • Blinding Cloud: ez egy köd szerű valami, ami lecsökkenti a földi ellenség lőtávját ebben a ködben, és megszünteti az energia alapú képességeket is
  • Abduct: az infestoréhoz hasonló csáppal ragadja meg az ellenfelet, és magához rántja. Remek lesz közel rángatni a Colossust vagy olyan egységeket amik szeretnek hátulról kárt okozni.
  • Ocular Parasite: Ezzel a képességgel, egy barátságos egységünk detektor képességet kap. Olyat mint amilyen az Oversser, az Observer vagy a Cannonnak van: láthatod a sunyogókat.

Az első videóban a ködöt tekinthetitek meg csata közben, a másodikban pedig a ráncigálós képességet.

 

Ultralisk

Az Ultralisk valóban nem új egység, de az új képességével újszerű felhasználást kaphatunk.

Az új képessége a Burrow Charge: Chargeol mint a Zealot, mindezt a föld alatt, elkerülve a távolsági sebzéseket. A videót látva elég hatékony tud lenni.

 

Forrás:


Comments (109)

  • ProKiller

    |

    Nekem a wings of liberty-ben az nem tetszik a hogy a zerg 10-ből 8 szór beveti a ling rusht de ha a spawing pool-nak a kifejlesztési idejét megnövelné nagyon örülnék:) de szerintm ez nem fog bekövetkezni had örüljenek csak a rush-er nem játékélvező csak győzni győzni akaró játékosok is!

    Reply

  • Nazgrel

    |

    Válasz ProKiller #101 üzenetére:
    Nekem főként az nem tetszik a Starcraft 2 communityban, hogy copper ligából idejönnek balance kérdésekben oldalt foglalni a játékosok, anélkül, hogy magukban (aka taktikájukban, stratégiájukban) keresnék a hibát, esetleg utánanéznének az adott „problémának”, és megpróbálnák megoldani.

    Ha kikerülsz bronzból/silverből és/vagy megtanulod kivédeni a zergling rusht, akkor abszolút nincs vele probléma. Ha növelnék az építési időt, akkor baromi szerencsétlen volna early game harassok ellen a zerg stratégiák túlnyomórésze.
    Paradox az elméleted: ha rusholgatnak folyamatosan, és így könnyű győzelemhez jutnak az ominózus játékosok, akkor épp örülni fognak a sikerüknek, ergo élvezik a játékot – nem azért vették meg, hogy más szórakozásáról gondoskodjanak, ahogy most te sem vagy boldog, mert nekik sikerélményük van, neked pedig nem.

    Reply

  • mikroman

    |

    Válasz ProKiller #101 üzenetére:
    Alapvetően a korai ling rush épp zergek ellen a legveszélyesebb (creepre lehet korán a lingek mellé spinét is telepíteni és azt elég stresszes így együtt semlegesíteni). Protossnak nincs még lövész alapegysége, így az is lehet necces. Ott a derítés nagyon fontos (legalábbis mikor komiszkodok akkor így érzem). A terran és a protoss is el tudja magát falazni. Időben deríteni kell azért és normálisan építkezni. Ha nem vagy olyan kemény, hogy csak ránézel a tükörre és az ijedtében összetörik, akkor falazni mindig jó ötlet. Legalábbis alacsony ligákban ezt meg kell még tanulni. Középmezőnyben én nem láttam sok rusht lingmasszával. Ha azt látja a zerg, hogy semmit se falazol és még a sereged se meggyőző, akkor persze, hogy nem pazarolja az erőforrásait banára-roachra vagy mutára. Az ilyen sértéseket nehéz figyelmen kívül hagyni 😀

    Reply

  • ProKiller

    |

    De nézd, hogy a rákba védjem ki azt a R@@adt 6 pool-t amikor már akkor jön 6 lingel vagy többel amikor nekem még kész sincs a gw vagy a barakk tehát az jó h lerakok mondjuk 3 pilont és megvédem magam 3mp-re mert nincs zealotom amivel esetleg megfognám. De én próbáltam megoldást keresni és csak 1 et találtam ami biztos h jó ha terran vagyok akk gyorsan fel a cc-t aztán nyomás másik mineral fild-re:)

    Reply

  • mikroman

    |

    Válasz ProKiller #104 üzenetére:
    Keress rá youtube-on! Van pár jó megoldás is. A pylont lerakó probe szokott deríteni kapásból.
    Proti vagy mielőbb forge+cannont húz és míg kész lesz kergetőzik a probeokkal (+1pylon biztosíték) és a lingekkel, vagy megoldás lehet a teljes elfalazás is, és mögé cannon ha még nem jutott be a rush. Én max 9 poolra megyek néha. Akkor tudják azt a protik megszívni, ha lebecsülik és előbb gw, majd cybert húznak és csak utána az első zealotot. Lehet úgy is védhető a 9 pool ha lerak időben még pylont vagy ha némi probe tömeggel fedezi a pylont az első zelotig. Ha már épülettel elfalaz és a rést zelottal zárja a proti, akkor jó eséllyel nincs gond a lingekkel 🙂

    Reply

  • saskanyok

    |

    Szerintem 6poolnál már kész a Barack (standard nyitás) és 70/80 %ban van a Marine
    SCV Figth és a Marinet fedezni, ha min 4 scv-d túléli onnan tied a pálya:P
    Csak gyorsan falazz, mert az elkeseredett zerg jön újra 😛

    Reply

  • mikroman

    |

    Terrannál ha megvan a barakk akkor +1 supplyval lezárható többnyire a bejárat. Ha nem készül el akkor is kint tartja a lingeket egy darabig ha meg elkészül akkor laza kocogás a meccs. Azért gondolom néhány autorepair svc javallott belülre a rágcsálások javítására…

    Reply

  • ProKiller

    |

    Köszönöm szépen a jó tanácsokat megfogadom mindet:)

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.