A Blizzard munkaereje

DACA . Hírek 972

Múlt héten a DICE-on képviseletét tette a  Blizzard társalapítója, Frank Pearce, ahol elárulta, jelenleg mennyi alkalmazott van a Blizzardnál.

Ez a szám nem kevesebb, mint 4700, akik 11 városban tevékenykednek összesen. Ebbe persze beletartoznak a „customer support”-ok is, akiknek a száma a legtöbb lehet egy ilyen fejlesztőcégnél.

A jelenlegi 4 projekten: StarCraft 2, World of Warcraft, Diablo 3, Project Titan (még be nem jelentett MMO)-n összesen 750 fejlesztő dolgozik, ami azért valljuk be, szintén nem piskóta.

Pearce elmondása szerint a World of Warcraft megjelenésekor a cég még eléggé felkészületlen volt, nem számítottak akkor a hatalmas sikerre, amely már 2004 óta rengeteg pénzt hozott a Blizzard számlájára.

„Akkor még nem is volt annyi játék, hogy mindenki megvegye a sajátját, ezért egyszer le is kellett állítani a boltba szállítását a játékoknak. Azóta sokkal tapasztaltabb a Blizzard, és jobban felméri a jövőbeli erőforrásokat.” – árulta el Pearce.

Forrás:


Comments (3)

 • Eyesis

  |

  Jó lenne, ha végra a Starcraft 2 kerülne előtérbe náluk is 🙂 Hiába dolgoznának náluk akár 47000-en ha csak 1 foglalkozik belőle a HotS-al, az is manager 😀

  Reply

 • gmae

  |

  Eyesis és az a manager is szabadságon van fél évig xD

  Reply

 • TripleSpec1

  |

  Tudtam h valami indokot ki fognak dobni -már megint- a HotS késésével kapcsolatban -.-‘
  ,,megcsináljuk 2 év alatt, matekolunk rajta 1 évet h mennyit kéne belőle legyártani, tárgyalunk róla még fél évet h kinek is szállítunk, majd eszünkbe jut a kérdés hogy a -gyűjtői pack-ba miket is tegyünk bele, majd nagy nehezen dobjuk piacra…”

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.