Magyar Klánok: PROGrAMmERS

Gepzsir . Interjú 1461

A klánbemutató sorozatunkban szívesen mutatunk be baráti társaságokat is. A klánok általában úgy alakulnak ki, hogy van pár jóbarát akik együtt játszanak, aztán megismerkednek más  játékosokkal, és egészen addig bővülnek, amíg komolyabb szervezettségi formát nem öltenek. A PROGrAMmERS klán ennek az útnak az elején van. A csapatot xXaby fogja bemutatni: a neve onnan lehet ismerős, hogy a saját és barátai meccsein kívül gyakran besegít a HunCraftnak is, a Streamjével.

Szia, kérlek mutatkozz be, mesélj pár dolgot magatokról.

Sziasztok, Szondi Szabolcs vagyok, a PROGrAMmERS klán egyik alapítója.

Jelenleg négy fix tagunk van:

Fliszár Péter – PRGǂPhoeniXzerg

Telkes Bálint – PRGǂBalintTprotoss

Nagy Tamás – PRGǂShaelterran

Szondi Szabolcs – PRGǂxXabyterran

A klánban mindenki jelenleg low level szinten áll, ez abból adódik, hogy a való életben mindenki dolgozik, valamint épp az egyetem végét nyúzza, így kevés időnk van. Épp ezért nem is vesszük komolyan magunkat, sem a játékot, csak a játékélmény kedvéért játszunk, így a profi klánoknak nem kell tőlünk tartania. Még… 😀

Miért és mióta játszotok együtt?

Körülbelül egy féléve játszunk együtt. Előtte mind a négyen hobbi szinten az SC1-t is ismertük. A Starcraft 2-t viszont a megjelenéstől figyelemmel követjük. Ténylegesen Péterrel Kuvasz streamjén találkoztunk egy gyakorló meccs apropójából, aztán felhívtak TS-re, ahol ott volt Tamás is. Bálintot végül én mutattam be nekik. Ez alatt az idő alatt kiderült, hogy egész jól el tudjuk viselni egymást, és hogy jók vagyunk csapatként, szóval érett már ez a klán dolog. Az első ötletünk az AntiProtossClub lett volna, de Bálintra való tekintettel valami mást kellett kitalálnunk. Végül kb. pár sör, és 10 perc ötletelés után február 17-én megszületett a PROGrAMmERS karaktersor. Ennek hátterében csupán annyi áll, hogy mindannyian software fejlesztők vagyunk, valamint így sikerült egy kis szójátékot is nevünkbe csempészni.

 

Mi a véleményed a magyar Starcraft 2 közösségről, klánokról?

Kis ország vagyunk, még kevesebb gamerrel, de ennek ellenére úgy gondolom, hogy jó a közösség. A klán is épp emiatt alakult, hogy egy baráti társaságot összefogjon. A többi klánból a tagokat nagyrészt a hun-1 csatornán szoktuk látni, mivel bronze-silver szinten van mindenki tőlünk, és sok meccsünk nem volt ellenük.

 

Mik a tapasztalataitok az itthoni esetleg a közeli kupákról és rendezvényekről?

Véleményünk szerint a Huncraft egy remek kezdeményezés, de a szervezésbe több embert be lehetne vonni, esetleg hétvégén tartani, és előbb kezdeni. A korábbi kezdés, miatt többet lehetne streamelni, és vesztes ági meccsekre is lenne lehetőség. Fontos lenne még, hogy jó hangulatúak legyenek a közvetítések, és objektívek legyenek a kommentátorok.  A magyar Barcraft eseményeket is jó ötletnek tartjuk, ezzel is népszerűsítve a magyar e-sportot.

 

Hol lehet titeket megtalálni?

Játékon belül a PROGrAMmERS szobában vagyunk megtalálhatóak. Belépés csak saját felelősségre! A jó hangulat, és egymás fárasztása garantált. Írjatok ránk bátran, és szívesen játszunk bárkivel egy-egy meccset. A klánnak van egy stream csatornája, ami itt érhető el: xXaby , szeretettel várunk itt is mindenkit. (Vigyázat: szókimondó szövegek!)

 

Mik a terveitek?

az időnkhöz képest minél többet játszani, és indulni a számunkra megfelelő szintű versenyeken. Nem tartom valószínűnek, hogy a nagyon közeli jövőben tele lennénk diamondosokkal vagy masteresekkel, inkább a hangulat a lényeg. Amúgy mind a négyen előrendeltük a Diablo 3-t is már, szóval amint megjelenik azt is fogjuk streamelni.

 

Milyen játékosokat vártok, mit vártok az újaktól, és mit tudtok nyújtani annak aki közétek tartozik?

Igazából mi egy elmebeteg napközis fakultatív foglalkozás vagyunk, nem egy pro klán, ezért konkrét tagfelvételt nem terveztünk jelenleg. Ez persze nem kizáró ok attól, hogy az aktív, jó fej, és gyakran hozzánk csapódó, velünk játszó embereket egy idő után tagokká avassuk nevük elé csapva a PRG prefixet.

 


Comments (6)

  • shael

    |

    Köszönjük a cikket! 🙂

    Reply

  • esox

    |

    Előre kiscsapatok! 🙂

    Egy barátságos cw-t összehozhatnánk valamikor ha van kedvetek! Őrült lakótársaimmal egy ugyanilyen elven működő csapatot hoztunk létre!

    Reply

  • shael

    |

    Persze! Szívesen. Csak össze kell egyeztetni, kinek mikor jó. 🙂

    Reply

  • PhoeniX

    |

    Megható pillanat ez számomra, 1 évvel ezelőtt nem gondoltam volna h idáig jut a dolog 😀 A cw jó ötlet, de az összeszervezése – na az challange lesz 😀

    Egy kérdést még hozzáfűznék érdeklődésképpen, Darcinnak címezve: mikor várható h kint lesz a stream az sc2.hu listában? 🙂

    Reply

  • kuvasz

    |

    Darcint már meg akarják lincselni páran emiatt.

    Ez a cikk magyarázatot ad a prg-re, amit nem értettem. Have fun, de azért mehetnétek magasabb ligába 😉 pörögjenek a kezek!

    Reply

  • PRGǂShael

    |

    Azért igyekszünk. 🙂 Mert a hátterét vágjuk a dolgoknak meg a rálátásunk elég jó szvsz, csak az idő az ami kevés. 🙂

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.