playIT – SCIIN képes beszámoló

nf.purple . Cikkek, e-Sport 1390

Április 7. Millenáris, Szögletes galéria

Lezajlott a tavaszi gamer kiállítás és vásár, a playIT. Mi StarCraft II Napot tartottunk, nézzük mi is történt a Millenárison! Képek, beszámoló és eredmények a tovább után.

Nagyobb fennakadás nélkül sikerült összeállítanunk a gépeket és a kivetítőállást, így 10:00-től 11:00-ig rendben nevezhettek a vállalkozó szellemű amatőr játékosok a versenyre. A gépek perifériái hagytak ugyan némi kivetni valót maguk után (volt egy kóbor görgős egér is) de ez a résztvevőket nem annyira zavarta, a versenyen remek hangulat uralkodott. Jó volt látni, hogy a feltörekvő generáció szép számban képviseltette magát.

BO1-es rendszerben egyenesági kiesés mellett végül Kronox és Sesshoumaru jutott a döntőbe, ahol Sesshoumaru nyert 2-0-ra. Nyereménye egy Jim Raynor figura lett, a playIT jóvoltából. Kronox második helyezéséért egy Diablo 3 poszterrel és egy Battle.net Authenticatorral lett boldogabb.

Az amatőr verseny végeztével a szokásos Beat the Pro program következett: a jelentkező játékosok kihívhatták a jelenlévő top játékosokat.  RataRoot, Destin, WhiteLotus  (Boshi), Flakke. Egyikük sem kért handicapet és bár győzelmet egyikük sem tudott elérni, Boshit egy Authenticatorral jutalmaztuk Breach elleni szép játékáért.

A programok mellett folyamatosan lehetett beszélgetni a Sziriusz Egyesület tagjaival, akik erre az alkalomra a StarCraft táblás társasjátékot mutatták be.

A kihívások után a King of the Hill showmatchen nfteamMate és FoP#PSZ csapott össze. Mate nagyon gyorsan 1-0-ás vezetést ért el egy jól kivitelezett Dark Templar akcióval, ám a következő meccsen PSZ visszavágott egy 2 rax mm pushal. A harmadik döntő mérkőzésen PSZ kockáztatott egy plusz két cc-s nyitással, ám Mate csak későn tudta deríteni, majd egy újabb DT-s próbálkozás után már nem tudott győzedelmeskedni. Így új királyt avattunk: a következő SCIIN-en már PSZ lesz a legyőzendő király! Ezúton is gratulálunk a két játékosnak, nagyon szép meccseket játszottak.

nfteamMate 1 – 2  FoP#PSZ

Végezetül a befejező program az élő cw volt az nfteam és a FoP között. A szabályok szerint egy játékos addig játszott, amíg valaki le nem győzte és azokkal kezdtünk, akik jelen voltak a SCIIN-en. Sajnos nem tudtuk megoldani, hogy mindkét csapatból mindannyian eljöjjünk, ezért a szabályok szerint online is lehetett játszani annak, aki nem ért rá elutazni.

Az első mérkőzést Mate játszotta PSZ-el, aki egy jólirányzott marintank+scv allinnel máris megszerezte a vezetést a FoP csapatának. Utána Purple következett aki megpróbálta viszonozni a szívességet egy random-zerg 7pool allinnel, ám PSZ számított a dologra és máris 2-0-ra nőtt a FoP előnye. A következő próbálkozó StuntR lett (online) aki Antiga Shipyardon végül legyőzte a FoP aznapi hősét PSZ-t. Vérszemet kapott innentől „Sztedört”, sorra buktak el Zerg hadai előtt: Yashock, Fana és Wordix is.

A végeredmény tehát: nfteam 4-2 FoP.

A cw nagyon barátságosan telt, utána mindkét csapat egy-egy WoW: Battle Chest dobozzal lett gazdagabb. Megegyeztünk a jelenlévőkkel, hogy lesz folytatása az élő cw-nek, a további részletek még nem biztosak.

Estére programsorozatok rendben lezajlottak és 19:00 órai zárásra közös erővel összepakoltunk. Itt szeretném megköszönni a közreműködők segítségét:

Eyesisnek, Darc1nnak, Majtikának, Rednek, Kakaoonak, Matenak az nfteamtől, Fanának, Yashocknak és PSZ-nek a FoP-tól, Oscarnak, Zolinak a Millenáristól, Tamásnak és Zsoltinak a Sziriusztól, illetve még mindenkinek aki segített, de most valamiért kimaradt a felsorolásból! Breachnek pacsi, járt a póló 🙂

 

További képek :

Eyesis művei
Majtika Fotó

 

——

A következő SCIIN május 5-én szombaton lesz, szokásos programokkal, újabb meglepetésekkel és természetesen utánozhatatlan StarCraft II Napok érzéssel – mindenkinek aki szereti, itt a helye!

Május 5. Millenáris, Hajóterem

 

——

 

 


nf.purple

[url=http://sc2sig.com/profile/eu/228154/1/Purple/][img]http://sc2sig.com/s/eu/228154-1.png[/img][/url] [url=http://sc2sig.com/profile/eu/228154/1/Purple/[/url]

Comments (2)

  • Eyesis

    |

    Klassz volt a rendezvény, örülök, hogy ilyen sok fiatal StarCraft-os el tudott jönni. Külön örülök, hogy a nagyikat rá lehetett beszélni a kíséretre 🙂

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.