Homestory Cup V

Gepzsir . Cikkek, e-Sport, Hírek 1259

Ebben a cikkben megpróbáltam összegyűjteni mindent a Homestory Cup V –ről. A verseny Tegnap óta megy. Megnézzük a csoportokat, a nyereméneket, a játékosokat, azt hogy mi történt tegnap, és hogy miben különbözik ez a verseny a többitől.
A verseny ma 14:00-tól folytatódik. HD Stream itt

A HomeStory kupán a játékosok nem csak a meccseket nyomják, láthatjuk őket sörözni, pókerezni, sütögetni, kommentálni, láthatjuk milyen viszonyban vannak egymással (pl.: tegnap Idra és Dimaga beszélték meg Dimaga meccsét)

TLO jól érzi magát

Amikor épp nincs meccs, azt mutatják hogy mit csinálnak a pro játékosok.

A Verseny Június 5.-én indult, és négy napig tart. A verseny első körben egy csoport fázisból áll, 8csoport van 4játékossal. Minden csoportból az első kettő jut a következő csoportfázisba, hol már csak 4csoport lesz, minden csoportban 4 játékossal. Innen is az első kettő jut tovább. Aki tovább jut a csoportokból, az kerül az ágrajzba, ahol nyolc hely van. Az ágrajzban minden kör BO5, a döntő BO7 lesz.

Csoportmérkőzések időpontjai:

A, B, C és D csoportmérkőzések Július 5.-én csütörtökön voltak. Ezekről találtok némi összefogalót lejjebb.
E, F, G és H csoportmérkőzések Július 6.-án pénteken lesznek délután 2-től.

A B C D
Nerchio IdrA Happy SaSe
Socke dBlinG ret DIMAGA
ToD Bly ReaL DarK.FoRcE
Naama ClouD iNcontroL Goody
E F G H
MC kas Sheth Golden
HasuObs Sleep Yongwha MVP
Tarson MaNa Slivko NightenD
TLO Destiny DBS Monchi


 

 

 

Hausobs és Destiny

Az össznyeremény 25,000.00$ , ami a következőképp oszlik meg:

1. hely $10,000
2.hely $6,000
3.hely $3,000
4.hely $2,000
5-6.hely $1,000
7-8.hely $750


 

 

Kupák

Pályák:

  • Round 1: ESL Antiga Shipyard
  • Round 2: ESL Cloud Kingdom
  • Round 3: ESL Daybreak
  • Round 4: ESL Entombed Valley
  • Round 5: ESL Metropolis
  • Round 6: ESL Ohana
  • Round 7: GSL Atlantis Spaceship

 

Take apartmanjában Idra és Sase teljesítettek a legjobban július 5.-én.

 

Nerchio két gyors győzelmet aratott Naama és ToD felett, hogy beindítsa az A Csoportot de mielőtt játszhatott volna Socke ellen az utolsó meccseként, a német már vesztett kettőt. Ez tette lehetőve Nerchio-nak hogy kihagyja a sorozatot és megtartsa a helyét divízió vezetőként 4:1-el.

Ugyanebben a csoportban Naama látszólag random stílusa épp elég ideig tartotta a felszínen, hogy beérjen a második helyre. All-in-ek és kiszámíthatatlan furcsa build orderek keveréke 5:4-es eredményre volt elég neki, ez jól mutatja hogy Naama meccsei milyen szorosak is voltak.

Ezek az eredmények sajnos azt jelentették, hogy a Fnatic kapitánya ToD és a Tn kapitánya Socke búcsúzott a versenytől. Utóbbi esélyesként volt számontartva a csoportban a mostani MLG-s formája alapján de csak annyit sikerült elérnie Krefeldben, hogy egy meccset nyert Naama ellen.

A ‘B’ Csoportot Idra felemelkedése fémjelezte mint az egyik eddig legjobban teljesítőjátékos a tornán. EvilGeniusék zergje, aki hullámvölgyben volt az elmúlt pár hónapban tökéletes játékot mutatott és csak egyetlen meccset veszített Bly ellen és 6:1-el a csoport élén végzett.

Az igazi drámára várni kellett amikor BlinG 1:1-re állt a szériában, Cloud-al kellett játszania az utolsó meccsen és nagy szüksége volt a győzelemre, hogy versenyben maradjon. A Brit megynerte az első meccset de Cloud innen még fordítani tudott és 2:1-re verte BlinGet, ezzel úgy tűnt biztos a kiesés számára és néhány percig nem is tudott mit csinánlni a protoss csak ült a székében és duzzogott.

Nemsokkal később azonban váratlan ajándék hullott az ölébe ami új életet lehelt BlinGbe. Így beért a második helyre 3:4-el maga mögött hagyva Bly-t és Cloudot egyaránt 3:5-el.

Blingnek van miért örülnie

Az első a koreaiak közül a csoportmeccsek után elhullot a C Csoportban. Hasonlóan BlinG esetéhez a B Csoportban, Real Happyhez és Rethez képest alárendelt szerepet töltött be. A kóreait “the Korean Naama”-nak hívták párszor a vad és sokszor megmagyarázhatatlan játélstílusa miatt, ami ugyan túljuttatta Happy-n és InControl-on de végül cserbenhagyta, és összerogyott Ret masszív macro stílusa alatt.

Az összes mérkőzés után a két európai örülhetett a továbbjutásának a legjobb 16 közé, Happy-vel az első helyen mivel közvetlenül legyőzte Ret-et.

Még több német játékos esett el az első nap végére ahogy DarkForce és Goody a D Csoport aljára lett taszítva. A hazai pályán játszó németek egyetlen meccsett sem tudtak hozni a továbbjutók ellen és gyorsan csatlakoztak a kiesőkhöz.

Ennek megfelelően Dimaga és Sase maradt az első nap végére. Az ukrán újból a baneling centrikus buildet választotta de ennek hatékonysága nagyban gyengült Sase 2-base immortal taktikájával szemben. Hasonlóan a DreamHack Summer-hez, Dimaga igen sérülékenynek bizonyult a jól időzített mid-game pushok ellen, és Sase magabiztosan hozta az első helyet a csoportban 6:1-el.

Sase a csoport első

Egy koreaival máris kevesebb van de a második napja a HSC V-nek sokkal súlyosabb lesz ezen a téren.

Ma, 14:00 CET kezdéssel a verseny folytatódik olyan játékosokkal mint: MC, Sleep, Golden és a négyszeres GSL bajnok Mvp. Mana, Sheth, HasuObs, TLO, NightEnd és a többiek ott lesznek hogy minél kevesebb koreait engedjenek el a playoff-ig.

Forrás:

 

 

 

 

$6,000


Comments (4)

  • Theun

    |

    DBS, Hausobs és Destiny 😀 jók voltak

    Reply

  • esox

    |

    Valaki világosítson már fel, hogy Stephano miért nem volt itt és, hogy az igaz-e, hogy leteszi az egeret? (ezért nem jött ide se már??) Amúgy meg zerg powa.

    Reply

  • Spector

    |

    Stephano másik versenyen vett részt, a „2012 World Championship Series:
    France Nationals „-ben, ami ugyanúgy július 5-8.-ig tartott. Egyébként nyilatkozott már olyanokat, hogy tényleg abbahagyja és tanulmányaira koncentrál (orvosnak készül), de mivel jól megy most neki 1-2 év még benne van. Szóval ha abbahagyja, nem hiszem hogy a közeljövőben.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.