Hogyan frissíts 1.5-re

Gepzsir . Cikkek, Hírek 2810

A StarCraft II 1.5.0-ás patch megérkezett és számos változást hoz a StarCraft II Battle.net élményhez, többek között egy teljesen új custom game élményt az Arcade mód által, rengeteg új tartalmat és fejlesztést a StarCraft II Editor-hoz valamint streamelt letöltést a patchelés még gyorsabbá tételéért.

Holnapra egy részletesebb ismertetőt is közzéteszünk arról, hogy mi is található a patch-ben beleértve az Arcade módot is. Addig is mivel nagy változások jönnek ezért szerettünk volna egy kis útmutatást adni, hogy mindenki fel legyen készülve és gyorsan el kezdhessen játszani!

A Patch beszerzése

 

A patchelési folyamat az 1.5.0-ben egy kicsit el fog térni az eddigi StarCraft II patchektől és 2 lépésben fog lezajlani. Első lépésben, hogy előkészítse a StarCraft II-t a ‘migrálásra’ az új streamelős kliens verziót, egy kis patch programot kell letölteni és telepíteni.

Miután telepítve lett, egy ablak fog megjelenni, ami arra kér, hogy migráld a StarCraft II verziódat a stremelést támogató verzióval. Ez azért lesz jó a jövőben, mert amint a kliensed frissítve lett hogy támogassa a streamelést, többé nem kell megvárnod, hogy az egész patch feltelepüljön, mielőtt el tudnál kezdeni játszani.

Miután rákattintottál a ‘Begin’gombra, az új StarCraft II streaming launcher fog megjelenni és arra kér majd, hogy várj, amíg újrakonfigurálja a játék fájljait. Ez a folyamat eltarthat pár perctől egészen 1 óráig is, de bármennyit is kell várni fontos, hogy kivárd és ne szakítsd meg a folyamatot, mert ez problémákat okozhat a patch telepítésében.

Ezután ha a kliensed migrációja elkészült, az 1.5.0-ás Patch elkezd letöltődni és telepítődni is egy időben. Ha korábban már játszottál a Diablo III-al vagy a World of Warcraft-al, akkor valószínűleg már ismerős lesz neked, hogy is néz ki ez a dolog – lesz egy folyamatjelző a patchelési ablak alján, ami a tudtodra adja mikor lesz elég adat letöltve ahhoz, hogy elkezdhess játszani.

Kérjük, tartsátok észben, hogy ha a folyamatjelző nincs 100%-on amikor elkezdtek játszani, akkor ez azt jelenti, hogy a patch még nincsen teljesen telepítve és lehetnek némi fennakadások a játékban. Ez teljesen normális és ha aggódsz a teljesítmény miatt, akkor nyugodtan megvárhatod, amíg a folyamatjelző eléri a 100%-t. Ha eddig nem voltak problémáid, amikor letöltötted a korábbi StarCraft II patcheket a launcheren keresztül, vagy játszottál már az Arcade Bétával, akkor ennek a folyamatnak is zökkenőmentesen kell mennie.

Zökkenőmentes Patchelés

Van néhány lépés, amit megtehetsz mielőtt elkezded letölteni a patchet, hogy az biztosan gond nélkül lefolyjon. Fontos, hogy a számítógéped úgy legyen beállítva, hogy engedje a letöltéseket és változtatásokat a meglévő programokhoz. A tűzfalad, antivirusod, biztonsági programok, és/vagy router blokkolhatja a letöltésedet és lehet, hogy át kell állítani őket, hogy engedjék a letöltést. Valamint az operációs rendszered és az antivirus programod vagy más biztonsági program lehet, hogy védik a StarCraft II-t a változtatásoktól. Elképzelhető, hogy át kell állítanod a beállításaikat vagy ideiglenesen ki kell kapcsolnod őket, hogy engedje ezeket a műveleteket. Az is fontos, hogy megfelelően be legyen állítva a géped a patch-hez mivel önálló patchelés ezután nem lesz elérhető, kizárólag streamelt patchelés lesz.

Az alábbi linkeken infót találsz arról, hogyan készítsd fel a számítógépedet a patchelésre, valamint gyakori problémák megoldásában is segíthet:

StarCraft II Patch Hibaelhárítás (PC) (Mac)

StarCraft II Csatlakozási Problémák             GYIK

Mac OS X Támogatás Frissítés

Mint mindig ha ezek után is problémák lépnének fel, a Technical Support-al fel lehet venni a kapcsolatot.

Visszajátszások

 

Régebbi, nem létfontosságú patch adatok is benne vannak a streaming patch végén. Ez azért hasznos, mert el tudsz kezdeni játszani mielőtt a patch befejeződött volna, de azt is jelenti, hogy amikor megpróbálsz betölteni egy visszajátszást egy régebbi verzióból, a StarCraft II automatikusan elvégez egy egyszeri streamet a régebbi patch adatokkal. Semmi pánik! Amint streamelted azt a verziót nem kell többet újra megtenned, amikor másik visszajátszást szeretnél megnézni ugyanebből a verzióból. Az is említésre méltó, hogy ha hagyod a StarCraft II-t teljesen patchelni, akkor a régi patch információk telepítve lesznek és a streamelős ablak nem fog megjelenni ilyenkor.

Némi reklám, az Arcadenak

Az új Arcade által a játékkészítők új módon tudják promotálni munkájukat. Amikor az Arcadeban tallózol, minden játéknak lesz egy Game Info screen-je amiben benne lesz a játék leírása screenshotokkal, instrukciókkal, patch jegyzetekkel, értékelésekkel. Ha játékkészítő vagy és publikáltál custom gameket a Battle.net-re, akkor jó ötlet ha információkat és screenshotokat gyűjtesz, hogy ki tudd aknázni az Arcade új lehetőségeit.

Forrás:

Fordította: K.P.


Comments (55)

  • Xib

    |

    Gépzsír minek írsz olyanokat a cikkbe amit te magad nem bírsz betartani!?

    Reply

  • Formaster

    |

    Válasz Gandhi #49 üzenetére:
    Ez nem bug. Annak is van helyezése, aki nem placementelt? És véletlen teamben csak platinás, és 1v1-re is oda kalkulálja, holott kb sosem placementelt 1v1-et.

    Szerintem ez egy új fajta nézet, ami szerint van egy ladder eredményed és egy bnet által gondolt elméleti helyezésed. Valszeg a tournamenteken már ezt a „vélt” helyezést kell alapul venni nevezéskor. így látnám értelmét, mert ilyen bug nincs. Ha adatbázis bug, akkor a laddert se látná helyesen, ha vizuál, akkor annak nem lenne kiírva semmi annak, aki nem placementelt.

    Csak van valami logika abban az új ablakban.

    Reply

  • Gandhi

    |

    Válasz Formaster #52 üzenetére:
    Én is remélem, ugyanis olyat senki sem írt, hogy eggyel lejjebb mutat! Csak 1 ligával feljebb!

    Reply

  • TerransRulez

    |

    Sziasztok,

    most jöttem vissza szabiról, de a játékot nem tudom befrissíteni. 16 órán keresztül 1%-nál tartott a reorganizáció, akkor lelőttem, letöltöttem újra, majd mégegyszer megpróbáltam elindítani máshová pakolva, akkor 4%-ig ment el a reorganizáció majd 20 órán keresztül semmi. Most itt tartok, és rohadtul rázom már a lábam! Tűzfal off, virnyák kergető off, agyam off!…

    Reply

  • konyari6

    |

    Sziasztok!
    én ma telepítettem az új patch-et hogy újra campaing-oljak, de olyan probléma lépett fel hogy mindig amikor befejeztem a küldetést és nyomta volna a történetet, töltés végén kiírta h nem teljes a verzió és felajánlja hogy vegyem meg online, meg van egy másik gomb azzal meg kilép az alap menübe! ez miért van és mit tudok ezzel kezdeni?!?!? valakinek tipp???

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.