Új Pályák és némi balance

Gepzsir . Hírek 1967

Öt új pálya a Starcraft második évfordulójára, és egy balance pálya. Kezdjük is az utóbbival:
Csak úgy mint régebben, most is PTR szerver helyett, egyetlen pályán tesztelhetjük a tervezett balance változtatásokat. Kikerült az “Antiga Shipyard 1.5.0 Balance v1.0” nevű pálya, ahol a következő változtatásokat tesztelhetjük…

A Creep Tumor terjeszkedési távolsága, hatóköre, és látóköre csökken 10-ről 8-ra.
Ez egy viszonylag kicsi változtatás. Azért csinálják, mert vizsgálták a legjobb játékosokat, és azt vették észre, hogy a Zergek mostanában sokkal gyakrabban terjesztik a creepet, ami főleg a TvZ-ben nagy segítség.

A változtatás célja:
A Queenek nyújtotta védelem, és a creep terjesztés szeretnék ha továbbra is életképes maradna a korai játékszakaszban, de szeretnék ha egy kicsit nehezebb lenne belepni a pályát a késöbbiekben. Ez a változás csak nagyon magas szinten hat ki a meccsre.

A Raven gyorsítás 2-ről 2.25-re változik, és az alapsebessége is nő 2,25-ről 2,5-re.
A pro játékosok vizsgálata után két fő oka van ennek a változtatásnak:
A világ legjobb micro játékosai is bajba vannak mikor Ravent kellene használni, mert ezek az egységek lassúak. A Seeker missile drágasága, és hatótávolsága a második ok.
Mivel a Ravent továbbra is nehéz lesz használni, nem gondolják, hogy ez a buff nagyon kihatna a balancera magas szinten, és kissebb szinten nem is lesz hatása.

Általánosan a játék jelenleg jól van balanceolva, és nem látnak jelentős problémákat. Mindig nézik a matchupokat, hogy gyorsan reagálhassanak ha előkerülne egy probléma.
A legmagasabb szintű játékosoknál, úgy érzik hogy a Terran egy kicsit hátrányban van a Zergel szemben. Sok Terran játékos, főleg azok akik nagyon magas szinten játszanak, nem szeretnek Zerg ellen játszani.
A Blizzardnál nagyon óvatosan kezelik ezt a gondot, mert most a Terran ugyanolyan jó mint a Protoss. Ezért csinálnak csak kis változtatásokat, amik nem rontják a protoss és terran egyenlőségét, és mégis segítenének a Terran vs Zerg balanceon.

Ezenkívűl, hogy megünnepeljék a Starcraft II indulását, az E-Sports Vision pályakészítő csapat egy új pályacsomaggal lepte meg a közösséget. Ez a csapat olyan versenyekre csinál pályákat, mint a Global Star League, a Dreamhack, vagy a Major League Gaming, de találkozhatunk a ladderen is olyan pályával, ami az ő munkájuk.
A csomag 5 melee pályát tartalmaz, és a különlegességük hogy mindegyik újradolgozott Starcraft Broodwar classic pálya:

(2) – ESV Odd-Eye AE by Timetwister

 

(2) – ESV Bloody Ridge AE by Monitor

 

(2) – ESV Gauntlet AE by Gfire

 

(3) – ESV Colosseum AE by Superouman

 

(4) – ESV God’s Garden AE by Namrufus

 

Forrás:


Comments (56)

  • skillToss

    |

    Válasz Rumli Bátya #50 üzenetére:
    Hálisten 1-2 értelmes ember akad még itt.

    Reply

  • insomania

    |

    olyan szarságokat hordatok össze hogy az kész rémálom.ilyenkor megértem Purplét hogy az egész magyar e-sportól elmegy a kedve.Tisztelet a kivételnek.Nőjetek fel bazki.

    Reply

  • Heretic

    |

    Elég szomorú hogy még mindig a balance miatt sírnak az emberek ennyi patch után is.
    Nem tudom eldönteni hogy az sc2 communityja ennyire rossz( ami nem meglepő hiszen más játékoknál is ugyan ez van), vagy a játék ennyire szar.
    Érdekes a balance változtatásokban nagyon keveset említették a protosst mégis minden róluk szól a chaten.
    De lemerem fogadni hogy a legtöbb ember aki ide kommentel, (ismétlem a legtöbb, nem mindenki, akinek nem inge…) valahol az alsó ligákban játszik ahol nem balance miatt kéne sírni hanem meg kéne tanulni normálisan játszani. Mert a blizzard magasabb ligákra próbál balanceolni, és nem olyanoknak akik a játék megjelenése óta gold ligában tengődik.
    Remélem feltűnik nektek, hogy hiába irkáltok ide attól még nem fog megváltozni a játék.

    Reply

  • Tadzsin

    |

    Válasz Rumli Bátya #50 üzenetére:Áruld már el nekem, hogy mit kellene hozni t-nek?Mach-drága,lassú 1szer szarul helyezkedsz bukta az egész game, könnyű counterelni roachal amivel ha beálsz otthon harasolni se tud t barátunk..Air t viking-raven(ez jó coruptor ellen de) szintén drága,lassú mire 1 bc kijön 1 év mindamellett szar se ért és ez se túl mobil párosítás szal megint nemtudsz harasolni..Azért nemhoz t más taktikát talán, mert 1-tlen értelmes t3-ja sincs

    Reply

  • Thomas_cs

    |

    Válasz Tadzsin #54 üzenetére:
    Nem utolsó sorban a corruptor hard counter a bc ellen.
    Nyilván a pro-k sem azért nyomják az mm+tank;mmm+tank-ot, mert nem tudnak játszani, nem elég kreatívak, stb. hanem mert nem igen van alternatíva (lásd TvP MMM, ott sem igazán van más alternatíva)
    Válasz Rumli Bátya #50 üzenetére:
    ” 😀 :D:D Vol2-nek bizony igaza volt, amit az olvasókról, meg az adminokról mondott!”
    Akkor gyorsan kérjétek meg egymás kezét.

    Reply

  • Krisztian

    |

    Szerintem minden fajra igaz, hogyha szar helyen állsz le harcolni akkor bukta a meccs 🙂 .
    Amúgy tényleg durva, hogy legalább 5 komment szídja az olvasókat meg az adminokat és ők még nem csináltak semmit. Jó munkát végeznek az adminok szerintem, de azér ilyeneket nemkéne hagyni. 🙂

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.