Nagyon közel a Heart of the Swarm megjelenése – vagy mégsem?

DACA . Hírek 1143

A Blizzard (jó?!) szokásához hívően a legutóbbi GC-n (augusztus 14-19-ig) sem mondott semmi konkrétumot a HotS megjelenésével kapcsolatosan. Körülbelül két héttel ezelőtt írtunk hírt arról, hogy a Blizzard bejelentette, a kiegészítő bétájának elindítása hamarosan elkezdődik, már nagyon keveset kell várnunk. Persze a rajongók nagy része már tűkön ülve várja az első béta hullámot, és azt remélik, majd ők is bekerülnek az első tesztelők közé. Éppen ezért a HotS topikjai jelenleg tele vannak az alábbi hsz-ekkel mint pl.:

Ill give sexual favors to you people if you give me a key. Seriously.

Oh please. Oh please. Pick me.

A Blizzard azt írta, hogy az első hullámba azok a játékosok fognak bekerülni, akik aktívan részt vettek az 1.5.0-ás Arcade bétában, illetve a profilotokban a StarCraft érdekeltségű bétákra fel vagytok jelentkezve.
A nagy bejelentést, illetve várakozást elnézve, szerintem a béta már tényleg nagyon közel van. Anno 2010 februárjában a WoL bétája is „derült égből pottyant”. Éppen ezért ne lepődjünk meg, ha hamarosan ténylegesen kezdetét veszi a HotS béta. Szerintem a béta valamikor a szeptember folyamán fog elindulni.

Felmerül a kérdés, hogy a béta meddig fog tartani. Ez azért kényes kérdés, mert a teljes játék megjelenését is ugyebár befolyásolni fogja. Bár amikor el indul majd a béta teszt, szerintem sokan nem fognak foglalkozni a megjelenési dátummal, hanem inkább bétáznak.

A Starcraft 2: Heart of the Swarm megjelenésével persze több online magazin is foglalkozik, mint például a GameSpot, akik egy kisebb Starcraft 2 összefoglaló videót készítettek:

(14:55 környékén a szerkesztők szerint a HotS 2013-as stuff lesz.)

A másik utaló jel, hogy nagyon közel van a játék megjelenése, hogy a Blizzard tegnap benyújtotta a játékot korhatár-besorolásra. Egyelőre azonban ne nagyon örüljünk, hiszen bevett módszer a kiadók körében, hogy hónapokkal a megjelenés előtt már elintézik a fejlesztés ezt a lépését.

A Blizzard már hónapokkal ezelőtt elmondta, és most is GamesCom-on megerősítette , hogy a játék 99%-a már kész, tehát beleértve az egyjátékos módot, az ún. kihívásokat, és a multiplayer sava-borsát. A fejlesztés maradék idejében már csak az utolsó simítások vannak hátra, mint pl. ugye a balance-olás, optimalizálás, miegymás.

Persze a balance csiszolása még várat a bétára, illetve a megjelenésre, de már nagyon közel van, úgyhogy kitartás!

Ahogy a Blizzard mondaná: When it’s done!

Forrás:


Comments (3)

  • Rokalesocipo

    |

    Egy kiegen csak nem kell már annyit bétázni? Jó lenne ha még idén kb nov-dec körül jönne. A LotV-al meg majd az unokáink nyomulnak? Plíz hörri! Majd balanszoltok menet közbe, úgyis először mindenki szinglizik.

    Reply

  • Rayman

    |

    Válasz Rokalesocipo #1 üzenetére:
    Nem kell rohanni, inkabb kesobb jojjon ki minthogy tele legyen buggal, meg szar egysegekkel meg miegymas.

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz Rayman #2 üzenetére:
    mint az 1.5-ös patch…

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.