WCS Ázsia Döntő – Ismerkedés a játékosokkal

iddqd . Hírek 1328

Az eddigi egyik legnagyobb esemény vár ránk az Ázsiai eSport történetében. A hétvégén kerül megrendezésre (október 13-14) Sanghajban a StarCraft II World Championship Series (WCS) Ázsiai döntője.

Ezen a hihetetlen kihíváson 32 ázsiai játékos vesz részt 16 különböző országból, hogy megszerezze az Ázsia StarCraft II bajnoka címet. A 32 játékos között ugyanúgy megtalálhatóak a már jól ismert pro játékosok, mint az éppen felemelkedőben lévő új sztárok. Egy közös dolog elmondható mindannyiukról, büszkén képviselik hazájukat ezen a rangos eseményen.

Megkerestük néhányat közülük abban a reményben, hogy egy kicsit többet tudjunk meg arról, hogyan is jutottak ki a sanghaji döntőre.csoportkép a játékosokról

K: Honnan származol, és hogyan kerültél kapcsolatba a Starcraft II-vel?

Spider.Comm – Hui Shen: Kínából jöttem. Mindegyik Blizzárd játékot nagyon szeretem, ezért a StarCraft II-be már 2010-ben a béta során bekapcsolódtam

TooDming – Huang Hui Ming: Kínából származom! Korábban egy Broodwaros pro játékos voltam. Megszerettem a Starcraftot és ezért is kezdtem el a StarCraft 2-öt.

CreatorPrime – Jang Hyun Woo: Korea fővárosában, Szöulban születtem. Eredetileg StarCraft Broodwar pro szerettem volna lenni, de ez nem sikerült. Később amikor megjelent a StarCraft II WOL adtam neki egy esélyt és nagyon tetszett. Mivel élveztem ezért elég sokat játszottam vele és elég sikeres lettem ez vezettet engem ide a döntőbe.

StarTaleSquirtle – Park Hyun Woo: Busanból származok, ez egy koreai nagyváros, híres a gyönyörű tengerpartjáról. Broodwar pro voltam, és amikor először játszottam a WOL bétával, nagyon lenyűgözött, hogy milyen szórakoztató és ezért döntöttem a váltás mellett.

GamaniaSen – Yang Chia Cheng: GamaniaSen vagyok Tajvanból. Nagyon szerettem játszani, amikor még kisfiú voltam. Akkor lettem igazi megszállott, amikor a testvéremet láttam játszani a StarCraft I-gyel. 2004-ben csatlakoztam a WCG tajvani selejtezőjéhez, ekkor tűntem fel az eSport színpadán. A karrierem egészen azóta tart. Amikor a StarCraft II elindult, hazajöttem és csatlakoztam a Gamaniahóz, hogy pro játékos lehessek.

TtApolloAK – Li Zhe Wei: Egy tajvani srác vagyok és minden játékok szeretek, de a kedvencem a StarCraft II. Amikor a középiskolában végeztem, kaptam egy lehetőséget, hogy SC2 pro legyek.

Revenant – Marcus Tan Yin Sik: Sziasztok, Szingapúrból származom. A Starcraft II-re a Warcraft III-ról váltottam. Megjelenése óta nagyon sok embert vonzott magához abból a közösségből..

Enderr – Caviar Napoleon Marquises-Acampado: Fülöp-szigetek. A StarCraft II-t az egyik barátom („Blazer”) és a testvérem („Szonett”) miatt kezdtem el játszani.

K: Mi volt a tapasztalatod a nemzeti bajnoksággal kapcsolatban?

Comm: A kínai bajnokságot, könnyedén megnyertem. Nem volt nehéz, csak megmutattam, hogy mire vagyok képes.

ToodMing: Hatalmas élmény volt.

Creator: A többi koreai versennyel ellentétben a WCS koreai versenye nagyon gyorsan haladt előre. Úgy gondolom ez sokat segített nekem leküzdeni a lámpalázat, ami a kamerák és az adások miatt alakult ki. Miután egyre  többször szerepeltem a színpadon a kamerák előtt, egyre enyhült ez a feszültség és jobban tudtam koncentrálni, a játékra, ami miatt kedvező helyezést érhettem el a végén.

Squirtle: Úgy érzem ez egy nagyon jó lehetőség volt arra, hogy megtanuljam, hogyan lehet gyorsan felkészülni egy versenyre, ami a győzelemhez elengedhetetlen. Szégyellem, hogy kikaptam a döntőn, de nagyon sokat tanultam belőle és nagyon sok tapasztalatot szereztem. Biztos vagyok benne, hogy az ázsiai döntőre nagyon sokat fog fejlődni a játékom.

Sen: BroodWarban én voltam a legjobb tajvani. Boldog vagyok, hogy megőrizhettem a trónomat a a Blizzard rendezvényén is, de ez csak a kezdet. Harcolni fogok, hogy jó eredményt érjek el az Ázsiai döntőn és a WCS-en!

AK: A csapatjátékokkal ellentétben egyedül versenyezni számomra, sokkal könnyebb volt, mert a vereség vagy a győzelem nincs hatással a csapattársaimra. Stabil teljesítménnyel és egy kis szerencsével a második helyen végeztem. Ezt tényleg nagy szerencsének élem meg.

Revenant: A nemzetközi bajnokságot viszonylag könnyen megnyertem. Éppen akkor tértem vissza egy hónapnyi gyakorlás után az Fnatic házából.

Enderr: Minden nagyon jól elő volt készítve a helyszín az idő a gépek stb. Sose gondoltam, hogy megnyerhetem a versenyt, de szerencsére így történt.

K: Szerinted, hogy fogsz végezni az ázsiai döntőn?

Comm: Már sikeresen kvalifikáltam maga a BWC-re, így nem tűztem ki célt magam elé. Csak azt remélem, hogy sikerül mutatnom néhány jó meccset a közönségnek.

ToodMing: Csak minél többet szeretnék játszani! Szeretek játszani! Talán csak akkor leszek igazán elégedett, hogyha megnyerem.

Creator: Az ázsiai döntő nagyon fontos számomra, de már biztos helyem van a BWC-n így nyugodtan kezdhetek bele a meccseimbe. A BWC az, ahol ott lesznek a világ legjobbjai és ezt a versenyt helyezem mindenek elé.

StarTaleSquirtle: Nem vagyok biztos benne, hogy eljutok majd a döntőig. A csapatunkból (StarTale) nagyon sokan kvalifikálták magukat az ázsiai döntőkre, 3-an is, beleértve engem. Előre tekintek, a csapattárasaimmal edzünk, hogy esélyt szerezzek a bajnokság megnyerésére.

Sen: A legnagyobb kihívás, hogy megmutassam, mit tudok, nem baj, ha gyengén szereplek.

AK: Nem számít milyen eredményt érek el, nem érdekes már kvalifikáltam a BWC-re, nem áltatom magam.

Revenant: Nem hiszem, hogy eléggé felkészült lennék, mivel a szingapúri döntő után abbahagytam a játékot, mert besoroztak, de elhalasztották. Mindezek mellett még ott lesz 29 koreai, tajvani és kínai pro játékos az ázsiai döntőn, még a top 16-ba kerülés is nagyon nehéz lesz. A lehető legjobban fogok teljesíteni, nem hagyom cserben Szingapúrt.

Enderr: Koreai fogja nyerni a bajnokságot. Úgy gondolom, hogy már az első körből kiesek.

K: Szeretnétek bármit üzenni a hazai szurkolóitoknak?

Comm: Mindent köszönök a rajongóimnak. Semmit nem értem volna el a támogatásuk nélkül. A legjobbat fogom nyújtani, hogy izgalmas meccseket láthassatok.

ToodMing: Szeretem az országomat. Az szeretném, ha kínai nyerne!

Creator: Nagyon sok tehetséges játékos van Koreában, és hatalmas megtiszteltetés lenne, ha hazavihetném a trófeát. Úgy tervezem, hogy keményen odateszem magam minden meccsen az ázsiai döntőben és BWC-n is. A szerencsének nem lesz köze a győzelmemhez.

Squirtle: Mindenek előtt nagyon köszönöm az összes rajongómnak, hogy mindig támogatnak. Úgy érzem, tartozom nekik ezért a második helyért, de most megkaptam az esélyt, hogy törlesszek. Fokoztam az erőfeszítéseimet és mindent beleadtam, hogy sikerüljön. Köszönök mindent a rajongóimnak, és a StarTale rajongóinak, támogassatok továbbra is és készüljetek az ünneplésre.

Sen: Szavakkal nem tudom, kifejezni a megbecsülésemet a rajongóim felé. Úgyhogy nincs mit mondanom.

AK: Mindenkinek köszönöm a hihetetlen támogatásotokat. Minden tőlem telhetőt megteszek mint mindig!

Revenant: Szurkoljatok nekem továbbra is és én megpróbálok tudásomhoz mérten a legjobban és a legszórakoztatóbban játszani, hogy ne hagyjalak cserben titeket!

Enderr: Köszönöm, hogy támogatjátok az összes játékost, aki az országunkat képviseli. Megígérem, hogy minden tőlem telhetőt megteszek! GG GLHF!

Forrás: battle.net


Comments (3)

  • Lapi

    |

    közvetítés nem lesz róla? 🙂

    Reply

  • Darc1n

    |

    Megjegyzés: iddqd már kedden mentett vázlatot erről a cikkről, ma ért rá befejezni. Ezt azért írom le, mert a mai nap folyamán elég sok hozzászólás plagizálással vádolta őt, alaptalanul és ráadásul minősíthetetlen hangnemben.
    Itt van képekben is, hányszor és mikor szerkesztette, illetve egy részlet az első, keddi változatáról:
    http://i.imgur.com/58XMY.png
    http://i.imgur.com/JNt7W.png
    A továbbiakban nem szándákozom a starcraft2.hu nevében magyarázkodni, ez egy kivételes eset, aki érintett, gondolkozzon el egy kicsit magán. Az alaptalan vádaskodás senkinek sem esik jól, senki ne hagyja magát félrevezetni.
    A „vita” lezárva, a továbbiakban tehát ezzel kapcsolatban kérek mindenkit, ne szóljon hozzá a hírhez, csak is a versenyről legyen már szó.
    Ha még is kérdése maradt volna bárkinek, írjon e-mailt a darc1n[kukac]starcraft2[pont]hu címre.
    Köszönöm a megértést.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.