Heart of the Swarm UI frissítés

DACA . Hírek 1727

A Blizzard a StarCraft 2 fejlesztésénél figyelembe veszi a játék közbeni (balance, mapok stb.) és játékon kívüli tapasztalatokat is (mint pl. ide tartozik az UI is – ami nem más mint a User Interface, vagyis a játék kezelőfelülete.) Ezeken át lehet böngészni az újabb és újabb Arcade játékokat is, kijelentkezni, különböző statisztikákat és pontszámokat böngészni, vagy csak beszélgetni néhány baráttal. A Blizzard számára fontos, hogy ez a része a játéknak modernebb és használhatóbb legyen a jövőben.

Az 1.5-ös frissítés hozott egy nagyobb boost-ot már ezen a téren, amikor több helyen módosították a menü elrendezését és helyet kapott az Arcade is. Az 1.5-ös patch pedig ugyebár a HotS-ot is előkészítette. Ezért is jött az 1.5-ös frissítés ki hamarabb, mint a Heart of the Swarm béta. Mivel a HotS még nem jelent meg, ezért tovább dolgoznak az egyes menürendszereken, hogy minél több funkciót tudjanak majd támogatni.

Azóta már folytatták a munkát a Heart of the Swarm kezelőfelületén, amik reméljük, javítani fogják a felhasználói élményt. Az UI frissítésének megjelenése a következő HotS bétával fog jönni, addig is a Blizzard bemutatta nekünk, mire számíthatunk. Az UI frissítés a HotS mellett a WoL-t is érinteni fogja. A Blizzardnak át is adnám a szót…

A legfőbb változtatások először is azok voltak, hogy a navigációt a menüben jobban leegyszerűsítsük, javítsuk a használhatóságot. Néhány újabb funkciót is betettünk a menürendszerbe. Kép a változásról:

Leegyszerűsítettük a navigációs menüt. Most egy kattintásra van minden az UI-n. Például közvetlenül elérhetjük a Custom Game-ket, így nem kell először a Multiplayer funkciót hozzá kiválasztani. Ki akartuk küszöbölni a felesleges képernyő változtatásokat, vagy játékmódokat.

Több mindent összekötöttünk például a Matchmakingben, ezáltal sokkal átláthatóbb, és a közeljövőben nekünk is könnyebb lesz majd javítani rajta.

STATISZTIKÁK

Többen is vágyódtak arra, hogy még több statisztika legyen elérhető. Ezzel először nem értettünk egyet. A Heart of the Swarmban most már lehetőség lesz több statisztika fellapozására.

Elérhető lesz most már statisztikákat bújni a mapokkal kapcsolatban, hogy hogyan teljesítettünk rajtuk.
Emellett lehetőségünk lesz arra is, hogy megnézzük, melyik fajjal milyen arányban tudunk kesztyűs kézzel elbánni. Ez tartalmazza az összes győzelmet és vereséget is. Akiket nem érdekel a rangsorolt rendszer, azoknak ott lesz a rangsorolatlan játék természetesen.

PARTYK

A partit egy ablakban a fél bármikor módosíthatja, a party méretét stb. Reméljük, ez hasznos lesz, amikor a barátaitokkal játszaitok majd. Ez különösen hasznos lesz, amikor Arcade játékokat játszotok majd és nagyobb csapatot hoztok létre.

CUSTOM GAMES

Az 1.5.0-ás Arcade patch drámaian megváltoztatta a játék elkészítését. Az Arcade játékmód bevezetésével a Custom Game szekció is újra lett gondolva.
Például, most már vannak könyvjelzők, legutóbb játszott funkció, különböző értékelések stb., amik megkönnyítik a játékhoz kapcsolódást.

A Custom Game pedig már egyetlen kattintással elérhető lesz a főmenüről, úgyhogy reméljük, ennek is örülni fogtok.

Hamarosan jön a béta patch, folyamatosan dolgozunk, izgatottan várjuk majd a visszajelzéseiteket az új, átgondoltabb rendszerrel kapcsolatban.

Forrás:


Comments (10)

  • WarFire

    |

    Rohadt jól néz ki ez a menü. Kicsit retro feelingje van. tetszik nagyon.

    Reply

  • Puding1337

    |

    sztem menő, mondjuk azok a téglalap gombok eléggé (kibaszottul) rondák, és nem illenek oda. Ami még beleférne szerintem, az ilyen compatibilitás TL-el(, vagy legalább a blizzard forummal), úgy is most van hely ott középen, és lehetne ingame forumozgatni. De azoknak a híreknek ott jobb fennt, semmi értelme… legtöbb az értelmetlen cikk, de amúgy is csak az introját tudod ingame elolvasni, utána go böngésző…, valaki komolyan használja? Mondjuk TL-el az lenne a baj, hogy akkor a többi team nagyot nézne sztem : D , de a blizz forumait kevesen használják, talán ezzel lehetne rajta segíteni, de egy tl-t nem hiszem h utolérne.

    Reply

  • bericroxx

    |

    A menürendszerrel nekem eddig se volt bajom, megtaláltam bármit amit kellett, főleg hogy azt a pár dolgot amit használok, azt is quick navról teszem. Szóval szerintem ezzel sem lesz különösebb problémám.
    A statisztikákat meg egyszerűen nem értem, hogy eddig miért voltak rejtve. Egy ilyen játékba az kb elengedhetetlen feature.

    Reply

  • Fine

    |

    Jól néz ki, jó hogy végre látni lehet majd a statisztikákat is

    Reply

  • dandartabornok

    |

    menő lenne ha lehetne UI-t választani
    a mostani 1.5-ös, ez az új meg egy sc1 stílusú 😀

    Reply

  • Fry

    |

    Windows SC 😛

    Reply

  • Thomas_cs

    |

    Én eleve azt nem értem, hogy miért kellett kivenni a win/loss kijelzőt master alatt.

    Reply

  • Fana

    |

    Nah már rendes statisztikák is lesznek ahogy látom ^^ Lassan elérjük a war3 bnet szintet 😀

    Reply

  • Fana

    |

    Tényleg Klán támogatás is várható ?

    Reply

  • SoDI

    |

    Válasz Thomas_cs #7 üzenetére:
    azért, mert a blizzard fehérköpenyes brittudósai hosszú kísérletek során kikutatták, hogy ha nem látszik az eredmény akkor a játékosállomány értelmifogyatékos része nem fogja magát bénának érezni és így tovább játszanak majd…

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.