Az árva gyermek – Blizzard Világbajnokság

Hero . Cikkek 2659

Szörnyű felismeréssel ébredtem a reggel. Én nem szeretem a Blizzard versenyeit. Próbáltam egy erős zöld teával harmonizálni ezt a szélsőséges érzést, de hiába. Még így sem szeretem a Blizzard versenyeit. A világ 32 legjobb játékosa, soha nem látott pénznyeremény az első helyezett számára, a legjobb kommentátorok… Ez állt a brossúrán. Őrületes, nem?

Hát nem. Én legalább egy évig nem szeretnék újra Blizzard rendezésű versenyt látni, mert ez a VB nagyon elszomorított. Szeretném azt mondani, hogy túl nagy volt a hírverés és csak ezért nem tudott felnőni a várakozásokhoz, de erről szó sincs. Ezt a színvonalat semelyik, magát kicsit is komolyan vevő rendezvénytől nem tűröm el, hát még a Blizzardtól. Nem vagyok dühös, de annál csalódottabb. A Blizzard nem csak a konkurens játékok fejlesztőcégeivel nem tudta tartani a lépést ezen a rendezvényen, de még saját magával sem.

Kína

Nincs bajom Kínával, szívesen kilátogatnék egy hétre. Azt különösen badassnek tartom, hogy kommunista vezetése van, az XCOM-ban is az elsők között küldtem föléjük műholdat. Persze csak Észak-Amerika után, mert a kapitalista repülőgépek nagyon jól jöttek. Hol is tartottam? Ja, igen, Kína. Szóval tök jó, hogy ott is terjeszteni szeretnék az e-sport népszerűségét és erre tényleg kiváló alkalom egy ilyen Világbajnokság. Persze, velünk európai nézőkkel szemben nagy kicseszés az időzóna miatt, de hé, valaki mindenképp rosszul járna, bárhol is szerveznék, úgyhogy ne legyünk önzőek.

Ami aggasztani kezdett, az a kínai beszéd volt még a megnyitó elején. World of Warcraft, Blizzard, pénz, e-sport, pénz, pénz, pénz. Feliratozták, amit mondott, de bennem csak ez maradt meg. Jó, hát akkor más is áll a kínai szervezés hátterében, mint szimplán új e-sport piacot teremteni. Mindegy, engem csak a verseny érdekel, nem a miértek.

A drog káros hatásai – Blizzard oktatófilm

Ez akár a bejegyzés alternatív címe is lehetne, de nem az. A bevonulás elég faszára sikerült, ezt be kell, hogy valljam. Nagyon hangulatos, ahogy az országzászlók mögött bevonulnak a hazájukat képviselő játékosok. Mintha csak az Olimpián lennénk. Kell ez, hogy kicsit komolyan vegyük magunkat, mert máskülönben hogyan akarnánk elérni, hogy minket is komolyan vegyenek?

A legnagyobb hangzavart Grubby, Rain, Sen és természetesen a hazai Comm keltette. Ebből a névsorból nekem csak Grubby volt meglepetés, azt hittem csak ideát kirakatfiú, de tévedtem.

Ez volt az első és nagyon sokáig az utolsó értékelhető momentuma a Világbajnokságnak. Legalábbis rendezői szempontból, maguk a meccsek – legalábbis amiket láttam – nem voltak rosszak.

Az első kínos pillanat a cosplay volt. Higgyétek el, én felkészültem a legrosszabbra: szörnyen gagyi rucik, leeső kellékek, bármi. A probléma azonban nem a bátor fellépőkben volt. A panda (ami tudom, hogy nem panda!) szerintem nagyon jó volt, a másik WoW-os állat bőven elmegy kategória, a Nova+Kerrigan kombó pedig… két csaj feszülős cuccokban és fegyverekkel a kezükben, remélem nem vártok további magyarázatot. A kellemetlenségeket a körítésben kellett keresni.

Ti milyen zenét tennétek be egy cosplay alá? Vicceset? Pörgőset? K/J-poppot? Valami funky-t? Nos, ha van köztetek olyan, aki a Wings of Liberty menüzenéjét tenné be alá, az bátran adja le jelentkezését a Blizzardhoz, mert úgy tűnik, ilyen emberekre van szükségük. Ott szenvedett az a négy szerencsétlen cosplayes miközben szólt a lassú, lehangoló, ütemtelen menüzene. Hogy történhet ilyen? Tényleg van olyan, aki azt hiszi, hogy ez a szám annyira univerzális, hogy bármikor bevethető? Esküvőre, temetésre, diszkóba, rock-koncertre, COSPLAY SHOW-RA?

Igen-igen, én vagyok az az arc, aki egy ilyen miatt képes 20 percig „wtf”-olni, mert egyszerűen nem akarom elhinni, hogy nem tudnak betenni valami értelmes számot egy ilyen alá. Könyörgöm, ha rákötik azt a vackot a rádióra, már akkor ezerszer casual-abb lett volna az egész, nem pedig ilyen vér ciki. Blizzard rendezvényen csak Blizzard muzsika, nem de? Akkor még nem is sejtettem, hogy ennek más jelentősége is van.

Balfaszok, akik ezt megtervezték. Ó, ne nézzetek rám ilyen szemekkel, ezt nem én mondtam, hanem Rotterdam. Hogy honnét tudom a véleményét a dologról? Ohohó, most jön a legjobb rész.

A hangtechnikusok valamiért idő előtt bekapcsolták a kommentátorok mikrofonjait, így már a cosplay alatt is halhattuk őket. Azért itt már súlyosabb a helyzet, mint egy elbaltázott cosplay zenén. A legemlékezetesebb dolgokat Tastosistól és a Rotterdam+Mr Bitter (BitterdaM) párostól halhattuk.  Rotterdam szavait már idéztem a cosplay megszervezéséről, de később még egy kibaszott Kína is kicsúszott a száján, amikor Mr Bitter arról beszélt, hogy kirabolták Kínában. A legjobb sztori is Rottié volt, aki két káromkodás közé beszúrt egy drogos történetet.

A sztori lényege, hogy ToD egyszer annyira szétdrogozta magát, hogy amikor felébredt, csak a nevére emlékezett, semmi másra. Ha-ha! A drog egyébként rossz gyerekek, nem szabad.

Mielőtt Tastosisék bekapcsolt mikrofonjáról beszélnék, azt szeretném, hogy koncentráljatok a BitterdaMos videóra. Pontosabban arra, ami a háttérben megy. Kicsit várok még. […] Ha végeztetek, akkor szeretném veletek tudatni, hogy nem mást hallhattatok, mint az egyetlen nem Blizzard zenét a rendezvényen, a Closer to the Edge-t. Amikor tök mindegy lenne mit adnak, akkor populáris számokat játszanak, de amikor kicsit lazítani kellene, akkor a lehető leg oda nem illőbb SC2-es muzsika megy. A legnagyobb gond egyébként az volt, hogy CSAK ez a szám ment a háttérben, loopolva, ami 30 percen keresztül kicsit fárasztó volt. Nem tudtak volna legalább egy egész albumot berakni akkor, vagy valami?

Tastosisék nem igazán káromkodtak és nem is szennyezték a fiatalok elméjét drogos történetekkel, viszont megtudtuk, hogy Spider-nek hívják a hangtechnikáért felelős ürgét. Bevallom, én szétröhögtem magam, amikor perceken keresztül azt ismételgették, hogy „Spider! Hé, Spider! Spider! Spider hallasz? SPIDER, FIGYELSZ?!…”. Felváltva, kórusban, ááá, nagyon vicces volt.

Nem hibáztatom a kommentátorokat (most Rotterdamra gondolok elsősorban), mert nem tudták, hogy Spidert kína egy sötét sikátorából rángatták be a rendezvényre és fogalma sincs, hogy melyik gomb mit csinál.  Végtére is, ez a Blizzard saját rendezésű, óriási költségvetésű (legalábbis óriási pénzalapú) versenye, mégis hogyan fordulhatna elő egy ilyen Megye 3-as baki?

Egy-két. Egy-két-há-négy.

A produktum egy cseppnyit sem javult, mire az első versenyek kezdődtek volna. Megesett, hogy az egyik streamen egy másik stream kommentátorait is lehetett hallani, de nem ez volt a streamek egyetlen közös nevezője. Mindegyiken volt statikusság is, ami olykor már fülkárosodást is okozhatott volna, ha valaki óvatlan. Volt ahol a kommentátorok voltak halkak, volt ahol a játék zenéje nyomott el mindent és volt ahol könyörtelenül kivégezték az ember dobhártyáját, ugyanis olyan hangosak voltak az in-game hanghatások, hogy egy-egy robbanást szó szerint átérzett a tested.

Oké, képzettséggel is rendelkező hangtechnikusra nem volt pénz, na és akkor mi van? Hát az van, hogy teljes stream-kihagyások is előfordultak, a lagg pedig újból és újból felütötte a fejét a streameken. Komplett meccsek váltak nézhetetlenné. A videó minősége bóvli volt, a 480 és a 720+ között szinte semmiféle különbség nem volt. A DreamHacken ugyanígy ingyenes a HD (csak az HD is, fiam), de a többi verseny is csodaszép, még ha fizetni is kell értük, bár itt is van kivétel, hiszen az MLG legalább egy napig ingyenessé szokta tenni ezt az opciót.

Interjúk nem voltak a meccsek között, csak a Koreai streamen, de az meg egy különálló produktum volt, nem a Blizzardé, szóval hiába volt király a kép meg a hang is, semmi köze sincs hozzá az amerikai vállalatnak. Játékon belüli lag nem volt (csak IdrA meccsén disconnectelt az egyik observer, géphiba miatt), mert a Blizz a lan-klienst használta. Hiába no, annyi eszük azért volt, hogy nem bízták magukat az általuk tervezett battle.net 2-re. Meg tudom érteni a döntésüket.

A cikk elején beszéltem arról, hogy a cosplayen mennyire ragaszkodott valamiért a saját zenéhez a Blizz. Akkor vált csak minden egyértelművé, amikor meghallottam a Shakuras és Tal-Darim neveket. Blizzard Világbajnokság, 100,000$-os főnyeremény, legjobb lesz ha betesszük ezt a két, már nem használt pályát is a map-poolba, csak hogy megmutassuk, hogy ez a mi játékunk és ott talpaljuk magunkat gerincen, ahol csak akarjuk! Gratulálok fiúk, ti tényleg a tökön szúrás nagyágyúi vagytok, igazi fenegyerekek, jól megmutattátok, hogy a világbajnoki címhez vezető úton csak akkor érhet révbe valaki, ha két, mára szinten teljesen idegen (a balanszosságról most ne is beszéljünk) pályán is tud nyerni. Könnyfakasztó. Aztán így döntsék el a játékosok, hogy melyik pályákra használják el az összesen kettő vétólehetőségüket.

Egy alternatív univerzumban

Én hiszek (sőt, meglátásom szerint ez nem hit kérdése, ezért is gyűlölöm ezt a kifejezést) az idegenek létezésében, de -most az egyszer – tiszteletben tartom mások nézeteit, ezért nem tényként mesélem el a következő történetet. Nekem azt mesélték, hogy egy távoli világban létezik egy játékfejlesztő cég, amit Riotnak hívnak. Állítólag nekik is van valami híres játékuk és mit ad Isten, nekik is volt egy világbajnokságuk. A történet szerint a világbajnokságuk alatt egyetlen bökkenő adódott, és az sem a szervezés hibája volt, hanem a helyi interneté, de ezt később kárpótolták is önköltségből. Állítólag több mint 300,000-en nézték ezt a zökkenőmentes, alaposan megtervezett, jól kivitelezett VB döntőt. És tudjátok, hogy mit találok a leghihetetlenebbnek ebben a sztoriban? Hogy állítólag az a játék nem is volt annyira izgalmas, mint a Starcraft 2. Most, hogy a történet végére értem, már az én hitem is megingott, annyira szürreális az egész. Van egyébként egy másik sztorim is, ami egy Valve nevű cégről és annak „világbajnokságáról” szól, de mivel csak olvastam annak a produktumnak a pozitívumairól, így nem untatnék vele senkit sem. Nah, de mára aztán tényleg ennyit az ufókról!

Nem a világvége

Nem hiszem, hogy ez egy rossz verseny lett volna. Jó, közel sem voltak itt a világ legjobb játékosai, de ilyen egy VB formátuma, el kell fogadni. Aki tényleg csak arra kíváncsi, hogy ki a világ legjobbja, az úgyis a GSL-t nézi, esetleg a hó végi IPL 5-öt. MMA, MVP, MKP, Naniwa, Life, DRG. Csak hogy egy pár arcot említsek az IPL felhozatalából, akiknek azért nagyobb szerepük is lett volna a VB-n, mint a koreai Tossoknak asszisztálni. Lássuk be, hiányoztak a Code S Zergek (ne vicceljünk Roroval, ha kérhetem) és Terranok a versenyről, szóval a Code S Protossok kedvükre pusztíthattak. Ez van, Dustin „Kőszikla” Browder hiába is próbál meg sokat leszűrni balansz szempontjából a VB alapján, a rottweiler az megeszi a csivavát, ez nem kérdéses. Eresszünk be egy Leenockot a csivavák helyett és máris van mit figyelni.

Voltak azért szépen teljesítő külföldiek, és talán a listát kezdhetném is akár Idrával, aki makulátlan mutatókkal jutott tovább a Világbajnokság halálcsoportjából, ezért pedig nem más lett a jól megérdemelt nyereménye, mint hogy játszhatott az OSL győztes Rainnel. Utóbbi játékstílusa egyébként igen élvezetes, ritkán látni valakitől, hogy képes lenne 5 bázist egyszerre megtámadni úgy, hogy közben a micróra is odafigyel. Idra mellett még megemlíthetném a hasonlóan „szerencsés” sorsolást kapó Scarlettet is és a két majdnem-elődöntőst, Vortixot (itt szeretném megdícsérni testvérét, LucifroN-t) és Suppy-t is. Suppy még 2-0-ra is vezetett a későbbi győztes, PartinG ellen, szóval le a kalappal.

A versenynek más emlékezetes momentumai is voltak, mint például amikor Day9 a saját agymenésének áldozata lett, Apollo pedig könyörtelenül megforgatta a rekeszizmában a kést.

Aztán ott volt még mikor disconnectelt az Idra vs Rain meccsen az observer, Artosis pedig hezitált megállítani a meccset. Apollo ekkor is ott volt, hogy egy határozott mozdulattal átnyúljon Artosis billentyűzetéhez. Ami pedig a csúcspont volt a számomra, az a Plott testvérek, Day9 és Tasteless első közös közvetítése a Starcraft történelmében – nem, a Blizzcon nem számít, mert egyrészt hárman voltak, másrészt azt nem nevezném közvetítésnek, Tasteless sokkal inkább volt observer. A dologban az volt a pláne, hogy a testvérek pont a testvérmeccset (Vortix vs LucifroN) kommentálták. Minden perce élvezet volt és remélem, hogy nem ez volt az utolsó alkalom!

Kontraszt

Végezetül pedig két dolgot szeretnék szembeállítani, mert szerintem többet mond, mint amennyit én tudnék erről a dologról.

Az egyik oldalon Nick „Tasteless” Plott áll, aki kificamított vállal, szétgyógyszerezve csinálta a dolgát. Most páran biztos azt mondják, hogy na persze, annyi suskáért ki ne szenvedne! Hát elmondom, ha bárki, akkor Tasteless megengedheti magának, hogy inkább a kórházban maradjon, vagy épp otthon relaxáljon. JP Real Talk műsorában (mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a részt, nagyon jó) Tasteless elmondta, hogy igencsak gazdag. A legdrágább környéken él és úgy, ahogy ő akar. Nem kell körbeutazgatnia a világot, hogy fenntartsa ezt az életmódot. Az esetek többségében meg sem tudják fizetni őt, mert az az összeg, amiért ő kimozdulna, az nem apró, de gyakran az is előfordul, hogy még ilyenkor is passzolja az utat, mert inkább pihen egyet, vagy egyéb elfoglaltsága van. Miért vállalta akkor mégis a szenvedést? Nem tudom, lehet úgy volt vele, hogy ha valamit megígért valakinek, akkor azt teljesíti, ha egy kicsit is képes rá, de szerintem az a valószínűbb, hogy ott akart lenni a VB-n. A Blizzard Világbajnoksága. 100,000$ az első helyezettnek. Korszakalkotó lehet, és ha egy kicsit is hozzá tud ehhez tenni, akkor kimegy.

Egyszer észrevette Tasteless, hogy miután „reklámra” ment a közvetítés, még mindig éles volt a mikrofonja. Azonnal kiosztotta az illetékest, hogy ha azt mondja, hogy reklám, akkor reklám. Ritkán látni őt idegesnek, de megértem, hisz nem amatőrökhöz szokott.

A másik oldalon ott van a Blizzard, ami azért még Tastelessnél is gazdagabb. Pontosan tudják, hogy miképp bonyolította le a Riot és a Valve a saját kis VB-jüket és hogy mindenki a LoL-lal meg a DotA 2-vel példálózik, hogy bezzeg ők. Tökéletes alkalom lett volna megmutatni, hogy nem csak a moba játékokat dadusgatják a „szüleik”. Az első helyezett kapjon 100,000$-t! Hoppá, soha nem látott főnyeremény! Hívjuk meg a legnépszerűbb kommentátorokat! Hoppá, ez remek ötlet! Ne csináljunk semmi mást! Hoppá… tessék? Nem lehet egy rohadt hangtechnikai stábot felbérelni? Igen, biztos nem két sajtburgerért vállalnák el a munkát, de könyörgöm, a minőségnek ára van. Nem lehet leellenőrizni a dolgokat még az éles show előtt? Látszólag az egyetlen, amit elpróbáltak, az a bevonulás volt és mit ad ég, hangulatosra is sikeredett. Igénytelen volt az egész szervezés, és még én is több energiát ölök ebbe a cikkbe, mint amennyit a Blizzard a saját VILÁGBAJNOKSÁGába.

Ott van a GSL, az IPL, a DreamHack, az MLG, az NASL, mind-mind színvonalasabb produkciókkal állnak elő, mint a játék anyja. Sajnálom a Starcraft 2-t, mint gyermeket, mert a GSL tejban-vajban füröszti, az IPL és a DH mindig keblére öleli, az MLG és az NASL a nehéz kezdet ellenére egyre inkább kezdik vele megtalálni a közös nevezőt, a szülei pedig hozzávágnak párszázezer dollárt, hogy abban fulladjon meg.

  • Forrás: A képeket a TL-ről csentem. Több képért katt ide meg ide. A Spidey-s kép egy reddites szellemi tulajdona.

Comments (61)

  • Zozoo

    |

    Huhh ez megint nem fog tetszeni pár embernek, de azért leírom.

    Hero, örülök, hogy megírtad ezt a cikket, sokkal több személyes hangvételű írás kellene erre az oldalra.

    @Eyesis, Utopia, Kuvasz: Igazán nem kötekedésnek szánom, de egyszer sem láttam tőletek az oldalon akár megközelítőleg ennyire élvezhetően megfogalmazott írást, mint a fenti. Kiemeltek egy-egy mondatot, tetemre hívjátok a szerzőt, számon kéritek, hogy meri osztani a Blizzt, holott talán ti is ugyanezt követitek el, csak kicsi(nyesség)ben.
    Azt már nem is kommentálnám, hogy egy rajongói oldalon csak Blizzardot magasztoló írások jelenhetnek meg… 😀 Nem ismerlek Kuvasz, őszintén mondom, fogalmam sincs, hogy ki is vagy valójában, de csak remélni tudom, hogy a korral majd elmúlik ez a szemléleted is.

    És ha még olvassa ezek után valaki, és nem felháborodott válaszokat ír, akkor leírnám, hogy nem, nem volt semmi probléma a közvetítésekkel, amikor én néztem, sőt a szervezésben sem láttam semmi hibát, amikor éppen meg tudtam nézni 1-2 set-et, szóval sok előttem szólóval együtt én sem tudok azonosulni a cikkel, de ettől még akkor is élvezettel olvastam.

    BTW, amikor elolvastam az első mondatot, már tudtam, hogy Hero írta. Ezt kellene ellesni először.

    Reply

  • kuvasz

    |

    Én nem is tudom felsorolni @____-el a sok habzó szájú keménylegényt itt 🙂 sehol nem írtam, hogy nyalni kell Blizz-nek, de ti erre a következtetésre jutottatok. Én meg arra, hogy nem tudtok még értelmesen vitázni, személyeskedés nélkül, de majd idővel talán jön az is. Írtam épkézláb érveket, hogy miért nem kéne ilyen éles cikkeket írni, amire olyan válaszok jöttek, hogy miért ne lehetne ilyen cikkeket írni. Be vagytok szorulva a cikkbe és hogy „úú megmonnyuk!”, az oldalt meg az azt látogató embereket meg figyelmen kívül hagyjátok. Megismétlem: mit nyer hero azzal, hogy kinn van a cikkje, és mit veszíthet az oldal, ha esetleg Blizz ellenőriz? Megéri? Megismétlem azt is, hogy számtalan más módja van a vélemény-nyilvánításnak, nem értem, miért a legfenti, szembetűnő módját kellett használni. Feltűnési viszketegségre tippelnék.
    Mindenesetre most írok Blizz-nek tört angollal, hogy lemaradtam a versenyről munka miatt, de ez a cikk alapján nem is bánom és hogy mekkorát csalódtam bennük.

    Reply

  • AdamoA

    |

    Válasz kuvasz #52 üzenetére:
    http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/19826465.jpg
    Amúgy most komolyan, ha ellenőrzik is az oldalt (amit kétlek) mi van ebben a cikkben, de tényleg, ami miatt szerinted pórul járhat az egész magyar közösség. Semmi…
    Ez egy kritika… (ami nem feltétlen jelenti azt, hogy negatív hangvételű, csak ez éppen az), ezért van.
    Nem arról van szó, hogy ki csinálná jobban meg, hogy kéne csinálni hanem, hogy milyen volt. A kritika írója szerint… mert ez egy kritika. Nem biztos, hogy fedi a valóságot mert ez egy szubjektív vélemény.
    Lehet vele egyet érteni meg nem egyet érteni… le lehet írni szerinted miért nem volt rossz a szervezés… le lehet írni, hogy neked igenis tetszett a zerg Kerrigan feneke. De itt pánikot kelteni, hogy ÚRISTEN ELVESZNEK MINDEN PLUSZT AZ OLDALTÓL… ÉGESSÜK MEG!!… felesleges
    Nem tetszik Hero stílusa mert úgy érzed tenyérbemászó és erőltetett? Jó… ezt is le lehet írni kulturált körülmények között, fel lehet hívni rá a figyelmét, hogy te Hero… de így nekitámadni mert van egy véleménye amit hosszan és érthetően kifejtett és igenis szerintem simán kint lehet. Több ilyen kéne és nem csak Hero-tól…
    Megírhatod te is kuvasz szerinted milyen volt (ezt nem kihívásként… hanem tényleg)

    Reply

  • benz8

    |

    ennyi kötekedő, gyűlölködő kommentet rég olvastam
    itt miért nem lehet bannolni a szerencsétleneket mint TL-en?
    ami szar az szar, nincs ezen mit fényezni, akinek nem tetszik az igazság, az inkább ki se menjen otthonról éljen csak a saját álomvilágában. ez egy ótvar VB volt -már ami a szervezést illeti -, sajnálom, hogy időt pazaroltam rá
    Válasz kuvasz #31 üzenetére:
    kuvasz…soha ne nyomd fullba a kretént… Blizzard magasról leszarja mit írsz itt ki, kulcsot sem azért küldött mert annyira királyok vagyunk, hanem mert népszerűsíteni akarja a játékot

    Reply

  • Zozoo

    |

    Válasz kuvasz #52 üzenetére:
    Félreértettél. Lentebb leírtam, hogy nem értek egyet a cikkel, de ettől még élvezettel olvastam. És nem, nekem nem jött át pont a ‘megmonnyuk’ életérzés (hiszen ez egy saját vélemény), viszont a minőségi cikkírás igenis az oldalt látogatók érdekei miatt lenne szükséges. Szóval tartom magam ahhoz, hogy több szubjektív beszámolóra lenne szükség. Hiányzik egy jó koreai összefoglaló a versenyeikről (scr remélem magadra veszed), magyar versenyekről egy-egy elfogult beszámoló. Mióta Purp kiszállt a bizniszből eltűntek ezek az emberi cikkek. Pedig éppen ezek a szerethető (/utálható) írások.

    Reply

  • Utopia

    |

    Válasz Zozoo #55 üzenetére:
    pontosan!

    Reply

  • Cseszka

    |

    jó cikk, formailag és tartalmilag is!

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz Eyesis #49 üzenetére:
    Látod, tudsz te, ha akarsz.:) Bevallom őszintén, először átugrottam ezt a hosszú hsz-ed, mert azt hittem te is elvérzel, mint rici, ha 2 mondatnál többet kell írnod, de kellemeset csalódtam. Azért tűnhet úgy, hogy túlreagáltam, mert én konkrétan a szervezésről írtam meg ezt a cikket, nem pedig a VB-ről. Általában összefoglalót írok a versenyekről és azokon belül értékelem a szervezést is, a meccsekből azonban nem láttam eleget, hogy egy minőségi összefoglalót írjak. Hozzátettem azért, hogy a verseny maga nem volt katasztrófa és amelyik meccseket megnéztem, azok általában tetszettek is, de ez nem egy VB összefoglaló, hanem a véleményem a Blizzard szervezéséről és hogy min kéne javítani.
    Válasz Sarge #47 üzenetére:
    Kedves Sarge, én sok dologról elbeszélgetnék veled az újságírás kapcsán, de azzal nem értek teljesen egyet, amit most le írtál. Az „olvasd el!” kommentjeim nem azt jelentik, hogy olyan mély és szofisztikált a cikkem, hogy minimum 10* el kell olvasni, hogy valaki megértse. Azért írom, mert nem vagyok hajlandó olyan emberrel „vitázni”, aki azt sem tudja mi áll a cikkben és ez lerí a hozzászólásából (pl. elkezdi nekem magyarázni, hogy az X dolog pedig tök jó volt, miközben én is ugyanezt írtam… zzz). Ha megnézed, a vélemények megoszlanak és eltérnek, tehát szó sincs arról, hogy árral szemben úsznék. Én személy szerint örülök, hogy a többségnek tetszik és örülök annak is, hogy továbbra is vannak olyanok, akik bár nem értenek egyet a cikkel vagy az abban leírtakkal, de még így is tetszik nekik. Utóbbiakat vonjuk le egy pillanatra az ellentáborból. Aztán vonjuk le azt a két jómadárt, akik személyes vendetta miatt ócsárolnak mindent, amihez a nevemet adom – ergo véleményük irreleváns, hiszen nem tudok túl nagy következtetést levonni abból, hogy farkast kiáltottak a fiúk, akik farkast szoktak kiáltani. Máris teljesen elégedett vagyok a cikkel. Ettől még persze nem lesz több ilyen, ami csak egy vélemény körül forog, de nem kell félnie senkinek, attól még ugyanezek a gondolatok ugyanígy megtalálhatóak lesznek, csak más kontextusban – így könnyebben lesz emészthető és kevésbé lesz kikezdhető. A notórius olvasáskerülők észre sem fogják venni, mert nem lesz benne az első 3 bekezdésben. Akik ismerik a régebbi cikkeimet, azok pontosan tudják, hogyan lesz.
    Edit: Oh, és még valami. Már más írta, de én valóban szeretem a Blizzardot és szinte mindig megvédtem Dustinékat, mikor alaptalanul és rosszindulatból mocskolták őket (többek közt olyan is, aki most itt a hozzászólásokban tetszelgett:) ). Ezelőtt is hittem abban, hogy jó emberek, akiknek az SC2 a mindenük és akik bármit megtennének, hogy sikeres e-sportként láthassák a játékukat (nem a pénz miatt), és most is hiszek ebben. Szívesebben írtam volna egy cikket olyan címmel, hogy „Nesze neked, Riot!”. Bízom benne, hogy valamikor erre is lehetőségem adódik.

    Reply

  • zskfrdo

    |

    FANTOMVÁLSÁG

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz zskfrdo #59 üzenetére:
    loool, milyen elvetemült emlékszik még a nevére is?

    Reply

  • cs3g3

    |

    Tetszett a cikk, szerintem Hero egy tehetséges gyerek. Már csak azért is, mert felrázza az embereket azzal amit ír és szerintem ez jó. Unalmas lenne egyetértő kommenteket olvasgatni. Igazából nem tudom mióta ír ide, de gondolom, hogy tisztában van vele, mit lehet és mit nem. Fura, hogy nem rég Destinyt majdnem szentté avatták mert, hogy leírta a faszát. Most meg itt egy cikk, mondhatjuk rá hogy real. Aztán máglyán égetjük, meg a szerzőt is.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.