Megélhetés számítógépes játékkal

Eyesis . Cikkek, e-Sport, Hírek 1356

Érdekes téma ez a pro gaming. A sportot sem mindenki tudja elfogadni munkaként, ráadásul a számítógépes játékokat még kevesebben tudják sportnak tekinteni. Az e-sport egyre nagyobb népszerűségnek örvend, nemrég kezdett csak el az USA is sportolói vízumot adni az e-sportolóknak. Azt mindenki elismeri, hogy egy sportban jónak lenni több, mint munka, ehhez elhivatottság is kell, kitartás. Persze attól még, hogy valaki sportoló, még nem kapja ingyen a boltban a kenyeret, azaz az energia italt 🙂 Szponzort találni nem egyszerű még akkor sem, ha valaki kiemelkedően jó focista, ám ha egy számítógépes játékban jeleskedik, szinte lehetetlen. Szerencsére vannak országok, ahol ez kicsit könnyebb, és néhány legendás játékos bizony jól meg tud élni.

17767_506749402715163_1201692962_n

Az esportsearnings.com nemrég készített egy listát a 100 legjobban fizetett videójátékosról. A jó hír, hogy igen sokan közülök szeretett játékunkban jeleskedik, hiszen 28-an StarCraft II-vel játszanak versenyszerűen. A legjobban kereső Starcraft II játékosok közül Mvp, azaz Jung, Jong Hyun  kapott a legtöbbet eddig, kb. 84 millió Forintnyi pénz. MC, azaz Jang, Min Chul szorosan mögötte, kb. ő is 84 millió Forint környékén keresett eddig, majd tőlük kicsit lemaradva NesTea, azaz Lim, Jae Duk „csupán” 58 millió Forintnak megfelelő pénz gyűjtött. Micsoda balance, minden fajból szerepel egy játékos 🙂 (Magyarországon mostanában kb. 2,8 millió Forint az éves átlag bruttó kereset)

Érdekességképpen 16 Starcraft: Brood War játékos is itt figyel ezen a 100-as listán, tehát mondhatjuk, hogy a legjobban fizető játék a Starcraft 🙂 Akit érdekel a lista, bátran kattintson a linkre! (esportsearnings.com)

Sajnos országunkban nem éppen ilyen fényes a helyzet, ahogy Koreán kívül máshol sem annyira, hiszen a 100 játékos közel fele koreai.

Ugye szponzor nincs néző nélkül, színvonalas játék nincs nyeremény nélkül, nyeremény nincs szponzor nélkül. Mindannyiunk érdeke, hogy népszerűbbé tegyük a játékot, és a kis közösségünk ne osszuk meg! (Pobcorn kérésére vastagon)

(A képen a 2013-as 6. Mondocon Live Invitational verseny látható, mondhatni az egyetlen offline, pénzdíjas verseny Magyarországon)


Comments (3)

 • pobcorn

  |

  a zárójel előtti utolsó mondat nyugodtan lehetne kövér betűvel 🙂

  Reply

 • Eyesis

  |

  Válasz pobcorn #1 üzenetére:
  Megtettem 🙂

  Reply

 • Isti

  |

  Én azt hittem, hogy a starcrafttal többnyire férfiak játszanak… azt ott kb . ilyen arányban 1 : 5 arányban lányok : fiuk játszanak

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.