eSport hírek a héten: IEM Shanghai, Red Bull Training Grounds 2, WCS S2 final

esfrost . e-Sport, Hírek 1125

A hétvégén nem csak a magyar vonatkozású versenyek lehetnek érdekesek a számunkra (TryOut cup, HMC döntő), illetve az a tény, hogy három éves lesz a StarCraft II. Ezekben a napokban kerül megrendezésre az Intel Extreme Masters első állomása, a kínai nagyvárosban, Sanghajban.

Az IEM 8. szezonjában Kína után New Yorkban folytatódik a verseny, ezután Szingapúrba látogat, amit São Paulo követ, s végül 2014. márciusában a lengyelországi Katowice városában lesz a világbajnokság. Erről találhattok itt egy kis beharangozó videót.

A shanghaji verseny helyi idő szerint ma hajnalban veszi kezdetét és július 28-ig tart. Az összdíjazása 25 000 $ és 3 600 WCS pont. A versenyt az ESL csapata szervezi és közvetíti.

Watch live video from esltv_sc2 on www.twitch.tv

 

A hétvége másik nagy dobása a floridai Orlandoban megtartott Red Bull Training Grounds esemény, ahol 8 meghívott játékos fog közösen gyakorolni, illetve versenyezni 10 000 $ össznyereményért, a verseny érdekessége, hogy minden egyes győzelem után jár 100 $. A meghívott játékosok: TLO , State, Snute, Illusion, SeleCT, Succeed, Huk és NesTea. A versenyt Day9, MrBitter és djWHEAT közvetíti. További információk itt.

wcss2

Az ESL bejelentette, hogy a WCS második szezonjának döntője az idei gamescomon kerül megrendezésre Kölnben. Az eseményre a WCS Amerika, Korea, Európa győztes (top5) játékosai kapnak meghívást illetve Európát +1 játékos képviseli, mivel az esemény házigazdája. A verseny augusztus 23. és 25-e között zajlik. A versenyt az ESL TV munkatársai közvetítik. Aki esetleg személyesen szeretne ellátogatni a versenyre annak itt a cím: Messeplatz 1, 50679 Cologne, Germany (Hall 8, gamescom)

Forrás:

 


Leave a comment

You must be logged in to post a comment.