A StarCraft II-től okosabb leszel

DACA . Cikkek 1681

raynorokos

Nemrég egy kutatás kimutatta, hogy a StarCraft 2 és hasonló RTS-ek jótékony hatással vannak a gondolkodásra. Legalábbis a Queen Mary University és a University College London kutatóinak legújabb tanulmányából ez derül ki.

Mostanában rengeteg szó esett a videojátékok káros hatásairól, szinte minden tragédiát megpróbáltak valamilyen formában összekötni a Call of Duty-val és a Halo-val, de mára már egy köztudott tény, hogy a pörgős FPS-ek javítják az ember reflexeit, szem-kéz koordinációját és egyéb észlelési folyamatait.

starcraft-2_screenshot_20130824105025_1_nfh

A két brit egyetem kutatói viszont most azt vizsgálták, hogy a komplexebb, gyors gondolkodást és több dologra való egyszerre figyelést igénylő játékok milyen hatással vannak az átlagemberre. A kutatók két csoport nem gamer beállítottságú tanulót játszattak két hónapon keresztül a The Sims 3-mal, vagy a StarCraft 2-vel és egy sor nem játéktémájú tesztet írattak velük. 

starcraft-2-player-mlg-600

A kutatás eredménye szerint a StarCraft 2-vel játszó csoport sokkal jobban teljesített a kognitív gondolkodást igénylő feladatok során, mint a Sims-es csapat, aminek ugye egy sokkal nyugodtabb élményben volt része.

starcraft-2_screenshot_20130824105110_4_nfh

„Korábbi kutatások azt bizonyították, hogy az akciójátékok, mint a Halo felgyorsítják a döntéshozást, a mostani pedig arra mutatott rá, hogy a valós idejű stratégiajátékok segítenek összetettebben gondolkodni és tanulni a múltban elkövetett hibáinkból” – nyilatkozta a kutatás vezetője, Dr. Brian Glass.

Forrás:


Comments (3)

  • JunoO

    |

    Én készítenék még egy tanulmányt az idegrendszerre gyakorolt hatásáról is. 😀 😀

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz JunoO #1 üzenetére:
    Azt viszont már lehet nem kéne mutogatni 😀 😀 😀

    Reply

  • Tapir92

    |

    Ezt én is észrevettem magamon, sakkban teljesen máshogy közelítek meg a helyzeteket, mióta SC-n függök
    meg az is igaz, hogy a Blizzard indulatkezelésre nyújthatna valami támogatást 😀

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.