Brood war nosztalgia kupa!

SouNDsOfWar . Cikkek, e-Sport, Fun, Hírek, Kupa 2314

      Üdvözlünk mindenkit, a minap úgy éreztük megérett az idő egy ilyen eseményre is, kicsit visszanyúlva a régmúltba, szórakozzunk egy kicsit együtt!
Jelentkezzetek az alábbi linken!
http://binarybeast.com/xBW1405070/participants

A verseny kezdési időpontja vasárnap délután három órakor lesz, a  tournament ICCUP-on lesz játszva, aki esetleg nem ismeri vagy emlékszik már rá, hogy hogy is mennek a dolgok, azok számára [WIW]Winter írt egy kis guideot ami így szól:

SC + Brood War ingyenes: letöltöd (http://starcraftdownloads.wordpress.com/starcraft-brood-war-download/ -> download the file from iccup servers)
kicsomagolod, felinstallálod (lehet, hogy nem kell felinstallálni, csak indítsd el a játékot) , majd felmész a http://iccup.com/en/ weboldalra.
Kreálsz magadnak egy nevet (mely nickel regelhetsz a binary beast-es  versenyre is), majd letöltöd az Iccup Launchert (innen: http://iccup.com/en/files.html) és telepíted a Starcraft mappádba.
Ezután Launcherrel elindítod a játékot (bepipálod a chaos plug int és a lan latencyt, belinkeled a starcraft.exe-t), majd rányomsz a playre.
Belép a játékba, itt Multiplayer – >Expansion -> Battle.net, alul the abyss (iccup), ide belépsz az iccup weboldalon beregisztrált neveddel és jelszavaddal.
Bal felül a channelre rákattintasz, majd beírod a jugger által megadott chatszobát és kész is van – a chatszoba pedig BWHUN lesz.

A verseny map poolja a binary beastes event oldalán megtalálható! Streamet fogunk biztosítani!

Várunk mindenkit sok szeretettel! – JuGGer


Comments (7)

  • RagRaH

    |

    Szar fajt választottál sajnos ez van. Egyszer talán beledöglik david kim a nagy semmittevésbe és akkor lesz esélyed.

    Reply

  • Homyx

    |

    hogy sikerült a verseny??

    Reply

  • Homyx

    |

    kösz!!

    Reply

  • Hunterkiller2

    |

    Tehát javaslataim:

    Az oldal helykihasználása az, ami nagyon zavaró az összes ilyen blogmotornál. Sokkal több minden elférne, ha nem középre lenne igazítva az egész tartalom az oldalsávokkal együtt, miközben kétoldalt baromi nagy űr tátong a háttérel (ami jelenleg a tetején kerrigan, szép meg minden, de letekerve fekete lesz az egész és semmi értelme az üres helynek, a mozaik stb megoldások meg köztudott, hogy még ocsmányabbak. Én kihasználnám a teljes képernyőt, hogy elférjen két oldalsáv is, egy a bal, egy pedig a jobb oldalon, míg középen elhelyezkedhet a tartalom, fent pedig menü. Ha képet vagy vmi dolgot szeretnétek ami jól mutat, az legyen a fejlécben. Mondjuk a Starcraft 2 Hungary felirat mellett-mögött-felett-alatt, de a Kezdőlap-Taktikák-Magyar streamlista stb sávjában már csak tartalom és menük legyenek, teljes képernyőszélességben.

    Kell egy fórum, egy állandó fórum, amiben meg lehet vitatni pl. az imbakérdéseket, meg a túl sűrűn felmerülő témákat. És ugye olyan részlegek is helyet kapnának, ahová általános témákat lehet indítani. Pont mint régen, annyi változtatással, hogy egy közös adatbázist használjon az oldallal, tehát nem különálló fórum, elég egyszer regelni ide, és ott is tudsz írni ugyanazzal a nickkel. Ezt fontosnak tartom, mivel az emberek baromira unnak többször regisztrálni, loginolgatni. Ennek a fórumnak az utolsó 10 bejegyzése szépen látható lenne a főoldalon ugyanúgy, mint a legfrissebb hozzászólások (a hírekhez, stb minden máshoz). Lehetőleg külön helyen. Tehát egy 10-es box a fórum írásainak, egy a hírekének. Amit ezeknek tartalmaznia kell: Ki írt, melyik topicba írt, mikor írta, és talán még egy kis részlet a szövegből. Ez linkként funkcionál és rákattintva a topicra kerülünk. A pontpontpontra ráhúzom az egeret funkció itt értelmét nyerné, ha valaki nem akar rákattintani az egészre, csak azt a hozzászólást olvasná el.

    A csevegőnek viszont szerintem nem ilyennek kéne lennie. Egy scrollozható kis doboz a legjobb, ahol a betűméret mondjuk kisebb (vagy ha kiszélesedik az oldal akkor nyilván ennek a mérete is növelhető). A lényeg a scrollozáson van, így láthatóak lehetnének a írások teljes egészében, mondjuk a 100 utolsó üzenet. Itt szerintem az avatart (profilképet) nem szükséges feltűntetni, jobb, ha minél tömörebb a szöveg, viszont a név külön sorban legyen az írással, így átlátható lenne.
    Tehát:

    Homyx { kösz!! } – máj 15, 6:08 DU.

    helyett:

    [18:08] Homyx
    kösz!!

    Az időpontra húzva az egeret pedig kiírná a dátumot is (arra az esetre, ha sokáig nem írna ide senki, és meg akarnánk tudni, melyik napon írodott, de ha az bekövetkezik, az már rég rossz mivel ennek a célja a napi szintű csevegés).

    A hírek archiválása és nyomon követése látható helyen lenne (mint régen, fent). Tudom, hogy nincs sok hír és pár hónapnyi tartalmat 10 mp legörgetéssel is elérhetünk, de attól, hogy hírhiány van, ez egy szükséges funkció. Mondjuk az utolsó 10 hír legyen kilistázva, a továbbiak meg elérhetőek egy archívum gombbal, 50essével beosztva (csak címek).

    A profil beállításoknál bizonyos dolgok személyre szabhatóak lehetnének, pl. hogy mennyi fórum hozzászólás jelenjen meg egy oldalon, csökkenő vagy növekvő rendezés legyen-e.

    Moderálás: Erről most többet írok, mert igen érzékeny téma szerintem, és bonyolultabb, mint amilyennek látszik. Az aston-purple-daca netkormányok által lefektetett elképzelés, miszerint „itt vasszigor lesz” közösségépítésre alkalmatlannak bizonyult, ezt a vak is látja. A vitát hagyni kell kibontakozni, mert közösségépítő ereje van, bármennyire is idegenkednek ettől egyes adminok. A nézeteltérések viszik előre szekeret, pontosabban azok rendezése. A megnyilvánulás stílusát kell moderálni, nem magát a véleményt. Tehát ha telefűzi az illető személyeskedéssel és káromkodással, akkor átszerkesztés és figyelmeztetés járjon. Ügyelve arra, hogy a mondanivalója lényege azért megmaradjon, kivéve ha teljesen reménytelenül marhaság és csak spamelni kíván az illető.. Ha nem tanul, akkor jöhet az inaktiválás bizonyos időre, 3 nap, 1 hét akármi. Ezután következhet a ban.

    Na már most, banolás. Nem én vagyok az egyetlen, akit innen kaszákkal és karókkal kergettek el, és még csak nem is volt troll mind. Egyszerűen az az elgondolás, hogy ha valakit banolni kell, azt annak a személynek az összes hozzászólásával és mindenféle megnyilvánulásával nyomtalanul eltűntetjük amolyan ávós módon, az belátható, hogy mivel jár. Röviden ezzel: visszakeresni nem lehet, az ő hozzászólásukra válaszoló emberek úgy néznek ki, mint ha szellemekkel beszélgetnének. Nem beszélve arról, hogy a régebbi, normális hozzászólásaik is törölve lesznek.

    Az offolásokat meg kell próbálni átemelni máshova, különösen, ha építő jellegű tartalommal bír a komment, csak rossz helyre ment. (Pl egy versenynél kialakult egy balance vita és vki egy oldalban kifejti a véleményét, miért rossz az SH) akkor azt akár ctrl c másolással átvinni a megfelelő fórumba. Az enyhébb szintű negatív hozzászólásokat, mint pl „nem érdemled meg az első helyet” vagy „szerencséd volt” azt meg teljesen meg lehet hagyni. Azt hiszem ilyenekbe senki nem halt már bele. Ha elsúlyosodik a helyzet és már csak rage-elés meg káromkodás van, akkor persze közbe lehet avatkozni.

    A szerkesztők hírének kritizálása pedig szerintem olyan dolog, amire szükség van mindenhol, itt pedig különösen, mert rengetegszer láttam már fogalmazástanilag borzalmasan összerakott, helyesírási hibáktól hemzsegő, ízléses formázást nélkülöző, érthetetlen irományt az oldalon. (Egyébként ennek zömét Daca admirális publikálta, de azt hiszem ez most mellékes.) Az ilyenre nem a ban a válaszlépés, hanem ha igaza van, átjavítani a hibákat és dolgozni még egy kicsit rajta. Ha nem megfelelő formában közölte ezt, tehát „istenem de nyomorék vagy, mi az a maraDuer?” akkor rászólunk hogy nem megfelelő formában közölte. Amennyiben tényleg csak ennyi, hogy „tanulj meg írni buzi” azt nyugodtan ki lehet szerkeszteni.

    A kiszerkesztésre pedig rengeteg jó módszer létezik, egyik se a hozzászólás minden nyomának elpusztítása. Az első, hogy ottmarad a bejegyzés de tartalma üres, vagy részben törölt és a -moderálva- felirat megjelenik. Esetleg az indok: – anyázásért moderálva, ment a figyu –
    Egy másik, hogy rákattinthatunk egy gombra amivel látható válik a moderált szöveg és elolvashatjuk magát az anyázást. Erre nem hiszem, hogy igénye van egy átlagos usernek, de sokan jót szórakoznak ezen, köztük én is, az pedig sose utolsó szempont, hogy valakit szórakoztat egy közösségi oldal. Talán érdemes beépíteni.
    Természetesen a felhasználói profilban is be lehet állítani mindenféle szűrőt, hogy láthatóak legyenek-e ezek az írások, ne jelenjen meg a lepontozott üzi, stb. Az, hogy lehessen pontozni a hozzászólást szintén jó funkció. Pl. így magát is moderálni tudja egy fórumrész, mert a túl sok off (pl. IMBA TOSS XD XD) magától minuszt kap és láthatatlan lesz, csak egy apró gomb lenyomásával látszik láthatóvá (lásd youtube).

    A moderátori munka nem arról szól, hogy röhögve kibanolunk mindenkit, aki nekünk nem kedves. Mivel ez egy számítógépes játék, nyilván sok tinédzser játssza. Hozzájuk kellő türelem kell, nem várható el tőlük, hogy minden helyzetben felnőtt ember módjára kommunikáljanak és elsőre megértsenek mindent. Tapasztalataim szerint nem csak a fiatalabbakkal, de mindenkivel szemben jobb eredmény érhető el, ha először ejnyebejnyét kapnak, mivel az insta-ban csak gyűlöletet kelt. Újraregelnek, és sokkal durvábban fognak viselkedni. Ha meg nem, akkor mínusz egy olvasó. Az, hogy néha kiborul a bili és valaki kiakad nem egyenlő azzal, hogy száműzni kell a francba. Daca idejében akik nem értettek egyet a ban döntéssel, szintén ban-t kaptak. Hetente 5 ember elvesztése biztosan nem tett jót a közösségnek. Én szerintem egyáltalán nincs akkora mennyiségű user itt, hogy ne lehetne egyszerűen és értelmesen moderálni, permabanok nélkül.

    Replay feltöltés
    Úgy gondolom, hogy ez hasznos ötlet, akár a főoldalon, akár külön menüből elérve (én inkább javaslom a főoldal hasábolását, tehát ne az egész felületen a sok hír, hír és hír legyen blogger módra, hanem legyen egy nagy replay box, mint régen a replays.hu-n. Bárki tölthessen fel replayt akár segítségkérés, segítségnyújtás, menőzés vagy bármi más szándékból, ezek ugyanúgy archíválódjanak, mint a hírek. Mindegyiknek külön aloldala lenne, ahova a kommentek íródhatnának. Ez szerintem nagyon hasznos lehetne a kezdőknek, könnyebbé válna a tanítgatásuk.

    Taktikák
    Nagyon jó dolog, hogy szépen le vannak írva a build orderek, a probléma az, hogy kevés van. Az összes népszerű és viable build, csíz build stb bekerülhetne oda, és ami még szerintem megdobná ezt az egészet, az egy példareplay mellékelve az adott taktikához.
    Ami még hasznos lenne és nem csak a kezdőknek, hanem akár diamond – low master játékosoknak is, ha a csízek elleni védelemről is lennének cikkek írva (mindről külön, minden fajjal). Nyilván nincs tökéletes, minden téren alkalmazható taktika, de összegyűjthetőek a javaslatok, pl. az épületek elrendezése, fal építés, apró trükkök (olyanokra gondolok, hogy pl. mikor megy a derítőd és egy időpillanatban 3 pylon helyett csak 2-t találsz a bázisán akkor biztosan proxyzik). Tehát nagyon király összegyűjtött guide-ok lehetnének, mellékelve screenshotokkal, repekkel vagy embedded videókkal.

    Amit még észrevettem, hogy nem egy SC-s oldal van, és régen is egy csomó al-link innen a starcraft.co.hu-ra mutatott. Nem hiszem, hogy ez egy rivális oldal, nem értem miért kell kettő egyáltalán, miért nem lehet egy helyen tárolni a tartalmakat. Egyébként a starcraft.co.hu-n sokkal több BO-ról van részletes leírás, mint itt, és itt a gold-core stb. versenyek se kapnak helyet itt.

    Ezek lennének az ötleteim. Bizonyára észrevettétek, hogy így inkább a Replays.hu-ra hasonlítana az egész, mintsem az aston blogra, de én az igazat megvallva nem sok logikailag összeszedettebb weblapot láttam az rshu-nál. Nem tudom, mire képes a WordPress, és hogy mennyire értetek a php-hoz, én bevallom, hogy nem sokat. A megvalósításban nem tudok segíteni.

    Reply

  • Hunterkiller2

    |

    A csevegőnél benéztem a homyxes példával, mert a legfrissebb hozzászólásokból vágtam azt oda. (Az avatar feltűntetése szerintem ott is irreleváns)

    Szóval a csevegőnél csak a timestampot kell odarakni, meg a név utáni sortörést (valamint a legfontosabb, hogy scrollozható legyen 50-100as kapacitással).

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Az ötletek alapvetően nem rosszak, csak nincs ember a megvalósításukhoz, nem véletlenül van szerkesztő felvétel sem, kellenének emberek akik a fórumon is tudnának dolgozni, meg magán az oldal átalakításán. A core és az sc2hu egybeolvadását pedig egy ideje már szorgalmazom, mert tényleg jótékony hatással lenne szerintem a communityre. Darcinnal már beszéltem a fórumról és az egyetlen akadálya az az, hogy nincs aki megcsinálja, nincs ideje az embereknek, köztük nekem sem sok mostanában, de ez valószínűleg változni fog. Nem kell elkeseredni, igaz, hogy nem túl fényes a helyzet most, de ez mindenképpen változni fog és pozitív irányba. Bár nem ma lesz, az is lehet, hogy nem holnap, de előbb utóbb virágozni fog az sc2, még ha meg is kell hozzá várni a legacy of the voidot.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.