2014 GSL Code S 2. szezon negyeddöntők 2. napja

Ander . Hírek 1099

GSL

Már csak egyet kell aludni a GSL Code S negyeddöntők második napjáig (2014.06.12.). Nálunk 11:00-et üt majd az óra, mikor is elkezdődik a műsor. Elsőnek ismét azonos fajjal játszó játékosok mérik majd össze tudásukat, de PvP helyett most ZvZ lesz terítéken. Másodikként pedig az előző szezon bajnoka fog küzdeni a továbbjutásért egy PvZ meccsen. A tovább gomb után most is a csoportmérkőzéseket követően készült riportokat olvashatjátok.

A közvetítés Twitch csatornáját itt találjátok.

SKT soO vs Samsung Solar

Jin Air Green Wings TRUE vs. KT Zest

Z SK Telecom T1 soO

soO

PartinG-ot kellett legyőznöd, hogy a negyeddöntőbe juss, hogyan érzed most magad?

Nem vagyok boldog. Úgy gondolom azért nem vagyok boldog, mert egy csapattársat kellett legyőznöm, illetve újból PartinG-al kerültem szembe.

Miután a csoport elsőségért folytatott első meccsen egy cannon rushal szemben maradtál alul a baneling all-int megtorlásnak szántad?

Igen. Bár nem készültem előre baneling all-innel. Miután az első játékot úgy veszítettem el, hogy semmit nem tudtam tenni, úgy döntöttem, hogy magam is megpróbálkozom egy all-innel (nevetés).

Az utolsó sorozat első meccsében PartinG is egy cannon rushal próbálkozott. Akkor mit éreztél?

Ismét áldozat voltam csupán és nem volt semmi választásom. A minap is többször kikaptam Zest-től a cannon rushok miatt. Úgy gondolom a Protoss játékosok úgy érzik ez a gyengém. Nagyon mérges voltam, mikor PartinG is egy cannon rusht használt ellenem. Viszont nagy megkönnyebbülést okozott, hogy nyerni tudtam.

Ma több team killt is láthattunk. Mégis ádáz küzdelem folyt köztetek, nehéz volt elhinni, hogy csapattársak játszottak. Mit érzel most?

Mikor a mai napra készültünk megegyeztünk, hogy gratulálni fogunk a másiknak akárki(k) is jut(nak) tovább. Most, hogy a meccseknek vége úgy érzem mindnyájan egy kicsit megbántódtunk.

Gyakorlás közben is gyakran próbálkoznak a Protoss játékosok a cannon rushal?

Igen. Rengeteget cannon rusholnak. Nagyon sok eset van, amikor nem sikerül elhárítanom, pedig már azt hiszem, hogy elhárítottam.

Az utolsó sorozat harmadik meccsében nagyon hamar elkezdtél gázt gyűjteni. Miért?

Az előző meccsen egy spawning pool nélküli, dupla hatches build ordert használtam és a gazdasági játékot próbáltam meg játszani, amitől ellenszenvesnek éreztem magam. Őszintén szólva, bármelyik másik pályán veszítettem volna. A második meccsen mikor a lingjeimmel megláttam a Robotics Facilityt, akkor tudtam, hogy ma nyerni fogok.

Mi volt a mai nap legnagyobb kihívása?

A PartinG elleni második meccs. Azt gondoltam, hogy nem tudom megállítani PartinG immortal all-injét.

Minden egyes alkalommal, mikor szembe kerülsz PartinG-al, akkor utána mindig eljutsz a döntőbe. Szeretnél neki üzenni valamit?

Őszintén szólva, mindig amikor legyőzöm PartinG-ot belül nagyon boldog vagyok. Viszont a mai napon inkább sajnálom, hogy így alakult és nem vagyok boldog.

VS

Z Samsung Galaxy KHAN Solar

Solar

Először jutottál el a Code S negyeddöntőjébe. Hogyan érzed most magad?

Mielőtt még elkezdődtek volna a meccseim a második csoport körben sokan arra számítottak, hogy Rain és Life fog tovább jutni. Ez rosszul esett a büszkeségemnek, ezért örülök, hogy elsőként jutottam tovább a csoportból.

A kommentátorok nagyra értékelték a teljesítményedet.

Nem vagyok elégedett a Rainnel szembeni teljesítményemmel. El tudtam hárítani a támadását, de nem tudtam megfelelően reagálni az adott helyzetben. Nem is tudom, talán mivel egy közvetített meccs volt vagy ilyesmi. Viszont a ParalyzE elleni meccs, ami a csoport elsőségért ment, tiszta győzelem volt, a dolgok úgy alakultak, ahogyan én akartam.

A kommentátorok még azt is állították, hogy esélyes vagy a bajnoki címre, ha továbbra is tudod hozni azt a teljesítmény, amit ma mutattál és néhány helyen még finomítod is a játékodat.

Úgy gondolom nincsenek kellően részletesen kidolgozott játszmáim. Mind a negyeddöntőben, mind az elődöntőben sokkal kiforrottabb stílust mutatok majd és utána a bajnoki cím lesz a célom.

Minden meccsedet megnyerted Alterzim Strongholdon, annak ellenére, hogy a Protossok kedvelik azt pályát.

Nagyon nagy a pálya. Egy olyan pálya, ahol azt a formámat hozhatom, amit szeretek. Úgy tűnik, hogy a Protossok akkor választják ezt a pályát, ha előtte veszítettek. Én viszont csak örülök, hogy ezt teszik. Más Zerg játékosok nem kedvelik Alterzim Strongholdot, én viszont igen.

A csoport elsőségért ParalyzE ellen küzdöttél. Nem számítottál inkább egy ZvZ-re Life ellen?

Alaposan felkészültem a győztesek közötti meccsre, mivel Life nagyon jó ZvZ-ben. Ennek ellenére személy szerint jónak találtam, hogy Lifenak nem sikerült sikeresen túljutnia az első meccsein. Bár nem teljesen éreztem jól magam, mivel jó barátságban vagyok Lifeal és végig kellett néznem a vereségét.

Második Code S szereplésed során beállítottad a legjobb egyéni Code S rekordodat. Miben különbözik ez az idény az előzőtől?

Azt gondolom, hogy az előző szezonra nem készültem fel olyan alaposan, mint a többi játékos. Viszont most az alapvető létszükségleteket leszámítva nem töltöttem mással az időmet csak gyakorlással. Úgy gondolom ennek köszönhetően tudtam jó eredményeket elérni.

A Proleagueben és egyéni ligában mutatott teljesítményed nagyban különbözik.

Úgy vélem gyenge vagyok a Proleague egy meccses formátumában. Viszont ebben a felállásban is szeretnék jó lenni. Jónak kell lennem all-inekben és all-inek kivédésében is, de ezeken a területeken is vannak még hiányosságaim. Jól akarok teljesíteni a Proleagueben azáltal, hogy mindig az egyéni ligában mutatott formámat hozom. Biztosítani akarom csapatom kiemelkedő sikerét a negyedik fordulóban.

A negyeddöntőben soO lesz az ellenfeled. Mit gondolsz erről?

Kiválló játékosnak tartom soOt. Jelenleg őt vélem a legjobb Zerg játékosnak. Viszont ez egy lehetőség számomra. Sokat nyerhetek azzal, ha le tudom győzni soOt és továbbjutok az elődöntőbe. Mivel Bo5 lesz a formátum, ezért teljes magabiztossággal nézek a meccsek elébe.

Bármi egyéb, amit hozzá szeretnél fűzni?

Szeretném megköszönni PenguiNnak és Hurricanenek, hogy segítettek a felkészülésben. Szeretném megköszönni az edzőknek, hogy eljöttek velem a stúdióba a mai napon. Illetve Lifenak, aki még a csoportban maradásért küzd üzenem, hogy remélem akármi is történjen sikerül másodikként továbbjutnia a csoportból és sikerül eljutnia a negyeddöntőig.

Z Jin Air Green Wings TRUE

True

Milyen érzés első alkalommal eljutni a negyeddöntőbe?

A mai nap nagyon nehéz volt. Amikor először megláttam a csoportomat úgy gondoltam, hogy meg tudom oldani a továbbjutást. Viszont miután visszatértem a szabadságomról a Terranok erősebbek lettek, rendszeresen alul maradtam a felkészülés során és nem is voltam jó kondícióban. Ma is úgy jöttem be a stúdióba, hogy miden meccsemet elveszítettem a reggel folyamán. Vagyis jól érzem magam, hogy mindezek ellenére győzni tudtam.

Feszültnek érezted magad miután 0-2-re kikaptál Stork ellen az első sorozatban?

Mikor Maruval együtt megérkeztünk a stúdióba azt mondtam neki, hogy „legyünk túl rajta gyorsan, és menjünk haza”. Azt javasoltam, hogy ha az egyikünk megnyeri az első sorozatát, akkor a másiknak veszítenie kellene, hogy elkerüljük a team killt és gyorsabban végezhessünk. Viszont kellemetlenül éreztem magam mikor valóban így alakultak a dolgok. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy jól alakultak a meccseim. A dolgok kezdtek hirtelen jóra fordulni mikor elkezdtem Dark ellen játszani.

2-0-ás győzelmet arattál Darkkal szemben. Mit gondolsz miért?

Mert az a sorozat a kiesésről szólt, azt gondolom Dark ezért döntött úgy, hogy nagyon óvatosan játszik. Ennek köszönhetően tudtam nyerni, mert én kellően vakmerő voltam.

Kikényszerítettél egy visszavágót Stork ellen. Meg volt a kellő önbizalmad?

Eredetileg magabiztosnak éreztem magam. Még Proleagueben is sikerül legyőznöm. Ennek ellenére 0-2-re kikaptam az első sorozatban és a csoportban maradásért kellett küzdenem, illetve a visszavágót is egy vereséggel kezdtem, úgy gondoltam ki fogok esni, de végül valami mégis összejött. Azt gondolom azért tudtam sikeres lenni, mert az edzőm jól tudta befolyásolni a hozzáállásomat.

Az utolsó sorozatban mutatott játékod nem volt túl fölényes. Te mit gondolsz?

Ezt én is így látom. Úgy érzem mindig ez történik, mikor játszom. Szeretnék egyértelmű győzelmeket aratni.

Az utolsó sorozat harmadik meccsében felépítettél egy erős gazdaságot majd a Mutaliskeket választottad. Miért?

Akkor hoztam meg ezt a döntést mikor megláttam Stork seregének összeállítását. A meccs vége felé fej-fej mellett haladtunk, de úgy gondoltam, hogy a Mutalisk lenne a legjobb választás, mert Stork nem Stargate alapú stratégiával indított így nem voltak Főnixei. Biztos vagyok benne, hogy a Brood Lordok sem lettek volna rossz választás, de aggódtam, hogy Storknak akkor lesz ideje reagálni, így a biztonságosabb megoldást választottam.

Mi a célod ebben a szezonban?

Az eredeti célom a bajnoki cím volt, de úgy gondolom, hogy rosszul teljesítek manapság. Ezért egyelőre megpróbálok alaposan felkészülni, hogy továbbjussak az elődöntőbe és azon túlra.

Most először fogsz Bo5 rendszerben játszani. Bízol önmagadban?

Ez lesz az első alkalom számomra, de úgy gondolom, hogy jól fogok teljesíteni.

A D Csoportból elsőként továbbjutó játékossal fogsz összekerülni. Ha választhatnál, kivel szeretnél szembe kerülni?

Úgy gondolom, hogy a ZvZ lenne a legkényelmesebb. A ZvT is megfelelne. Véleményem szerint INnoVation fog elsőként továbbjutni. Hirtelen sokat erősödött a Terran faj, ezért úgy gondolom, hogy jó eredményeket tud majd elérni.

Szeretnél még bármi egyebet hozzáfűzni?

Nagy megkönnyebbülés számomra, hogy nem kellett a csapattársam ellen játszanom. Nehezen ment a felkészülés ezért annak is örülök, hogy ennek ellenére is sikerült továbbjutnom. Illetve szeretném megköszönni az edzőimnek, hogy mindig sokat tesznek a csapat érdekében. Végül pedig szeretnék köszönetet mondani Hydranak, Roguenak, Pigbabynek és Curenak, amiért segítettek a felkészülésben.

VS

P KT Rolster Zest

Zest

Milyen érzés továbbjutni a negyeddöntőbe?

Mivel az utolsó sorozat első pályája Merry Go Round lett volna, ezért az volt a célom, hogy két egymást követő győzelemmel jussak tovább. A győztesek közötti mérkőzésre ugyanolyan sokat készültem, mint az első sorozatomra. A dolgok kedvezően alakultak, miután az első sorozatomat megnyertem.

Miután veszítettél Rain ellen a Proleagueben a teljesítményed hirtelen romlani kezdett. Tovább kísértett a vereség élménye?

Még felkészülés közben is veszítettem az önbizalmamból. Fenn állt a veszélye, hogy egyre rosszabban és rosszabban teljesítek, de sikerült a vereségek által motiválnom magamat és ebből önbizalmat merítenem. A bajnoki cím megszerzése után nagyon passzív lett a stílusom. Azt hiszem ez volt az oka a vereségeimnek. Még ha nem is a build order volt a probléma, akkor is, a megmozdulásaim túl passzívak voltak. Ennek köszönhetően az ellenfeleimnek könnyebb volt felvenniük velem a verseny, ezért ez egy nagyon komoly probléma volt. Viszont most, hogy tudom mi a gond a továbbiakban már ismét jól fogok teljesíteni.

Nehéznek ítélted meg a csoportodat azok után, hogy Soulkeyel és INnoVationnel kerültél össze?

Annak ellenére, hogy az előző idényben is nehéz csoportba kerültem, megfordult a fejemben, hogy ez a csoport is nehéz lesz. Bár az a helyzet, hogy az előző szezonban már sikerült továbbjutnom a halál csoportból. Én úgy közelítettem meg a helyzetet, hogy a halál csoportból való továbbjutás esetén nagyobbak lesznek az esélyeim a bajnoki cím megszerzésére. Körülbelül öt percig éreztem magam kellemetlenül, miután megláttam a csoportbeosztást, de utána már csak a győzelemre tudtam gondolni.

Az INnoVation ellenni mérkőzésekben a teljes pályát lefedted az observerjeiddel, hogy figyelemmel tudd kísérni minden megmozdulását. Miért?

Láttam INnoVation herO elleni meccsét a ma reggeli Shoutcraft bajnokságban. Olyan érzésem volt, mintha szeretne cheese rushokat használni. Minden pillanatban látni akartam mit tesz, hogy ezáltal hárítani tudjam a támadásait. Végeredményben a Shoutcraftos mérkőzések segítettek. Azért is állítottam, hogy „Le tudom győzni INnoVationt, mert láttam a reggeli mérkőzéseit” a meccsek előtti riportban, mert az akartam, hogy számára ez az elmék csatája legyen. Mivel nyertem úgy gondolom sikerült (nevetés).

A Soulkey elleni sorozat második mérkőzésében Soulkey felfedte a gyengeségeidet és ezáltal könnyedén nyerni tudott. Hatással volt ez a vereség a hozzáállásodra?
Mivel a harmadik meccs pályáját én választhattam ki, azt gondoltam magamban, hogy bármi is történjen nyerni fogok, még akkor is, ha eljutunk a harmadik meccsig. Őszintén szólva, annak ellenére, hogy Soulkeyt többnyire nem egy all-ineket használó játékosként ismerik, szereti őket néha-néha használni, ezért nem zárhattam ki ezt a lehetőséget. Viszont a második meccsen nem számoltam az all-in lehetőségével, így estem áldozatául.

TRUEval kerülsz majd szembe a negyeddöntőben. Magabiztosnak érzed magad?

A legutóbbi szezonban sOs ellen kellett játszanom a negyeddöntőben, akivel jó barátságban vagyok. Ebben a szezonban sincs ez másként, mivel TRUEval is jó barátságban vagyok. Ezért szeretném előre tudatni vele, hogy mennyire sajnálom (nevetés).

A negyeddöntőben és az elődöntőben is Zergekkel kerülsz majd csak szembe. Erről mi a véleményed?

Nem panaszkodom vagy ilyesmi, de még maga Solar is azt mondta, hogy a Zerg egy erős faj jelenleg. Ha már ott tartunk, hogy azt mondja, hogy kedveli a választott faját, akkor az azt jelenti, hogy az a faj nagyon jó. Ebből következik, hogy ez számomra nem egy jó érzés, de mivel összekerültem ezekkel a Zergekkel, akár már jól fel is készülhetek és nyerhetek is.

A negyeddöntőtől kezdődően nehéz dolog lesz. A mostani szezonban is a bajnoki cím a célod?

Igen. Természetesen ebben a szezonban is a bajnoki cím a célom. Nem hiszem, hogy más lehetne olyan jó bajnok mint én. Minden megmaradt időmet arra fogom használni, hogy felkészüljek PvZ build orderekből és megnyerjem a bajnokságot.

Bármi egyéb hozzáfűzni való?

Hálás vagyok a rajongóknak, amiért mindig eljönnek megnézni a meccseket, annak ellenére is, hogy nagy a hőség mostanában. Bár Proleagueben éppen egy vereség sorozattal küzdök, kellő önbizalmat érzek magamban, hogy ismét jól teljesítsek és remélem, hogy az emberek továbbra is nézik majd a mérkőzéseimet.

Forrás

A TeamLiquid oldalán olvashattok egy előzetest is.


Leave a comment

You must be logged in to post a comment.