2014 GSL Code S 2. szezon elődöntők 1. napja

Ander . Hírek 1044

GSL

Lassan végéhez közeledik a GSL Code S 2. szezonja. A mai napon 11:00-kor kezdődik az első elődöntő és pénteken a második, de ne szaladjunk előre. Először is nézzük, hogy kik küzdenek meg ma a döntőbe jutásért:

SK Telecom T1 Classic VS Jin Air Green Wings Maru

Mivel Bo7 rendszerben dől el a továbbjutás, ezért minden pálya terítékre kerülhet, a sorrend a következő: Frost, Merry Go Round, Waystation, Habitation Station, Alterzim Stronghold, King Sejong Station, Overgrowth. A tovább gombra kattintva pedig, a negyeddöntők után készült riportok fordítását olvashatjátok.

P SK Telecom T1 Classic

Classic

Profi játékosi pályafutásod során most először jutottál el egy egyéni liga elődöntőjébe.

Nagyon boldog vagyok, hogy el tudtam jutni az elődöntőbe, mert nagyon vágytam rá, hogy jól teljesítsek az egyéni ligákban. Bár nem vagyok teljesen boldog, mert a csapattársam ParalyzE, akit nagyra becsülök, kiesett.

Egymásutánban kellett csapattársakat legyőznöd. Ez biztos újdonság számodra.

Csalódott és mérges voltam, mikor az előző szezonban kiestem, de most mindent megnyerek. Nem éreztem nagyon kellemetlenül magam mikor a második csoport körben elimináltam a csapattársaimat, de most nagyon rosszul érzem magam, hogy egy az egy elleni mérkőzésen kellett legyőznöm egy csapattársamat. Ez az egyéni liga, úgyhogy az ilyesmi elkerülhetetlen. Örülök, hogy képes voltam tovább jutni. Majd meghívom ParalyzEt valami finomságra.

Az első és második meccsen is, a Főnixek lelőtték az Oraclejeidet.

Az első meccsen nem törődtem vele, de mikor a második meccsen is megismétlődött. Azt gondoltam magamban, hogy ParalyzE alaposan felkészült a mai napra. Ha a második mérkőzést is elveszítettem volna, akkor ma kiestem volna. Viszont mivel vakmerően játszottam annak ellenére, hogy hátrányban voltam, nyerni tudtam a második meccsen. A második mérkőzés után kaptunk 5 perc szünetet, ha a szünetet 0-2-es hátránnyal kell végig ülnöm, akkor valószínűleg komoly kihívást jelentett volna, hogy megőrizzem a pozitív hozzáállásomat.

Te vagy az új Ultimate Team Killer?

Eddig nem volt sok lehetőségem egyéni ligákban játszani, ezért nem kellett sokszor csapattársak ellen küzdenem. Ebből következik, hogy hajlamos vagyok elvetni a csapattársak elleni játék lehetőségét. Viszont ahogy én látom a helyzetet, a csapatom nagyon erős mostanában, azt gondolom, hogy a csapattársak közötti összecsapásoknak gyakoriaknak kell lenniük. Keményen fogok dolgozni azon, hogy ne csapattárként tekintsek rájuk, hanem ellenfélként.

Ez azt jelenti, hogy az elődöntőben is egy csapattársadat szeretnéd legyőzni? A Maru vs Soulkey mérkőzés győztesével fogsz össze kerülni.

Nem szeretnék ismét csapattárs ellen játszani (nevetés). Ha egy pillanatra félreteszem azt a tény, hogy Soulkey a csapattársam, ő és Maru is nagyon erős játékosok. Vagyis nem számít, hogy kivel kerülök szembe.

Melyik faj ellen szeretnél játszani az elődöntőben?

Ezzel kapcsolatban is hasonlóan érzek. Míg nem PvP, addig nem igazán érdekel. Viszont, ha választhatnék, azt mondanám, hogy Soulkey ellen játszani megterhelőbb lenne, mert a csapattársam és Zerggel játszik.

Úgy hallottuk, hogy létezik egy leírhatatlan érzés, amit azok a játékosok tapasztalnak meg, akiknek nem volt szerencséjük az SC1 egyéni ligáiban, de aztán szép teljesítményeket érnek el az SC2 egyéni ligáiban. Veled mi a helyzet?

Ahelyett, hogy azt érezném más helyzetbe kerültem, inkább azt érzem, hogy végre eljött az ideje annak, hogy megalapozzam a sikereimet. Egy kicsit kínos is a helyzet, mert debütálásomtól számítva 6 évig tartott, hogy elérjem ezt az eredményt. Nem kaptam sok ilyen lehetőséget, ezért ezt most szeretném megragadni és eljutni a döntőbe.

Szeretnél még valamit hozzáfűzni?

ParalyzEt meghívom majd valami finomságra, mivel ma kiesett a negyeddöntőknél. Szeretném, ha a következő szezonban jobban teljesítene. Mivel ez az első alkalom, hogy eljutottam az elődöntőbe alaposan fel fogok készülni, hogy ott lehessek a döntőben, függetlenül attól, hogy ki is lesz majd az ellenfelem. Remélem, hogy sokan szurkolnak majd nekem.

VS

T Jin Air Green Wings Maru

Maru

Milyen érzés eljutni az elődöntőbe?

Jó érzés eljutni az elődöntőbe, mert régen sikerült utoljára. Még jobb érzés, mivel Soulkey ellen sikerült nyernem (nevetés).

Mi járt a fejedben mikor kiderült, hogy Soulkey lesz az ellenfeled a negyeddöntőben?

Nem sok. Őszintén szólva reménykedtem benne, hogy Soulkey nem másodikként jut tovább a csoportjából (nevetés). Viszont mikor megtudtam, hogy így alakult, akkor úgy álltam hozzá, hogy most nagyon keményen kell majd készülnöm. Igazából most, hogy kicsit jobban visszagondolok az esetre, azt hiszem egy picit zavarba jöttem, mikor megtudtam, hogy Soulkey másodikként jutott tovább.

Tegnap egymás után kétszer is kikaptál a Proleagueben. Hatással volt ez rád?

Nem megy olyan jól a játék. Elnézést kell kérnem a csapatomtól mivel mostanában többször veszítek. A múlt heti pihenőnk óta nem játszok elég jól. Ennek ellenére, boldog vagyok, hogy ma le tudtam győzni Soulkeyt. Viszont fogalmam sincs, hogy ettől majd ismét formába jövök-e. Még keményebben kell majd dolgoznom.

Mit éreztél, mikor megszerezted a 2-0-ás vezetést?

Az egyetlen dolog, amire gondolni tudtam, hogy nem szeretném, ha kiegyenlítődne a sorozat. Soulkey nagyszerű játékos és egy pillanatra sem lankadhatott a figyelmem.

Ádáz küzdelmet láthattunk a negyedik meccs során Overgrowthon.

Azt gondoltam, hogy nyerni fogok, de folyton visszaszorultam. Állandóan az járt a fejemben, hogy „Mi ez?” (nevetés) Viszont úgy vélem azért tudtam nyerni, mert előnybe kerültem mikor a 3-3-as fejlesztéseim elkészültek.

Classiccal fogsz szembe kerülni az elődöntőben.

Szerintem ez előnyösebb számomra, mint a negyeddöntő, amin éppen most vagyok túl. Még a csoport körök is kedvezőbbek voltak, mint ez a negyeddöntő. Sőt, úgy gondolom, hogy bárkivel is kerülök össze ezután biztosan könnyebb ellenfél lesz majd, mint a mai negyeddöntőben Soulkey volt.

Tegnap egy Mech alapú játékot választottál Proleagueben.

Nyerhettem volna, ha egy kicsivel jobban védekezem. A Mech valójában nem olyan rossz. Bárcsak egy kicsivel hamarabb rájöttem volna, hogy Tempesteket akar használni az ellenfelem!

Legutóbbi bajnoki címedet a 2013-as WCS 2. szezonjában szerezted meg, mostanra már biztosan nagyon vágysz egy újabb bajnoki győzelemre.

Ha tudok játszani, akkor azt gondolom meg tudom nyerni a bajnokságot (nevetés). Őszintén szólva, úgy vélem eddig egy kicsit félvállról vettem ezt a bajnokságot. Csak arra tudok gondolni, hogy meg tudom nyerni a bajnokságot, ha egy kicsivel keményebben készülök. Természetesen nem azt akarom mondani, hogy eddig nem dolgoztam lelkiismeretesen. Csupán azt, hogy még az eddiginél is többet kell gyakorolnom, jelenleg problémáim vannak a csuklómmal, de jobban leszek majd.

Szeretnél még valamit hozzáfűzni?

Jól érzem magam, mert Rogue segített felkészülni ma reggel. Remélem, hogy TRUE tovább jut majd az elődöntőbe pénteken. Végül pedig szeretnék köszönetet mondani az edzőmnek Ryu Wonnak, aki sok tanáccsal látott el.

A TeamLiquidre felkerült egy előzetes elemzés is.

Interjúk forrása.


Leave a comment

You must be logged in to post a comment.