2014 GSL Code S 2. szezon elődöntők 2. napja

Ander . Hírek 1129

GSL

Az elődöntő második napja 2014.06.20. a meccsek 11:00-kor kezdődnek, ez alkalommal egy ZvZ-t láthatunk majd. A Bo7 sorozat pályái: Alterzim Stronghold, Merry Go Round, Overgrowth, Frost, Habitation Station, Waystation, King Sejong Station. A játékosok (és a Stream linkje):

SK Telecom T1 soO VS Jin Air Green Wings TRUE

Mint azt megszokhattátok a tovább gombra kattintva a játékosokkal készült interjúkat olvashatjátok, melyek a negyeddöntők után készültek.

(Z) SK Telecom T1 soO

soO

Milyen érzés eljutni az elődöntőbe?

Most arrogánsnak fogok tűnni, de nem vagyok teljesen boldog, hogy ilyen gyorsan továbbjutottam. Ezért megpróbálom kiélvezni ezt a nap hátralévő részében.

Nagyon magabiztosnak tűnsz. Mire számítottál mi fog történni?

A stílusom az objektív adatokra helyezi a hangsúlyt. Mivel sikerült hasznos adatokat gyűjtenem, ezért számítottam a mai győzelemre. Végül minden terv szerint alakult.

Solar egy gyors Zergling támadással indított az első meccsen.

Az Overlordommal láttam a lingjeit. Mikor észrevettem őket rájöttem, hogy az ellenfelem alaposan felkészült erre a meccsre. Az járt a fejemben, hogy először el kell hárítanom ezt a támadást és utána meg kell céloznom a végjátékot. Végül könnyebben hárítottam, mint amire számítottam, szerintem ezért tudtam nyerni.

A mérkőzéseid az elképzeléseid szerint alakultak?

Arra számítottam, hogy Solár célja a végjáték lesz, de mint kiderült, minden egyes alkalommal a meccsek elejére helyezte a hangsúlyt. A dolgok nem úgy alakultak, ahogyan előzetesen elképzeltem, de egyik stratégiája sem ért meglepetésként, ezért tudtam nyerni.

Úgy tűnt, hogy a harmadik játékban használt stratégiáddal megtaláltad Solar gyenge pontját. Tökéletesen elhárítottad a ling támadását. Külön készültél ezzel a stratégiával?

Ezt a döntést improvizáltam. Láttam, hogy milyen stratégiával kezdte a játékot és rájöttem, hogy ezt én is gyakran használom. Ennek köszönhetően könnyedén tudtam hárítani.

Ha Zest is továbbjut, akkor megismétlődik az előző szezon döntője.

Őszintén szólva jobban aggódtam amiatt, hogy kivel játszom a negyeddöntőben, mint az elődöntőben. Nem szeretném, ha Zest továbbjutna, de úgy tűnik, hogy ez fog történni.

Ha el tudsz jutni a döntőig, akkor mit gondolsz most meg tudod nyerni a bajnokságot?

Minden egyes alkalommal, mikor eljutok a döntőbe nagyon erős vágyat érzek, hogy bajnok legyek. Viszont úgy érzem, hogy ez a vágy egyre fakul az idő múlásával. Bár, ha ismét el tudok jutni a döntőbe ebben a szezonban, akkor úgy vélem a vágy erősebb lesz, mint valaha.

Szeretnél még valamit hozzáfűzni?

Mindig nagyon hálás vagyok minden rajongómnak, akik szurkolnak nekem.

VS

(Z) Jin Air Green Wings TRUE

True

Legyőzted az előző idény bajnokát Zestet, és ezáltal továbbjutottál az elődöntőbe, mit érzel most?

Nagyon boldog vagyok. Őszintén szólva az utóbbi időben nem játszottam jól, ezért úgy gondoltam, hogy nehéz dolgom lesz, örülök hogy sikerült továbbjutnom az elődöntőbe.

Te magad számítottál arra, hogy legyőzöd Zestet?

Nem. Tudtam milyen erős Zest PvZ-ben. Egy nagyon nehéz mérkőzésre számítottam. Úgy vélem azért tudtam jó eredményt elérni, mert ki tudtam üríteni az elmémet, mikor a mai meccsre készültem.

A sereged Corruptorokból, lingekből és Queenekből állt.

Ez egy jó stratégia az olyan Protoss játékosok ellen, akik Stargate alapú játékot játszanak. Illetve a Kolosszusok ellen is jól működik.

Az első meccsen pont egy ilyen stratégia ellen veszítettél. Mit gondolsz miért?

Mikor a seregem elindult, az első mérkőzésben, akkor Zest már felkészült a fogadására. Nem tudtam semmit sem tenni Zest tökéletes előkészületeivel szemben.

Úgy tűnik nagyon élvezted a mai tömeges Queen alapú játékodat. Hogyan született meg ez a stratégia?

A múltban nagyon jól működött ez a stratégia, de manapság a Protoss játékosok már nagyon jók az elhárításában. Ezért nem volt egyszerű. Őszintén szólva azt gondoltam, hogy veszíteni fogok. A Ladderen soha nem kerülök össze Zesttel, mert nagyon előkelő helyen foglal helyet. Úgy vélem ezért nem volt felkészülve, hogy reagáljon a stratégiámra.

Elégedett vagy a mai teljesítményeddel?

Mivel még a ling speed fejlesztésről is megfeledkeztem a negyedik játékban, teljesen nyilvánvaló, hogy nagyon ideges voltam. Viszont a végeredmény nekem kedvezett, úgyhogy elégedett vagyok.

Az elődöntőket SKT T1 vs Jin Air játékosok játsszák. Erről mi a véleményed?

Nagyon jók az SKT T1 játékosai. Viszont a mi csapatunkban is sok a jól képzett játékos, ezért úgy gondolom rajtunk múlik, hogy meg tudjuk-e törni az SKT1 auráját. Nagyon szeretném, ha a bajnoki cím két Jin Air játékos között dőlne el.

Az elődöntő ZvZ lesz. Kellően magabiztos vagy?

Az utóbbi időben minden más felállásban rosszul teljesítek. Ebből nem az következik, hogy a ZvZ-ket meg kellene nyernem? (nevetés)

Növeli a feszültséget számodra, hogy soO lesz az ellenfeled?

Az első csoportkörben már összekerültünk. Előzetesen féltem tőle, mivel egy kiváló játékos. Azt gondolom azért nyertem, mert szerencsém volt.

A döntő egy karnyújtásnyira van tőled. Első alkalommal juthatsz el egy döntőbe, ha sikerrel jársz. Te biztosan lehetségesnek látsz olyan dolgokat, amire mások nem számítanának.

Őszintén szólva, úgy gondolom, hogy ez a szezon nagy kihívást fog jelenteni. Valójában az előző idény során voltam magabiztos. Azért jutok mindig tovább, mert nem adom fel. Ez a hozzáállás juttatott el az elődöntőbe, ezért most keményen akarok készülni, hogy megnyerhessem a bajnokságot.

Szeretnél még valamit hozzáfűzni?

Szeretnék köszönetet mondani a teljes edzői gárdának amiért a csapat érdekében mindig keményen dolgoznak. Azt gondolom azért tudtam nyerni a mai napon, mert az edző jól tudott hatni rám. Illetve szeretnék köszönetet mondani minden játékosnak, akik segítettek a felkészülésben. SC2-ben elérhető egy egyedi pálya, melynek neve „Profi-játékosok háborúja” (Progamers War) és az én egységem nagyon gyenge benne. Kérni fogom, hogy buffolják egy patchben, hogy jobban tükrözze a jelenlegi eredményeimet. Végül pedig szeretnék köszönetet mondani a rajongóknak, amiért mindig szurkolnak nekem.

Forrás


Leave a comment

You must be logged in to post a comment.