Season 3 Ladder Map

CroW . Cikkek, Fontos, Hírek, Ismertető, Leírások 2141

Sziasztok!

Értesítünk titeket a 2014 Season 3 mapjairól. Remélem felkészültetek az új mapokra. Mi kíváncsian várjuk, hogy milyen epic csatákat látunk majd rajtuk. Ide kattintva meg is nézhetitek ezt a röpke kis videó!

Most, hogy megnéztétek, mire számítotok? Tudtok majd eredményesen játszani?

Nah ebben fogok kicsit segíteni.

A 2014 Ladder Season 2 kezd lecsengeni,a Blizzardnál úgy gondoilták, hogy ideje kicsit az emberek érdeklődését felkelteni egy kis ízelítővel. A 2014 Season 3-ban összesen 9 új map kerül be összesen. A Custom Games listájában már benne van szóval akár ki is próbálhatjátok, hogy mit is tudtok, míg el nem jön Július 7-e.

1v1 Map Pool
A közösség mapkészítőitől karoltak fel párat. Eddig mindig a versenyszervezőktől és a közösség mapkészítőitől karolták fel a jobbnál jobb mapokat, de most csakis kizárólag a közösség érdekeit nézve döntöttek úgy, hogy a közösség mapkészítőitől kérnek munkákat.

Eltűnő 1v1 mapok
Habitation Station LE
Frost LE
Alterzim Stronghold LE
Waystation

Új 1v1 mapok
Foxtrot Labs LE

foxtrot

Uvantak a büszke készítője, Foxtrot Labs volt a Team Liquid Map Contest legelőkelőbbje. Attól függ, hogy hol kezded a játékot, mert ez a map extrém támadásoknak és expeknek lehet majd a színtere. A naturalt kicsit nehezebb lehet ezen a mapon védeni, de ez az egyik egyedisége.

Deadwing LE

deadwing

JessicaSc2 a készítőja, Deadwing is szerepelt a Team Liquid Map Contest-en. Ez egy 4 playeres map, aminek van egy furcsa pontja, nem más, mint egy szűk ösvény ami a 3. base-re vezet egyenesen. Könnyen lehet 4 base-ed ezen a mapon, mert macro orientált. Alterzim Stronghold hosszú szerepléséánek megtörése indokolta a Deadwing map berakását.

Catallena LE

catalena

Timmay készítő is indult a Team Liquid Map Contest-en, Catallena egy 3 playeres map a Merry Go Round map sikerein felbuzdulva került bele. Standard expekkel, érdekes szűk ösvényekkel és rampákkal tarkítva különböző pontokra juthatsz el. Fontos megjegyeznem, hogy a map érdekessége az, hogy jól meg kell gondolnod, hogy melyik fontos helyet vagy ösvényt véded be!

Nimbus LE

nimbus

Icetoad készítette ezt a 4 playeres mapot, ahol a base-en belül található a natural a high groundon, így elég könnyű lesz a 3 base-t kitenni. Érdekesen hangzik nem?

A WCS 2014 Season 3-ben is ezt a map pool-t fogják használnio és a BlizzCon-.on is.

1v1 Map Pool a 2014 Season 3-re
Foxtrot Labs LE
Catallena LE
Nimbus LE
King Sejong Station LE
Overgrowth LE
Merry Go Round LE
Deadwing LE

2v2 Map Pool
2v2 map poolban jobban a középpontba helyeződik a macro play. Ezt az új mapokkal akarják elérni. Eddig is ez a tendencia ment és folytatódik is egy darabig.

Eltűnő 2v2 mapok
Geosync Quarry
Reclamation

Új 2v2 mapok
Old Country

oldcountry

Old Country meg fog jelenni a 2v2 map és a 4v4 map poolban a Season 3 alatt. Egyedisége, hogy 2v2-ben cross positionben kezdenek a csapatok és a map közepén lebontható kövekkel futhatsz össze. Sajnos földi egységekkel nehéz lesz megközelítened az ellenfeled. Ezt a Blizzardnál elég felemásan fogadták, mert elég erősen hat a játékmenetre és a map változatosságra.

Preservation

preservation

Team Liquid Map Contest team map győztese, amit Timetwister22 alkotott. Preservation mapon elég hosszú a rush távolság, szóval itt nagyon nem kell aggódnod az early gameben. Itt is próbálják majd erőltetni a macro orientált mapokat, szóval lesz még ehhez hasonló map.

3v3 Map Pool
Változatos map választáson van a hangsúly.

Eltűnő 3v3 mapok
Temple of the Preservers
Sands of Strife

Új 3v3 mapok
The Commune

commune

Ezen a mapon egy Fortress stílusú game-et akarnak kialakítani már így előre, így segítve a csapatokat a több base védésének megkönnyítését. A main-ed alatt lévő szűk bejáratot egyszerű lesz védened és nem csak a három naturalt lesz könnyű védeni, hanem a High Yield expet is. Az oldalakon van még két exp, amihez könnyen hozzáférhetsz. Ezek az előnyök ötvözve a három Xel’Naga towerrell amik a középső fő támadási útvonalat figyelik. Tökéletes macro map szerintünk is.

Dust Bowl

dustbowl

Dust Bowl egy rush map, ahol muszáj agresszívnek lenned, hogy túl éld. A playerek szétszórva kezdenek. Megoldható egy összevont támadás, de a helyetekben figyelnék a hosszú kerülő útra ahol észrevétlenül haladhat bármilyen sereg. A map közepén egy hosszú útvonal van rampákkal és szűkületekkel, ami fontos védelmi vonallá teszi.

4v4 Map Pool
Ide is ugyan az vonatkozik, mint a 3v3 mapokra, fő a változatosság.

Eltűnő 4v4 mapok
Fallout Zone
Writhing Morass

Új 4v4 mapok
Old Country

oldcountry

Említettem már ezt a mapot a 2v2-ben, ugyan az vonatkozik itt is, de azzal a csavarral, hogy kettesével vagytok szétosztva és össze kell hangolni, hogy mikor robbantsátok szét a map közepén a köveket, hogy beinduljun a 4v4.

Halcyon

halycon

Halcyon Fortress mapként indul. Van egy nyitott High Yield exp rögtön a main ramp alatt és van még kettő High Yield exp kövekkel elkerítve a main base-en. A nehezítés ott van, amikor szétvered a köveket már nagyon messze van a védelmi vonal, ami sajnos gondokat okozhat.

GLHF, jah és nagy kalappal a 2014-es Season 3-hoz!

Eleget károgtam mára, CroW voltam köszönöm, hogy végig olvastad.

Forrás: http://us.battle.net/sc2/en/blog/14569683?cid=social_20140630_27001566


Leave a comment

You must be logged in to post a comment.