WCS világbajnoki nyitó hétvége: StarDust vs MMA

Ander . e-Sport, Hírek, Leírások 2317

GlobalFinals_WCS_Z

A 2014-es WCS Világbajnoki Döntő várhatóan az év legnagyobb StarCraft II versenye. A legjobb 16 közötti mérkőzéseket november 1-én játsszák a Világbajnoki Nyitó Hétvégén, és az innen továbbjutó 8 játékos vehet majd részt a BlizzCon keretein belül megrendezett Világbajnoki Döntőben november 7-én. Mivel a világ 16 legjobb játékosa küzd meg a trófeáért, így minden mérkőzés kihagyhatatlannak mondható. Ez a cikksorozat, melynek forrása a hivatalos WCS oldal, a legjobb 16 mérkőzéseit és játékosait mutatja be.

Az elsőnek bemutatott párosítás, papíron a legkiegyensúlyozottabb, mivel a WCS pontversenyben 8. StarDust és 9. MMA a főszereplői. A tovább gombra kattintva olvashatjátok a részletes ismertetők fordítását.

StarDust vs MMA

2014-es egymás elleni mérleg: nincs adat (annak ellenére, hogy mindketten az európai régióban játszottak, sikeresen elkerülték egymást – a ford.)

StarDust vs Terran a 2014-es WCS versenyeken: 21-22

MMA vs Protoss a 2014-es WCS versenyeken: 32-20

StarDust szép csendben hozta össze 2014 2. szezonjának egyik legerősebb szereplését, mikor is megszerezte a WCS európai kupáját. Az egész szezonban egyetlen mérkőzést sem veszített külföldi (értsd: nem koreai – a ford.) játékos ellen, a rájátszásban pedig kíméletlen bosszút állt a csoportkörökben, koreai honfitársaitól, elszenvedett vereségekért. First és San mindketten 2-0-ra tudtak győzni StarDust ellen, előbbi az első, utóbbi a második csoportkörben. A mosolygós Protoss sztár 3-1-es győzelemmel vágott vissza First ellen a negyeddöntőben, majd 4-0-ra mosta le Sant a döntőben, ezzel megszerezve a WCS európai régiójának bajnoki címét. Sem a 2. szezon előtt, sem az után nem mutatott ilyen szintű teljesítményt, viszont a tudat, hogy StarDust képes rákapcsolni és felülkerekedni azokon a játékosokon, akik korábban legyőzték, biztatóan fest a Világbajnoki Döntőbéli esélyeit tekintve. Hamarosan rengeteg ellenfél fogja várni StarDustot Dél-Kaliforniában.

Manapság kevés játékos van jobb formában, mint MMA. Tagja annak a kis csoportnak, melybe beletartozik még Bomber, herO és INnoVation, akik pont jókor teljesítenek a maximumon, ahhoz hogy messzire juthassanak a végső StarCraft II bajnokságban. A feledhető nyári szereplése hitelt adott annak a felvetésnek, hogy a középszerűség felé tart. A WCS európai régiójában 2013 3. szezonjában megszerzett bajnoki címe és a 2014 1. szezonjában elnyert második helyezése egyszerűen fel sem tűnt, miközben mindenki azt figyelte, hogy TaeJa és Bomber sorra üti ki az SCII profikat. A Világbajnoki Döntőben résztvevő Terran játékosoknak hat hónapnyi frusztrációt kell levezetniük Zerg és Protoss ellenfeleiken. MMA csak egy közülük és nem szabad alábecsülni.

Mit mondanak a kommentátorok StarDustról:

Darwini kvalitásokkal rendelkezik. StarDust játékának alapja az evolúció, kezdetben stratégiái csak a támadásról szóltak. Idővel ez megváltozott. Hosszabb távú stratégiákat is bevett a repertoárjába, a sokszínűség ad most előnyt StarDustnak a természetes kiválasztódás során. Tetszőleges stílust tud játszani, gyorsan végez veled vagy egy hosszan elnyúló mérkőzésben szerzi meg a győzelmet. A Heart of the Swarm ideje alatt elért fejlődése, csúcsragadozóvá tette StarDustot.
– James „Kaelaris” Carrol, WCS Európa

Egész évben legnagyobb gyenge-pontja az volt, az európai régióban, ha egy olyan játékossal futott össze, aki alaposan felkészült ellene, ha képes vagy kiismerni StarDust játékát, akkor könnyedén tudod hárítani agresszív hajlamait, a játék korai szakaszában. Ha elveszed tőle a meccsek feletti irányítást, akkor megtörik és nem tud lépést tartani egy stabil, védekező játékossal.
Shaun „Apollo” Clark, WCS Európa

Mit mondanak a kommentátorok MMA-ról:

A Dream Theater nevű banda ráérzett valamire, mikor egyik albumának a “Systematic Chaos” címet adta, MMA is ezen filozófia alapján játszik. Felkészülése részletekbe menő, kivitelezése letisztult, de a végeredmény összezavarja ellenfeleit. Játéka olyan, mint egy kellő műgonddal megalkotott desszert különlegesség, mely ránézésre elegáns és ízletes, de csupán a megízlelése túlterheli az ízlelőbimbóidat.
– James „Kaelaris” Carrol, WCS Európa

MMA akkor hozza a legjobb formáját, ha egy kitűzött cél elérésére összpontosít. Az egyik legjobb ön-motiváló játékos a szakmában. Az évek során MMA járt a StarCraft csúcsok csúcsán és legmélyebb mélypontján, a személyisége és erősségei lenyűgözőek. A 2014-es idény félidejénél a BlizzConra való eljutási esélye veszélybe került, alulteljesített. Majd hirtelen az elkövetkezendő néhány hónapban ismét motiválttá vált, hogy jól teljesítsen és két premier bajnokságot is megnyert, ezáltal bebiztosította helyét a BlizzConon.
– Shaun „Apollo” Clark, WCS Európa

Forrás


Leave a comment

You must be logged in to post a comment.