WCS világbajnoki nyitó hétvége: MC vs herO

Ander . e-Sport, Hírek, Kupa, Leírások 2280

GlobalFinals_WCS_Z

A 2014-es WCS Világbajnoki Döntő várhatóan az év legnagyobb StarCraft II versenye. A legjobb 16 közötti mérkőzéseket november 1-én játsszák a Világbajnoki Nyitó Hétvégén, és az innen továbbjutó 8 játékos vehet majd részt a BlizzCon keretein belül megrendezett Világbajnoki Döntőben november 7-én. Mivel a világ 16 legjobb játékosa küzd meg a trófeáért, így minden mérkőzés kihagyhatatlannak mondható. Ez a cikksorozat, melynek forrása a hivatalos WCS oldal, a legjobb 16 mérkőzéseit és játékosait mutatja be.

Ma a Világbajnoki Döntő nyitányának egyetlen PvP párosítása, és egyben egyetlen azonos fajú párosítása, kerül bemutatásra, melyben az 5. MC és 12. herO fognak játszani.

MC vs herO

2014-es egymás elleni mérleg: 4-1 herO javára

MC vs Protoss a 2014-es WCS versenyeken: 33-27

herO vs Protoss a 2014-es WCS versenyeken: 32-20

Attól kezdve, hogy MC megszerezte a WCS kupát az év első szezonjában, arra vártunk, hogy újból azt a fölényes formáját hozza, amit akkor megvillantott. Állandó jelenség volt a tavasz és nyár versenyein, begyűjtött egy-egy ezüst érmet a HomeStory Kupán és DreamHack Valencián, de semmi sem utalta arra, hogy ő lenne a mérvadó játékos a Protossok között vagy a régiójában. A 2014-es év utolsó harmada sem hozott sok sikert MC WCS-es hadjárata során. Mindenki arra számított, hogy eljut a WCS Európa 3. szezonjának rájátszásába, ami sikerült is neki, de senki sem gondolta volna, hogy 0-3-as vereséget szenved el YoDatól a negyeddöntőben. Nem kell amiatt aggódnia, hogy YoDa ismét ugródeszkának használja a Világbajnoki Döntőben, de annál inkább tarthat attól, hogy csak egy újabb név lesz herO legyőzött ellenfeleinek listáján.

Anélkül, hogy közelébe jutott volna a Code S bajnoki címének a GSL 3. szezonjában, vagy egyáltalán bármilyen kupának, herO kapja az egyik legtöbb figyelmet a Világbajnoki Döntő játékosai közül. Nem szabad csalódásként tekinteni a mindenható Zest mögötti 2. helyezésre a KeSPA Kupában. A CJ Entus játékosa arra használta fel ezt a különösen nehéz versenyt, hogy ismét azt a formáját hozza, amelyik a 2014-es év elején győzedelmeskedett az IEM Sao Paulo-i versenyén és néhány játszmára közelítette meg az IEM katowicei Világbajnoki Döntőjében a 100 000 dolláros fődíjat. herO ugyanabba a kategóriába tartozik, mint INnoVation, Zest, MMA és Bomber, játékosok akik most hozzák legjobb formájukat, pont akkor, amikor ezzel 100 000 dollárt és a WCS Világbajnoki Címét tudják megszerezni.

Mit mondanak a kommentátorok MCről:

Bár MCnek nagyszerűek a győzelmi mutatói Zerg és Terran ellen a WCS versenyein, de a Protoss elleni tudása részben cserben hagyta. A PvP párosítás kiszámíthatatlansága miatt gyakran esett ki idő előtt egy-egy bajnokságban. Nagyobb általánosságban véve, MC gyakran okozza a saját vesztét, mikor a védjegyének számító agressziót alkalmazza. Ez vagy meghozza neki a győzelmet, vagy beleütközik egy falba, amit aztán nem képes áttörni. Korán kell ellene kiépíteni a tökéletes védelmet.
– James „Kaelaris” Carrol, WCS Európa

MC imádja tömegesen bevetni az alacsonyabb szintű Gateway egységeket. Ez az általa előnyben részesített sereg összeállítás, amivel nyerni szeret. A gyors ütemű és agresszív stílusa, ami az egységek olyan képességeinek, mint a Force Field és Blink, megfelelő használatára támaszkodik, hogy megvédje ezeket a gyengébb egységeket, és arra, hogy képes felmérni mikor érdemes, és mikor nem érdemes támadni. MC nagyszerűen irányítja egységeit és gyilkos ösztöne megérzi mikor sebezhető vagy válik sebezhetővé ellenfele. Ez a stílus neki való.
– Shaun „Apollo” Clark, WCS Európa

Mit mondanak a kommentátorok herOról:

Az utóbbi években gyakran láthattuk herOt elbukni, nagy téttel bíró helyzetekben, a KeSPA többi Protoss játékosa ellen, mint sOs, Zest és társaik. Ezen muszáj lesz felülemelkednie, ha győzni akar, ebben a bajnokságban, mivel az telis-tele van csúcskategóriás koreai Protossokkal.
– Andrew „Moongalde” Pender, Proleague

A legvégső végjáték. Maximális létszámú sereget akar, amiben több az AOE, mint amivel képes lennél telesírni egy játékegyensúlyról szóló fórumot. A Colossusok és High Templarok hozzák olyan helyzetbe, ahol leginkább nyerni tud.
– Wolf Schröder, GSL

Forrás


Leave a comment

You must be logged in to post a comment.