WCS világbajnoki nyitó hétvége: HyuN vs INnoVation

Ander . e-Sport, Hírek, Kupa, Leírások 2127

GlobalFinals_WCS_Z

A 2014-es WCS Világbajnoki Döntő várhatóan az év legnagyobb StarCraft II versenye. A legjobb 16 közötti mérkőzéseket november 1-én játsszák a Világbajnoki Nyitó Hétvégén, és az innen továbbjutó 8 játékos vehet majd részt a BlizzCon keretein belül megrendezett Világbajnoki Döntőben november 7-én. Mivel a világ 16 legjobb játékosa küzd meg a trófeáért, így minden mérkőzés kihagyhatatlannak mondható. Ez a cikksorozat, melynek forrása a hivatalos WCS oldal, a legjobb 16 mérkőzéseit és játékosait mutatja be.

Az utolsó előtti párosítás játékosai a 2. HyuN és 15. INnoVation, bár helyezésben távol állnak egymástól, de INnoVation az utóbbi időben tért újra magához. Viszont Hyun az utolsó pillanatig vezette a WCS pontversenyt és egész évben jó teljesítményt mutatott.

HyuN vs INnoVation

2014-es egymás elleni mérleg: 2-0 INnoVation javára

HyuN vs Terran a 2014-es WCS versenyeken: 32-15

INnoVation vs Zerg a 2014-es WCS versenyeken: 20-13

HyuN elhódította a WCS Amerika 1. szezonjának trófeáját és az így szerzett lendületet arra használta, hogy az év szinte minden bajnokságában pontokat gyűjtsön. A hatalmas közönség előtt szerzett verseny tapasztalat – melyet néhány első és második helyezés tarkít – jó szolgálatot fog tenni a Roachok Királyának, mikor a Világbajnoki Döntő reflektorai rávetülnek. Láttuk, amint innovatív stratégiákkal legyőzte TaeJat a WCS Amerika 3. szezonjának 2. csoportkörében, meglátjuk milyen kreatív lesz majd INnoVation ellen.

INnoVation most annyira fel van pörögve, hogy a 15. helyezése lehet a legnagyobb előnye a Világbajnoki Döntőben. Nem mintha lenne könnyebbik út a bajnoki címhez, de mivel a 2014-es év nagy részében a háttérben maradt, így INnoVation jobban tud élni a meglepetés erejével. Szó szerint ő volt az utolsó játékos, MMA után, aki bejutott a legjobb 16 közé és most a GSL bajnok lehet a titkos befutó, aki mindent visz. Ebben a videóban láthatjátok INnoVation lenyűgöző mech játékát, amit DongRaeGu ellen használt a GSL rájátszásában, néhány héttel ezelőtt. A Terran játékos készen áll, hogy leküzdje a BlizzCon minden akadályát.

Mit mondanak a kommentátorok HyuNról:

HyuN akkor a legsikeresebb, ha lerohanhatja ellenfelét valamivel, ami éppen bejön neki. Illetve nagyszerű Roach-Hydralisk játékos is.
– Kevin „Rotterdam” van der Kooi, WCS Amerika

Mit mondanak a kommentátorok INnoVationről:

INnoVation mindig is lenyűgözően játszott a Terran vs Zerg párosításban. Amikor csak láttam a meccseit úgy tűnt, ha lehetősége nyílik a Marine, Medivac és Marine összeállítás használatára, beindulnak a begyakorolt mozdulatsorok és megállíthatatlanná válik. Viszont általánosságban, mindenek mögött a gépi pontosságú irányítása áll, ami azzá a Terraná tette, akit ma ismerünk.
– Andrew „Moongalde” Pender, Proleague

Csőlátás. Néha INnoVation ugyanazt a stratégiát használja egy mérkőzés sorozat MINDEGYIK játékában, mert úgy gondolja, hogy a jelen metaban az a legjobb. Ez kiszámíthatóvá teszi és néha nem alkalmazkodik a változtatásokhoz, amiket az ellenfelei hosszabb mérkőzés sorozatokban eszközölnek.
– Wolf Schröder, GSL

Forrás


Leave a comment

You must be logged in to post a comment.