Dark Pylon és Mule autocast

Mr.Gumby . Hírek 953

Dark PylonRisechicken nevű fórumozó boncolgatta kicsit a Dark Pylon (ami mostanra már az Obilisk nevet vette fel) és a Mule működési mechanikáját. Szerinte fölösleges lenne állandóan rákattintani ezekre a „képességekre”, inkább automatikusan kéne működniük.

Quote : These things are available every 30 seconds? They expect us to go back and click this stuff every 30 seconds? Seems like it would just get in the way for a pointless necessity…

Xordiah :
No auto cast for Mules or Obilisk (new name for Dark Pylons), or for the Queens ability to spawn Larva for that matter. The thing is, these abilities can be used optionally and using the ability costs energy that you could also use for Scanner Sweep or the extra supplies on the Command Center for example or for the Obilisk loading your units with energie. So using this ability to get extra ressources should still be a choice.

Also, as already mentioned, this is an option that advanced players can use to really get ahead in the game, it is not necessary to enjoy the game as a beginner. Still when you have a couple of expansions, you can really see that you got to pick up on your game to really fully take advantage of these features, especially if you have battles or harassment going on at the same time.

Xordiah viszont megnyugtat, nincs autocast se a Mule-ra, se az Obilisk-re, se a Queen lárva termelő képességére, mivel ezek csupán opcionális képességek, és mind energiába kerülnek, amiket Terran esetében Scanner Sweep-re vagy extra supply-ra (+8 instant supply) költhetünk, protossnál pedig az Obilisk-el tölthetjük fel az egységek energiáját. Szóval választanunk kell hogy vagy ezekre használjuk, vagy a gazdaságot virágoztatjuk vele.

Végül rávilágít, hogy ezt a lehetőséget inkább a profibb játékosok fogják használni, mivel egy-egy támadás, vagy bázisvédés közben jóval nehezebb figyelni rá.

Forrás :
StarcraftWire.net


Comments (4)

  • Brebbia

    |

    Ez a láma eddig nem jött rá, hogy pontosan fenti célból került egyáltalán be a három makróopció? Magyarul APM-sink és döntéshelyzet-generáló, mindkettő lineárisan skillfüggő.

    Tossnál az Obelisk az ára miatt szerves része lesz a BO-eknek, egyébként meg berakod mindet egy groupba és félpercenként elnyomod, nem egy nagy durranás. T esetében a Sweep olyan olcsó (és hamar jön a Raven is), hogy simán lehet majd spamelni a Mule-t. Fortress meg kell amikor kell, nincs mese. Zergnél lesz a legkeményebb, állandóan oltani a lárvákat, külön-külön minden hatch-be, mert sokkal olcsóbb, mint újat építeni, miközben a Queen ugye elég sok kétfontosságú feladatot is ellát. Nem irígylem a zergeket, viszont övék a legkomplexebb rendszer, így ebben van a legtöbb lehetőség is.

    Reply

  • petygrinder

    |

    Ne röhögtessetek már, oBILIsk? Az mi, a protik oda pisilnek? Most vagy szívbajt fogok nagyon gyorsan kapni, mert tényleg ez az egység neve, vagy pedig röhögök egyet, mert maga Xordiah is többször elrontotta. (Meg a bejegyző is.) Mondjátok, h Brebbia írja jól, és Obelisk lesz az egység neve!!!

    Ez enyhén szólva is zavart keltő…

    Reply

  • Mr.Gumby

    |

    Válasz petygrinder #2 üzenetére:
    Én is csak remélem, hogy Xordiah írta el, de amíg nincs más infó addig kénytelen vagyok/voltam így írni 🙂

    Reply

  • petygrinder

    |

    Nemmondodd…..hát több mint nagyon reméljük akkor közösen, h csak elírás volt. Elég kapitális hülyeség lenne Obilisknek nevezni, de hát a Blizz már csinált ilyet egy bakiból emlékezzünk csak vissza a War3-as Hellhoundokra?! Amelyekre ugye minden beszélő szereplő is úgy utalt, h Hellhound, a felirat is így írta ki (hogy ezt mondják), viszont az egységnévnél pedig Felhound volt írva…. NA ez annyira megtetszett valakinek, h azóta hivatalosan is Felhound, Fel ez, Fel az, Fel everything lett benne a lore-ban. Hát az is elég hülyén jött ki……

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.