Összefoglaló: GSL Világbajnokság – Világválogatott vs. Korea

Hero . e-Sport 1491

GSL VB 640

So many tournament! – mondaná Artosis, de ami tény, az tény: az utóbbi hetekben nagyon fellendült a Starcraft 2, mint ESPORT. Én most a koreai eseményeket veszem gorcső alá, név szerint a címben szereplő tornát.

Még mielőtt belevágnék, muszáj kitérnem a kilétemre, mert biztosan mindenki első kommentje az lenne, hogy „kijazaheroésmiatakaritt??”. Szóval, hogy tisztázzam, Volband vagyok. Azt, hogy „mitakarokitt”, azt majd egy másik posztban talán bővebben. Most csak nem akartam, hogy a kétely felemésszen titeket.:)

Szóval ott tartottam, hogy GSL Világbajnokság, ahol a világ legjobbjai csaptak össze korea legjobbjaival. Két napon át zajlottak a küzdelmek, nem szeretném senkinek sem elspoilerezni (a chaten úgyis megtette már mindenki) az eredményeket, így hát azoknak, akik még nem látták, kirakom a meccsek linkjeit. Nem kell aggódni, teljesen ingyen megnézhető az összes VOD, még a HQ, azaz a jó minőségűek is. Ez lényegében azt is jelenti, hogy senkinek sincs kifogás, KÖTELEZŐ megnézni őket.:)

Akik már látták, azok követhetnek a „Tovább” mögé, akik még nem, azok előbb nézzék végig a meccseket. Amennyiben valaki megelégszik azzal, hogy csak egy összefoglalást olvas (vagy nem bánja a spoilereket), akkor nyugodtan kattinthat az is a „Tovább”-ra.

GSL WORLD CHAMPIONSHIP

A világ legjobbjai tehát elutaztak Szöulba, hogy megmérkőzzenek Korea legjobbjaival. Kár is azon vitatkozni, hogy tényleg a legjobbak voltak-e ott, hisz mindenki az eredményei alapján kapott meghívást. Kivéve azok, akiknek meg kellett küzdeniük a részvételért, de az ő ottlétük épp emiatt megkérdőjelezhetetlen. Talán az egyetlen, akit én a torna előtt hiányoltam, az Idra volt, de legyünk most őszinték: ha a torna előtt a dönthettetek volna, hogy mondjuk Dimaga vagy Idra erősítse a világválogatott csapatát, akkor kire szavaztatok volna? Az eredmény biztosan lehengerlő Idra sikert hozott volna, de igazából semmit sem csinált azóta, hogy eljött a GSL-ből. Egy toppon lévő Idra biztosan befért volna a keretbe, de az az Idra tornagyőzelmekkel is alátámasztotta volna ennek az igénynek a jogosságát. A koreaiaknál pedig még inkább feles a reklamáció, mert az eddigi GSL eredmények alapján állították össze a csapatot. Nem tehették meg, hogy mondjuk behívják Supernovát, vagy MMA-t, csak mert az elmúlt hetekben látszott, hogy ők bizony hamarosan nagyágyúk lesznek.

Most, hogy túltettük magunkat ezen, talán vágjunk is bele. Először is lássukk a csapatokat!

Korean Allstars GSLkorean_allstars

  • Vezetőedző: Cella, a Slayers csapat kapitánya
  • Játékosok: July, NesTea, MVP, MarineKing, NaDa, MC, san, anypro
  • Csapatkapitány: NesTea

World AllstarsGSLworld_allstars

  • Vezetőedző: Artosis, őt talán nem kell bemutatnom
  • Játékosok: mOOnGGLaDe, MorroW, Sen, Dimaga, Jinro, HuK, TT1, White-Ra
  • Csapatkapitány: White-Ra

A játék BO15-ben zajlott, azaz a győzelmet az a csapat tudhatta a magáénak, amelyik először érte el a 8 hozott meccset. Lássuk hát, hogy miképp alakultak a dolgok!

Első nap

Első forduló
Morrow vs.  anypro

Geo azt mondta, hogy Morrow üzenetét közvetítsem neki a Világbajnokságról, ezért is vicces, hogy ez az egyetlen meccs amit nem néztem meg még utólag sem. Az üzenet ettől még átért, Morrow kikapott, de emiatt még ne írjuk le szegényt, szerintem sokan alulértékelik, ráadásul elsőnek menni sohasem egy hálás feladat. Na meg, mégiscsak egy koreaitól kapott ki, akik ugyebár VERHETETLENEK. Legalábbis valami ilyesmit hisz a nagy átlag és ezután a meccs után bizonyára önigazolást is nyertek. Rosszabbul nem is indulhatna a VB, de lehet csak nem voltunk elég realisták, hogy úgy ültünk le nézni a meccseket, hogy mi majd itt megmutatjuk. Vajon anypro all-killeli a világválogatottat? Sen feláll, azt mondja neki ehhez lesz egykét szava.

Második forduló (állás: Világválogatott 0 – 1 Korea)
Sen vs. anypro

Anypro bizonyára úgy volt vele, hogy nem szenved itt a nubokkal, szóval egy kis korai agresszió és visszaküldi Sent ülepet melegíteni, de pechére a tajvani zerg csodaszépen levédekezte anypro támadásait, aki elkeseredettségében még a probejait is hozta az all-inhez, de hiába, mert darabokra szedte Sen! Fellélegezhettünk, 0-8 már nem lesz, szóval a kitűzött cél teljesítve. Éljen! A bátrak még azt is megkockáztatták, hogy esetleg nem ez volt az utolsó sikerünk. Aztán Foxer felállt és egyből lemondtunk az álmainkról. Nem baj, azért szép volt Sen!

Harmadik forduló (állás: Világválogatott 1 – 1 Korea)
Sen vs. MarineKing

MarineKing már láthatóan komolyan vette a dolgot, mert azt csinálta amihez a legjobban ért: marine. Sok marine. Itt nincs lag, mint az FXOpenen, itt úgy microzhat, ahogy csak akar, ahogy csak tud. Sen illedelmesen banelingekre megy, hiszen ez a legjobb a marineok ellen, de Foxer Starcraft 2 súgójában a baneling counterének a marinet jelzi, úgyhogy ezt vele is meg kellene beszélni. Sen tárgyalóasztalhoz is ültette MKP-t, a zerglingekkel illedelmesen egy falat képezett a marineok körül, hogy semmi se zavarhassa a megbeszélést. Miután a banelingek becsapódtak a hústömegbe, Foxer leellenőrizte a súgóját, de még mindig marinet jelzett a counterablakban. Gyártotta is őket rendesen, de Sen még párszor tárgyalóasztalhoz ült vele, aminek következtében MarineKing az összes egységét elvesztette, úgyhogy jött a GG. Hoppáré! Kérjük szépen a következő áldozatot!

Negyedik forduló (állás: Világválogatott 2 – 1 Korea)
Sen vs. san

Még egy protoss. Tudtátok, hogy Sen az koreaiul „győztes”? És azt, hogy a San az meg „hegy”? Most, hogy tudjátok, jobban érzitek magatok? Remélem igen, mert most lejtmenet következik (a hegyről… értitek… ha-ha). San azt mondja carrier + phoenix. Sen azt mondja corruptor. San azt mondja váltás blink mass stalkerre. Sen azt mondja… gg. Hát igen, San ezt ügyesen kijátszotta, de azt azért tegyük hozzá, hogy kötélélen táncolt. TT1 azt mondja Artosisnak, hogy ő tud egy frankó buildet 4 gate ellen, had menjen ő, kiszedi a kis koreait és megbosszulja a csapattársát.

Ötödik forduló (állás: Világválogatott 2 – 2 Korea)
TT1 vs. san

Scrap Station, kötelező 4gate, és mit ad isten, TT1 pont ez ellen talált ki egy buildet. Ezért szépek ezek a csapatos meccsek, mert ilyen pikáns dolgokkal vannak fűszerezve. Lehet van egy játékos, aki a 8-ból 5-6-ot elverne, de semmire sem megy vele, ha egyszer ott ül az ellenfél soraiban valaki, csak arra várva, hogy levadászhassa. Azt nem mondanám, hogy TT1 szétownolta volna sant, mert igazából mindkét játékosnak voltak megkérdőjelezhető mozzanatai, de egészében nézve bejött a kanadai stratégiája és véghezvitte a célját. Kifelé menet TT1-t picit meglepte az egyik tűzokádó, de azt sem bánta, elérte amit akart, most már akár ki is eshet. Nada feláll. Oké, hát TT1 akkor ki is esett…:(

sad_keanu_reeves_meme_35

Hatodik forduló (állás: Világválogatott 3 – 2 Korea)
TT1 vs. NaDa

A TSL-en sokat köszönhetett NaDa a banshee játékának, úgyhogy érthető, hogy itt is ezzel próbálkozott. A cannonok viszont nem voltak ebben partnerek, ahogy a marineok sem, amikor levadászták a bombázó kisasszonyt. Eközben folyt egy vita a TL-en, hogy most biztosan csak azért lehet már 3 győzelmünk, mert az SC2 nem igényel annyi macrot\microt, elég a kivitelezésre összpontosítani. Erre jött a frappáns válasz, ami lényegében úgy szólt, hogy akkor valaki szóljon Nadának, hogy vitelezze majd ki legközelebb, hogy nem öleti le a bansheejét, köszi! Sajnos nem volt elég idő értesíteni őt erről, mert TT1 bezúzta az arcát a seregével. Ezzel véget is ért az első nap: Világválogatott 4 – 2 Korea. Ennyi! A rosszmájúak persze egyből azzal jöttek, hogy az igazán über koreaiak még csak ezután jönnek. Na igen. Először a lag miatt (ami ráadásul mindkét félnél jelen volt) nem értékelték sokra páran a TSL-es koreai náspángolásokat, most pedig csak azért nyerhettünk, mert még nem küldték ki a legjobbjaikat. Hümpfh!

Artosis fun coach

Második nap

Hetedik forduló (állás: Világválogatott 4 – 2 Korea)
TT1 vs. MC

Egy valamit biztosra vehettünk a második nap előtt: TT1 azonnal ki fog esni. A koreaiaknak volt egy egész napjuk felkészülniük rá, míg a kanadai csak a sötétben tapogatódzott, hiszen nem tudhatta kit küldenek ellene. Mint utólag kiderült, ha 6 hónapra előre tudta volna, hogy kit küldenek ellene, akkor sem lett volna sokkal több esélye, ugyanis az isteni protoss, MC lépett a színre. Éreztette is a felsőbb rangúságát: egy hatalmas táblát, amin ő volt, odavitt a világválogatott csapat elé, letette, majd félreérthetetlen mozdulatokkal jelezte, hogy game over van. TT1 azért odaállt a világ jelenlegi legjobbja elé. Egy bő 10 perc után azonban már vége is volt a menetnek, MC darabokra szedte külföldi ellenfelét és a csontjairól is lerágta a húst. Hú, picit elkalandoztam! A lényeg, hogy MC diadalittasan távozott a kis fülkéjéből és a római korból (egyébként helytelenül, lol) ismert kézjelzéssel emlékeztetett mindenkit, hogy a mészárszék ezennel megnyílt. White-Ra higgadtan feláll, pacsizik egy párat és elindul a csatatér felé. White-Ra, a világválogatott csapatkapitánya. White-Ra, akit több, mint 10000-en néznek, amikor streamel. White-Ra, a legtapasztaltabb játékos a csapatban. White-Ra, a rajongók örök kedvence, némi túlzással az európai Boxer. És végül, de nem utolsó sorban White-Ra, akinek dögös felesége van.=) Hajráááá!

Nyolcadik forduló (állás: Világválogatott 4 – 3 Korea)
White-Ra vs. MC

Állítólag White-Ra készült MC-re, úgyhogy legalább ennyi örömünk lehetett.Reményteli volt a zealotos warp prism drop, ami a kétszeres GSL győztes főbázisán ritkította a munkásokat, de sajnos MC ellentámadásba lendült, White-Ra pedig benézte a védelmi forcefieldeket, így az ellenfele serege feljutott a rámpán. Az ukrán viszont nem hagyta annyiban és a warp prismmel visszahozta a zealotjait, majd visszaverte a támadást. Ezek után MC-t leoktatták a pályáról, elkerülhetetlen volt a gg. Míg ő összeroskadt, addig White-Ra is igénybe vette az egyetemes kézjelzéseket, valamint eljátszotta, ahogy széttépi MC kis arctábláját. Oltás.:o Azt pedig senki még csak meg se próbálja bejátszani, hogy „nyenyenye, MC nem vette komolyan a meccset!”, mert ha valaki, akkor ő az az ember, aki ha bemegy a homokozóba az ovisok mellé, akkor azt azért teszi, hogy egy kicseszett nagy homokvárat építsen, ami az összes kis ovisénál nagyobb. Lényeg a lényeg, ő mindig csak a legjobbal, jelen esetben a győzelemmel elégszik meg. Ahogy a koreai csapat is, de  nincs több protoss a csapatukban, és ez így bizony nehéz lesz. July következik. Muszáj egy ilyen agresszív játékost küldeni White-Ra ellen, különben a koreaiaknak annyi. Egyébként ha az ukrán nem lenne családapa, akkor az idejét a Code S-ben töltené és nerd szíveket tépne ki. *sóhajt*

Kilencedik forduló (állás: Világválogatott 5 – 3 Korea)
White-Ra vs. July

Julyt azért engedték el a pórázról, hogy harapjon, szóval jó bulldogként (nem bántani akarom!) rá is ront White-Rára, aki majdnem otthagyta a fogát. Ehelyett csodaszépen kivédekezte a támadást és olyan előnybe került, hogy Cella már agyalhatott is, hogy most MVP-t vagy NesTeat küldje. A baj ott történt, hogy White-Ra viszont nem gondolkodott (eleget), és rövidre akarta zárni a meccset. Az ötlet végül is nem volt katasztrofális – bár felesleges, mert neki dolgozott az idő -, de a kivitelezésbe több hiba is csúszott. Így süllyedt el a világválogatott zászlóshajója. Ez sajnos roppant bosszantó, de sebaj! HuK már készülődik is, eljött az ő ideje. Egy Zerg, akit ki kell iktatni: ez csakis egy protossért, azon belül is Hukért kiálthat. HuK magabiztos, többször is összefutottak már ladderen. Ámen!

Tizedik forduló (állás: Világválogatott 5 – 4 Korea)
HuK vs. July

…ééééés Hukot darabokra szedik. Vérlázítóan játszott, ha itt véget ért volna a nap, akkor mindenképp neki járna a legrosszabb teljesítmény díja. Ezt a meccset hoznia kellett volna, és nem csak papíron, de még a játék 1-1 szakaszában is, ugyanis nem indultak rosszul a dolgok. Nagy luxus eldobni egy győztes meccset, majd ilyen összeszedetlenül játszani egy másik, kritikus mérkőzésen. White-Rát természetesen nem érheti túl sok kritika, kiszedte MC-t (nem is akárhogy), szóval innentől alapból kuss lenne, de July felett is dominálni tudott. De a múlton már kár rágódni, Moonglade amúgy is készülődik már. Artosis azt mondta, hogy mindig is őt szánták jolly jokernek, amikor kezdett forrósodni a helyzet.

Tizenegyedik forduló (állás: Világválogatott 5 – 5 Korea)
mOOnGGLaDe vs. July

Moon egy elég jónak tűnő stratégiát választ, és bár a kivitelezés nem tökéletes, azért bizodalomra ad okot. Sajnos July agresszióra agresszióval felel és az ausztrál nem tudja tartani a megállíthatatlannak tűnő koreait. A meccs talán egyoldalúnak tűnhet, de nem hibáztathatjuk Moont, jó volt az elképzelés, muszáj volt valami hasonlót lépni. July viszont már a 3. külföldit ejtette ki, kezdett rosszul állni a szénánk. Ekkor lépett elő Jinro, a gorilla terran, a légiós. Ideje megmutatni hogyan is játsszák ezt a játékot.;)

Tizenkettedik forduló (állás: Világválogatott 5 – 6 Korea)
Jinro vs. July

Na, hát így nem szabad játszani. Köszönjük Jinro, tiéd a nap legrosszabb teljesítményének járó díj. Kevesebb napszemcsi, több figyelem. Esetleg lehetne ez a recept, ha újra egy hasonló tornát szerveznek majd. De most komolyan, közöd se volt a meccshez… Whatever, July már a negyedik áldozatát falta fel, így maradt kemény egy ember, akinek ki kell ejtenie két GSL győztest, valamint egy GSL ezüstérmest, aki épp most készül a zsinórban ötödik győzelmére.  Hajrá Dimaga! Hahahaha! Szegény, én nagyon sajnáltam, mert Jinro meg HuK elesnek a saját lábukban, erre ő marad utoljára, hogy az ő veresége jelentse a világválogatott vereségét is egyben, holott eddig esélye sem volt beleszólni a dolgokba. Még csak Ukrajna becsületéért sem küzdhet, mert White-Ra azt már az egekbe emelte.

Tizenharmadik forduló (állás: Világválogatott 5 – 7 Korea)
Dimaga vs. July

Természetesen ismét alázás van. CSAKHOGY MOST NEM MINKET ALÁZNAK! Dimaga olyat játszott, hogy az hihetetlen. Day9 5 óráig elemezhetné a csodaszép játékát. Ő is simán Code S matéria… na jó, lehet eltúlzom, de ezt a játékot nem veheti el tőle senki sem. Ez csakis az ő érdeme. Nagy gratula! Legyőzöl még 2 GSL bajnokot és sínen is vagyunk! =DD

Tizennegyedik forduló (állás: Világválogatott 6 – 7 Korea)
Dimaga vs. MVP

MVP színre lép. Megpróbálja blue flame hellionokkal megnyomorgatni Dimaga gazdaságát, de esélyük sem volt bejutni az ukrán bázisára. Dimaga gyorsan infestorra techel és kezdődhet a nagy játszma. Droppok minden felől, zergling rajok ejtenek el egy-egy marine-marauder csapatot, miközben MM-ek zaklatják Dimaga expóit. Az ukrán hozza az ultraliskeket és a felturbózott lingeket, és ha mindez még nem volna elég, egy kis neural parasite-ot is, hiszen nincs is jobb móka, mikor a saját siege tankjai szedik szét az ember seregét. MVP-t úgy tűnik összeroppantják, ez bizony gg. … … Vagy mégsem. Rejtélyes mód Dimaga erői odalettek, míg MVP közelít a 200-hoz. Oké. Még több Ultra, még több infestor. Újabb támadás! Dimagát megsemmisítik, MVP-nek majd kétszer annyi a supplya , mint az ukránnak, aki ráadásul tele van drone-nal. Ez így bizony gg. … … vagy mégsem.:o Dimaga gazdasága dübörög ( 😉 ) és csak úgy jönnek az újabb és újabb egységek. MVP közben okos húzásra szánja el magát: Battlecruiser! Légvédelem nélkül kínos lesz vele megküzdeni. A nézők persze legyintenek („Áh, ott a neural parasite, meg az infested terran”). Ez így is van, iszonyatos lassúsággal és nagy nehézségek árán Dimaga letudott szedni néha 1-1 battlecruisert. Az ellentámadásban viszont így hiánycikk lett az energia, szóval az ultrákat kiteolhatták a marauderek, a planetaryk pedig szépen lassan felépültek. Sikeres droppok a terrantól, harassolja a szélső expókat, de 1-1 ultra azért mindig odaér. Dimaga nekiáll a Spirenek és elkezdi fejleszteni a droppot. De úgy tűnik mindez túl késő, MVP megindult.  A földi seregét (ami ekkorra már agyon volt fejlesztve) Battlecruiserek is kísérték. Az oké, hogy egy magányos BC-t egy perc alatt hatezer energiával megtud ölni a zerg, de 3-at, úgy, hogy közben a földről is támogatják… ez bizony gg. … … Vagy mégsem, ugyanis MVP-t ledobta a csodálatos Battlenet 2.0. Köszönjük szépen Blizzard! 8 years well spent!!!!!!!!!!!

trollface

Ugye ti is halljátok, ahogy ez a Blizzardos trollface azt kérdezi tőletek, hogy „Do you REALLY want LAN?”.

Pár quote a TL-ről a drop után:

  • Team Korea : 7
    World All Stars : 6
    Bnet 2.0 : 1
  • looks like dimaga’s drop research finished.
  • OH YES
  • bnet 0.2
  • BNET WILL BE SO GOOD THAT YOU WON’T EVEN WANT LAN

  • lol. killer drop by mvp
  • BLIZZARD YOU WATCHING THIS SHIT?

A kedvencem, hogy többoldalnyi „fuck you blizzard”-ozást megtorlás nélkül hagytak a TL moderátorok. Az azért sokat elmond, főleg úgy, hogy a legelső (és ha jól láttam egyetlen) „fuck you gom”-ozót azonnal bannolták.:) De igazuk van, mármint a TL-eseknek. Már az vicc, hogy az egyik MLG-s disconnect mizériát eltudták tusolni. Ezt most azért kissé nehezebb lesz, mert ez nem egy bo3\5 volt és nem mellesleg az eddigi egyik legepicebb ZvT-t láttuk az SC2 történetében. „Sebaj”! Jött az újrajátszás.

Tizennegyedik forduló, második felvonás (állás: Világválogatott 6 – 7 Korea)
Dimaga vs. MVP vs. Battlenet 2.0

A játékosok egy hosszú, idegőrlő meccsen vannak túl és a fórumozók nem is jártak messze a valóságtól, amikor 6 pool vs proxy raxt jósoltak. MVP ugyanis rusholt, Dimaga pedig nagyon rossz pozícióban találta magát. A marineok úton, a bunker épülőben, a zerglingek pedig még csak meg sem születtek. Ez most már tényleg gg. … … de nem az ukránoknál, mert Dimagának acélból vannak a golyói, szóval visszaverte a támadást, rátechelt a banelingekre, legyártott vagy 20-30-at belőlük és szétsavazta velük MVP-t. Pár manner mule az égből, ez – el sem hiszem – bizony gg!! Hát ki ez az ember!!!! Egy frászt túloztam, mikor a Code S-be vizionáltam! Itt állunk a döntő meccs küszöbén! NesTea, a koreai csapatkapitány készülődik. Jól is teszi, mert Dimaga megállíthatatlan. Most minden eldől.

Tizenötödik forduló (állás Világválogatott 7 – 7 Korea)
Dimaga vs. Nestea

Eljött hát a döntő meccs. Dimaga túl van három meccsen és egy droppon. NesTea még friss. Dimaga próbálkozik, de hiába, NesTea nagyon magabiztos, az ukrán előtt jár egy lépéssel. Sajnos ez így volt egészen a meccs végéig, a koreai fejlesztései hamarabb elkészültek, amik ellen esélye sem volt Dimagának. gg gratz – írja az ukrán. Majd a világbajnokság egyéni szakaszának negyeddöntőjében visszavághat, ugyanis egymást kapták a sorsoláson.

A koreaiak büszkén lobogtatják zászlajukat, de hamarosan odamennek az ellenfél csapatához és kezet ráznak velük. Nem volt itt koreai egyeduralom, nem húztak ők el, nem felsőbbrendűek. Egy hajszálon múlott a dolog. Lehet mondani, hogy MVP-nek odaadhatták volna a győzelmet (sok ellenvetésünk nem lehetett volna), de a másik oldalon ott volt HuK, aki a legkritikusabb meccset bukta el, ott volt Jinro, aki valahol egészen máshol járt… sok dolog másképp alakulhatott volna, úgyhogy felesleges ezzel mentegetni bármelyik csapatot is. A koreaiak ma egy meccsel jobbak voltak, de mi nagyon is büszkék lehetünk a játékosainkra. Több volt ez, mint tisztes helytállás.

GSLworld_allstarsVilágválogatott 7 – Korea 8GSLkorean_allstars

Tastosis szót ejtett még az MLG-ről is, nevezetesen, hogy valami nagy van készülődőben. Azt hiszem eléggé egyértelmű, hogy hamarosan neves koreaiakat is láthatunk ezen az amerikai tornán. Majd meglátjuk. Búcsúzóul itt az egész bagázs, nagyon szép látvány. Főleg ahogy Huk és MC szeretgetik egymást. =D

korea - world 640

Forrás:

Team Korea : 7
World All Stars : 6
Bnet 2.0 :A legszebb egyébként a nagyon szigorú TL moderátorok reakciója. Több oldalnyi Blizzard szapulás mindenféle következmény nélkül, míg az első GOM-ot fikázót kitiltják. Azt hiszem ez felér egy véleménynyilvánítással. Természetesen teljes mértékben a TL-esekkel értek egyet, igazából kellett már ez. Az egyik mLG DC után még kitudták magukat magyarázni, hogy vezeték sérült, meg anyámkínja… Hát, sok sikert ehhez.:))

Comments (19)

  • Aston

    |

    [OFF]Úristen Vollband szerintem ez a leghosszabb cikk idáig 🙂 Üdv a fedélzeten és csak így tovább!

    Reply

  • googlekereso

    |

    háháhá Astont a saját oldalán nem a témához szóló megjegyzéssel illetik, hát ez lol

    a cikkhez: nagyon jó kis cikk, élvezetes volt olvasni, grat Volband

    a meccsek, főleg Dimaga vs. MVP-é, nagyon nagyok voltak

    Reply

  • Darc1n

    |

    Válasz googlekereso #2 üzenetére:
    Ő illette saját magát. Én is szoktam :).

    Sajnos én csak később kapcsolódtam be a Korea vs. Világ meccsekbe, de láttam azt a dc-t és meg kell mondanom, többször a monitorhoz hajoltam annyira epic volt a Dimaga vs. MvP, nagy kár a dc-ért :S, jól döntöttek, hogy újra kell játszani.

    Reply

  • Faruwiel

    |

    pontosan ez miatt imádkoztam a chatbe egyik reggel, és teljesen visszajött ebben a cikkben az imám, szóval köszönöm:) személy szerint ilyen esport hírekre van szükség és esetleg még részletesebb elemzések a meccsekről, de szuper jó ez, csak ne hagyjátok abba ennek a gyártását, lesz mlg hétvégén arról is lehet majd 1 ilyen összefoglalót írni, aztán majd a vb végéről is stb… grat nagyon és köszi

    Reply

  • googlekereso

    |

    Válasz Darc1n #3 üzenetére:
    ja így már érthető

    ja és menj és te is szólj hozzá a wikis cikkhez

    ez parancs! XDXDXD

    Reply

  • Nazgrel

    |

    Arra a Huk meccsre kíváncsi vagyok. Ha valóban ennyire gyalázatos, akkor TSL-es teljesítményével összevetve lehet, hogy elvesztett egy fanboyt.

    Reply

  • Julien

    |

    Jó cikk, tényleg adja a fílinget, és én is örülnék a későbbiekben hasonló összefoglalóknak.

    Reply

  • mcweol

    |

    Én személy szerint jobban örültem Dimaganak, egy az hogy utálom Idrát másik meg hogy Dimaga azért megmutatta a végén hogy nem véletlenül került be a csapatba.
    Hihetetlenül jó meccsek voltak. Whit-Ra megy egy isten ! 😀

    Reply

  • nypeti

    |

    Valaki elárulná nekem hogy mióta van ” Hero ” szerkesztő? ( csak mert eddig ha jól emlékszem nem láttam tőle cikket )

    Reply

  • nfteamDexy

    |

    OGSMC-n nagyott nevettem az elején 😀 De valahogy ezt az arrogáns stílusát kedvelem… Lehet velem van a baj 😀

    Reply

  • IonGun

    |

    Észrevettétek, hogy a „gyerekbarát” verzió látható a közvetítésen? Nem vér, hanem csak valami fekete trutymó marad a zergek után! Bocs, ha köztudott dolog, de nekem csak most tűnt fel!

    Reply

  • googlekereso

    |

    Válasz IonGun #11 üzenetére:
    Koreában ilyen verzió van eredetileg is, de eddig én úgy emlékeztem, hogy volt vér meg ilyesmi
    lehet, hogy már kihagy a tudatom

    Reply

  • killmepls

    |

    Élevezetes volt a cikk, jót szórakoztam.

    Reply

  • Nazgrel

    |

    Válasz googlekereso #12 üzenetére:
    Kínában biztos, hogy fekete vér van, olybá tűnik, hogy koreaiak is így jártak – vagy szolidaritásból átsatírozták.
    Mellesleg WoW-on is átfutott a cenzor, kultúrájuk miatt semmiféle csontvázharcos nem lehet(ett) benne. (Ami egy WotLK esetében már-már nevetséges.)
    Ha jól sejtem, a death-animationöket is lecserélték a szolidabbakra. No moar splashin’ marinez, pew pew!

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz Faruwiel #4 üzenetére:
    Azért arra oda kell figyelni, hogy emészthető legyen a dolog. Tudom, hogy a TL-en vannak recapok, ahol a meccsek minden mozzanatát kielemzik, de egyrészt nem vagyok annyira szakavatott, hogy ilyen mélyen elemezzem őket, másrészt nem is lenne túl élvezetes a nagy átlagnak. Szerintem külön kell kezelni a mélyen elemző irományokat, meg az olyanokat, mint a mostani. Ez most kedvet hozhat annak, aki esetleg nem látta, tájékozódhat az, aki szeretne tudni az ilyen eseményekről és talán még azok is át tudják rágni magukat a cikken, akik már látták a meccset. De az se baj, ha nekik semmi újdonságot sem jelent az iromány, mert akkor is legalább van hova írniuk az eseményről, egy-egy meccsről, vagy csak, hogy mi a véleményük az egészről. Bár utóbbit senki sem vitte túlzásba, de a lehetőség adott!:D

    TSL-ről lesz még ilyen egyébként, de mivel jövőhéten folytatódik, ezért az későbbre várható.

    Válasz nypeti #9 üzenetére:
    Igazából ez a kérdésed azt jelenti, hogy még csak a második bekezdésig sem jutottál el az olvasásban. (Az első bekezdés két sor, szóval talán nem ijesztethetett el túlságosan). Így randomra full feleslegesen írogatsz be ilyeneket.:D

    Reply

  • Al-Bundy

    |

    Beszéli magyart, de nem érti -> Nypeti

    Reply

  • Oldern

    |

    Felesleges a Blizzard-mocskolódás. Accidents happen.
    Lan vagy nem LAN, egy rakás probléma adódott már a GSL-en a meccsek során, egértől kezdve a gépfagyásig. Ez lehetett gépfagyás is, ez pedig egy ilyen móka.

    Tudsz ellene tenni? Baromira nem.
    Akkor meg felesleges idegeskedni.

    A Blizzard adhatna ki LAN-t, de egérproblémák, gépfagyások, cliens crashek akkor is előfordulnának. Akkor mi jön? Fuck GOM? Fuck ATi? Fuck powerszolgáltató? Felesleges.

    Jó meccs volt az elhúzódó. Amúgy a cikk korrekt, bár néhány dolog nagyon, nagyon el van benne túlozva, illetve néhány dolog nem egészen úgy történt (vagy nem teljesen úgy – pl. BC-nél emlékezzünk, hogy már volt Spire 😉

    Reply

  • SolkiM_81

    |

    OG arcát nem mutatták mikor kikapott White-ra ellen. Érdekes gyerek. Kicsit húzni kellett volna az agyát a kiccsávónak

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz Oldern #17 üzenetére:
    Nézd, a LAN hiánya az egy feleslegesen generált banánhéj, amin elcsúszhat egy-egy ilyen meccs. Igen, millió más probléma is adódhat (bár ezeknek a túlnyomó részét egy egyszerű pp-vel meglehet oldani, mert ha rossz az egér akkor pause, aztán kicserélik, folytatódhat a meccs), de minek még szándékosan hozzátenni egyet?

    A Blizzard ugye beakarja futtatni ezt a játékot, mint ESPORTot és ha valamikor, akkor MOST kell mindent alátolni, mert iszonyat pénzekből szervezgetnek SC2-es tornákat (TSL3,MLG,NASL) és ha azt akarják, hogy ez a játék ne egy legyen a sok közül, akkor ideális feltételeket kell teremteniük. Szerintem összelehet hasonlítani a tavalyi MLG sorozatot a mostanival (nem biztos, hogy pont az idei legelső állomással). Jóval komolyabban veszik a Starcraftot, de ilyen tréségek simán kicsinálhatják.

    MLG Dallas: a döntő meccsen meghal az internet, többször is újra kellett kezdeniük a meccset, de hiába, ledobálta a játékosokat. Day9 mentette meg az egészet. Ha ő nincs, akkor a kutya nem várta volna ki azt az 1 órát, míg végre megbuherálják a dolgokat. Igen, tudom jól, hogy nem a Bnet volt a ludas, hanem valami kábel (aminek köze sincs a Blizzardhoz), de könyörgöm, ha nem kéne az internetre támaszkodni, akkor nem lett volna semmi gond.

    GSL VB-n nem tudom pontosan mi történt, szerintem az a bnet hibája volt, de szerencsére (igen, szerencsére) az összes ilyen esetet a blizzarddal fogják összemosni, egészen addig amíg nem lesz LAN. Már ha lesz ugye. Azért mondom, hogy szerencsére, mert ha a mostani drop teszem azt másból adódott, az nem jelenti azt, hogy amúgy nem szar ez az egész rendszer. Propagandának tökéletes. A béta idején sem tudta senki ép ésszel felfogni, hogy mire jó ez és továbbra sem tudjuk.

    Sc1-es nagydöntőn (OSL vagy MSL, nem emlékszem már) is volt ilyen hiba, de akkor nem volt reklamálás, nem volt sipákolás. Valami gebasz volt, oké, benne van a pakliban, mindig is benne lesz. Semmi sem tökéletes. De azzal szerintem te sem vitatkozhatsz, hogy feleslegesen növelni a rizikót az bőven a butaság kategória egy ilyen nagy volumenű dolognál.

    A cikk túlzásait meg nyugodtan kend a személyes hangvétel számlájára. 😛 A lényeget szerintem visszaadja, némi elfogultsággal, természetesen – Artosis után szabadon. A spire lehet tényleg kész volt (ezek szerint belefeledkeztem a meccsbe), de a lényeg, hogy Dimaga hátrányban volt.

    Válasz Oldern #17 üzenetére:
    WhiteRA visszamutogatott azért.:D

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.