Hírkosár

Gepzsir . e-Sport, Hírek 1273

Tartalom:

  • Thorzain és Nani az EU Battle.net Meghívottjai
  • Sheth Otthagyja az FXOpen-t
  • MLG kedvcsináló: résztvevők és infók (Műsorújság helyi idővel)
  • A Metalopolis kikerült a map pool-ból, ami felháborodást keltett, ezért hivatalos indoklás született.

Thorzain és Nani az EU Battle.net Meghívottjai


A két profi svédet fedték fel először a 2011-es Európai Battle.net meghívásos verseny résztvevői közül. Még 6 versenyző csatlakozik a Tornához.

A két svéd nem más mint a 2011-es MLG Dallas bajnoka, Johan Naniwa Lucchesi a Team Dignitas-ból, és a TSL 3 Győztese, Marcus Thorzain Eklöf a Mousesports-tól.

Azzal a céllal fognak Lengyelországba, Varsóba utazni, hogy a minél többet vigyenek haza a 24.000$ -os összdíjazásból, és hogy jogot szerezzenek Európa képviselésére a Battle.net világbajnokságán amit majd a Blizzcon keretein bellül rendeznek. Naniwa és Thorzain  már találkozott a TSL 3 döntőjében, és talán ez a verseny lehetőséget biztosít a visszavágóra.

A TSL 3-as Naniwa – Thorzain vicces promó videói:

A 2011-es Europai Battle.net Torna August 6-7-én lesz.

Forrás:

 

 

Sheth Otthagyja az FXOpen-t


Öt nappal ezelött jelentette be az  FXO vezetősége, hogy az egyik legjobb Amerikai Zerg játékos, Shawn „Sheth” Simon elhagyta az FXOpen csapatát, aminek 2010 Decembere óta volt tagja.

„Nagyon szomorú kötelességem hogy bejelentsem, az FXO csapat és Seth kölcsönösen úgy döntöttünk hogy mostantól külön utakon fogunk járni.”

Írta az FXO egy TL.net-es írásban.

„Az FXO-nak, mint szervezet van egy elképzelése a jövőről, és Seth-nek mint egy játékos, és magánember, szintén van egy elképzelése, de a kettő sajnos nem esik egybe.”

Sheth továbbra is elismert profi Amerikai zerg játékos, amit számos eredményel igazolt. A jelentősebb eredményei közé tartozik, hogy az MLG Columbus-on benne volt az első 16-ban, csakúgy mint az NASL első szezonjában is.

 

Forrás:

 

 

MLG kedvcsináló résztvevők és infók

A pénteken kezdődő MLG Annaheimen 6 Koreai is részt vesz, közülük Boxer, DRG, MMA, és MVP biztosan bent vannak, Choya és Ganzi pedig a nyílt fordulókon fognak részt venni.

A nyílt forduló anyira tele van tehetséges játékosokkal, hogy a Bajnoki fordulóban csak jó összecsapásoknak lehetünk szemtanúi: Spanishiwa most vesz részt MLG-n először, csakúgy mint ToD a Millenium-ból, Merz a dignitasból, és a Warcraft3-as játékos, SonkiE is jön.  Olyanok is jelen lesznek, akiket már egy ideje nem láthattunk: WhiteRa, Jinro, és Ajtls (LastShadow). Idő közben kiderült, hogy nem csak SlayerSAlicia, és SlayerSGanzi jön a nyílt fordulóra, ugyanis FnaticRain és FXOz (Twilight) is ott lesznek a versenyzők közt.

a nyílt fordulóban tehát nagyon sokan szeretnének bejutni, itt van egy részlet a listából akik a nehezebbik úton próbálják megnyerni az MLG Annaheim-et:

Liquid`Tyler
FXO.qxc
Fenix
SixJax’s Vibe, Major, Skew, and dde
EG’s DeMusliM, Axslav, LZGaMeR & StrifeCro
HDStarcraft
Destiny
coL’s FireZerg, Ryze, Catz, and Stalife
KawaiiRice
ThisIsJimmy
Pokebunny
FnaticTT1

Összefoglalva legendás csaták lesznek ezen az MLG-n.

Ha regisztrálsz az MLG honlapján ( Membership) HQ-ban nézheted a meccseket, és ha nem tudod élőben megnézni – mert számunkra lehetetlen időkben lesznek az élő adások – az összes VoD-ot, és egyéb felvételeket is megnézheted utólag.
A teljes játékos lista itt található: http://www.majorleaguegaming.com/news/mlg-anaheim-starcraft-2-full-player-list/

Műsorújság helyi idővel

 

 

A Metalopolis kikerült a map pool-ból

Több mint egy év után kerül ki a ladderből a Metalopolis pálya, hogy helyen adjon újabb, jobban kiegyensúlyozott pályáknak. Ennek a közösség nem örült, és rengeteg felháborodott hozzászólás termelődött különböző fórumokon. Ezekre válaszolva a Blizzard közzé tett egy hivatalos nyilatkozatot erről a változásról.

A Metalopolis nagyon nagy időszakot élt meg a ladderen, még a bétában is bennt volt. Úgy éreztük,hogy ki kell vennünk a körforgásból, hogy más pályának adhasson helyet.

A Metalopolis  kiegyensúlyozatlansági hibában szenved a ha a játékosok az egymás közeli pozíciókban kezdik el a játékot, de túl kizsámitható lesz a meccs ha ezt egyszerűen megakadályozzuk. A közeli pozíciók is alapot adtak a vitáknak más pályákon is, és mi vizsgáltuk is, hogy hogyan lehetne megtartani véletlenszerűre  a kezdő pozíciót úgy, hogy ne adjunk lehetőséget a különböző fajta proxy rush-nak.

Ez más pályákon nagyjából meg is valósult, és így a Ladderben a Metalopolis lett a legkevésbé kiegyensúlyozott pálya, a  Scrap Station (szintén ki lett véve) és a Tal’darim Altar mellett. Ezek részrehajló pályák (60%+) a zerg javára, a legmagasabb szintű játékoknál.

Forrás


Comments (4)

  • monC

    |

    Rendbe’ van, hogy senki sem szeresse a Pengék Királynőjét meg Suttogószél Tyrandét leírva látni, de Warsaw helyett szerintem nyugodtan mehetett volna Varsó is 😛

    Reply

  • Gepzsir

    |

    Igazad van, javítva

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.