Pajzsunk, bőrünk, elménk visszatartóereje…

Passape . Cikkek 722

1000-armor.jpgA Sci-Fi világában az egyik leglenyügözőbb kiegészítő a páncél. Az áthatolhatatlan, az erő passzív jelképe. Nincsen másképpen ez a StarCraft2 ben sem. Hatalmas Flottánk mit sem tudna kezdeni a védelem édes biztonsága nélkül, melyet a páncélunk nyújt a kint dübörgő rettenetes háború ellen, hogy minden lépésünket tiszta fejjel, vagy ép belső szervekkel hozzuk meg. A lényeg a védelem.
Azonban nem mindegy mi ellen véd, hogyan, mennyire, hiszen minden stratégia elemi ereje, hogy ezen védelmek gyenge pontjaira összpontosítva csap le. Ezeket a kérdéseket vetette fel az egyik fórumozó az SC2 csapatának, akik nem haboztak kielégítő választ adni az eddigi elképzelésekről és a működéséről.

Egy kis háttér:

A StarCraftban ugye egyszerűen levonódott a támadásból a páncél értéke. Lehetett fejleszteni is különböző típusú egységekhez más és más, átfedésekkel alapvetően 2 csoportban légi és földi páncélzatokat. A Warcraft3 (és a WoW) világában azonban egy más típus került előtérbe, ez pedig százalékot vont le a sebzésből nem egységnyit. A végeredmény hasonló, de a használható stratégiák garmadája közül hamar kibukkannak a különbségek.

A StarCraft 2 pajzsrendszere:

  • Az új rendszer sok tekintetben egyszerűbb lett, és áttekinthetőbbnek ígérkezik mint a korábbi StarCraft beli őse. Ám minden bizonnyal döntő jelentősége lesz az új trónkövetelő faj-stabilitásában, és a játék élvezhetőségében is. A rendszer úgy működik, hogy az egységeknek van egy, vagy több páncéltípusa. A támadók az alapsebzésen túl pedig rendelkeznek egy plusz, DE speciális sebzéssel mely kizárólag egy féle páncélon üt könnyebben lyukat. Azaz, ha a te páncéltípusod mondjuk “nehéz” típusú (heavy), és van egy egység aminek a támadás értéke 20+20 “nehéz” elleni plusztámadás, akkor egy “könnyű” típusún (light) 20-at üt, egy “nehéz”-en 40-et.
  • Néhány egység összetettebb páncéllal rendelkezik azaz egynél több komponensből épül fel. Ezek jellemzően az épületek, itt az “épület” típusú (building) páncélon túl van egy specifikáció is. Némely fegyvernek van extra sebzése “épület” páncélzat ellen.
  • Ugyanakkor vannak úgynevezett “páncélzatpontok” is (armor points). Ezek levonnak 1 pontot a téged érő sebzésből akárcsak az eredeti StarCraftban.

Ne felejtsük el, hogy a fajok egyensúlyának vizsgálata még nem fejeződött be, ezért lehetséges apróbb változtatásokat is tenni még ezen a rendszeren. A Blizzard mindíg is híres volt arról, hogy a MI igényeinket szeretné maximálisan kielégíteni, ezért folyamatosan várja az ötleteiteket, észrevételeteiteket.

Forrás:


Passape

Ki templarként született, s zergként halt meg...

Comments (8)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.