Achievement rendszer – WoW, Starcraft, Diablo

Astonkacser . Blog 1367

blizzard-logo-300x180.jpgTudjátok a World of Warcraft legújabb kiegészítőjében a Wrath of The Lich Kingben lesz egy olyan rendszer (Achievement System), ami arról szól, hogy méri a játékosnak a virtuális világban elért sikereit (kis túlzással). Tehát ebben a rendszerben számon lesz neki tartva, hogy milyen küldetéseket teljesített már, milyen bossokat ölt már le, milyen Arena eredményei vannak stb. Ma kiderült, hogy ez a rendszer valami nagyobb szabású dolog előfutára is.

Tracey John jelenti az MTV multiplayer blogban, hogy tegnap beszélt Jeff Kaplannal (ő a WoW fő tervezője), aki beszélt neki arról, hogy a Blizzard egy közös achievement (=eredmény, teljesítmény) rendszert akar kidolgozi:

When I spoke with lead “World of Warcraft” designer Jeff Kaplan yesterday about the game’s new Achievement system, he revealed that eventually players will have a Blizzard Account that shows Achievements from other Blizzard games they’ve played, including the upcoming titles “Diablo III” and “StarCraft II.”

“Eventually, our plans are for the Achievement system to become an account-based system,” he explained.

[…]

“Your ‘WoW’ score would be just one factor that will go into your Blizzard Level. And rather than call it a ’score,’ we just wanted it to be like you’re leveling up on Blizzard games… You’ll have this Blizzard identity, and you’ll be able to see things like ‘Oh, this guy was great at Diablo III, but he never played Starcraft and he was mediocre in WoW. That sort of thing.”

A lényeg az, hogy lenne egy közös Blizzardos accountja minden játékosnak (ha minden igaz akkor akik a WOTLK bétán játszanak azoknak kellett is ilyet létrehozni), amiben az összes eredményét számon lehetne tartani, beleértve a készülő Diablo III-ban és Starcraft II-ben elért sikereket. Tehát ha WoW-ban 100%-os vagy, de mással sosem játszottál, akkor ezen a ranglétrán bizony lemaradsz azok mögött akik mindhárom játékban elértek egy bizonyos szintet.

A terv megvalósíthatónak látszik, készül a Battle.net 2.0, amit kis eltéréssel tesznek majd a Dio3 és az SC2 alá, ezt a rendszert pedig egy virtuális accounton keresztül össze kell majd játszani az wowos achievement rendszerrel kiegészített WoW Armoryval ééés (így lett a csokapik) már készen is van. Hm, érdekes.

Forrás:


Comments (12)

  • Darc1n

    |

    Jó ötletnek tartom, bár ennek a B.net 2.0-nak megint csak havidíj szaga van..

    Reply

  • Tassadar

    |

    Igaz…félek a havidijjtól…amúgy én nem tartom jónak…csak SC2znék…talán 1*,2* kijátszanám a Dio3at de nem igazán fülik a fogam a WoWhoz…

    Reply

  • Firebat

    |

    és ha én mondjuk csak a diablo 3as játékomat akarom mérni? mert mondjuk én nem wowozok, SC2ben meg nem fogom mérni hogy custome gameben mennyit nyertem vagy nem 🙂 eddig se kellett…..
    és mondjuk elég jó eredménnyel vagyok a dio3ban és még is lent vagyok a randlétrán…..így csak azt érik el hogy a hiper kockák fogják vezetni a cuccot =) akik mind a 3 játékban jók….nem jó ez így =)
    mondjuk a wow meg nagy sok időt elvesz…..

    Reply

  • CsorvaGep

    |

    Meg azért a dio3 meg a sc2 két teljesen más játék.. szóval elég érdekes összehasonlítási alap. A havidíjról meg ne is beszéljünk, mert ugye a wow-hoz tuti kell, a dio multihoz is valószínű az schez meg ezt mondták nem lesz, de ha a 3 együtt van akkor most mennyit is kell fizetni?

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    Bennem is ezek merültek fel. Mikor kijön az sc2 kb kizárt hogy wotl el vagy egyebekkel játszogasssak. Később a dio3 at valószínű hogy kipróbálom de ha nem fog ott virítani benne alapból az összes sc2 es statisztikám nem fogom magam elsírni. Egyéb alapos statisztikák meg már a mostani bneten is vannak, és elég részletesek ha valakinek van ideje kedve még azt is megnézheti mennyi goldot meg fát szedett miota wc3 al játszik.

    Reply

  • Zord

    |

    1 biztos ….wow-ozni sosem fogok!!!:D

    Reply

  • keedav

    |

    Szerintem lesz külön tábla mindhárom játéknak, plusz lesz még egy összesített. A havidíjjal kapcsolatban meg annyit hogy eddig öt Blizzard játék használta a Bnetet a multi összehozására, és eddig ingyenes volt, valószínüleg az is lesz.

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Azért ez no sense… Ki az az állat, aki round-the-clock módra képes lesz játsszani majd mind 3-mal és emellett lesz annyi pénze, hogy apuci meg anyuci kifizesse ? Na ezt hívom imba elképzelésnek … Mert, hogy én ebben noob leszek az biztos. :p Kérdés már az, hogy a starcraft2-vel mennyit fogok játszani… Ezután még a Diabló3 is bőven elég lesz nekem egy életre 😀 De ott lesz még Duke Nukem, Doom4,meg az Alien sorozatnak egy új darabja… Szóval sok sikert mindenkinek ^^

    Reply

  • BlueSky

    |

    nah a „pénzvadászatnak” eme rejtett módját és játék kiprobáltatását még nem láthattuk, mert sok olyan vérkocka van hogy minden áron toplistás akar lenni és ha az akar lenni rá lesz kényszerítve hogy másik 2 új játékkal is játszon…kiváncsi lennék hogy a sc prok ezen a listán vajon hol fognak elhelyezkedni? ^^
    átlag ember meg nem fog azért szenvedni hogy a többiben is nagyon jó legyen…
    és ez úgy fog kinézni mint a wc3ban a statisztikák, ott faj szerint volt szét bontva majd 1 összesített. ha 100% voltál orcal de 20%os voltál humánnal akkor 60%ot értél el. ergo ha dio3ban és wow-ban elérsz mondjuk 100 vagy 90%ot már ott hagyhatja az ember és tovább sc2-het

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    #9 BlueSky : „ha 100% voltál orcal de 20%os voltál humánnal akkor 60%ot értél el.” akkor abuser voltál 🙂 Mert a 20%-ot kihozni ahoz annyira pancsernek kelett lenni hogy az csak ugy természetesen nem sikerülhetett senkinek 🙂
    egyébként meg a total % ban nem a % okat egyesítette hanem az összes gamet (matematikailag az a különbség hogy ha a % okat egyesíti akkor az 100% os teljesitményt meg a 0% ost kihozza 50% osara ha viszont a játékok számát akkor az se mindegy hány gameből van a % -os érték. pl. 10-0 orc 0-0 elf % os egyesitésnél 50% os teljesitmény valójában ha a játékok össz számát nézzük 50% szóval nem mindegy).
    Mindentöl függetlenül nem hiszem hogy valaki masszivan tolja egyszerre majd mindhárom gamet csak azért hogy ott legyen a szeren. Mellesleg a blizzard nem olyan jellegű játékokat szokott írni amik úgy „elférnek” a másik 2-3 játék melett hanem inkább ilyen tljes időt és figyelmet kitöltő sok gyakorlást igénylő stb stb szóval sok sok idő 1 gamere…

    Reply

  • BlueSky

    |

    Válasz Crafty_FOX #10 üzenetére:
    az a példa csak szemléltetés céljából alakítottam ki….
    ehhez hasonló statisztikát birok elképzelni, az időt figyelőnek meg sztem értelme nem lenne…

    Reply

  • Alyr

    |

    Steam is ingyenes, és amit a Blizzard tervez, az ahhoz igencsak hasonló rendszernek tűnik: egy account a játékosnak, aki hozzákötheti a játékait, a neten meg követhetőek a játékos eredményei, esetleg a kapcsolatai, satöbbi (a’la steamcommunity). Szóval szerintem menne a sok anyázós mail ha havidíjasra akarnák csinálni, meg a példálózás, hogy bezzeg a másiknak ingyenesen is megy ugyanez. Ehelyett mondjuk az oldalon elhelyezett 1-2 nem túl tolakodó reklámmal megoldhatnák a dolgot, biztos lenne olyan cég aki örömmel hirdetne többmillió gamernek (WoW+SC+Dia.. ez már szép szám).

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.