Mit gondolsz a Mothershipről?

Astonkacser . Hírek 2049

Indította szavazását a hivatalos fórumon Cydra, vagyis az asszisztens közösségi menedzser, így hát mi sem hagyhatjuk ki, hogy ezt megkérdezzük. Node. Azért információk nélkül az egész fabatkát sem érne, tehát akkor itt van egy kis infó a jelenlegi Mothershipről:

Ha a Zergnak Queenje van és a Terrannak Thorja, akkor a Protossnak Mothershipje!

Jelenleg a Mothershipnek 3 képessége van – Cloaking Field, Time Bomb, Vortex. (láthatatlan mező, idő bomba, örvény – szerk.)

A Cloaking Field egy passzív képesség és a közelben lévő egységeket láthatatlanná teszi.

A Time Bomb egy burkot képez a Mothership köré, ami 30 másodpercig tart. A burok alatt a légi egységek nem tudnak mozogni és nem kapnak sebzést a távolsági fegyverektől. 100 energiába kerül és 90 másodperc az újratöltési ideje.

A Vortex egy gravitációs örvény képez, és hatástalanítja azokat az egységeket, amiket beszippant. Ezeket az egységeket fegyverekkel nem lehet sebezni ez idő alatt. A Vortex nem sebzi ezeket az egységeket. A Vortex 150 energiába kerül és 3 másodperc az újratöltési ideje.

Nos, ez izgalmasan hangzik, csak az a baj, hogy a Time Bomb értelmét nagyon nem látom. De Ti majd biztos kiokosítotok! Most pedig szavazzunk:


Comments (81)

  • Peter1984

    |

    Márpedig jó a vortex támadni is. Tegyük fel ha csak épületet akarsz rombolni egy kislétszámú sereggel. Berepülsz MS-el, vortex a hadseregre, beteleportálsz egy pár zealotot szétkapsz 2-3 épületet, és már pucolsz is.

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    # Felhívnám a figyelmed a medivac dropshipre amire azt hittem hogy egy rossz vicc és ki van zárva hogy a végleges játéba benne legyen. És most ? már ugyanolyan elfogadott egység mint mondjuk a marine 😛

    Ezzel azt akartam mondani hogy csak azért mert valami teljesen eszetlennek tűnik, vagy teljesen nevetségesnek, még nem jelenti azt, hogy nem kerül bele a játékba 😀

    #51 Azt ne felejsd el hogy a mothership nagyon drága lesz, full teches unit , tehát elvárható lenen hogy az ellenfél kiiktatására lehessen felhasználni ne csak a szivatására/gyengítésére mint mondju ka reapereket vagy a vikingeket. Mert amit itt leirtál nem rossz ötlet de ahoz nem ártana hogy a ship olcso cucc legyen és ne full teches.
    Ha végzel egy kis számítást : Ki kell techelni mothershipre, le kell gyártani, oda kell csempészni, reménykedni kell hogy a banda egybe áll a bázison be kell teleportáln ia bandát, le kell vern ia házakat időre. És ezek oylan házak amik 400 kristálynál aligha kerülnek többe.
    Elképzelhető, hogy ez egyfajta végső megoldás lehet a ha a felek már tényleg nagyon nem bírnak egymással, de meg kell mondjam egyelőre az sc2 nem olyan játéknak tűnik ahol a feleknek már nem lesz alternatív ötletük a másik gazdaságának roncsolására.

    Reply

  • Peter1984

    |

    Igazad van, de azt se feledjük, hogy nem akarnak szuperfegyvert csináln, és hogy nem valószínű hogy multi playerben eljutnak akár a Carrierig is a felek 😀

    Mindazonáltal az SC1 ben is full teches unit volt az arbeiter, amit szintén nem láttunk sűrűn.
    Továbbá biztos lesz még alakítva az árais és arra se tenném a fejem hogy csak ez a 4 képessége marad.

    Reply

  • sise

    |

    Válasz L4.ZsukoV #46 üzenetére:

    több pontos is inog az álláspontod craftyfoxy jobban látja az összképet, ezzel a mostani képességekkel még szingli plélyerbe is csak egyszer fogod legyártani és soha többet. Zergek ellen még csak csak valamennyire működne bár nem azon a naiv modon ahogy megálmodtad de a terran ellen főleg a maxra tekelt terran ellen lehetetlen légi fölényt elérni és nekije nincs ellenszere ellenük, 2 thor bevédi a bázis e légi egységek ellen és olyanról hogy BC nem is szóltunk még. Mint irtam nézd meg az ultrát na az szuperfegyver azzal berongyolsz a tömegbe ott kö kövön nem marad, megérte érte a tekelés, ezzel szembe kapsz játékhajocskákat a protos tekelésért. Még mindig hiányzik a protostoll a massiv tüzerejű földi egység.Ott az ultra ott az ostromtank és nincs egység amit kiküldhetnél ellene na jo az arkon de azzal ha nagyszámba mennél a gatyád kifizeted érte olyan drága.

    Reply

  • Peter1984

    |

    @54 Massív sebzés hiányzk a protostól? Írtad ugye az archont ami tényleg elég drága ugyan, viszont a protossé a legerősebb alapegység (Zealot) ami a charge képességével, és a magas hp-jával igencsak ütős. És akkor hol vannak még a láthatatlanul kaszáló nagy sebzésű Dark templarok, amik nem sokkal drágábbak egy zealotnál, csak techelni kell egy kicsit. A Motershipes részben igazad is van meg nem is. Tényleg nem egy durva sebző unit, (Bár szerény véleményem ha visszakapná a Planet crackert akkor mind a storyhoz, mind a game-hez jobban illene) de a Carrier mellé nem hiszem hogy kell még egy támadó óriáshajó.

    Reply

  • 84Noname

    |

    53: Ez nem igaz. Az Arbiter annak ellenére, h full teches unit igenis gyakran használt egység. PvP-ben és TvP-ben sokszor használják.

    „A Time Bomb egy burkot képez a Mothership köré, ami 30 másodpercig tart. A burok alatt a légi egységek nem tudnak mozogni és nem kapnak sebzést a távolsági fegyverektől. 100 energiába kerül és 90 másodperc az újratöltési ideje.”
    Szerintem ez a stackolt légi unitok ellen ütős….megfogod őket, storm és pápá. Mintha csak DarkArchonnal csinálnád. Bár ez hatékonyab, mert valószínűleg nagyobb sugárban elkapja az unitokat. Azért az ellenséges légiflottának észnél kell lennie, mert ha elkapja egy jó time bomb, akkor csúnyán járhat. Még csak nem is kell lennie a közelben HT-nek. 30 sec alatt még gyalog is odaérhet, nemhogy warpolva…

    „A Vortex egy gravitációs örvény képez, és hatástalanítja azokat az egységeket, amiket beszippant. Ezeket az egységeket fegyverekkel nem lehet sebezni ez idő alatt. A Vortex nem sebzi ezeket az egységeket. A Vortex 150 energiába kerül és 3 másodperc az újratöltési ideje.”
    Ez meg egyértelműen az Arbi képessége, ami szerintem elég hatékony. Bár számomra nem teljesen tiszta, hogy miképp működik. Most ha „beszippantja” az unitokat, akkor azok eltünnek a képernyőről, és aztán késöbb a varázslat végén visszakerülnek? Ha így működik, akkor falazni ugyan nem lehet vele, de más szempontból jobb. Én úgy vettem észre, h a Stasis-olt tankok ugyan nem lőnek, de akadájozzák a zealotok szabad mozgását a többi tankhoz, így viszont ez nem lesz gond.

    Reply

  • 84Noname

    |

    54: Szerintem a Carrier range-je nagyobb lesz, mint a thoré…és szarrá szivatja a Ceri a Thort, ami egyébként is lassú, szóval szerintem önmagában a thor légi támogatás nélkül kevés lesz a Ceri ellen. Persze ez csak az én agymenésem…

    Egyébként nem szavaztam, valahogy nincs kontrasztos véleményem róla…
    sry a duplapostért

    Reply

  • sweeping

    |

    A Thornak 10 a maximális hatótávja a carriernek csak 8as. Szóval nem lehet vele lemicrozni a Thort.
    A Thor darabokra tépi majd a carriert, szóval önmagában nem érdemes használni

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    A 8-10 elég imbán hangzik. Bár sztem attol is függ hogy a carriernél mi ez a 8 meg hogy mekkora a látótávjuk. (ne felejtsétek néha nagyobb a lőtáv mint a látotáv (pl siege tank) és a carrier repülöként távolabbra láthat ami azt jelenti hoyg a thor hiába lő meszebb amig a carrier meg nem támadja addig nem látja (sőt volt valami oylasmi hogyha hegyeken van (itt felettük) akkor a támadás közben sem látszik vagy ez csak a földi unitokra vonatkozik vajon ?) Arrol nem is beszélve hogy nem is maga a carrier lövi hanem a kisrepülői szoval a carrier hidolhat valahol.
    DE!! ez csak feltételes. Nem tudjuk hogy variálnak e a látotávokkal ilyen modon. Az is lehet hogy nyilt terepen mjad egymásra látna ksé ily modo na thor viszi a carriert , viszont dimbe dombos terepen a carrierrel mindig berepülhetünk valami magaslat fölé ahova meg nem lát fel a thor.
    Erről jut eszembe, az még nem volt egy q&a ban sem (mert lehet egyértelmű) de akkor most a magaslat felé repülő unitok is támadhatnak úgy hogy nem is látszanak ? Mert hát ha a magasalatrol lefelé lődöző tank nem látszik akkor miért látszodna a magaslat fölül lődöző repülő ? (és akkor mégcsak 2 szintet feltételeztünk)
    Ha ezt a logikát követik akkor megvan a magyarázat a thor és carrier párharcára : nyílt terepen (vagy ha magaslato áll a tor is) a thor látja és relative távolról szétkapja, még heygi terepen csak a kisrepülőket látja a thor és azokkal bajlódhat.

    Reply

  • nrvn

    |

    #59 Sztem terran ellen oly mind1 hol van az ellenfél hisz a comsat miatt ugy is bárhova tud scennelni igy aztán hiába mész carrival magaslatra, egy scan és mintha ott se lenne a magaslat. Továbbá lehet hogy a carrit nem tudja lelöni a Thor, viszont a sztem a 4 db interceptort igen (könnyen) és azokat biza pótolni is kell ami a végjátékba igen nehézkes lehet…

    Reply

  • Archon

    |

    A carrier szerintem most nagyon gyenge a colossusal egyetemben. Ez a két egység most nagyon nem tetszik remélem még változtatnak rajta.

    Reply

  • Strogg

    |

    Tudjátok mit? Úgy kell. Van a protossoknak így is elég erős egysége… Különben honnan tudnánk milyen erős lesz a carrier?! Lehet hogy az a másik 4 repcsi akkora imba lesz hogy összefosod magadat.

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    Hát lehet erős lesz de tán csak nem „fosod össze” magadat 😛
    Az új repcsiket majd meglátjuk, ha pl belecsapodi ka thorba ami azonnal lefekszik akkor ennyit a „thor imba” elméletről.

    Reply

  • 84Noname

    |

    Biztos igaz…nem tudok vitatkozni lőtáv adatokon, mivel lövésem nincs róluk.
    Amúgy jobban belegondolva a thor csak egy lomha valkire nagyobb páncéllal sok-sok pénzért, ráadásul akkora, hogy nem is lehetnek zsúfoltan. Szóval nem kell tőle befosni…. 🙂

    Reply

  • sise

    |

    Válasz Crafty_FOX #59 üzenetére:

    ilyeneket azé ne, ugyan már nem tanultál fizikát és nem láttál még 10emeletes házat se ? a gravitáció lefele viszi a tárgyakat akkor is ha nem akarod. ergo simán fejbe csap a vizel töltött koton hogy nem látod ki dobta. a helikopterről már nemigen csinálják meg ugyanezt mert a szabad téren nemigen lehet elbújni. A látótáv meg ofc nagyobb mint a lő táv különben hogy lőne ? és a sok lépcsős domborzatnak mi köze a légtérhez ? csak a bokorugró teknijáju koloszusnál azaz a földi egységeknél számít a szinteződés. és a sok kicsi interceptor meg mit számit hogy lőne ha 1) már 2 egységgel távolabbról lövi a thor az anyahajót 2) aoe a thor támadása ergo kapnak az interceptorok is a manábol.

    Válasz Peter1984 #55 üzenetére:

    persze ezt te se gondolod komolyan hogy majd templarokkal mész „tankolni” számokat nem tudok de a pajzsuk meg a hpjük összeadva se éri el még az ultra féléletét se aki szintén aoe csapkod a lecsoba +gondolod hogy nem lesz egy egység a közelbe aki látná. és amúgy meg a MUTTERSHEEP meg annyira lassú hogy retardált legyen a talpán aki nem szedi le az ultramesze lövő thorokkal ( itt jegyezném meg hogy a koloszust is lövi a thor.(bár kérdés hogy a coloszus a lépcsőmászás közbe látható e a thor légelhárítás fele, látod ez tényleg érdekes kérdés mert egyrészt földön sétál másrészt magas és a légelhárítás tudja lőni)

    amúgy valamelyik cikkbe itt a blizz azt nyilatkozta hogy a legerősebb légvédelmi egység cseszettmesze lő és aoe durva sebzés (bár már attól durva a sebzése hogy sokkal előbb lő mint hogy visszatámadhatnál rá szal nem is kell annyira sokat sebeznie.)

    Reply

  • sise

    |

    ez így sehol sincs balanszba.

    Reply

  • nrvn

    |

    #66 Honnan tudod hogy nincs balance-ba? Lassu mint a fene és lehet belöle neked 10 darab ha az ellen flottája nem ott van ahol a Thorok akkor biza cseszheted 🙂

    Reply

  • Fenrir

    |

    #65 Megtanulnál magyarul írni? Fogalmazni, tagolni, helyesen leírni szavakat? Legalább egyszer átnézni, mi a fenét akarsz mondani? Ez a szuper kommentelő rendszer még alá is húzza pirosan azt ami hibás. Én se vagyok helyesírás bajnok, de könyörgöm, téged fizikai fájdalom olvasni.

    Mothership vs Thor. Mothership elindul, Thor lövi. Mondjuk kap 2-3 lövést míg az Ms lőtávolba ér, ott Time Bomb, tessék van 30secje a Ms-nek hogy eltakarítsa a Thort. Arról nem is szólva, hogy az Ms mellett lehet 2-3 Carrier meg fél tucat Void Ray, mind láthatatlan, ha elég ügyesen irányítják őket az aoe nem bánt senkit. A láthatatlansággal tovább kombinálva: ha viszünk 1-2 Warp Prismet, van 30 másodpercünk kirakni a földi hadseregünket. Zealotok, Dark Templarok, 2-3 Immortal. Gyors és meglepetés szerű támadásokat lehet végrehajtani a Mothershippel.

    Sőt, Thor ellen a Phoenix is igen hatékony tud lenni. Hiába kezd el lőni a Thor messziről a Phoenix még az előtt odaér hogy komolyabban sérülne, Anti gravity, és innen a Thor már csak mozizik a Phoenix meg célba lő.

    Reply

  • Aston

    |

    „de könyörgöm, téged fizikai fájdalom olvasni” => milyen találó 🙂

    A kommentelést majd át akarom alakítani. Az egyik lehetőség az amit most a Gamestarnál vezettek be, a másik meg, ami a youtube-on is van.

    Reply

  • sise

    |

    Válasz Fenrir #68 üzenetére:

    1.) minek?

    2.) Arról nem is szólva, hogy az Ms mellett lehet 2-3 Carrier meg fél tucat Void Ray, mind láthatatlan, ha elég ügyesen irányítják őket az aoe nem bánt senkit.

    ja és ez a ballansz 1800kristályért meg 800 gázért épitett légiflottád leveri a 200kristályos egységet, imba rakj ellenük 10 thort és meglátod mirejutnak ellenük. jo a meglátásod nemtudok irni de legalább gondolkodok ami vád téged nem érhet ahogy elnézem a szellemi képességeid vagy inkább azoknak akut hiányát.

    az eredeti téma arrol szolt retardált barátom hogy menyire kiegyensulyozatlanok a protoss high tier egységek erre kitalálod hogy 10szeres tuleröbe menyire imbák is? öcsém a szövegértési feladatokon majd ha eljucc odáig álltalánosba nagyon elfogsz hasalni.

    Ha a modok szent esküt tesznek hogy nembanolják ki a példamondatom akkor egy látványos hasonlattal élek majd hogy teis megércsd, miért nemirok hejjesen.

    Reply

  • Strogg

    |

    Mert bukfenc volt nyelvtanból 😛

    Reply

  • nop

    |

    Most egyszerre túl sok hülyeséget írtál sise…
    Ne akard már azt, hogy ne legyen a játékban counter. Ha az ellenfél thort húz, akkor te azon nyomban elkezdesz légi egységekre gyúrni igaz? Attól, hogy a carrier elérhető, még nem biztos , hogy az a megfelelő egység egy adott szituációban.
    A thort nem tartom imbának, sőt. Akkor állsz le vele harcolni amikor akarsz amíg gyök2vel megy.
    Nem akartam hozzászólni, mert olyanról vitatkoztok aminek semmi értelme. Kb. mintha Bw-ben arról lenne szó, hogy a vulture imba mert megöli a zelát, és 10szer annyi zela kell, hogy kinyírd őket.

    Mothership meg nem valószínű, hogy rajtaütő egység lesz(Fenrir írta) mert ilyen sebességel az minden csak nem váratlan.

    OFF:Nem tudom, volt-e már róla szó, de azért belinkelem:
    http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=81934

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Válasz sise #54 üzenetére: Lehet igazad van … Lehet én voltam túl optimista a dologhoz, de legalább megpróbáltam ! 😀 Én minden esetre nyitott maradok ennél az egységnél, mert ha most nem is, de majd később gondolom upgradelve lesznek a képességei, hogy használhatobbak legyenek 😉

    Reply

  • Fenrir

    |

    #70 Akkor ahogy írtam: „Mothership vs Thor. Mothership elindul, Thor lövi. Mondjuk kap 2-3 lövést míg az Ms lőtávolba ér, ott Time Bomb, tessék van 30secje a Ms-nek hogy eltakarítsa a Thort.” Ami ez után jön, az a Mothership előnyeinek továbbgondolása. A topic pedig eredetileg nem a protoss high tier légierőről hanem a Mothership képességeiről és hasznosságáról szól. ^^

    De rendben, gondoljuk tovább, neked van 10 Thorod, nekem 1 Mothership, 2 Carrier, 6 Void Ray. Mivel a 10 Thor össztüze már igen nagy eséllyel takarítja le a Mothershipet az égről mielőtt lőtávba kerül, ezért a Voidokkal szétszóródva megyek. Az így megosztott tűznek köszönhetően, még ha súlyos sérülésekkel is, de lőtvába érünk. Time Bomb, 30 secem van hogy kinyírjak annyi Thort amennyit lehet. A Voidok sebzése annál nagyobb minnél tovább lőnek, mondjuk hogy 30sec alatt 1 Void meg tud ölni 1 Thort. Akkor neked -6 Thor, a maradék 4et meg a Mothership és a 2 Carrier csak megöli, ha meg marad 1-2 Thor azt azért meg lehet ölni ekkora flottával.

    De nyilván fölösleges theoricraftolgatni majd’ 1 évvel a megjelenés előtt, főleg, hogy a következő kommentedben te hozol 4 Battlecruisert, meg 2 tucat Marine-t. Erre én 5 Phoenixet, 2 Colossust meg 7 Zealotot. Ez szimpla szájkarate, te bebizonyítod, hogy a terran nyerne, én meg, hogy a protoss. Valaki meg benyögi hogy a zerg. Kettőnk között a különbség, hogy én megpróbálok logikusan érvelni és amennyire tudok helyesen írni, te meg nem.

    # nop
    Jó nyilván ha Mothershippel akarsz rajtaütni, akkor nem a Mothership lesz a meglepi, hanem a körülötte lévő láthatatlan sereg. Csak figyelni kell a detektorokra ^^

    Reply

  • nrvn

    |

    #74 Fenrir az a baj hogy az érvelésed az elején elbukik ugyanis lehet te benyomod a Time bombot, de ki az a hülye aki otthagyja a Thorjait hogy te legyilkold a time bomb alatt?

    Reply

  • Necrolyte

    |

    Ki az a merész, aki önmagában 1 vagy 10 vagy bármennyi Thorral rohangálna?
    A Time Bomb és a Vortex között nem sok lényegbeli különbséget látok. Csak az egyik a szárazföldiekre is hat. Szóval nem tetszik.

    Reply

  • Peter1984

    |

    @65 „Te sem gondolhatod komolyan” hogy EGY templarral megyek „tankolni”. Mennyibe kerül az Ultralisk? Mennyibe kerül a templar? Mennyi idő kitechelni az ultralisket? Mennyi idő kitechelni a templart? Gondolkozz már el arról hogy mi miből van és mennyiért, mielőtt monitorra veted azt a képtelenséget amit válasznak nevezel. A helyesírásról meg tényleg ne beszéljünk.

    Reply

  • Peter1984

    |

    Egyáltalán ki az aki Thor ellen légi egységet visz? A már oly sokat hangoztatott kő papír olló taktika azt takarja, hogy a Thor leszedi a légi egységet egy pillanat alatt, de olcsó zerglingekkel szétkapod egy pillanat alatt, amiket egy pl az Ultralisk 3 ütéssel kiírt, amit egy légi egység simán lealáz amit a Thor megöl, amit a zergilngek szétk…….

    Reply

  • Wisle

    |

    Pontosan a tor, ultralisk, mothership meg hasonlók ellen jók a szivatós képességek, utóbbi ellen pl ghost emp-je, meg hasonlók…

    Reply

  • Fenrir

    |

    #75 Ha nyílt terepen futok össze egy rakás Thorral, akkor valószínűleg támadni akart. Ha Time Bomb alatt ő visszafut a bázisra akkor jó, ha ott marad meghalni még jobb. Ha pedig a bázisát védve menekül el a Time Bomb elől, akkor sokat nem ért el, mert az épületeit nem tudja elmenekíteni 🙂 .

    Mindegy, csak arra akartam rávilágítani hogy a Time Bomb még így is igen hasznos. Téged sérthetetlenné tesz, de közbe te ugyan úgy lősz. Egyetlen hátránya, hogy nem mozoghatsz alatta.

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    #65 sise
    ouw ez fájt.
    1 tanultam fizikát. 2 9 évig laktam 10 emeletes panelben. 3 mi köze a fizikának az sc2 höz ??? Már megállapitottuk hogy kb semmi.
    Ja és miért nem jogos a felvetés ?? A wc3 ban a fák felett repkedő batridert (vagy bármilyne légi unitot) a fák tövében állomásozó unitok nem látják ám !! És ugyanigy a domb felett lévőt sem. Attol mert egy rendszert nem tudsz elképzelni még működhet nem ?
    JA és a messzebb látás lövés dologrol mneg anynit hogy sc1 ben meszebb lőtt a tank mint ameddig látott (alap esetben) ami azt jelentette hogy bár nem lőtt be a fog of war alá, de ha felderitettél neki akkor képes volt meszebb lőni mint alap állapotában. Szerintem a felvetések jogosak voltak de mindegy.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.