A csótány evolúciója

Astonkacser . Hírek 971

Az a hír járta az internet tág mezején, konkrétan a Teamliquid fórumon, hogy a Roach a föld alatt is tud mozogni. Na a pletyka igaz, Karune igazolta vissza ezt a megfigyelést, hogy a fejlesztők jelenleg azzal próbálkoznak, hogy mi van akkor, ha a Roach tud burrowed állapotban is mozogni.

Jelenleg ezt tudjuk: A Roachnak van egy gyorsaság fejlesztése, amivel csak kicsivel lesz lassabb a Stalkernél, a Zealot charge nélküli sebességével lesz egyenlő nagyjából. A föld alatt megközelítően a fele sebességgel tud mozogni.

Karune azt mondja, hogy ez majd milyen jó lesz, mert egy csomó mikrózós taktikát szülhet, amiben a Roachokat próbáljuk tökéletesen pozicionálni. Na és itt jön az ellentmondás, mert azt is mondja, hogy a Roachot leginkább tanknak használják jelenleg. A tank az az egység, amely bírja az ütést, ezért előre kell tolni, hogy az ellenfél azt üsse, ne a gyengébb egységeket. A Roach hatalmas regenerációja révén került ebbe a szerepbe, na de most komolyan, miért akarnám én a tankjaimat a föld alá vinni és ott mozgatni?

Ebben nem vagyok biztos, de mintha az a hír járta volna, hogy a Roach föld alatt mééég gyorsabban regenerálódik. Igy már lehet értelme, mert a legyengült Roachokat a föld alatt megvédhetjük így a támadástól, ezzel pikk-pakk felgyógyíthatjuk őket. Ezzel lenne az igazi túlélő egység a Starcraftban, mint ami a neve is.

Szerintem azért ez túl sok mikrót igényel egy ilyen gyors játékban, ezért szerintem ez nem lesz túl előnyös, és félek, hogy arra a következtetésre fognak jutni, hogy ez így életképtelen. Pedig hogy tetszenek nekem mindig az ilyen újítások.


Comments (9)

  • Promie Motz

    |

    kicsit tényleg lassúnak tűnt eddig a roach, mondjuk a föld alatti mozgás meg imba gyanús, ki tudja?

    Reply

  • butcher

    |

    Hát attól függ mikor lehet kifejleszteni a földalatti mozgást, ha nem túl korán akkor nem para szerintem. Elvben meg ugyanaz mint mondjuk egy dt ami láthatatlan és mászkál ide oda 🙂

    Reply

  • DarkDevil

    |

    Király!!Én Zerg párti vagyok szóval nekem nagyon jó hír XD 😀

    Reply

  • Strogg

    |

    Nem olyan gyors az a gyógyulás. Alapesetben 5hp/s, ami szinte csak arra jó, hogy lebújtatod, és vársz egy kicsit, amíg feltöltődik. Egyébként végre egy normális ötlet, amit beletehtnének.

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz Strogg #4 üzenetére:
    Pedig pár éve amikor bejelentették mekkora imba egységnek hitte mindenki, és eredetileg 15hp/s volt a gyógyulási ideje mert emlékszem hogy ki voltak egyesek ábrándulva tőle hogy milyen imba. Meg emlékszem készültek fun képek is, hogy ez még a storm se pusztíthatja el 🙂
    Nem is tudtam hogy azóta ennyire lecsökkentették a regenerációját.
    Közbe most néztem az életét is megnövelték 90-ről 160-ra. Akkor ennek köszönhető hogy a regenerációja 3x lassabb. Mindenesetre 90hp 15 regenerációval durvább lett volna.
    Szerintem túlságosan is imba volt 🙂

    Reply

  • h143570

    |

    Szvsz ez igy kezd az ellenfel szempontjabol remalom egyseg lenni. Egy rendkivul mobilis, csak idolegesen tamadhato, jo regeneracios kepessegekkel rendelkezo tank. Ebbol egy kisebb csoportot is csak detector es nagy tuzereju vagy sok egyseggel lehet kiirtani. Szoval igy meg durvabb lehet mint volt.

    Reply

  • 84Noname

    |

    Azért ez felvet pár újabb kérdést is… pl, hogy így cliffer egységgé válik e… Mert ha a föld alatt fel tud menni a clifekre, akkor immáron a zergnek is megvan a maga stalkere vegy reapere, ahogy tetszik… Van egy olyan gyanúm, hogy fel fog tudni menni, talán a víz, űr és a láva lenne neki akadály…

    De nagyon jó képesség mindenképpen. Beviszem őket ellenfél unitjai mögé, szemből viszem lingeket, roachokat másik oldalról felbújtatom, és tádámm be van flankolva az ellen.

    Meg micsoda egy aljasság már… föld alatt bekúszok a neturalra, késleltetem a cc vagy nex lerakását vagy épp az addonokét. és mire jön a scann már tovább is állok veszteség nélkül. Vagy a siege tankos pushnál bekúszok alulról mintha zilabombákat dobálnák shutléból, egyesével bujtatom fel őket az ellen unitjai mellől a tankok meg szarrálővik őket. Csakhogy ez már lehet 1-2 tanknál is brutálisan bejön, mivel ha egyszerre bujtatom is vissza, akkor még életben is maradhat…lent meg úgyis felgyógyul…

    Reply

  • keedav

    |

    Azt is hozzá kell tenni, hogy jelenleg a roach föld felett ugyanúgy regenerálódik, mint bármely más zerg egység. Föld alatt viszont kicsivel jobban, mint ez előző verzióban föld felett. Sajna forrást nem tudok linkelni, de biztos hogy valahol így láttam.

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    Na…. éled a híres blizzard fantázia ? Nem irigylem őket a balance részért de jó ötlet nekem tetszik.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.