Az „oldalunk” és ami mögötte van…

L4.ZsukoV . Cikkek, Fontos 1815

sc_hungary2_www.kepfeltoltes.hu_Már több, mint két éve, hogy ismerem ezt az oldalt és szinte mindennap feljárók főleg amióta csatlakoztam a csapathoz, hogy segítsem az oldalt, amiben csak tudom. Mikor még arra vártunk, hogy a kék posztok mellett most már elkezdődjön a béta vagy megmondják, hogy mikor is fog végre megjelenni a Starcraft II, akkor a látogatottságunk a mostanihoz képest elenyészőbb volt. Azonban, ahogy erre közeledett a béta indítása, az olvasók száma is – értelemszerűen – növekedni kezdett, ami egyben azt is jelentette, hogy a „kicsi” és szerény csipet-csapatból kinőtte magát egy nagy létszámú és sok oldalú közösségre.

grafbetastart

Maga az oldal (még!) és a szerkesztőség mit sem változott. Ellentétben az olvasó közösséget, ami a gyarapodás hatására több részre oszlott, amivel nincs is semmi gond, mert kifejezetten jó ha többféle vélemény megoszlik, amit meg lehet vitatni/beszélni egymásközt. (Persze csak kulturált formájában!) Azonban az utóbbi időszakban kisebb – nagyobb elégedetlenség alakult ki az oldallal kapcsolatban, ezért úgy gondoltam,  hogy ideje lenne még időben reagálni erre, hogy megelőzzük a további nézeteltéréseinket és tisztázzunk néhány szempontot, ami remélhetőleg segít abban, hogy közös pontra jussunk.

  • Milyen célból jött létre ez az oldal?

Mi vagyunk azok, akik szabadidőnket áldozzuk arra, hogy a Starcraft II Hungary név alatt olyan weboldalt hozzunk létre, amely a készülő játékról és rajongóiról szól. Mindenkinek!
Hivatalos anyagokat fordítunk, híreket szerkesztünk, fogalmazunk. Cikkeket írunk, és jelentést havonta a Blizzardnak. (Aston)

Ahogy az idézetből is olvashatjátok, hogy mi ezt hobbiból csináljuk, ami egyben azt is jelenti, hogy a szerkesztők olyan bejegyzést rakhatnak ki, amihez éppen kedve és ideje van, ezért nincs is garancia arra, hogy nem lesznek olyan témák, amik nem éppen az olvasók nagy kedvence lesz, ami lehet akár egy kellemetlenek tűnő hír a fejlesztőktől vagy éppen egy új fajta rovatot vezetünk be. Ezért is próbálkozunk többféle  irománnyal, hogy minél több szempontból kielégítsük vagy éppen figyelmeztessük  olvasóinkat bizonyos hibákra. Bár lehet nem vagyunk 100%-ig hatékonyak, de természetesen a célunk más, mint:

Szeretnénk, ha minél többen megismernék, minél többen játszanák, nem profi hanem minden szinten, hogy minél többen legyünk és minél jobb legyen ehhez a közösséghez tartozni.

  • Szabályok mindenütt vannak.rules
    Nálunk is vannak, de csak szükségszerűek, amik a közösséget szolgálják. Előfordulhat, hogy diktatórikusan kezelünk bizonyos helyzeteket, de nem szokásunk az örök harag. Szóval ha megtanulod, hogy mindennek van határa, akkor nem lesz gond.
  • Szólásszabadság vagy cenzúra?
  • szólás szabadságNem azért, hogy a nagyszerűségünket vagy a nagylelkűségünket bizonyítsuk, de vannak olyan oldalak, ahol elő vannak már írva, hogy bizonyos cikkekben CSAKIS ilyen-olyan hozzászólást írhatsz különben bannolnak… Nos nálunk jelenleg csak a hack és warez van betiltva még, de nem azért, hogy kiéljük vele admin jogainkat. (Ez a cikkben szépen meg is van fogalmazva, ezért nem mennék bele újból…) Cserébe mi is elvárhatjuk tőletek, hogy a folyamatos „levesünkbe való köpködéseket” ne erőltessétek, mert ezzel nem értek el semmit. Ettől függetlenül nem kell elnézni ha netán hibázunk… Csak el kell fogadni azt, hogy elég egyszer vagy kétszer is elmondani ha valami nem tetszik. Nem kell tovább feszíteni a húrt.
    (Szerintem te sem szereted ha valaki állandó jelleggel azzal zaklat, hogy a kedvenc  foci csapata kiesett már a VB-én. Egy idő után te is „bannolnád” mikor már huszadjára említi meg neked, nem?)
  • A kockázatokról olvassa el moderálási elveinket!guide
    A problémák könnyen megelőzhetők! Csak ne sajnálj egy percet az életedből, hogy elolvasd.
  • Probléma orvosolására:
    Ez a cikk egyben azért is jött lére, hogy ti is nyugodt szívvel minden következmény nélkül le írhassátok a véleményeteket, az elképzelésétek a dologgal kapcsolatban, mert tényleg számít! Hisz ez rólatok is szól javarészt. Persze a jó ízlés határán belül ha kérhetném. (Magyarul: Beszéljük meg ha kell…)

Konklúzió:
Tisztában
vagyunk vele, hogy minden döntés komoly következményekkel járhat, de bármennyire is igyekszünk nem lehet olyan intézkedést/lépést tenni, ami minden egyes embernek megfelelnének! Így aztán sokat számít a kölcsönös tolerancia és a tisztelet, ami bizonyos mértékben segít, hogy ha nem is teljes békességben, de legalább nem közellenségként tekintenénk egymásra. Bármilyen meglepő, de kompromisszumokra  készek vagyunk. Végére hagytam egy idézetet, amivel nem leírni akarok senkit… épp ellenkezőleg: Ezen változtatni akarok!

„Ilyen ország vagyunk, no. Amink nincs, azt mástól irigyeljük,
amink van, nem becsüljük.”


Comments (57)

  • Alg

    |

    Válasz pageup91 #47 üzenetére:

    TL fórumon írta valaki, és linkelt egy koreai oldalt mellé:

    Apparently in Korea if you registered to Bnet during 6/11 through 6/30 You get a free beta key for the 2nd phase closed beta at July 9th. It also says 100 people will get a free t-shirt and 50 people will get GeForce GTS 250 at July 15th.

    Beta will probably be after July 9th

    Edit: mellesleg nem tudom mi ez a nyvajgás, meg nevetséges meg mit képzelnek, a TESZTet akkor indítják amikor jónak érzik, mivel a játék még ki sincs adva, örüljünk hogy egyáltalán TESZTelhetünk…

    Reply

  • wildchild

    |

    Válasz Alg #51 üzenetére:

    Teljes mértékben egyet értek!!! Akkor lesz béta amikor jónak látják újra elindítani a tesztet. Aki meg sír egy dátumért mikor játszhat végre, annak itt van: Július 27.

    Reply

  • predator_tom

    |

    Válasz pageup91 #47 üzenetére:
    Értem kössz hát erre végképp nem gondoltam.

    Reply

  • Ubesz

    |

    Az oldal remek nagyon szeretem. naponta itt vagyok többször is. Csak így tovább!
    Érdekes módon eddig évekig semmi baj meg feszültség nem volt de most hogy nő a látogatottság a 2-3 idióta megjelent rinyálni mindenért. Felesleges idegeskedni miattuk. Akinek nem tetszik valami amit az illető ingyen a saját szabadidejét rááldozva csinál azért hogy másoknak örömet okozzon vele akkor alap ,hogy legalább normális hangnemben kritizáljon vagy huzzon a sunyiba. Igy is csodálom pl Aston türelmét ,hogy válaszolgat meg magyarázkodik én azonnal végleg törölném aki elsőre nem fogja fel ,hogy nem kötelező ide járni.

    Szóval csak így tovább srácok!

    Reply

  • Rykee

    |

    Válasz predator_tom #53 üzenetére:

    Mondjuk aki, ezt élvezni szeretné szépet kell kipengetnie érte… Csak a szemüveg 40e ft durván, illetve olyan monitor is kell hozzá és az sem olcsó.

    Mellesleg én csak most vettem észre a hsz alatt ezt a feltételes cuccot, ahogy felhoztátok :).

    Válasz BlaZ #43 üzenetére:

    Azért azt te se gondoltad komolyan ^^… Single player vidik, vodok, modok, cupok, új patchek és még szerintem egyebek is (:

    Reply

  • Rykee

    |

    Kicsit jobban utánanéztem ennek a 3d dolognak ár szerint:

    „Maga a szemüveg egyébként nem is túlságosan drága, 45-50 ezer forintért vihetjük haza. Viszont ne feledjük, hogy ha nincs 120 Hz-es képfrissítésre alkalmas monitoruk (márpedig a TFT-k szinte mind ilyenek), akkor azt is cserélni kell (újabb, kb. 70 ezer forint) illetve szükség van még egy kompatibilis, nagy teljesítményű NVIDIA videokártyára is (legalább 30 ezer forint).” (Forrás:http://www.geeks.hu)

    Reply

  • AdamoA

    |

    Miután sokszor meglett kérdezve mit lehet tudni a phase 2-ről gondoltam leírom, amit a fórumon írt Nethaera.

    by Nethaera – Ma 16:34
    „When the next phase of beta is available, we’ll let you know. I’m sure it will become apparent that it’s open again pretty quickly.”
    ->
    Értesíteni fogunk róla titeket mikor a béta következő fázisa elérhető lesz. Biztos vagyok benne, hogy nagyon gyorsan kiderül ha újra elindult.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.