Elérkezett hát a nagy NAP

Astonkacser . Blog 2464

raikkonen-celebratesFIGYELEM! A cikk erősen szentimentális részeket tartalmaz. A szerzőből és az oldalból való kiábrándulásért nem tudunk felelősséget vállalni.

Ma van pontosan 1.165 napja azaz gyors fejszámolással 27.960 órája, hogy bejelentették a Starcraft2-t. A Starcraft2.Hu akkor még regisztrálás alatt volt, én pedig a PcDome által felajánlott tárhelyen kezdtem el a blogolást 2 nappal később. Akkoriban még nem így nézett ki az oldal (ennek az alján megtekinthető), és egyedül ProfessorJ haverommal írtuk a cikkeket, fordítottuk a hivatalos anyagokat. Ezután csatlakozott Vorian, aki azóta sajnos elveszett az orvosi egyetem egyik laboratóriumában, de szerintem csak túl sokat WoW-ozik.

Az azóta eltelt több mint 3 év rengeteg mindent hozott számomra és az oldal számára. Szinte el sem hiszem, hogy ennyi ideje csinálom amit csinálok, ez alatt az idő alatt szinte végig az oldallal keltem és az oldallal feküdtem. Most biztos vannak olyan új olvasók akik azt mondják magukban, hogy „nincs még egy ilyen marha Magyarországon” és teljesen igazuk is van, de én legalább bevállalom.

Így most este ezen sorokat írva furcsa érzések kavarognak bennem. Talán nem voltam ilyen ideges a diplomázásom vagy a kiköltözésem óta. Úgy járkálok fel-alá mintha vizsgázni mennék, és a gyomrom is furcsa, de talán csak azért mert kimaradt a vacsora. Na de most nem ez a lényeg.

Az most a lényeg, hogy itt van ez a nagyszerű játék, amit több mint 3 éve követek Veletek együtt figyelemmel. Itt van ez a játék, amely változását 3 éven keresztül figyeltük, csodáltunk minden új képet és videót amit szépen lassan kiszivárogtattak a fejlesztők titkos főhadiszállásáról. Tudom sokan nem értenek velem egyet, na de hadd legyek már egy kicsit elfogult: minden egyes apró részlet amit kaptunk csak abban erősített meg engem (minket), hogy a játék fantasztikus lesz és biztos, hogy jó időre meg fogja határozni az életünket. Most ez egy picit hülyén hangzik de ha kicsit belegondoltok akkor így van. Elindul a kampány felfedezése, elindul a battle.net ladder meghódítása, elindulnak a fantasztikus játszmák a haverokkal, elindulnak a korlátlan számban már most is fellelhető egyedi pályák, RPG-k, FPS-ek, satöbbi.

Megérte várni? Megmondom őszintén én néha elbizonytalanodtam. Elbizonytalanodtam, mert természetesen minden egyes késleltetése a játéknak rosszul érintett, ahogy valaki mondta mindig előadtam a „magánszámot”, hogy most már aztán tényleg indul a béta. Amikor először ezt feltételeztem az még a béta indulása előtt majdnem 2 évvel volt. De akkor is, így visszagondolva, megérte várni? Aki elolvasta a cikkeimet a Blizzard minden döntéséről, a trilógiáról, a battle.net miatti csúsztatásról, aki olvasta az érveimet amik persze természetesen néhol elfogultak voltak, azok tudják pontosan, hogy MEGÉRTE! Megérte, mert a Starcraft úgy nekem is mint ahogy nagyon sokatoknak a egy meghatározó élmény volt gyerekkoromban (úristen öregszem JAAAJ!), rengeteg kellemes élményem fűződik hozzá és úgy ahogy nagyon sokatok, én is több mint 10 éve várom, hogy ezeket megismételve, hanem megtöbbszörözve éljem át ugyanazt most is. A most 13-16 éveseknek valószínűleg nincsen fogalma arról, hogy miről beszélek, nekik csak azt tudom mondani, hogy készüljenek fel arra, hogy a most induló időszakot majd ők is úgy emlegetik majd, mint én a Starcraft megjelenése körülieket.

Mit mondhatnék még? Elindulunk együtt ezen az úton, és remélem, hogy továbbra is velem lesztek, továbbra is velem lesznek a szerkesztők, reméljük egyre többen, remélem hogy ugyanilyen lelkesedéssel fogadjuk majd a trilógia második és harmadik részét is, és egy felejthetetlen 3 év elé nézünk most együtt.

Mit mondhatnék még? Köszönöm! „Mit köszönsz?” kérdezhetik most sokan magukban. Szinte senkinek sincsen fogalma arról, hogy mit adott nekem a Starcraft2.Hu, hogy befolyásolta az életemet és mik azok a dolgok, amiket most ennek az oldalnak köszönhetek. Hülyén hangzik, de a Starcraft2.Hu megváltoztatta az életemet. Ha valaki kíváncsi, hogy miért mondom ezt, annak egy sör mellett elmondom majd az augusztusi találkozón. A többieket nem fárasztom most ezzel.

Szóval köszönöm! Elsősorban köszönöm a szerkesztőknek. Sokan voltak itt mellettem az oldalon. Vannak akik már nem aktívak, vannak akik éppen visszatérnek, vannak akik éppen eltűnnek, vannak akik azóta is eltűntek. Köszönöm mindannyiótoknak minden betűt amit hozzátettetek az oldalhoz. Nélkületek nem tartanék most itt ahol vagyok. De akiknek nem csak én hanem mindannyian a csapatból köszönettel tartozunk az TE vagy. Te aki olvasol, Te aki lájkolsz, Te aki kommentelsz, Te aki hírt küldesz, Te aki beszólsz és fikázol, Te aki bétakulcsért könyörögsz, Te akit bannollak és újraregisztrálsz (utólag is bocs!), Te akinek tetszik az amit csinálok és amit csinálunk. Nélkületek természetesen nem működne ez az oldal, de a sok olvasó miatt van jogom feltételezni, hogy nem teljesen szar az, amit itt összehoztunk így együtt. Köszönöm hát Nektek, hogy visszaigazoljátok azt amit itt szeretnénk képviselni és köszönöm hogy tetszik az amit csinálunk.

Na és akkor mi jön most? Hát ugyanaz, mint ezalatt a 3 év alatt, ugyanazt tudom mondani, mint 3 éve, ráadásként meg tudom ígérni, hogy én itt leszek a következő 3 évben is (tudom ez most sokaknak csalódás, bocsi), töretlen lelkesedéssel, egyre gyarapodó tudással, csak itt csak nektek (hú ez már nekem is sok egy kicsit …).

Starcraft2 fanok, játékra fel!


Comments (68)

  • 84Noname

    |

    hüpp hüpp

    Reply

  • HuNt3r15

    |

    Ámen Atyám!
    (Ja igen, és van még ilyen hülye ne aggódj :D)

    Reply

  • sweeping

    |

    Apafalo megkért hogy küldjem el helyette a következő üzenetet:

    Köszönöm, hogy beindítottad ezt az oldalt és ahogy írtad keltél és feküdtél vele 3 éven keresztül, kicsit megváltozott a véleményem rólad, amiatt olvastam, én is segítettem egy kicsit sweepnek 1-2 hírben és tudom, hogy egyel is mennyi munka van te pedig 3 évig csináltad.
    Majdnem lemondtam erről az egészről az miatt, ami itt van\volt már nem tudom istenigazából. De aztán megláttam Ghots of Pastot és elgondolkodtam, hogy én is és mindannyian akik olvassák az oldalt végigvártuk a 3 évet veled, és a szerkesztőkkel ( Zsuknak kösz mindent) szóval remélem release után együtt beszélhetünk erről az egészről, mind aki elment aki jött, mindannyian. Mert mi vagyunk a magyar sc „közösség” és jó lenne összetartani

    Reply

  • Gabeszmarin

    |

    „Elindulunk együtt ezen az úton, és remélem, hogy továbbra is velem lesztek,…”
    Megyünk veled Aston főszerki! Továbbra is szolgálunk és félünk!

    Reply

  • m3ss

    |

    udv
    lesz vmi magyar szoba?
    vagy hogyan talaljuk meg egymast magyarok? nem feltetlen szeretnek koreaiakkal jatszani 🙂

    Reply

  • inkwizitor

    |

    Válasz m3ss #55 üzenetére:
    ha akarnál se tudnál.

    Reply

  • Sydra

    |

    Jajj! Hallottátok? Most olvastam B-net-en hogy visszahívják az összes Starcraft2 CD-t mert mindre „véletlenül” WoW-ot telepítettek. Aki nem hiszi el annak itt a link:

    http://www.b-net.randombullshit.kepviselofank.com

    Reply

  • Lamaroid

    |

    Válasz Sydra #57 üzenetére:
    rossz a link :S addig nem hiszem el, amíg nem látok kékszöveget Karune-tól :P.. Tényleg.. hol van karune? rég nem láttam

    Reply

  • kL_Xy

    |

    Lassan itt az idő

    Reply

  • Lamaroid

    |

    Válasz Darc1n #39 üzenetére:

    Milyen lesz? 😀 Ilyen Blizz szerű kéktenger? 😀 mert az tényleg karaj lenne 🙂

    Reply

  • butcher

    |

    Istenem de lassan megy az idő brrr. 😀

    Reply

  • Sydra

    |

    Válasz Lamaroid #58 üzenetére:
    „rossz a link :S” … LOL

    Reply

  • kovbando

    |

    háát… én már az oldal indulása óta követem a híreket, de a fórumon nem vagyok aktív… (csak egy pár post) Amikor már sokadszorra halasztották a játékot kicsit kiábrándultam belőle. Az egyik barátom szólt, hogy már megy a visszaszámlálás és azóta megint rendszeresen látogatom az oldalt! Én most fogom előrendelni a játékot… (de előbb ebédelek) MINDENT ÖSSZEFOGLALVA: KÖSZI MINDENT!!!! 😀

    Reply

  • ban3bbal

    |

    Én csak gratulálni tudok ehhez a teljesítményhez. Az oldalt a kezdetek óta nyomon követem. A legjobb magyar sc2-es oldal. Csak így tovább fiúk.

    Reply

  • Ubesz

    |

    Nagyon jó cikk volt lett! Szinte patakokban folyt a creep a szememből 🙂
    Csak így tovább kedves szerkesztők!

    Reply

  • DarkDevil

    |

    Soha ne adjátok fel csak így tovább!!!

    Reply

  • Xaby

    |

    Szintén csak megköszönni tudom ezt a sok munkát, és gratulálok.

    Majdnem az elejétől szinte minden nap olvasom a blogot, (a fórumot már ritkábban, bár regeltem és 1-2 hozzászólásom van, aztán eltűntem és is a felsőoktatás mocsarában:) ez a három év nem múlt el nyomtalanul, a sok változás alatt volt ami állandó színt vitt a mindennapokba. Jó volt minden kis változásról azonnal olvasni, videókat nézni, fórumon poénokat (Űrsugár Edition rulez, mármint a kifejezés, nem az amire utal:), vicceket, ötleteket, leírásokat stb olvasni.
    E három év alatt volt minden: diplomázás, költözés, munkakeresés, egyetemistaként kezdtem, mostmár dolgozom, és félretettem a lóvét az SC2-re (márcsak a vasat kell fényesíteni hozzá) is, és igen, én is alig bírok magammal már egy hete, olyan ez, mint gyerekként a karácsonyt várni.
    Végre holnap itt a nagy nap.
    Jó volt együtt kivárni. Szép nagy tábort építettél/építettetek fel.

    Jöhet a következő korszak, folytassa maestro!!!
    Maradok továbbre s tisztelettel! 🙂

    Reply

  • pogix11

    |

    Lássuk csak hát én…
    Először starcraft 1 -es olyan 2002 évelején egy gyönyörű januári napon találkoztam amikor hallottam a brood warról is már ezt nem hagyhattam kértem muternak vegye meg 😀 Akkor 10 éves voltam ugye bonyolult kalkulációknak köszönhetően kijön most 18 😀 . Játszottam vele töményen kisebb nagyobb szünetekkel míg beletanultam és belenőttem . De olyan 2006 ra végképp meguntam sok volt belőle meg a warcraft3 is ott volt. Persze arról hallottam már régebben hogy starcraft 2 is lesz de mondom kitudja mikor ? :/ szóval én én mindig a szívem mélyén tartottam a starcraftott a merevlemezen 😛 lementettem és könnyebb nem gondolni milyen soká jön ki a második 😛 Na szóval utána ment, megy az élet egyszer csak hallottam hivatalos forrásból Jön a starcraft2 olyan 2 éve. Kicsivel több mint egy éve regisztráltam ide és féléve lettem aktív naponta feljárogatós még aktívabb mikor beta kulcs osztogatás volt 😀 és annál is jobban mikor kaptam egyet. 
    Szóval ez ilyen szép history .
    Ez a játék a, története hozzánk nőtt ,részünkké vállt mindannyinknak akik régebb óta ismerjük megérthető Aston kis szentimentalizmusa . Hiszen ki felejthetné el Zerathult Artanist Kerrigant vagy a „kis”Jimmy Raynort, Duran-t Mengsk-et. Vagy a Többszáz/vagy akár ezer 🙂 zerg rusht amit túléltünk . 😛 😛 😛

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.