Dima terra wtf?!

84Noname . Fun, Replay 1481

Dimagát talán senkinek se kell bemutatni. A meccs különlegessége, hogy most terrával játszik…ráadásul zerg ellen. Nem is tudom… Kiérződik a dolog súlya? 🙂 Gondolom egy T=OP vita után játszották a meccset.  A rep ITT található. Mellesleg érdemes talán elrakni a linket, nem a gosus repeket tolják fel.

Vodban: (Thx Onli)

part1

part2

part3


Comments (38)

  • Atlasy

    |

    Azt a k… Na ezt meg kell néznem. Remélem nem áll át T-re, mert jelenleg ő a kedvenc játékosom :S

    Reply

  • Atlasy

    |

    Ez nagyon durva Dim-nek 0-volt a végén az income-ja Billy-nek meg 1100 😀
    Hihetetlen hogy 3 base-ből tudta tartani a 8 zerg base ellen. Ez a két másik fajnál nem történt volna meg…

    Reply

  • 84Noname

    |

    Igen…volt is ezzel kapcsolatban egy megjegyzése Dimának 🙂

    Reply

  • sweeping

    |

    Én még nem néztem meg, de látatlanban azért lenne egy hozzászólásom (Majd kicsit később meg is nézem)
    Szerintem közel se annyira vészes a helyzet, mint ahogy most egyesek megint gondolni fogják
    Az a baj hogy közületek kevesen rendelkeznek komolyabb bw-s múlttal, de én még emlékszem arra a mérkőzésre ami sok-sok évvel ezelőtt volt julyzerg és oov között

    oovnak 2 baseja volt julynak már 5 de innen is behúzta oov. Pedig már nagyon necces volt, main kifogyott, expen se volt már túl sok nyersanyag de gyönyörűen csinálta. Egyszerre 2-3 helyre is dropolt, kapkodta lefele az expeket. July egyszerűen túltápolta magát, nagy macro előnyre akart szert tenni, de ő is tudhatta volna, hogy mindet lehetetlen hogy meg tudja védeni, annyit kell expelni amit meg is tudsz védeni.

    Jelen esetben szerintem itt is hasonló helyzet áll fent, a zerg túl expelte és túl dronenta magát, és egyszerűen emiatt nem tudta azokat rendesen megvédeni, és a sok munkás miatt kevesebb harci unitja volt.
    Na de majd kicsit később megnézem a replayt/vodot és majd kiderül mennyire lesz igazam 🙂

    Reply

  • Szotyi88

    |

    Azért 6 bázisnál elég beszédes, hogy 133 supplyja volt és nem is igazán ment felé, és e mellet plussz 3000 minerál 3000 gasja volt.
    Szóval ebből a replayből nem érdemes komoly következtetéseket levonni.
    Válasz Atlasy #3 üzenetére: Dehogynem ha így tolja az ellen…

    Reply

  • Boci

    |

    Érdemes nézni a 2 player veszteségeit. Sokkal többet veszít a zerg player a csatákban, tökéletesen látszik hogy miért is imba a terran. Ugyanez van prot ellen is kb. csak nem ennyire erősen talán.

    Reply

  • Hotpants321

    |

    én még annyit hozzátennék h vikingek helyett bansheekel többre ment volna

    Reply

  • Boci

    |

    Bőven felment 200as supplyra a zerg később. Dimaga meg nem.

    Reply

  • Zentie346

    |

    Mivel EGY értelmes meglátást nem láttam eddig a hozzászólások közt a game-el kapcsolatban elmondom mi volt a baj:

    Elsőként az hogy bilifejű barátunk annyi egységet öletett be a vége felé hogy az egyenlő volt az öngyilkossággal.
    Mádodszor az, hogy a map controlja a végén sehol nem volt, és tudhatta volna hogy ha nem hagyja expelni a a t-t akkor simán viszi.
    Harmadszorra pedig a legnagyobb gond: fosta a banelinget meg az ultrát de hazsnálni már nem tudja. Miért is?: Hol a creep??? Hol az infestor??? Fungalok??? Infested terranok??? Nem egy baromi drága egység, főként h úszott a gázban. Ja és a creep tumor ingyér van. Végülis megoldotta volna a vision problémákat, látta volna hova mozog dimaga, hova expel, nem utolsó sorban ráfut mint hülyegyerek az édességboltra ebéd előtt aztán placcs a T seregnek.

    Ennyi am eglátásom. És nem, nem vagyok jobb player náluk, de ez bohócság volt.

    Reply

  • 84Noname

    |

    igen ez csak funmeccs…de ezért sokat elárul. 🙂
    Szerintem nem normális, h innét lehet fordítani… 10/ mér szerinted dima jól tolta t-vel? Lehet, h érdemben nincs 10 gémje t-vel…

    Reply

  • Zentie346

    |

    Válasz 84Noname #11 üzenetére:

    azt árulja el hogy billy barátunk nem képes ésszerű döntést hozni játék közben, ahogy sokan mások. dimagában ott van a skill és tudja mit hogy mikor kell lépni a legszarabb helyzetben is, és ezért hozza ki a végén, nem azért mert T OP. Hanem mert lusta disznó volt a zerg és kitalálta a játék közepén ha ultrája van akkor csak ő nyerhet – hát nem.

    dima jól tolta t-vel a reaperes akciót leszámítva. határozott igen 🙂

    Reply

  • Brundle

    |

    Válasz Zentie346 #10 üzenetére:
    En csak azt mondom hogy probald ki,csinald meg.Kezelj 6 bazist ,ugy hogy a T folyamatos nyomas alatt tart ,es kozben vess be minden egyseget ellene.A T nek 2-3 bazist ,es csak t1 es egysegekett+par thort nyomatni nem valami nehez a zerghez kepest.Nyilvan nem jatszott tokeletesen a zerg ,de tokeletes jatekkal lehet csak gyozni ,meg ha ilyen folenyed van akkor is ? 😛

    Reply

  • Zentie346

    |

    Válasz Brundle #13 üzenetére:
    ha ilyen fölényem van nem az utolsó percben iktatom ki a main-jét és mentem a no-mineralos expeket, amin igaz ottvannak a main base alapjai, de azt 1 max 2 percen belül felhúzod akármelyik mások expeden a 7 közül (vagy mittudomén mennyi volt neki) továbbá ha figyelmesen elolvastad a kommentem végét akkor láthatod h írtam, nem, nem vagyok jobb player náluk, és lehet h nem tudnám megcsinálni azt amit a Z. De láto ma problémát, és ez megint egy más dolog. Továbbá nem T-nek falazok, én is Z-ként játszom, utánna lehet járni. További hozzászólásokat, ellenvéleményeket nem veszem fel, lehet pampogni, de köszönöm a meglátásokat.

    Reply

  • bLackMage

    |

    Válasz Scatter #15 üzenetére:
    Ja, ez már Beta is benne volt…

    Reply

  • zesedar

    |

    Szerintem ultrák túl gyenge tier 3 egységek, ez az egyetlen probléma 🙂

    Reply

  • spani

    |

    Szerintem tök normális és megszokott, hogy a terran 3 baseböl szét**** mindent…
    Mellesleg tudom hogy az ultra mostani bugja ki lesz javitva, de legalább megtudják most a terranok hogy milyen az amikor védekezni is kell és nem csak 15 scv-vel ráugrani a cc-re, mellette meg 8 marával felszámolni az enemy expeket
    Válasz Zentie346 #12 üzenetére: jólsejtem, hogy te nem zerg játékos vagy? Mert azoka az emberek tudják a legjobban megmagyarázni, hogyan kell játszani zerggel, akik nem üti meg a gold liga szintjét sem a fajjal, köszi

    Reply

  • Zentie346

    |

    Válasz spani #18 üzenetére:
    diamond rank 9 1v1-ben köszi, only z-vel. Zentie accon 136-os Char Code. Lehet ellenőrizgetni és nem a levegőbe találgatni majom módra.

    mellesleg terrannak az a k****nagy elönye h nagyon nagy a nyomás amit a zergen tart, legyne az reaper, helion, tank vagy egyéb droppok és nem utolsó sorban a thor. a mara lassítása hab a tortán. ez mind egy középkategóriás gamernek fittyfene, választ vmeikből kicsit szopat 1 z-t, felhúzza az első expet, esetenként előbb is mint egy z, aztán kínozza tovább és gg. Nekem ez is elég hogy benyomjanak, 1 pro-tól meg aztán már rémálom. zergnek rohadtul oda kell figyelnie mind erre, zabálnia az üres fieldeket és kész. mondani könnyű – tehát szövegelni szövegelhetek – de ezért érzitek op-nek terran-t, és időnként én is ideges leszek tőle, de nem az (oké, nem teljesen). de ebben a game-ben z igenis tehetett volna a win-ért, és nem kellett volna megszakadnia. ennyi

    Reply

  • Csenky

    |

    Válasz Zentie346 #19 üzenetére:
    Teljesen igazad van, tök normális, hogy 10-15 marauderre nem mer ráküldeni az ember 8 ultrat, mert rommá lövik őket. Mennyi is a különbség időben és nyersanyagban? Vagy hogy 10 rine leszed 10-15 mutát is pár medivac-kel. Itt mennyi az idő/nyersanyag különbség?

    Jól mondtad, hogy jobb baneling micro meg pár infestor belefért volna a képbe, de azért vegyük már észre az ilyen ordító különbségeket a terran és zerg unitok között. 🙂 Persze a rine táp volt bw-ben is, de ott a defiler iszonyat jó volt, és mutával is rendesen lehetett microzni. Viszont az infestor messze nem olyan erős. És a terrannak van választása, jöhet bansheevel, thor/tank, MMM, mass Raven, ami épp ízlik neki. A zergnek meg fixen mindent ki kell techelnie, és utána azt lesni, mit kell majd counterelnie 1 percen belül.

    Reply

  • Zentie346

    |

    Válasz Csenky #21 üzenetére: infestor simán megállja a helyét, akár a defiler főként, h stun dps (jó nem stun mert támadnak a fungalos egységek) de ez azért máris okot ad arra hogy az a 15 mara ne ölje meg az ultrákat, mert ugye tudjuk állandóan ment a stim oda-vissza húzás a marákkal így is (fungal alatt stim nem sokat ér, öngyilkosság szintű, medivac meg nem tudja hova kapni a fejét dps miatt). Ennek a z-nek a vodban mindene meg lehetett volna sőt ha jól láttam meg is volt fejlesztés szempontjából. ja és „vegyük már észre” hogy z unitokból mennyi van a pályán és terra unitokból. hatalmas seregei vannak zergnek. és már huszonhatezernégyszáznegyvenfaszomszor leírtam hogy nem azt mondom h easy t ellen játszani, hanem hogy mit kell ellene csinálni, és hogy nem lehetetlen csak nehéz. azt meg hogy mit kell counterelnie Z-nek azt fél perc alatt megoldja, t-nek meg kell építenie az épületet, addon kell hozzá, esetleg mégvalami épület és utánna kitojja valahogy pl a thor-t, vagy a banshee-t. fászom… balansz gém ez, minimális változtatások kellenek csak, mint ez az 1.1 patch. nem az orrukat túrták ennyi ideig blizzardék

    egyébként igen, gonoszul jó egység a mara az árához képest és hamar kibújik a barackból a féreg, de nem lehetetlen megölni őket. én kapásból nem ultrával próbálkoznék az elején hanem massling/bling meg mutával. ha meg ultránál tartunk jusson eszünkbe az infestor is, még kell is a tetves épületük t3-hoz… és a creep terjesztés mocskosul alap egy ilyen játékban mint ami ez volt (meg egyébként is).

    Reply

  • spani

    |

    Alapvetően nem az imba unitok aggasztoak a terrannál, a marauderen kivül nincs nagy gond azért, hanem 1 diamondos zerg játékosnak izzadnia kell 1 gold tetején lévő terrannal szemben. Microt annyit igényelnek, hogy shift-tel utnakinditod őket az expekre egymás után és ha be is vernek akkor sincs semmi gond, mert felhuzod a supplit és 30percig gyártasz megint… És mi kell ehhez? 30 apm? vicc

    Reply

  • Vargos

    |

    Én megértem dimaga választását, hihetetlen kreatív játékos. A stratégiailag leginkább színes faj az a terran, csak a mirror meccs az iszonyatos. Hamarabb meg kellett volna lépnie. Mindkettő másik fajnál erősen korlátolt BO-k vannak egyenlőre.

    Reply

  • GeryGTK

    |

    Most komolyan, ha a Terran nem op akkor miért kurva nehéz low tech mm-et megfogni banelin- ling kombóval is, főleg ha fast expelsz ,mert ha nem akkor 0 expből bever mint a fost, igaz ha nem expelsz akkor is ő ver be mert letesz egy expet rá a fortrest azt ok, az az exp be van védve. felmegy a cc manája 200ra? nemgond lehívja egyszerre az összes mulet, míg te ha kihagysz egy larva adagot akkor már hátrányban vagy. marauder 125hpval és stimpakkal, amit gyógyít a medivac? ez a vicc. ling baneling muta megint max csak addig működik amíg le nem hoz 2 thort, aztán magicboxozol, de nem mész vele semmire mert a marine support ígyis megöl. SZarban vagyunk, nincs elég bónuszt kapó ground egységünk… terrannak: reaper, marauder,ghost,tank,helion; zergnek: baneling, ultra. huhaa
    bocs a fogalmazásért de küzben tvztem.

    Reply

  • Zftw

    |

    ezt a Z a microján kurta el…

    csatákban kb össze vissza küldte az egységeit(muták ált egyedül haltak el), nekem is hiányzott a creep és az infestor, ki kellett volna használni az exp + map controll elönyeit

    nydus-t hamarabb használtam volna mivel T seregét mindig egy helyre összpontosította mainjét hamarabb meg lehetett volna kóstolgatni stb

    Reply

  • Zentie346

    |

    Válasz Zftw #26 üzenetére:
    így van.

    Reply

  • W

    |

    Nekem is először az infestor jutott eszembe.
    Utána meg az hogyha a sok ultralisk helyett, kevesebb lett volna és hozott volna 10 corruptort meg 10 broodlordot.
    Ahogy látszik is a videoban már a 3 darab broodlordot is épp, hogy csak lelőtte a vikingekkel.

    Reply

  • Pantus

    |

    Sztem a szerkesztők mellőzhetnék az ilyen flame témákat.

    Reply

  • Sydra

    |

    Én még nem játszottam a Starcraft 2-vel, de eleget láttam a Starcraft könyvek borítóját ahhoz, hogy megmondjam itt senki nem ért semmihez. A videóban meghal 26 Marauder. Ez is megmutatja, hogy a Marauder mennyire gyenge. Legalább kétszer ennyi HP, 3-szor ennyi sebzés kéne neki és repüljön föld alatt és ne foglaljon supply-t. Igazából Dimaga csak azért tudott nyerni, mert az ellenfele veszített. Ez nem Dimaga érdeme, hanem az ellenfele bénasága. A haverom unokatestvérének a régi szobatársa is megmondta, h a Terran a leggyengébb faj, mert mire legyártod az első marine-t az ellenfél már hozza is a mothership-et. Nem igaz, hogy senki nem ért itt a játékhoz, csak én és senki nem látja ezeket az alapvető hiányosságokat.

    Reply

  • triazz

    |

    Kommentátor elég gyengus volt :/

    Reply

  • WarFire

    |

    Jó kis gém volt, de szerintem is itt a Z szúrta el.

    Reply

  • rici

    |

    nem lattam a replayt,de TERRAN IMBA, NERF TERRAN, ETC

    Reply

  • GeryGTK

    |

    Válasz Sydra #29 üzenetére:
    Ezen jót nevettem így éjfékor:DD
    „repüljön föld alatt” :DDD

    Reply

  • rici

    |

    na megneztem
    Válasz sweeping #5 üzenetére:
    ja, akkor meg szerencse hogy hozza se nyult a zerg expjeihez, vagyis csinalt 1 marauder droppot, ami nydus miatt egybol kihalt, egyszerunt bement a mainjere, pewpew, 20 stimpakkos marauder 20 ultralistet megol ha nem creepen harcolnak, fasza

    Reply

  • rici

    |

    Válasz Hotpants321 #8 üzenetére:
    a vikingeket csak a broodlordok miatt hozta, utana mar nem is csinalt volna tobbet mikor a zerg sem broolordozott

    Reply

  • BlueLeader

    |

    Na erről csak annyit, hogy lehet OP-zni a T-t, de meg kell nézni azt is, hogy Dimaga mennyivel magasabb szinten játszotta a játékot az ellenfelénél. Gondolok itt a microjára (amit a Marauderekkel játszik az Ultrák ellen arról csak az exploit szó jut az eszembe), illetve arra ahogyan váltogatja a techjét, hogy alkalmazkodjon a zerg taktikájához (ok végig 3M-et tol de a supportban folyamatosan változtat néha kis mech néha kis Viking), amit Billy kb meg sem próbál. Harmadsorban meg azzal a macro előnnyel a Z-nek simán steamroll-olni kellett volna a T-t szerintem.
    Saját magam ellenségeként csak annyit, hogy amint a kommentátor is megjegyzi a Mara túl erős és sebzés nerf-re szorul.
    Ezzel nem értek egyet 100%ban valóban kicsit gusztustalan, hogyan kap szét tankot/colossus-t/ultrat, de szerintem a legnagyobb gond azzal van, hogy a stim+ concussive shell kombóval túl erős ezek ellen főleg az ultránál jön ki durván ,mivel nem ranged egység.

    Reply

  • ExecuThor

    |

    Egy apróság, ha ez tényleg olyan meccs volt ahol a Z még nem nagyon tolta Z-vel, akkor sokkal nehezebb dolga volt. Z játékosként nekem sokkal egyszerűbb ha T vagy P-t kell iránytani, sokkal kevesebb dologra kell figyelnem. Nem csodálom, hogy bénázott.

    Reply

  • zakacs

    |

    Én még csak most kezdtem a játékot és hanyagoltma is monstanság de sok közvetítést nézek és szerintem tényleg a zerg bukta és nem dimaga nyert. Persze lehet oltani hogy én mit beszélek low vagyok ami igaz is de azért ez a sírás már sok volt nekem is amit itt egyesek leművelnek. Billy gyerek is elkúrta és kész. Ezen kár rugózni ezt még énis látom. Ahogy feletem is írták azt hitte majd csinál ultrát azt vége lesz a játéknak, és ha nem megy, akkor csinál még többet 🙂 Ebbe bukott bele szerintem. Néha úgy éreztem mintha ez egy megrendezett meccs lett volna. Többször megállt az ultrákkal + mintha direkt olyna egységeket hozott volna ki amiket a marák szétkapnak. Dimagának végig gyakolratilag marája volt + kevés marine + néhány siege tank meg a végén thor. Erre billy mit lép? Ultralisk… hát tényleg jó választás. Nem értem akik itt sírnak mit gondolnak hogy az ultra kapjon szép mindenkit? Vagy cska a légi egység üsse más semmi? Mért nem támogatta meg hydrákkal vagy mikrózik kicsit mutákkal. Mintha Dimaga tett volna olyan kijelentéseket hogy offrace-szel bever bármilyen másik zerget és íme itt a bizonyíték, szerte is fug a neten és aki hinni akarja annak most itt az alkalom. De nekem megrendezett meccs szaga van bár nyilván ez őrület de én ezt érzme ha nem is így gondolom 🙂 Amúgy lehet volt a zergnek 6 bázisa de nem csinált velük semmit szal kb mutatóba voltak. És a dimaga beírása is erőltetett volt. Tőle sokkal szebbeket sokkal jobbakat láttam, ha nem billy az ellen hanem saját maga akkor le lett volna takarítva a térképről a maráival együtt. Na de hagyom is a fenébe cska felhúzott a sok terran imba.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.