A Banhammer a Single Player csalókra is lesújtott

ProfessorJ . Hírek 2058

Úgy tűnik a Banhammertől már a Single Player csalók sincsenek biztonságban. A cheathappens.com jelenti ,hogy több játékos kapott időleges vagy végleges bant különböző Single Player csalások, pl. trainer használata  miatt. Az oldal készítői nem érzik jogosnak jogosnak a büntetést, hisz a SP játékosok semmilyen formában nem befolyásolják a multi player eredményeket, laddereket. Viszont  a játék feltelepítésekor elfogadott EULA-ban (végfelhasználói szerződésben), ki van emelve, hogy bárkit aki csal, tökmindegy hogy Single vagy Multiplayer-ben azt banolhatják. A Blizz hivatalos válasza a témában:

While single player games only appear to be you and a computer at first, your achievements and gamer score also carries weight and prestige for your online play.

Tehát, a single player játékos az achievementek és a játékos pontok megszerzése végett befolyással van a online játékára.

Egyrészt kicsit eltúlzottnak érzem a büntetéseket, másrészt jogos, mert feketén-fehéren benne van az EULA-ban, hogy a csalás bármilyen formája tilos a játékban. Szerintem az achievementek megvonása lenne a legjobb megoldás. Tudtommal vannak beépített cheatek is a Starcraft 2-höz, amelyek használatakor a játékos nem kapja meg az adott pályáért járó achievementet.

Mi a véleményetek, szerintetek mennyire volt jogos a Blizzard részéről a döntés? Ha mindenkit kérhetek, akkor véleményét kulturált formában tegye meg.

Forrás:


ProfessorJ

SZTE ÁJTK politológus hallgató vagyok,szeretem a Blizzard játékokat... Foleg kerettörténeti spec vagyok...

Comments (79)

  • holy

    |

    Alapvetően édes mindegy hogy diplomát vettél, logtál BKV-n, csalsz sc2 ben, vagy akármilyen játékban !

    Mértékben nyilvánvalóan van különbség, hogy hol és hogyan okozol esetlegesen több kárt !
    De ami tény és ezen nem lehet vitatkozni hogy csalsz / meg szegsz előírást / szabályt. És ha ezt büntetik ne csodálkozz rajta ! Hogy milyen mértékben büntetik és ezzel te egyet értesz e vagy sem az meg olyan kérdés mint hogy mindenkinek van „**** luka” csak nem mindenkiére vagyok kíváncsi !

    Reply

  • bakter24

    |

    Már elég sokmindent leírtatok, nekem egy egyszerű gondolatom van: Ha az embernek van joga csalni, akkor a játék kiadójának is van joga ellenlépést tenni. Mivel a csaló sem egyeztetett a kiadóval, hogy „csak egy trainer, meg csak offline” stb, akkor a kiadónak mért kéne indokolni bármit is.

    Amíg van szabály, addig megpróbálják kijátszani, de ha nincs szabály, akkor meg mi értelme lenne az egész achi-avatar-ranglista dolognak?

    Ha mindent lehet, akkor pont a lényege veszik el. A tiszta versengés. Nem kell ezen órákig rágódni. Aki akar cheatelni, annak szive joga, lewarezolja, és máris jöhet a második percben a BC rush vagy amit akar. Aki meg megvette legálisan, és mégis csal, az nem gondolja szerintem komolyan, hogy a Blizz semmit sem tesz.

    Reply

  • Csenky

    |

    He?
    Annyiban fáj, hogy ha kispista azt hiszi, büntetlenül toljhatja a hackeket, akkor mh-val begyakorolja single-ben a játékot, és utána nagyon fog neki hiányozni multiban, és addig túrja a netet amíg nem talál oda is egy mh-t. Amúgy igazad van. Szinte.

    Reply

  • Rufa

    |

    Válasz holy #51 üzenetére:
    „Mértékben nyilvánvalóan van különbség, hogy hol és hogyan okozol esetlegesen több kárt !” Ezen a gondolatmeneten tovább menve, vajon okozol-e az SP acsik megszerzésével annyi kárt mint egy maphacker?
    Nyilván büntetni kell, de arányosan… és nem úgy mint ahogy más játékát, ladder mecseket tönkretevő cheatereket: 5%át bannolják…

    Reply

  • RudyD

    |

    Szvsz – össze volt foglalva nagyjából.
    Csíteljen ha akar – no achivment.
    hack-el – (trainer) – vegyék el kicsit több ach. -mint amit trainerrel szerzett, egy nevelő jellegű temp-ban (max 2-3x) oszt végleges.
    (Itt jön a képbe – a mocskos kapitalisták lehúzzák a pízt a szegény kis kliensről aki újra megveheti. Érdekük. Mocskos kapitalisták, 🙂 satöbbisatöbbi…)
    Végülis érdeke a csalóval megvetetni újra a játékot, mert minden szentnek maga felé hajlik a keze…

    Mindenesetre ha valaki eléggé gyér hogy trénerezzen és azt megtegye, akkor majd elzombiasítja a gépét egy krekkel is hogy megússza a fentit. Az már az ő baja.

    Az ékezetekkel kapcsolatban – a ‘hőskorban” szinte tilos volt e-mail -ben használni őket, vagy ott voltak a repu:lo” e’kezetek a proble’ma a’thidala’sa’ra. B-) Úgyhogy az off is meg hagyjámá’ is.

    A 3rd party programokkal kapcsolatban pedig – vod készítéshez, stream -hez is ott kell hogy fusson. Majd jól nézzük a pósztokat a jutyubon hogy bannolták a vodkészítőket mi? B-) (De ez is féligmeddig off topic de azért mégis idevághat ha már elujea vagy halleluja vagy mit nem kell elolvasni az installszetöp elején…)

    Nakéremszépen.

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Én sajnálom ezeket az embereket, hogy ennyi motivációjuk sincsen, hogy egy általuk kedvelt játékban lévő achikat is saját erőjükből szerezzék meg ha már ennyi érdekli őket. Mi lesz ha majd gyereke lesz (ha egyáltalán lesz…)? 😀

    Reply

  • Xiccdrow

    |

    Válasz Zedas #9 üzenetére:

    Teljesen egyetértek! Azért ez kegyetlen durva így!

    Válasz Oldern #43 üzenetére:

    Szerintem ez azért nem olyan fajsúlyú dolog, mint amiket felsoroltál.

    Reply

  • TCs

    |

    Szerintem ez a dolog nem a csalókról szól. A Blizzardnak nem tetszik, hogy a CheatHappens lóvét akaszt le az ő játékukról és valamit lépniük kellett rá. Gyanítom ezzel megnyirbálták kicsit a CheatHappens bevételét, tehát a foglalkozás elérte a célját. Ettől még nem fogja több 100,000 user abbahagyni a SC-t (vagy ha abba is hagyná, a blizz tenne rá magasról kb) mert itt is jól látszik, hogy mennyi ember gondolja azt, hogy ez jogos fellépés. Pedig elvileg az országok többségében ismert, hogy a büntetésnek arányban kell állnia az okozott vétséggel. Hogy egy permban mennyire áll arányban egy SP cheattel? Szerintem nem nagyon. A permbannal a blizzard anyagi kárt okoz a felhasználónak, ami lássuk be, nem különösebben fair egy olyan játék esetén, ami „egyszerfizetős”. WoW-ból biztos nem bannoltak volna senkit ilyen pikk pakk, mert akkor a saját zsebükből húzták volna ki a zsét. Anno az exploitkirályok is csak néhány órás/napos banokat kaptak, mert a blizzard is pénzből él.

    Reply

  • googlekereso

    |

    Válasz TCs #58 üzenetére:
    Ezt írták is a cikkben, hogy a CheatHappens vmilye elmondta, hogy WoW-nál ilyen nem történik, csakis a visszaesőkkel.

    Bár eddig nem gondoltam bele, abból a szempontból amit írtál.

    Reply

  • Darc1n

    |

    Válasz Endyr #17 üzenetére:
    Endyr-nek igaza van, ha valaki a Single-ben csalni akar, tegye az eredeti csalás kódokkal, ahogy néztem van halhatatlanság is meg sokpénz stb.. Aki viszont olyan trainert szed le, amik más játékostársaival szemben – olyanokkal, akik néha keményen megküzdöttek érte – előnyhöz juttatják, büntetést érdemel.

    Van akinek az Achievement pont nem csupán egy szám, ugyan így a ladder helyezésed sem. Mindenkinek más számít, a lényeg pedig a más játékosokkal szembeni egyenlő esély, különben nem érne semmit sem az Achievement, sem a ladder helyezésed.

    Reply

  • Endyr

    |

    Válasz Rufa #50 üzenetére:
    30as tabla, afas szamla es tarsai: nem az a gondom, hogy en ezeket sosem szegtem meg. Az zavar, hogy ha valaki megszegi akkor utana neki all feljebb, ha megbuntetik. Ha en 50el megyek 30as tablanal es elkap a rendor mely kussban vagyok es nem azt magyarazom, h ugyanmar ez alig volt szabalysertes.

    Erre probaltam celozni a szabaly dologgal.

    Reply

  • TCs

    |

    Válasz Darc1n #60 üzenetére:
    Szerintem itt nincs olyan ember, aki vitatná a büntetés jogosságát. Csak a mértékkel van egy kis probléma.

    Endyr:
    És mit szólnál, ha a 30-as táblánál 34-el mennél és a rendőr elkobozná az autódat? 🙂

    Reply

  • gorgo

    |

    teljesen jogos
    de valóban eléggé kemény,tehát én is inkább az achitiltást,vagy a pontszerzést 0-áznám meg!Minden játékba vannak Cheat-ek,és a single nem hiszem hogy túlon-túl kihat a multira.

    Reply

  • Endyr

    |

    Válasz TCs #62 üzenetére:
    És mit szólnál, ha a 30-as táblánál 34-el mennél és a rendőr elkobozná az autódat? 🙂

    Hidd el, ha a kreszben az allna, h 34nel elveszik az automat akkor nem mennek 34el 🙂 EULAban pontosan le volt irva, h ez lesz es ez is lett.

    Reply

  • Endyr

    |

    Osszefoglalva egy bugyuta peldaval:

    Tegyuk fel, hogy a langososnal ki van irva, hogy ha langost lopsz kapsz egy irgalmatlan nagy pofont. Te latsz egy kisebb langost ami megsem akkora mint a tobbi es lenyulod. Majd kifele menet leosztanak neked egy irgalmatlan nagy pofont.

    Akkor szerintetek itt pofon helyett csak szobeli figyelmeztetes lett volna igazsagos? A nagy ellenzok azert ebbe gondolojanak bele es olvassak at ujra az EULAt 🙂

    Reply

  • Eyesis

    |

    1. le van írva, ha csalsz ban jár… 13k ide vagy oda…
    2. valóban kell, hogy egy díj, azért jelentsen is valamit… így is elég gáz, hogy youtubeon fenn van egy halom taktika, trükk… de végülis azok leutánzása is elég melós, szóval annyira nem gáz, mint a konkrét csalás…

    mindezek mellett erősnek érzem a single playeres rögtön bant, első körben illene azért szólni szerencsétlennek.. 🙂

    Reply

  • Rufa

    |

    Válasz Endyr #61 üzenetére:
    A példáddal élve ha 50el mész 30 helyett, ezzel senkinek nem okozol kárt kivéve a lelkiismeretednek..Mégis megállít a rendőr és örökre bevonná a jogsidat, azért te is fel lennél picit háborodva, rosszul gondolom?
    Ezért ha már ott tartunk hogy büntetés, akkor az nem acc.ban,hanem acsi törlés max…

    Reply

  • Dogmeat

    |

    Szvsz senki ne akarja eldönteni más helyett, hogy neki mi és mennyire fontos, mitől érzi jól magát, vagy hogy éppen büszke-e a virtuális teljesítményére vagy sem. Ez mindenkinek a magánügye, mindaddig, amíg ezzel másnak nem okoz kárt. Ha valaki egy mások számára is értékkel bíró, az ő élményét befolyásoló rendszert meghekkel, azért igenis büntetés jár. Mivel az illető személyek pontosan azért csaltak, hogy a virtuális társadalom szemében jobb játékosnak tűnjenek (maguknak nyilván nem lett volna értelme csalni, hiszen tudják, hogy nincs teljesítmény a megszerzett plecsni mögött), az eset tudatos online, multiplayer csalásnak tekinthető, hiszen valahol ez is egy verseny.

    A büntetéssel viszont én sem értek egyet. Én ban helyett a profiljára kiírnám, hogy csaló, és kitiltanám a játékost az achi rendszerből. Továbbá extra figyelmet fordítanék a multi meccseire, mert jó eséllyel abban is csalni fog az illető.

    Reply

  • aarchie

    |

    Megvan a megoldás minden csalni vágyónak:
    Single player: cheat-ek tucatja
    Multiplayer: Play terran Bio 😀

    Reply

  • Linoge

    |

    Tiltsák le nekik a multit és hadd csaljanak singleben :]

    Reply

  • Gabeszmarin

    |

    VOTEBAN! Nincs kegyelem! A csalók mocskát tűzzel-vassal kell kiirtani bárhonnan!

    Reply

  • Vadasz

    |

    Nem tudom mivan veletek a csalás az csalás és mivel Blizzardrol van szó = no tolarancia és önkényüség de hát ezért élvezhető amit csinál mert nem jön pistike és cseszi el a játékod ha megjön biztos lehecc bene hogy 13k Ft minimum a szüleinek.

    Reply

  • Geo

    |

    Válasz Rufa #50 üzenetére:
    az nem cheat, hiszen nem kapsz achievmentet erte, nem csapsz be vele senkit, s Blizzard csinalja azokat a kodokat, szal eleg poen lenne amiatt bannolnanak

    Reply

  • Ubesz

    |

    Válasz Endyr #65 üzenetére:
    Ó hát ezt elképzeltem vizuálisan és hát távozott 2 deci nestea az orromon át 😀 😀 😀

    Reply

  • Rufa

    |

    Válasz Geo #73 üzenetére:
    Ha már itt tartunk(és ezt felfoghatod kukacoskodásnak), nem az a csalás amiért jár/vagy nem jár acsi… hanem az ami játékban előnyhöz juttat..pl. isten mód… a trainer és a cheat is ugyanazt csinálja, tehát csalunk . Csak a különbség mint mondtad, az egyiket a Blizz csinálta.

    Reply

  • rici

    |

    azt nem is ertem hogy singleben milyen csalast lehet hasznalni, valaki magyarazza mar el 😀

    Reply

  • puebla90

    |

    #1-76
    Amúgy………………Hogy vagytok????

    Reply

  • aarchie

    |

    @77-77
    És a tiéd hogy van??

    Reply

  • Rayman

    |

    Helyes, azert meg SPbe is csalni gaz, akinek meg ott is gondjai vannak, hat mit is mondhatnek…megerdemli.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.