BGS élmény beszámoló…

L4.ZsukoV . Ismertető 1405

oldallogo

Filóztam, hogy miután haza értem megírjam-e, de rájöttem, hogy előbb érdemes lesz átgondolni szépen sorjában mindent, hogy mi is történt abban a 2 napban a Jövő házának egyik szegletében. Be kell, hogy valljam, hogy voltak félelmeim, amik részben elő is fordultak a rendezvény során, de szerencsére könnyen kezelni tudtok ezeket a problémákat. Remélem nem csak én fogok írni erről az eseményről, mert bár egy csapatként dolgoztunk (Breach, Darcin, Gorky, Naib, Penge, Purple, Xibalbaa, Xvorazz). Mégis mindenki máshogy élhette meg ezt. Viszont, aki kíváncsi az én élmény beszámolómra az a tovább gomb megnyomásával megtekintheti:

2010.11.10 (első nap):

Miután sikerült elszabadulnom az egyetemről elsőként Pengével sikerült találkoznom és egy barátjával, aki fél útig velünk tartott. 15-20 perces utazás után megérkeztünk a Millenáris Parkba, és azon belül a Jövő házába, ahol pozitívan tapasztaltam, hogy már a nyitás előtt 45 perccel, azaz 13:15 körül már van pár lelkes  ember, akit érdekel ez a rendezvény. Éppen a VIP részleghez tartottunk, hogy elkérjük a jegyünket, de szomorúan tapasztaltuk, hogy nem voltunk fent a listán. ^^
Ment a telefonos segítség kérés (avagy sírás) G-San mesterhez, hogy kint ragadtunk étlen, szomjan és WC csésze nélkül… Közben megérkezett Gorky, Naib, Xvorazz is, akikkel körülbelül fél 2-ig húztuk az időt mikor meg jött a megmentők(G-San), hogy be vigyen minket.

P1010022

Miután megtaláltuk a mi  kis birodalmunkat egyből neki láttunk, hogy beüzemeljük a gépemet, mert sajnos csak a 2 játékosnak adott  laptopot a Sony… Körülbelül 2-re készen is lettünk, de nézők és kihívók hiányában a meghívót játékosaink úgy döntöttek, hogy lejátszanak pár meccset egymásközt, amivel sikerült az éppen arra bóklászó embereket odacsalni. Ennek eredményekét olyan 3-ra már igen sok jelentkező iratkozott fel, hogy megmérkőzhessenek Breachcsel, Gorkyval, Naibbal, Purplelel, Xibalbaaval. A dolog úgy nézett ki, hogy kihívtunk a listára feliratkozott embereket (időrendi sorrendben), akik egy pár másodperces bemutatkozás után elmondták, hogy ki ellen szeretne menni handicap vagy anélkül. Az elején többen mentek a handicapra egészen addig ameddig Naib két darab 50% handicap hatására sem sikerült megtörni. Ezután 90%-ban handicap nélkül hívták ki őket a többiek.(Vajon miért? :P) Közben beépítettünk egy-két spéci meccset is, mint Gorky(0) vs. Purple(1) vagy Gorky(1) vs. DNA(0).
A kommentátorok felváltva voltak (Breach/Purple/Naib vagy Penge/Xvorazz/L4.ZsukoV). (Itt volt az egyik kellemetlen gond, hogy 1-2 óra után lemerült a mikrofonunk, de miután kétszer is körbe néztem sikerült találnom egy hangtechnikust, aki orvosolta a problémát. )

galeria.php

Befejezésképp az Ausztria vs. Magyar B csapat mérkőzését tudtuk közvetíteni, ahol  Darksoldier 1-1 es állásánál már pakolnunk kellett…

2010.11.11 (második nap):

A beüzemelés közben Breach javasolta, hogy valahogy meg kéne oldani a streamet, hogy azok is lássanak valamit, akik esetleg idő hiányában vagy távolsági okokból nem tudtak eljönni a BGS-re. Itt megemlítenék néhány dolgot vázlatosan:

  • Csakis játék hangot tudtunk biztosítani, mert a mikrofon a kinti hangfalra volt kötve. A laptopom mikrofonjával pedig azt felvenni zavaró vagy idegesítő lett volna.(A játék hangja az Xfire bebugolása miatt nem volt hallható az elején, amiért utólag is elnézést kérek…)
  • Amikor volt egy kis szünetünk. Néztük, hogy mit írtok nekünk a stream minőségéről, és igyekeztünk javítani ezen. Azonban a sok jelentkező miatt nem tarthattuk fel sokáig,  mert így sem került mindenki sorra! Viszont fél óra után már úgy láttuk, hogy már sikerült elfogadható szintre  javítanunk, mert átlagban 80-90 nézünk volt, ami igen szép eredménynek számít ahhoz képest, hogy fából vaskarika módon hoztuk ezt össze.. (Persze volt mikor 100 körüli nézőnk is volt!)
  • A sasszeműek szerintem észrevették, hogy nem mindig ugyanazok az emberek játszottak. Csak mivel nem minden jelentkező rendelkezett Starcraft2-vel, ezért Xvorazz felajánlotta saját akkját. (Köszönjük szépen!)

IMG_0128Visszatérve a „valós” eseményhez, a helyzet szinte ugyanaz volt mint az ezelőtti nap. Kivéve, hogy jóval több jelentkező volt(, és Purple ezen a napon már nem tudott részt venni sajnos). A nap végére pedig már Penge, Xibalbaa, Xvorazz is le kellett lépniük, de nézők részéről a stabil 50-60 fő (szemmértékkel ennyit számoltam…) egészen 21 óráig meg volt. Mivel a kihívók jelentős része továbbra is handicap nélkül vágott neki a megmérettetésnek, ezért egy kicsit megnehezítettük a kihívott játékosaink dolgát. Még hozzá a közönséggel megszavaztuk, hogy az adott fajjal milyen egységet szeretnének látni. Emellett volt egy-két spéci helyzet mikor Gorky részt vett egy kísérletben, hogy az 50% Handicap-es protoss egységek mennyire bírják az atomot. Breach, aki mindig teljesen más – érdekes – taktikát alkalmazott mint például a mass Ravent. Naib pedig meg Ultrákkal próbált beverni egy elég jól bevédett terran bázist, de végül a Brood Lordokkal sikerült csak megtörni. Közben Darcinnak is akadt egy kihívója. (Azt a meccsét én  League of Pain-nek neveztem el. 😉 )  Azonban a nap fénypontja, amikor már rég le kellett volna lépnünk, egy igen izgalmas Bali(Z) Vs. Breach(T) meccset láthattunk.

Zárásképpen elmondhatom, hogy a kezdeti nehézségek(, mint a gép hiány vagy a kisebb adminisztratív problémák) ellenére egy  igen jó BGS volt. Sok embernek szereztünk izgalmas perceket/órákat esetleg még kisebb nagyobb nyereményeket, mint egy SC-és vagy Assasin Creed-es pólót. Emellett néhány komolyabb rajongót is sikerült személyesen megismerni. Szóval remélem, hogy jövőre is lesz lehetőségünk ilyenben részt vennünk. Sajnos nincs túl sok képünk, amiket megtudok osztani, de itt van az a néhány replay, amit a beszámolómban külön ki is emeltem:

Replayek


Comments (38)

  • Promie Motz

    |

    tetszett a leírás. Remélem, a következő rendezvény valami épkézláb (hétvége) időpontra fog esni 🙂

    Reply

  • Atlasy

    |

    akinek nincs sc-s accja az biztos sokat gyakorolt meg nagy esélye volt 🙂

    Reply

  • xvoraz

    |

    Nekem is ezek voltak a benyomásaim. A kezdeti, meg szervezésbeli nehézségeket gyorsan überelte, hog jó volt a hangulat, sok néző/jelentkező volt.
    Akik egyébként számomra érthetetlen módon szinte sosem kértek handicapet sokszor akkor sem, ha még alig játszottak a játékkal. Nem tudom mit gondoltak, miért ülnek ott a prok??? Amúgy én is játszottam Gorkyval egyet, de csúnyán kikaptam. De nekem pl érdekes volt kívülről, nem csak replayekből látni, hogy játszik néhány nálamnál sokkal képzettebb játékos.

    Szerintem nagon poén volt, amikor béna, akarom mondani nem olyan skilles játékos játszott, akkor a handicapen túl megszavaztattuk a közönséggel, hog milyen egységeket/taktikát akar látni és a proink mindig hozták is dolgot. Breach külön poén volt, mert kérés nélkül is nem a sztandardot hozta, hanem valami izgalmasat mindig.
    Remélem jövőre jobb időpontban lesz és minél többen el tudtok / el tudunk menni, mert nekem mindenképp jó és izgalmas élmény volt.

    Reply

  • balimko

    |

    Szerintem is fantasztikus kis BGS volt!

    Bátyámmal látogattam ki végül és azt kell mondanom nagyon örültem hogy a sok nagy cég nagy játéka hatalmas csinnadrattával felvonult, (pl NFS villogott egy két autókülönlegességgel) mi meg fogtuk magunkat és egyszerűen nagyon sokan voltunk az SC2 sarokban! 😀 És ez nagyon jó volt.
    Sőt mint olvashattátok Zsukovéknak és az összes meghívottnak köszönhetően még kb. 80-100-an otthonról is élvezhették az eseményeket.
    Úgyhogy nagy dicséret illeti a srácokat, jó kis bulit csináltak, akik nem tudtak eljönni, azoknak azt ajánlom, hogy legközelebb semmiképp se hagyják ki, mert tényleg fantasztikus élmény egy „starcraft celebbel” játszani!

    Úgyhogy köszönjük!

    Reply

  • mano20

    |

    tobb kepet rakhattal volna fol minek irtal ennyit tok folosleges

    Reply

  • GeryGTK

    |

    Válasz mano20 #5 üzenetére:
    Elmész te a büdös picsába! Ha nem tudsz olvasni nem muszáj.. Engem és szerintem a olvasók egy jó részét érdekelt a dolog.
    Kössz a beszámolót és a repeket.
    Negatív trollok meg nem tudom miért születnek meg.

    Reply

  • stoker48

    |

    jó összefoglaló. én személy szerint csak első nap voltam ott, mert másnap dolgom volt (hétköznap.. GRR) de akkor zárásig. nagyon jó volt a BGS bár én majdnem végig csak az sc2 sarokban ültem, szal a maradékból nem sokat tapasztaltam meg 🙂
    remélem nem kell várni 1 évet, hogy ébőben nézhessek megint titeket játszani, mert így sokkal jobb élmény mint neten. pl. amikor Breach ghost droppolt és ledobott egy atomot a kihívó main-jére, és a közönség hangosan ujjongott és tapsolt…
    na, a lényeg, hogy szerintem nagyon jó volt és még ilyet. sokat 🙂

    Reply

  • mano20

    |

    Válasz GeryGTK #6 üzenetére:
    nem kell nyalni ugy se adnak neked soha semmi jogot ide
    igenis kepekbol sokkal tobb minden lejon mint olvasgatassal

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Válasz mano20 #5 üzenetére: Azzal, hogy rányomtál a tovább gombra, felvállaltál minden ezzel járó következményt. Szóval így jártál…

    Reply

  • GeryGTK

    |

    A büdVálasz mano20 #8 üzenetére:
    a büdös életbe nem kéne semmi jog ide, mert kurva lusta vagyok postokat összerakni..
    Ennek ellenére még mindig nem értem miért kell más munkáját leszólni, hogy nem így meg úgy kéne, mert a képek az igaziak mert olvasni már nem tudok, mert az agymunka a képet meg tudom bámulni csöpögő nyállal. Ennyi az értelmed, többre nem is vagy képes, vitatkotni meg nem fogok veled.

    Reply

  • NocturnaL

    |

    Köszi a beszámolót jól sikerült! De sajnos ezeket a Magyar játékosokat nem nevezném profinak sőt igazából magyarok közül senkit sem mert nem profik nem sikerült igazán betörnünk sehová. Tehát még gyakorolnunk kell pár évet hogy esetleg Profi playerek kerüljenek ki a Magyar Sc2 sceneből de azért gl hf remélem fejlődünk sokat a közeljövőben.

    Reply

  • mano20

    |

    Válasz GeryGTK #10 üzenetére:
    mar megtetted hogy leirtal ennyi sort
    idiota

    Reply

  • 84Noname

    |

    11 Kb minden második ember skilles gamer szinonímájaként használja a pro játékost…. Kár ezen lovagolni. Prók ők nem lesznek pár év múlva sem (nem beszólás, csak realitás), ettől függetlenül magyar viszonylatban ők az elitbe tartoznak. Cikk jó volt… Pia nem is fogyott? Milyen rendezvény volt ez? 🙂

    Reply

  • balimko

    |

    Válasz mano20 #12 üzenetére:
    Ad 1 – ne vitatkozzunk már egymással ennyit.
    ad 2 – azért nincs több kép mert ellentétben gondolatmeneteddel nem ad át többet mint a részletes élménybeszámoló. Képeken csak annyit látnál hogy 30-50 ember széksoros ültetésben mered egy óriás kivetítőre ahol egy jó kis sc2 meccs megy.

    ad 3 – gyakran olvasok sc2.hu-t és ne is haragudj de a te megjegyzéseid valahogy sose konstruktívak. Téged sokat bántanak, hogy neked is mindig ilyen késztetésed van: kritizálni meg a rosszat látni?
    Egyszer kérlek próbáld ki hogy megdicsérsz valakit csak úgy, meglátod jó érzés, sőt akkor te is inkább dicséretet fogsz kapni.

    Reply

  • mano20

    |

    Válasz balimko #15 üzenetére:
    nem az en velemenyemet kell kommentalnotok
    hanem a cikket
    en leirtam a velemenyem nem valtoztatok rajta ennyi

    Reply

  • Isaac

    |

    Válasz balimko #15 üzenetére:
    Hagyjad már szegényt ha már az életben egy vesztesz legalább itt hadd legyen már valaki.

    Reply

  • balimko

    |

    Válasz NocturnaL #11 üzenetére:
    Javítsatok ki, ha tévedek, de én úgy tudom a profi jelző (progamer) nem ügyességi szintet jelöl.
    Akiket profiknak nevezünk azok azért azok, mert ez a munkájuk. Pénzt keresnek azzal, hogy játszanak. Szponzoraik vannak…stb. Nyilván ez kis hazánkban ez gyerekcipőben jár, de ki tudja, egyszer….
    Ebben a kontextusban arra vonatkozott szerintem amit te írtál, hogy magyar elit, és ezt szerintem senki nem érti félre, de az biztos, hogy aki játszani tudott velük, egyedül álló élményben volt része. És ez a fontos.

    Reply

  • mano20

    |

    😀

    Reply

  • chuvi

    |

    Válasz mano20 #19 üzenetére:
    Én meg még egy db értelmes kommentedet se láttam…
    Egy ilyen rendezvényről általában inkább élménybeszámolók szoktak készülni+ pár fotó. Mivel a képekből nem igazán lehet sok midnent leszűrni azon kivül, hogy milyen szépen ülnek az emberek és nézik a meccset. Olvasni meg már meg kellett volna tanulni.

    Reply

  • mano20

    |

    [BAN]Válasz chuvi #20 üzenetére:
    te mocskos akreditalt barom olyan kibaszott kepeket hogy amikor jatszanak az emberek a gepeket stb bazdmeg nem a kibaszott szekeket kellene kirakni te balfasz bannoljatok ki nem szarja le

    Reply

  • chuvi

    |

    Válasz mano20 #21 üzenetére:
    1-2 olyan kép valóban belefért volna. Ettől független nem hiszem h felesleges lenne Zsukov irománya, és csak az idelyét vesztegette volna. És ha szerinted pár kép arról hogy hogyan játszanak emberek helyettesítik az élménybeszámolót, akkor nemtom ki az „kibaszott akreditált barom”. Főleg ha azt a tényt is belevesszük, hogyha jól emlékszek te voltál az az ember aki nem tudta azt a mondatot lefordítani, h ölj meg még X Zerget:D

    Reply

  • Partoal

    |

    Válasz mano20 #22 üzenetére:
    IP bannról hallottál már? 😛 (bár tudom az orvosolását)

    Köszönjük a beszámolót, nem tudtok ti hatással lenni a jövő évi rendezményre valahogyan? (leginkább időpontban, nagyon sajnáltam, hogy nem hétvégén volt.)

    Reply

  • chuvi

    |

    Válasz L4.ZsukoV #9 üzenetére:
    OFF:
    LoL-ba Amerikai v EU szerón vagytok?

    Reply

  • Tokman

    |

    Válasz mano20 #5 üzenetére:
    köszönjük mano20 a kommentedet, építő jellegű kritikádat oszt meg máshogy/máshol inkább!

    Cikk érdekes végigolvastam amikor tudtam néztem a streamet is anno 🙂
    Kár hogy hétköznap volt 🙁

    Reply

  • Atlasy

    |

    Válasz mano20 #24 üzenetére:
    Ez most tényleg kell ide? Építő jellegű kritikát nem tudsz írni?
    Én is szoktam trollkodni de nem normális emberekkel szemben. Pl- ha valaki megkérdezi hogy „hol van tört szerver?” Akkor szoktam olyan értelmes válaszokat adni hogy belinkelek egy Rick rolled oldalt stb.
    De nem értem hogy egy normális emberrel (Zsuki,Gery) miért kell ilyen hangon beszélni?
    Mellesleg nincs igazad! Nem több kép kellett volna hanem több betű mert én még tudtam volna jó darabig olvasni mert érdekes. Az meg hogy te 10 mondat után elfáradsz ló… akarom mondani… senkit nem érdekel.

    Köszi a beszámolót zsuk!

    Reply

  • balimko

    |

    Válasz Tokman #25 üzenetére:
    Szedd le a repeket, utolsó az enyém, már régóta vártam rá magam is!

    Reply

  • Darc1n

    |

    Válasz Partoal #23 üzenetére:
    Sajnos még maga a főszervező sem nagyon tudott hatással lenni az időpontra, mi pedig örültünk hogy egyáltalán van idén is BGS.

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Válasz chuvi #24 üzenetére: EU 🙂

    Reply

  • stalker4ever

    |

    De szerintem nem kene azert sem azt kritizalni hogy keves kep van mert ez nem leirasa a game show-nak hanem elmenybeszamolo es ido Zsukov az o elmenyeit irta le es szerintem jo kis cikk lett varjuk Purple-ektol is xD

    Reply

  • SCudera16

    |

    Válasz Minden kommentelő üzeneteire#:
    Én nem hallgatok senkire! Sztem egy élmény volt aki nem volt ott az így járt, máskor legyetek ott vagy ilyesmi (én is suli helyett lógtam szal :P) ne itt fikázátok szegény Zsukovot mert nincs kép semmiről 😛 Egy biztos jővőre is ott leszek (persze ha lesz),de remélem akkor már a pro székben fogok ülni (hihihi) 😛

    Reply

  • magyarSC2

    |

    Sziasztok!

    Ezúton szeretném még egyszer megköszönni a lehetőséget Zsukovnak, hogy részt vehettem a GSL-en.
    Nekem a legnagyobb élmény az volt, hogy találkoztam a válogatott pár tagjával. Főleg, hogy nem sokkal korábban láttam purple-t játszani a lengyel-magyar meccsen. Szerintem hatalmas élmény volt mindenkinek aki játszhatott kihívóként és respect azoknak akik nem kértek handicappet. A leglátványosabb Breach játéka volt, küön köszönet a kreatív játékokért.

    Most nézem a közzététel ideje:2010. november 24., 02:36, Zsukov, te nem alszol? 🙂

    Reply

  • GeryGTK

    |

    Válasz magyarSC2 #32 üzenetére:
    BGS nem?:)

    Reply

  • Atlasy

    |

    Válasz magyarSC2 #32 üzenetére:
    aki megtalálja a hibát az sikeresen elolvasta a címet!
    (amennyiben penge megváltoztatja az írását és a hiba kijavításra kerül, ez a komment semmisnek tekinthető)

    UPD: oh gery megelőzött :S

    Reply

  • chuvi

    |

    Válasz L4.ZsukoV #29 üzenetére:
    Kár:D Sajnos mi USen vagyunk

    Reply

  • nf.purple

    |

    purple élményei:

    jó volt, kiderult h egesz pofasan tudok castolni enis, zentie elvert 70%os handicapen, nyert egy polot, ocsi nyert egy polot mert megverte gorkyt enis megvertem gorkyt en nemnyertem polot
    nemittunk alkoholt, mert nem engedtek, ittunkvolna redbullt de nem adtak, ittunk helyette purplevizet, aztitta mindenki mert masnak mas nemvolt, ezert a purplevize hamar elfogyott, akkor szomjaztunk, de castoltunk tovabb, jottek sokan aranyos kisgyerektol kezdve nagyi papi akik nemtudtak aranyos kisgyereket hazavinni kerdeztek veszélyes lehet a gyerek részére, mondtam tessék megnezni engem, a nagyi megnézett csak breach tudja másnap ottvoltak e

    ennyi

    Reply

  • Paralyzer

    |

    Purple a StarCraft költője 🙂

    Reply

  • magyarSC2

    |

    Hali!

    Legközelebb nem nézek GSL meccset kommentelés előtt 🙂
    Gratulálok az élesszeműeknek, sajnos most nem jár nyeremény érte 🙂

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.