TSL3 – Elődöntő összefoglaló

Hero . Cikkek 997

TSL3_Logo_Banner_1

Túl vagyunk hát az elődöntőn, amit Wolf Kati sikeresen vett a degenerált dalával, ami most már angolul is az agyamra mehet. De ennyit arról az elődöntőről, hiszen múlt hétvégén a TSL3-ban is megejtették az elődöntőt, amik azért izgalmasabbak voltak, mint Wolf Kati. Na jó, a vasárnapi meccset bármikor lecserélném egy ”farkas katinka” koncertre, de remélhetőleg többé már nem láthatunk olyan borzadványokat, mint amiken aznap este átszenvedtük magunkat.

A cikk végén egy kis kedvcsináló is található a döntőhöz, nem mintha amúgy nem lenne elég várós az esemény. Páratok számára külön öröm lehet, hogy hosszú idő után először, ismét teljes interjúfordításokat közlök a nyertesektől.

Aki lemaradt volna a meccsekről, az bátran pótolja a TSL VOD részlegéből.

Első játéknap

ThorzainInterviewThorzain vs. Kaskasint

Első meccs

Semmi extravagáns kezdés a játékosoktól, Thorzain jóval hamarabb nekilát a saját CC-jének, de egy reaper levadássza az építőmunkásokat és nem is ütközik különösebb ellenállásba. Naná hogy nem, hiszen már félúton jár a Nagy Négyes: egy scv, egy marine, egy marauder és egy reaper. Nagyon aranyosak így együtt, az ember legszívesebben egyenként megölelné őket. Kas is épp így érezhet, hiszen hozza is rögtön az scv-ket egy nagyölelésre. Addig-addig ölelkeznek, amíg a Nagy Négyes bele nem pusztul, de nem a semmiért hagyták ott a fogukat, hiszen sikerült némi kárt okozniuk az ellenfél gazdaságában.

s1 p1
Nagyölelés!

Nagyon is tudatos döntés volt ez Thorzaintől, aki pontosan tudta, hogy olyan ellenfelet kapott, akinek ha van egy nyugodt 6 perce, akkor már a kezében a meccs. Kas megpróbál visszavágni egy kis banshee harass-szal, de teljes csődöt vall. A védekezésben viszont aktívan kiveszik a részüket a lányok, úgyhogy ha kárt nem is igazán okoztak, legalább a játékban tartják a mesterük.

s1 p2Kínos.

Egy kisebb állóháború alakult ki, senkinek sem éri meg kimozdulni a lövészárkokból. A feszültség épp úgy tobzódik bennünk nézőkben, mint a játékosokban. De vajon ki bírja tovább?

A meccs fordulópontja egy bátor marine-hoz köthető, aki a drogok hatásától vágyálmokba merül és rossz irányba indul el, mert azt hiszi, hogy egy kedves hangú tündérkét követ. Tündérke az nincs, de Kas 3. bázisára pont rátalál, ami mozgásba lendíti Thorzain fogaskerekeit, és úgy dönt, hogy itt az ideje véget vetni a passzivitásnak, mert ha Kas nekiáll a kőkemény macronak, akkor veszett ügye van. Ez utóbbit nem lehet elégszer hangsúlyozni.

s1 p3 Merj nagyot álmodni! Ja, és ne drogozzatok gyerekek!

Kétfrontos támadással kavarja fel a svéd fiú az állóvizet: míg egy elterelő drop Kas csapatait a 3rdje felé vonzza, addig egy másik a főbázison lő szét mindent, amit csak lát. Nem egy világszabadalom a kétfrontos támadás, de kevesen tudják maradéktalanul végigcsinálni. Az ukrán láthatóan megzavarodott egy kicsit, Thorzain pedig addig üti a vasat, amíg meleg: újabb, ezúttal nagyobb volumenű drop a mainre. A tankokat szerencsétlen pozícióba rakta le, de a marine különítmény megtette a magáét. Kezdenek kicsúszni Kas kezéből a dolgok.

A ladder király ellentámadási próbálkozásai nem sokat érnek, Thorzain azonban elintézi magának a kárt, amikor figyelmetlenségből belevezet 4 – majdnem teljesen – megrakott medivacet a marine-ok össztűzébe. Egy aprócska tulipán a lelkem mélyén ekkor sírta el magát. Hihetetlen, hogy a mindeddig tökéletesen játszó gyerek képes egy ilyen kolosszális hibára.

s1 p4
Az ukrán vadásztársaság az üdvözletét küldi.

Mostanra már mindenki megunta a teketóriázást, ezért ostrom alá veszik egymás főbázisát. Kas bejátssza „a Hannibált”, és a hosszabb, ám ellenőrizetlenebb utat választja Thorzain mainje felé. Nos, ha a történelem előtt való tisztelgés a célja, akkor szinte tökéletesen csinálja, ugyanis a kezdeti sikerek után teljesen elszigetelődik, mivel az utánpótlásra szánt egységek mind le vannak kötve a védekezéssel, hiszen a svéd sem tétlenkedett: a naturalja előtt letette a tankjait, a marine-okkal pedig az ukrán főbázisának szívében huligánkodott. Az átmeneti patthelyzet után Thorzain felszámolja a bázisa farában tartózkodó támadó hadosztályt és egy újabb kapu nyílik meg előtte, amin keresztül offenzívát indíthat.

s1 p5 Az idő Scipionak Thorzainnek dolgozik.

Kas nem tud lépést tartani a támadássorozattal és csakis a gg van hátra a részéről, miután a 3rdjét és a 4thját is szabotálja Thorzain, lehetetlenné téve a nyersanyaggyűjtést.

s1 p6A nagyok megmutatják a drogos marine-nak hogyan is kell ezt csinálni.

Második meccs

Krosszfájör! A lehető leg pozícióorientáltabb pálya a lehető leg pozícióorientáltabb felállásban. Kis notesz, golyóstoll elő!

Most Thorzain szeretne egy kis banshee harasst tolni, de úgy tűnik ezen a napon ez egy elátkozott egység. Kas ez után valamiért úgy gondolja, hogy az lesz a legjobb, ha satuba fogatja szinte az összes marine-ját és a másvilágra száműzteti őket. Az ilyen hibák nem jellemzőek rá.

Maga az emberveszteség még nem volt egy végzetes dolog, de ezzel lehetőséget adott Thorzainnek, hogy karantén alá vegye a bázisát. Közben folyamatosan érkeznek a droppok is, amik hol kisebb, hol nagyobb sikereket aratnak a svéd számára.

s2 p1Ez például nagyobbat.

Kas lényegében teljesen elszigetelődött. Thorzain teljesen bebiztosítja a pozícióját és a pálya széleire turreteket telepít, ezzel létrehozva egy légi karantént is. A svéd legnagyobb gondja legfeljebb az lehetet, hogy mass BC-t vagy mass nuke-ot hozzon a játék stílusos befejezéséhez

s2 p2Valahogy így születhettek annak idején a klasszikus értelemben vett mesterséges államhatárok.

Thorzain valami félelmetes vízió hatására a jól kiépített ostromállását feladja, és hagyja Kast visszajöjjön a gémbe… na, jó, állj-állj-állj… Ezt most akkor újra. Thorzain annak ellenére, hogy nagyon jó pozícióban volt, inkább visszahúzódott a Xel’Naga toronyhoz, ezzel egy kis levegőhöz juttatva Kast. Oké, ez még mindig agyrém. Na, még egyszer. Thorzain sztratégoszi zsenijét megvillantva átmeneti repozíciót rendelt el, ezzel arra késztetve az ellenfelét, hogy önként és dalolva belemasírozzon az oroszlán szájába. Erről van szó!

A végkimenetelen azonban nem változtatott, hiszen az ukrántól ennél több nem tellett, miközben Thorz folyamatosan tört-zúzott a bázisán. Mah gaaawd.

Harmadik meccs

Metalopolis , rövid légi átjáró… Egyértelmű, hogy valaki ismét előhúzza a bansheet a tarsolyából. Ez a valaki pedig újfent Thorzain, az eredmény pedig épp olyan siralmasra sikeredik, mint az előző két meccsen.

s3 p1Aki újdonsült a szakmában, az ne kezdjen rögtön három férfivel.

A svéd ezután felhagy az elképzelésével és stratégiát vált. Ez egyfelől szomorú, hiszen egy ravent mindig szívesen látok a pályán, másfelől örömteli, mert ez is csak azt mutatja, hogy nem egy egydimenziós ürgéről beszélünk.

Rugalmasság ide vagy oda, Kas sem ül ezúttal a babérjain. Úgy dönt felfedezi magának, hogy mire képes egy stimmel felszerelt marine osztag, ha épp nem két tűz közé küldi őket. Az eredmény borítékolható volt, hiszen a korai banshee miatt Thorzain még csak épphogy el tudta kezdeni a stim fejlesztést.

s3 p2„- Adj, király, katonát! – Nem adok! – Akkor bizony mind megdöglötök!”

A svéd ásványiparában rengeteg munkahely felszabadult az ukrán maffia tisztogatása után, ami IRL válságkezelés szempontjából príma, de ebben a játékban annál kevésbé.

Kas macro módba vált, ami nagyjából annyit tesz, hogy Thorzainen csak a csoda segíthet. Hiába a drop, hiszen az ukrán most a nyugalom szobra, így könnyedén megtisztítja a bázisát a betolakodóktól. Kas már exp, upgrade és supply előnyben is van. Úgy látszik eddig tartott az álom; ez a Kas már nagyon hasonlít arra a vadállatra, akit megismerhettünk.

Kissé mókás jelenetet szül, amikor mindkét játékos egy monumentális dropra szánja el magát, de félúton összefutnak egymással. Thorzain azonnal visszarendeli a delegációját.

s3 p3OHAI

A Kas fanoknak már kevésbé lehetet poénos, hogy a kedvencük előszeretettel legyilkoltatja az egész „rakományát”, mivel a tankok könnyedén elbántak az egyenként potyogó marine-okkal. Nem is igazán értem mit hitt Kas.

Nagyon egy rugóra jár az agyuk, mert a párhuzamos drop kísérlete után egyszerre indítják meg a frontális támadásra összpontosuló hadmozdulataikat is. A csetepatéból Thorzain jön ki jobban, de a „nyereménye” csupán a közeli Xel’Naga torony környékének az ellenőrzési joga volt.

s3 p4Egy átlagos TvT látképe.

A csatát megnyerhette, de a macro üzemet nem állíthatta le. Míg a svéd serege csak arra jó, hogy a néhai ukrán fősereget helyben tartsa, addig Kas utánpótlása megkerüli ezt az állófrontot és oldalba szúrja ellenfelét, akinek nincsenek meg az egységei ahhoz, hogy egyszerre több helyen is harcolhasson. Thorzaint még sosem verték ilyen magabiztosan a TSL-en.

s3 p5A jobb felső sarokban látható adatok mindent elárulnak. DAT MACRO

Negyedik meccs

A negyedik meccsen már kezdett az agyamra menni a TSL Raffle promóció. Értem én, hogy nyomatni kell, de könyörgöm, csak nem annyira fogyatékos a nézők 95%-a, hogy ne értse meg elsőre, hogy van ez a lehetőség. A nézőszám sem emelkedett drasztikusan, hogy indokolttá tegye a szájbarágást.

Thorzain a füstköd mögé rejti a factoryját, hogy az óvatlan ellenfelét meggrillezze a kék lángú hellionjaival, azonban Kas reapere és scv-je közösen kiderítik, hogy valami turpisság van készülődőben.

Kas teljes felkészültségben várhatta a hellion droppot, ami így már nem okozott nagy bajt. Az előre kimenekített munkásokhoz csak egy út vezetett, de az ukrán azonnal kapcsolt.

s4 p1Kőmíves Kelemen.

Thorzain picit tapogatózik, megnézi lehet-e rést találni az ellenfele játékában. Nos, nem. Kas egyértelmű előnyben, el is indul a tank+marine csapatával, hogy törlessze a számlát Crossfire-ért és most ő szorítsa be Thorzaint. A tankok siege pozícióba helyezkednek, és… és nincs siege mode, szóval vissza az egész, kthxby.

Mit csinál hát az előnyben lévő játékos? Természetesen a pálya másik oldalára expel, hiszen ritka nagy előny, ha szándékosan lassabban húzzuk fel a 3rdünk, mint az ellenfelünk, arról nem is beszélve, hogy a szaturáltsága is jóval rosszabb, hiába a későbbi MULE-ok. Külön öröm számomra, hogy a normális 3rdjét így is bevédte turretekkel, tehát igazából semmi akadálya sem lett volna, odaexpelni. Na mindegy, ki akar 15.000 dollárt nyerni?! Én veled vagyok Kas, mutassuk meg, hogy mi nem vagyunk anyagiasak! Nem ám, csak vicceltem… én azért elfogadnám. Csakis Duzzogva, természetesen.

Kas később újból nekifut a zár alá vételnek, és hogy-hogy nem, egy a siege mode-ra épülő stratégia egészen ütős tud lenni, ha van… hát, siege mode.

s4 p2 Mennyivel könnyebb így…

A menthető épületeket átmenekíti Thorzain, Kas vikingjeit pedig levadássza. Az ukránnak be kell látnia, hogy ebben ennyi volt. Közben ismét pörög a macro gépezet, de ezúttal Thorznál, hiszen ő már rég 3 bázison van, míg Kas még mindig a világ végére telepített 3rdjével szenved, aminek az egyetlen haszna mindössze annyi, hogy kicsit egyensúlyba hozza a Terminus űrplatformot, hiszen a sok jobb oldalra telepített épület pár fokmásodpercnyit megdöntötte.

Kas nekilát a 4thjának, amit Thorzain azonnal el is pusztít. Közben mindenki bebástyázza a saját maga Xel’Naga tornyát és területét. Nehéz megmondani ki fog győztesen kijönni ebből. Kas védelmi vonala szétszórtabb, de ezáltal nagyobb területet fed le, míg Thorzainé nagyon összetömörült, de értelemszerűen nagyobb dps-sel (=damage per seconddel, azaz nagyobb átlagsebzéssel) bír. A svéd üzembe helyezi a 4thját és egy légi konvojt küld Kas irányába.

s4 p3Legmenőbb dolog, amit valaha is láttam az SC2-ben.

A marine ok darabokra szednek mindent, Kas supply blockban, a kétségbeesetten a védekezésre siető egységei pedig szintén golyó általi halállal végzik. Nem csoda, ha ezután Kas meglengeti a fehér zászlót, hiszen csak egy mindentől elzárt tank+marine konkávja volt a pálya közepén, amik egy támadáshoz túl gyengék lettek volna, a védekezéshez pedig túl messze voltak.

s4 p4 Mindig is mondtam, hogy OP Amerika a Red Alert 2-ben.

Ha a meccs elején a 3rdjét nem a világ végére, hanem a 3rdje helyére (esetleg a pálya közepére) teszi le, akkor nem lett volna semmi gondja. Előhozakodhatunk még az elfelejtett siege mode-al is, de hosszútávon az elhibázott expo választáson úszott el a dolog.

Chill ráizgult a tényre, hogy Thorzain 4thje támadás alatt volt, de ez már csak egy csók volt a halottnak, mert sokra megy vele Kas, ha kicsit gyengít Thorz gazdaságán, miközben neki nincs is ilyenje.

Ötödik meccs

Thorzain egy meccsnyire a finálétól, de ebből nagy következtetéseket nem vonhattunk le, hiszen két hete is 2-0-ról veszítette el majdnem a meccset.

Crevasse, kereszt spawn, fast expo, semmi különös, haladjunk-haladjunk.

Thorzain egy timing gyanús +1/+1 kombót választ, egy marine pajzzsal megspékelve. Bizakodom, hiszen MC-t is hasonló módon iskolázta le.  Kas közben leteszi a 3rdjét, ami lényegében annyit jelent, hogyha Thorzain esetleg nem egy timing attackra készült a fejlesztéseivel, akkor most már muszáj lesz megtennie, mert átengedte a gazdasági fölényt annak az embernek, akinek a leginkább nem szabadna.

Kas megpróbálkozik egy droppal, de bárcsak ne tette volna. A bánatát egy negyedik bázis építésébe fojtja, Thorzainnek eközben úton a 2/2.

Thorz is droppol, ő azonban a naturalra, és az akciója sikeresebben zárul, mint Kasé. Legalábbis azt hitte, amíg egy marine le nem lőtte a teli medivacet.

s5 p1
Ez ma valahogy nem akar összejönni.

Eljött a támadás ideje, Thorzain kimozdul a 2/2-vel, míg Kas csak 1/1-en csücsül. A kettő nagyobb, mint az egy, ennélfogva várható volt, hogy Kas elveszti a csatát. Thorzain megtáltosodott és ostrom alá vette a planetary karriert választó 4. expet. Ez több szempontból is siralmasan zárult, úgyhogy talán jobb is, ha lapozunk.

Thorz megpróbálja a sarokban tartani Kast, de ez egy meddő próbálkozás. Nagyon kiegyenlített a meccs: Kas megint csak macro üzemmódban, supply előnyben, Thorzain azonban nemsokára végez a 3/3-al, míg Kasnak a 2/2 még csak félúton sincs. Halkan jegyzem meg, hogy a +1 vehicle upg. is készen van már a svédnek.

Lehet, hogy macro > fejlesztések? Hiszen Kas nagyon magabiztosan vonul át a pálya közepén, és se perc alatt közli Thorzain negyedik bázisával, hogy másutt tágasabb. A végső válasz viszont csak ezután kapjuk meg.

s5 p2Ezen nem törsz át haver.

s5 p3 FUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Oké, macro <<< fejlesztések. Értjük-értjük, most már nyugodj meg Thorzain! Ó, de késő már, úgy tűnik valaki épp most szabadult el a pórázról…

s5 p4Vigyázz, a kutya harap! Kérdezzétek csak a vértócsákat.

Thorzain kényelmesebb pozícióban: nagyon erősnek tűnő védelmi állás Kas térfelén és még a sokat szenvedett 4. expét is nyomorgatja. Jó a meccs, az pedig a nézők számára külön öröm, hogy elindult egy láthatatlan visszaszámláló, ami ha eléri a nullát, akkor Thorzain kikap. A visszaszámláló pedig már javában pörög is lefelé, hiszen Kas hamarosan 3/3-on lesz, és akkor odavész a svéd fejlesztésekből nyert előnye. Ez nekünk nem azért jó, mert Thorznak rossz, hanem azért, mert az amúgy is mozgalmas meccset még inkább felpörgeti.

Kas egy ninja akciót tervezget, de Thorzain felderíti a szervezkedést és könyörtelenül leszámol a résztvevőkkel. Thorzainnek kész a +2 vehicle upg., míg Kas csak most kezdte fejleszteni a lvl 1-et. Ez azonban nem hátráltatja az ukránt, aki már nagyon unja, hogy állandóan beszorítják, ezért jelentős emberveszteségek árán ugyan, de kitör a börtönéből és ismét kettészeli a pályát, miközben a két fősereg egymástól pár méternyire állomásozik csak.

s5 p5Egy százasé’ átfutok!

This Game is madness!” – Kitűnő meglátás. Thorzain nemsokára elkészül a vehicle upg. lvl 1-gyel is, de Kas egy kisebb sereggel oldalba kapja a svéd 5. bázisát és mindenestül lerombolja azt. Bye-bye orbital, refineryk és kedves, drága SCV-k. És egyúttal bye-bye factory és barrack, ugyanis Thorzain – aki már nagyon kezd kifutni az időből – nem késlekedett a válasszal, amit egy drop formájában hajtott végre. Ugyanebben az időben Kas 1-2 marineja Thorzain főbázisán kellemetlenkedik.

s5 p6Kas így vagy úgy, de bebiztosítja a konstans exp előnyét.

Thorzain majd 40-es supply hátrányban, 1-es exp hátrányban és jelentős macro hátrányban van Kassal szemben.  A pálya közepén lévő farkasszemezést megtöri és lerohanja Kast.

s5 p7 Thorzainnek nincs vesztegetni való ideje.

Kas 4. expe ismét ostrom alatt, de nincs idő ezzel foglalkozni, mert közben Thorzaint is támadás éri!

s5 p8wtfisthisgame

A támadás elhárítva, de Kas mintha soha nem is gondolta volna komolyan azt az akciót, helyette inkább csak figyelemelterelésképp küldte oda azt a kis osztagot, hogy most ismét felszámolhassa az ostromló tankokat a bázisa előtt.

s5 p9 Ismét kiegyenlített minden.

Thorzain visszafoglalja az 5. bázisát, Kas pedig üzembe helyezi a 6.-at.

Kas érzi, hogy nincs meg hozzá a kellő tűzereje, hogy fenntartsa az ellenőrzést a pálya közepe felett, ezért átengedi azt Thorzainnek, aki ismét végigbástyázza a Xel’naga tornyok körüli területet és ismét ostrom alá veszi a játék eleje óta folyamatosan bántalmazott 4. expet.

A hírhedt 4. expnek azonban még mindig jobb dolga van, mint az alig pár perce a világra pottyanó 6. bázisnak, amit rekordidő alatt a földdel tesz egyenlővé a svéd.

s5 p10Körömszakadtával…

A védtelenül maradt scv-ket azonban békén hagyja Thorzain, hiszen amíg ő a 6th elpusztításával foglalatoskodott, addig Kas áttört a jobb oldalon.

A két játékos főserege végül egymásba rohan, a feszültség őrjítő, az izgalom pedig pacemakert próbáló. Ezen múlhat minden.

s5 p11*lélegzet benntart*

Thorzain a lehető legütemtelenebbül rohamozta meg a marine-jaival Kast, de milyen jól is tette! Kasnak így esélye sem volt a győzelemre. A szög a koporsóba akkor került be, mikor Thorzain droppolt a MULE-okkal telirakott 5. bázisra.

s5 p12

Hihetetlen ez a srác. Elmondása szerint a TvT a legrosszabb felállása… hát, akkor nem irigylem a Zerg és Protoss ellenfeleit.

9\10

Ajánlott meccs(ek): Az ötödiket mindenképp látnotok kell, de a legelső is egészen lélegzetelállító. Aki szereti a TvT-ket, annak a mások három is kötelező, mert bőven átlagon felülit nyújtottak a srácok.

tzaincheerful_copy

Interjú #1

Gratulálunk! Mit csináltál miután nyertél?

Elsőre fel sem fogtam, hogy amikor megnyertem azt a meccset, akkor azzal az egész szériát is megnyerem egyben (a meccs előtt tudtam, hogy mi a tét, de miután nyertem, úgy viselkedtem, mintha egy sima ladder meccs lett volna). Egy pár másodperc után leesett a tantusz. Kimentem a nappaliba, hogy elmondjam az anyukámnak és a nővéremnek, hogy 1 hétre Amerikába megyek. Ez most lehet, hogy gázul fog hangzani, de ezután visszamentem a szobámba és elmorzsoltam pár örömkönnyet.

Most szürcsölgetem a kólám és élvezem az életet. 😀

Kast tartották az egyik legjobb TvT-snek, neked pedig a TvT volt a leggyengébb felállásod. Mennyit gyakoroltál?

Hogy őszinte legyek, nem vittem túlzásba a gyakorlást az összecsapásra, mert rengeteg egyéb elfoglaltságom volt. Amikor viszont gyakoroltam, az roppant hasznos volt. Több súlyos hibát is találtam a TvT-mben és most már sokkal magabiztosabbnak érzem magam a felállásban.

Hány meccset játszottál?

Olyan 6-7 meccset naponta a rendes ellenfelekkel és 4-5-öt csak úgy, hogy optimalizáljam a BO-imat és leellenőrizzem az időzítéseket.

Beszéljünk egy picit a meccsekről. Az első meccsen sikerült némi kárt okoznod egy egyedi, 1 marine, 1 marauder, 1 reaper nyitánnyal, aztán pedig szép lassan átvetted a vezetést, ahogy levédekezted a banshee támadásokat.

Arra számítottam, hogy ugyanúgy fog kezdeni, mint ahogy NaDa ellen is tette ezen a pályán. 1 marine, 1 reaper, aztán semmi egység 75 (játék)másodpercig. A támadásom így nagy kárt okozhatott volna, miközben az expemet is be tudtam volna biztosítani. Végül így is okoztam némi kárt neki, de nem tudtam egyszerre több helyre is figyelni, ezért a reapere jelentősen elodázta az expem megépítését.

Az első meccsen jócskán előnyben voltál, de 12:00-kor 4 szállítót is elvesztettél, miközben benne tartózkodtak az egységek is. Mi futott át akkor a fejeden?

Továbbra is úgy gondoltam, hogy előnyben vagyok, de tudtam, hogy mekkora hibát is vétettem az imént. Ellentámadásba lendültem, mert tudtam, hogy nem lesz egyszerű dolga feljutni a főbázisomra.

A második meccsen bansheekkel nyitottál és bebiztosítottad magadat a droppokkal. Sokan úgy tartják, hogy Kas erőssége a macroja és a játék helyes olvasása. Féltél macro meccset játszani ellene? Mi volt az elképzelésed, mielőtt belevágtál a második meccsbe (és az összecsapásba)?

A második meccsemen egy új BO-t akartam végigvinni, amivel mostanában kísérletezgettem. A BO lényege, hogy 20 másodperccel később húzom fel az expem, mint az 1 rax tech lab expelésnél, de így még ki tudok hozni egy gyors 1-1-1-et és hamar legyártok pár egységet is, miután letettem az expem.  Úgy kalkuláltam, hogy ez jól fog szuperálni ellene.

Azonban egy olyan 0 gázos expet csinált, amire nem számítottam egy ilyen kicsi pályán. Mondjuk így is bevált a taktikám.

A harmadik, erőviszonyok szempontjából roppant változékony meccset elvesztetted Metalopolison.  Mi történt? Ideges szoktál lenni, esetleg változtatsz az előzetes elképzeléseiden egy-egy győzelem vagy vereség után? Úgy érzed, hogy a 2-0-s előny sokat segített?

Nagyon rosszul kezdtem, hiszen a reapere éppen hogy csak életben maradt, nekem pedig várnom kellett a marine-okra. Ez volt az oka, hogy nem volt elég marine-om, hogy megállítsam a stimes támadását, ami után rengeteg scv-t vesztettem.

Attól kezdve kockáztatnom kellett volna, hogy visszajöhessek a meccsbe, de képtelen voltam rá. A fejlesztésekkel is el voltam maradva.

Ideges szoktál lenni, esetleg változtatsz az előzetes elképzeléseiden egy-egy győzelem vagy vereség után?

Próbálok nem így tenni, ezért is volt szükségem a szünetekre a meccsek között, hogy összeszedhessem magam. A meccsek előtt mindig ideges vagyok, de nem hiszem, hogy ez ártalmas; segít összpontosítani.

Viszont lényegében minden meccs után el kell mennem pisilni. 😀

A negyedik meccsen, Terminuson, érdekes kezdőpozíciókban voltatok. Szívesebben lettél volna azon a helyen, ahol kezdtél, vagy ahol Kas volt (hozzád képest)?

Az én pozíciómhoz képest inkább az ő helyén lettem volna. Elbasztam az elején, és azt hittem végem van. Neki viszont egy nagyon-nagyon kései 3rd-je volt az enyémhez képest. Beálltam védekezni, aztán picit kijjebb tudtam jönni, mert nem siege-elt be a Xel’naga tornyomnál.

Az ötödik meccs kolosszálisra sikeredett; te a gyors fejlesztéseket, de lassabb expeket választottad, míg Kas több korai expre ment. Nagyon oda-vissza folytak az események, mindkettőtök magáénak érezhette a meccset a játék egy-egy szakaszában, de szépen lassan te kezdtél felülkerekedni. Mi járt a fejedben a meccs alatt?

Azt vártam, hogy Kas főként marine-okra fog menni, úgyhogy akképp döntöttem, hogy elhúzok a fejlesztésekkel. Azt azonban nem tudtam, hogy ilyen korai expeket csinált, szóval ez kissé meglepett. Sokszor az járt a fejemben, hogy enyém a meccs, de sokszor meg az, hogy oda az egész.

A legvégén én kerültem a legelőnyösebb pozícióba, láttam a seregét a Xel’Naga tornyok miatt, és sikerült nyernem.

A következő ellenfeled egy Protoss lesz, vagy Naniwa, vagy HasuObs. Mit gondolsz róluk? Szívesebben játszanál valamelyikőjükkel?

Továbbra is szupernek érzem magam a Protossok ellen, és szerintem egész jó esélyeim vannak mindkettejük ellen. Úgy gondolom Naniwa a jobb játékos, de csak egy piciivel. HasuObs egy kicsit olyan ezen a tornán, mint én; valaki, aki minden meccsén az esélytelenebbnek számított, ennek ellenére magabiztosan nyerte mindet. Nem tudom hát, hogy mire számítsak.

Szerintem az általános közvélemény az, hogy Naniwa a jobb, de csak egy picivel.

Végezetül, mit üzensz a rajongóidnak (esetleg a gyakorlópartnereidnek)?

Köszönet a csapatomnak, a Praetorianinak a kitűnő támogatásért, köszönet aU.Furynak (a norvég Fury), Predynek, SjoW-nak, merznek és Servyoa-nak a gyakorlásért. Köszönet a Team Liquidnek, hogy biztosítják számomra ezt a lehetőséget. Nem tudjátok mennyit jelentett, és még mindig mennyit jelent számomra ez a torna.

Egy svéd honfitársaddal, Naniwával játszol a fináléban. Mit gondolsz róla? New Yorkban találkozni fogsz vele.

Büszke vagyok, hogy két svéd döntőse van egy ilyen elismert tornának. Naniwa egy nagyszerű játékos, és úgy gondolom, hogy elég jól ismerjük egymás stílusát, ami kissé bajossá teszi a felkészülést.

Nem igazán beszéltem még vele IRL, de remélem, hogy jól kijövünk majd. Csak abban bízom, hogy nem lesz majd túl ideges, ha esetleg megverem. ^^

Második játéknap

HasuinterviewHasuObs vs. Naniwananiint

Némi technikai malőr késleltette a meccsek kezdetét, de meglepetésre most valóban azok jártak jól, akik leléptek. Máskor mindig kifizetődött a várakozás, de nem ezen a feketevasárnapon.

Naniwa gondoskodott róla, hogy ne terheljem túl magam az összefoglaló megírása során, ugyanis nagyban hozzájárult, hogy a világ legérdektelenebb, legunalmasabb, leggyérebb meccseit nézhessük. Nem akarom bántani, „play to win”, de ami szar, az szar. Finomabban szólva: ami PvP, az PvP.

Első meccs

Nani blinkre megy, Hasu robora. A meccs roppant tanulságos és izgalmasra sikeredett, de én most nem Hasu védekezését emelném ki, hanem a blink használatát.

Emlékeztek még a Battle Reportokra, ahol Dustin bátyánk minden egyes blinknél megjegyezte, hogy „nagyon jó felhasználása a blinknek!”? Most nem nagyképűségből, de már akkor is azon járt az agyam, hogy mégis mi a retket csinálhatott volna másképp a Protoss, minthogy a blinkkel behozza a lemaradását az üldözött sereggel szemben? Egy 4 éves is ezt csinálná. Látványosnak pedig egyáltalán nem volt látványos. Később már voltak próbálkozások a stalkerek egyenkénti hátrablinkelésére, de olyan körülményes volt a kivitelezések többsége, hogy mire az illető képes volt két stalkert egyenként kiblinkelni a csatából, addigra az összes többi egysége odaveszett. És most itt jött Nani, aki végre kihasználta a blinkben rejlő potenciált és gyönyörű szépen blinkelgette hátra a kis stalkereit, amik így szinte 0 sebzést szenvedtek el.

g2 p1Erről van szó.

A nagy csata közben a zealotok disszidáltak, ami eldöntötte a meccs kimenetelét, de egyébként sem lett volna túl sok esélye Naninak a győzelemre, mert Hasu seregösszetétele nagyon jó volt.

g2 p2A „bátor” zelóták.

Naniwából előbújt a régi énje, és egy könnyed ragequittel emelte a nap fényét. Innét már csak lejtmenet volt.

Második meccs

4 gate – bár Hasu eszméletlen jól védekezett, köszönhetően az A+ microjának.

Harmadik meccs

4 gate – bár Hasu megpróbálta a SlayerS_Brown anti-4gate stratégiát, de a kivitelezésb egy kis hiba csúszott.

g2 p3Rés a pajzson.

Negyedik meccs

cheese

Ötödik meccs

Dupla 4 gate.

g2 p4

Összességében azért elég jó volt. Igaz, nem lehetett nagyon izgulni, mert mindneki sejtette, hogy ki is lesz a végső győztes, de mindent elkövettek azért, hogy egy félszemmel azért figyeljük az eseményeket, „hátha” alapon. Jajj, ne haragudjatok, azt hittem hirtelenjében a VV4 döntőjéről írok összefoglalót… Khm, na, szóval TSL 3, elődöntő, 2. nap. Khm, hát mit is mondhatnék… hm… Fogalmazzunk úgy, hogy kevés ilyen szánalmasan nézhetetlen meccssorozatot láttam életemben, mint aznap. Igen, ezt annak a szájából látjátok/tollából olvassátok, aki az MC vs. White-Ra meccsen oda-vissza lerágta az összes körmét.

Ez az összecsapás csodálatosan prezentálta, hogy miért a PvP az SC2 egyik szégyenfoltja, mind e-Sport, mind más szemszögből nézve. Mire ezeket a sorokat olvassátok, már kijött az új patch, és remélhetőleg az előző mondatom már elavulttá is vált.

3\10

Ajánlott meccs(ek): Egyik sem, de ha mindenképp látni akartok egy Nani vs. Hasu meccset, akkor válasszátok a legelsőt. Amúgy meg kerüljétek messziről.

naniwan

Interjú #2

Gratulálunk! Hogy érzed magad? Mit csináltál a győzelmed után?

Kibaszott jól érzem magam! Könnyen lehet, hogy az volt életem legjobb napja. A levegőbe vágtam a kezeim és ordítottam, mint ahogyan azt szoktam minden nagyobb győzelmem után. 😀

Mostanában nagyon megy a szekered! Még mindig kellőképpen motivált vagy ahhoz, hogy további tornákat akarj nyerni? Félsz attól, hogy túlzottan is önelégültté válsz a sok döntős helyezésedtől?

Kissé leengedtem az MLG Dallas megnyerése után, de időmúltán beleuntam az MLG-s serlegembe, hogy őszinte legyek. Szeretem, és egy fontos része az életemnek, de az igazat megvallva, némi megfontolás után arra jutottam, hogy én akarok lenni az első bonjwa. Meg akarom mutatni a világnak, hogy mire is vagyok képes, és be akarom magamnak bizonyítani, hogy én vagyok a legjobb

Ami az önelégültséget illeti, én mindig meg fogok tenni mindent, hogy bebiztosítsam a helyem az élvonalban, semmit sem veszek készpénznek. Egyre csak kiéhezettebbé válok a fontosabb győzelmeim után, és remélem, hogy hamarosan túlszárnyalom MC-t a győzelmek tekintetében.

Hogyan készültél az összecsapásra?

Sokat gyakoroltam az összecsapásra, de csak egy begyakorolt stratégiát alkalmaztam (az első meccsen), azt leszámítva az összes többinél azt éreztem, hogy magabiztosan le tudom győzni HasuObsot a micro csatákban, nem volt szükség stratégiákra. Nagyon gyérül látom át a PvP-t, igyekszem többet gyakorolni a jövőben. Úgy gondolom, hogy a patch sokat fog majd segíteni.

Beszéljünk egy kicsit a meccsekről. Egy nagyon gyors blink/charge rush-ra folyamodtál az első meccsen, de rosszul helyezkedtél az egységeiddel. Mi történt?

Őszintén szólva, egy hatalmas rizikót vállaltam: biztos voltam benne, hogy megpróbál majd betámadni, ezért gyorsan vissza akartam verni. Azonban nem ez volt a helyzet, mert ő inkább a bázisán várakozott, ami csak egy lehetőséget hagyott a számomra – a támadást. Szerintem rosszak voltak az elképzeléseim a meccsel kapcsolatban, mert iszonyatosan nehéz helyesen értelmezni a PvP-t.

A második meccsen csak 4-gate-eltél, Hasu pedig nem tudta kivédekezni. Úgy érzed, hogy muszáj 4 gate-elned PvP-ben és chrono boostolnod kell a warpgate fejlesztésedet, hogy győzhess? Nincs más lehetőség így a patch előtt? Másképp nem lehet biztonságosan játszani?

De igen, játszhatsz úgy is, mint ahogy én tettem az első meccsen, de mint már említettem, a végjátékot nagyon nehezen látom át a sok különböző tech lehetőségtől és az azokra adható esetleges válaszlépésektől. Szerintem ha robora megyek az olyan játékban a blink helyett, akkor biztosan ki tudnék alakítani egy „normál” játékot, bármely pályán, leszámítva talán Tal’Darimot.

A negyedik meccsen proxyztál, de csak egy gatewayt építettél. Igazán eszes elmejáték volt ez a részedről, avass be minket a részletekbe!

Amikor egy BO 7-et játszol, és éppen másodjára vered meg az ellenfeled 4 gate-tel, akkor kezd veszíteni az éberségéből, neked pedig folyamatosan próbára kell azt tenned, olyan dolgokkal, mint például a proxy gatewayek. Egy gate még nem all-in, viszont sokat hozhat a konyhára. Láttam, hogy 12-13 körül kezdett deríteni, szóval tudtam, hogy némi kárt már biztosan tudok neki okozni. Az egészet csak azért csináltam, hogy ki tudjam zökkenteni a játékból, amíg még zavart volt egy picit.

A harmadik meccsen egy forge cannon stratégiával próbálkozott. Játszottál már ilyen ellen?

Soha. Meg is lepett, de aztán hamar kiszúrtam a gyengepontját és ekképp cselekedtem. Szerintem hiba volt a részéről, hogy nem falazta be jobban a feljárót. Én csak annyit csináltam, hogy kihasználtam ezt a hibát.

Az utolsó meccsen mindkettőtök 4 gate-re ment, de Hasu továbbtechelt robora, az immortalja azonban nem jött ki időben. Te mit tartasz a legjobb váltásnak 4 gate után?

Ha olyan 4 gate-et csinálsz, mint amilyet én csináltam, akkor nincs biztonságos váltás. Ez all-in. A lehető leg all-inebb 4 gate-et választottam mind közül, még csak nem is törődtem azzal, hogy esetleg megpróbáljak felzárkózni, mert akkor a győzelmi esélyeim elképesztő mód leapadnak. Majdhogynem biztos voltam benne, hogy megpróbál majd techelni a 4 gate után, mert senki mást nem láttam még azt csinálni, amit én tettem.

Az ellenfeled a döntőben egy svéd honfitársad lesz, ThorZaIN. Még nem nyert komolyabb tornákat, de egyre népszerűbb, köszönhetően a nagy skalpjainak a TSL-en. Mit gondolsz róla?

Mindig is tudtam, hogy thorzain egy nagyon jó játékos, azonban egy LANon nem tudja a legjavát nyújtani, legalábbis szerintem. Mindenesetre izgalmas lesz ellene játszani, bárhogy is alakuljanak a dolgok. Annak pedig külön örülök, hogy két svéd van a fináléban. ^_^

Igen, olyan játékosnak tűnik, aki jobban teljesít, amikor van némi felkészülési idő és szünet a meccsek között, és lehet, hogy ez az oka annak, hogy ilyen jól teljesít a TSL-en. Milyen mostanság a PvT-d?

Hát, nagyritkán vesztek csak TvP-ben, de Kas/Thorzain Európa legjobbjai ezen a téren. Szerintem a TvP-m első osztályú, de a rengeteg torna miatt, amin részt veszek mostanság, lehet, hogy én húzom a rövidebbet. Szabadon tanulmányozhatja, hogy miképp játszom az egyes tornákon, hisz vagy egy millió replay áll a rendelkezésére, míg nekem alig van valamim róla, leszámítva a Tyler és MC elleni meccseit.

Várod már, hogy New York Citybe mehess? Voltál már ott ezelőtt?

Ami azt illeti, hihetetlenül izgulok. Az utolsó kiruccanásom az államokba (Dallasba) vitathatatlanul lehengerlő volt a számomra. Remélem, hogy legalább olyan, vagy esetleg még jobb élményekben is lesz részem. Még sosem voltam ott!

Végezetül, mit üzensz a rajongóidnak és a gyakorlótársaidnak?

Nagy köszönet a csapatomnak és a csapattársaimnak, köszönet a teamliquidnek, hogy egy ilyen nagyszerű tornának a házigazdái. Mesés volt eddig minden. Köszönöm Blingnek/Sase-nek/Adelnek/Elfinek, hogy segítettek gyakorolni, és irdatlan nagy köszönet a rajongóimnak! Köszönöm, hogy ilyen jó élményben lehetett részem miattatok az MLG Dallason, remélem a döntőben jobb meccseket mutathatok majd, mint amilyeneket a mostani PvP-ben.

Finálé beharangozó

Naniwa és Thorzain már New Yorkban vannak, ahol az előre berendezett kis otthonkájukban gyakorolhatnak a vasárnapi döntőre. Ha épp nem gyakorolnak, akkor büszkén belegondolhatnak abba, hogy a TSL 4-en mindenképp ott lesznek.

Nani azt mondta a Thor változtatásról, hogy örül neki, mert épp a Thor build ellenszerén agyalt, de így már nincs mitől tartania.

A két játékos egyébként összecsapott egy versenyen, Stockholmban. Nani nyert 2-0-ra, de elmondásuk szerint egyikőjük sem vette túl komolyan a meccset, mert tudták, hogy vasárnap találkoznak a TSL 3 döntőjében.

A két játékos barátságosan viselkedik egymással: gyakran beszélnek svédül és viccelődnek arról, hogy majd le cheese-elik egymást.

Naniwa is meglepetten veszi tudomásul, hogy ilyen jó eredményeket ért el mostanság, mert nagyon sokat kellett utaznia és nem volt elég ideje gyakorolnia. A Hasu elleni meccsére biztosan nehéz volt gyakorolni a 4 gate-eket. „1 gate…. 2 gate…. 3 gate… 5 gate … A francba!! Megint elrontottam…  na akkor elölről…”

Nani nem aggódik amiatt, hogy nerfelték a WG fejlesztést. „Úgyis megtalálom a módját, hogy elhulljanak az ellenfeleim a 4 gate-emtől.” jegyezte meg viccesen.

Nyugodtan nézzétek meg az arcotok, amikor leesik, hogy miről is szól a fenti videó. Legjobb… én mondom nektek, legjobb.

„Csak játszom és eszem, és amikor alszom, még akkor is a StarCraft 2-ről álmodom” – mondja Naniwa, amikor az időbeosztásáról faggatják.

Meg is van az eredménye, hiszen Nani a legutóbbi 35 összecsapásából egészen pontosan NULLÁT veszített el. „Meg akarom nyerni az MLG-t, a TSL-t, A DreamHacket és a GSL-t. Én akarok lenni az SC2 első bonjwája. Ezek után már örülni fogok.”

Remélem ti is látjátok a GSL-t az idézet közepén. Nani még csak nem is tököl, azonnal a végső győzelemre hajt – valljuk be, nem teljesen alaptalanul.

De ne feledkezzünk el a csodagyerekünkről, Thorzainról sem! Míg Naniwa Retet, Goodyt, Crunchert és Hasuobst győzte le, hogy a döntőben lehessen, addig Thorzain kiverte az SC2 egyik legelső Zerg hősét, a GSL bajnok FruitDealert, lesöpörte a pályáról a TSL 2 bajnokát, Tylert, szívós csatában felülmúlta a világ egyik legjobbjának tartott MC-t, aki nem mellesleg kétszeres GSL győztes, és legutóbb azt a Kast győzte le, aki világszerte a legtöbb érmet gyűjtötte be magának és Európa egyik legjobb Terran játékosa. Huhhhh!

Miután kikapott Thorzaintól a negyeddöntőben, MC azt mondta egy koreai talk showban, hogy szerinte Thorzain a világ 5 legjobb Terranja közé tartozik, legalábbis TvP-ben biztosan. Csak úgy mellékesen teszem hozzá, hogy a döntő egy TvP lesz, uh-oh! Hogy Thorzain részt venne-e a Code A-ben, ha meghívnák? „Igen, részt vennék. És ha bejutnék, akkor természetesen ottmaradnék, hogy játszhassak a Code S-ben.”

Tessék? Thorzain is menne Koreába? Hahó GOM, ugye figyelsz?! Hatalmas volna…

És ezek a srácok nem csak a szavakkal dobálóznak, amikor GSL győzelemről, meg Code S tagságról beszélnek. Elég megnézni Hukot. Az egy dolog, hogy én is, sok más emberrel egyetemben, alulértékelem a srácot, de egy valamit a legvérmesebb Huk fan sem tagadhatna le: vannak más külföldiek is az ő szintjén és vannak páran, akik még nála is jobbak. Na, hát ez a Huk küldte vissza MMA-t a Code A-be. Most abba bele se kezdek, hogy simán továbbjuthatott volna a Code S csoportjából, mert ez csak hab lenne a tortán. MMA egyébként bőven Code S matéria, ő tipikusan abba a csoportba tartozik, akiknek semmi keresnivalójuk a Code A-ben, mert kilóméterekről látszik, hogy nem odavaló. Na, ha a Code A-be beszabadulna egy Thorzain-Naniwa-Dimaga-Terran (újabb nevén MajOr), akkor ők a következő szezonban már a Code S-ben lennének. Pont. Azok a játékosok pedig még többen vannak, akik ha nem is biztos, hogy feljutnának a Code S-be (legalábbis elsőre), de a RO32-n biztosan továbbtudnának lépni, ami máris automatikus kvalifikációt jelent a következő Code A szezonra. Problem, Korea?

Thorzain szomorúan veszi tudomásul a thor nerfet, de örül az újdonsült rajongóinak (yay, akkor nekem is, yay!), akiket a TSL alatt szedett fel. A Preatoriani csapatát lecserélte a Mousesportsra, és nem felejtette el a svéd, viking gyökereit.

Szedjük össze gyorsan, hogy miket is tudunk akkor. A svédek jelképezik az európai SC2 fellegvárát az ukránok és a németek mellett? Pipa. Két svéd játékos lesz a döntőben? Pipa. A TvP az egyik legizgalmasabb felállás tud lenni? Pipa. Thorzain legerősebb felállása a TvP? Pipa. Naniwa legerősebb felállása a TvP? Pipa. A döntő egy TvP lesz? Pipa. Day9 is közvetíteni fog a döntőn? Pipa.

Ezek puszta tények, senkit sem szeretnék rákényszeríteni, hogy megnézze a döntőt élő egyenes adásban New Yorkból. Végül is csak ~3.000.000 forint a tét, de ne is törődjetek vele. Ne. A valaha volt egyik legizgalmasabb külföldi tornadöntőnek ígérkezik, de ezt tényleg csak úgy mellékesen fűzöm most hozzá.

Menetrend

Szombat

20:00-tól Kas vs. Hasuobs a harmadik, TSL4 kvalifikációt érő helyért. Na meg a több pénzért.

Kommentátorok: Husky és DjWheat

Vasárnap

20:00-tól Thorzain vs. Naniwa, azaz a nagy finálé, élőben New York Cityből.

Kommentátorok: Day9 és Chill

Forrás:


Comments (22)

  • ZsoL

    |

    Mi koze a paromnak az interjuforditashoz? 😀

    Reply

  • Hero

    |

    egészen pontosan 3 percig érezhettem magamat diadalittasan. KÖSZ. 😀

    Reply

  • shael

    |

    Hero, második – félkövérrel kiemelt – bekezdésben a ‘város’ szó nem ‘várós’ akart lenni? 😀

    Amúgy jó cikk! Bár a PvP leírva sem volt izgalmasabb…

    Reply

  • Julien

    |

    Nekem nem jött át az első videó. Elmagyarázná valaki?

    Reply

  • NyPeti

    |

    Ez a leghosszabb hír amit valaha láttam sc2 hun ? 😀

    Reply

  • sweeping

    |

    Azt a mindenit, ez aztán jó terjedelmes, szép munka 🙂

    Reply

  • Free

    |

    Válasz Julien #4 üzenetére:
    4gate

    Reply

  • Madeye

    |

    nem olvastam végig, majd később, mert nagyon hosszú, de a naniwás videó odabasz 😀

    Reply

  • Delebriel

    |

    Válasz Madeye #8 üzenetére:
    Nagyon eltorzult fejjel konstatáltam a videó poénját. 😀 De bírom, hogy Naniwa-nak van ennyi humorérzéke. 😀

    Reply

  • Triplix

    |

    Grat a cikkhez, jó hosszú lett és a TvT-t nagyon szépen leírtad. A PvP elemzéséről meg inkább nem mondok semmit, mert egy pozitív jelző sem jut eszembe. Még ha unalmas meccsek is voltak, azért pár sort írhattál volna róluk szerintem. A 4. meccsen pl megemlíthetted volna a cannon-counterrush-t, vagy valami. Az a része nagyon nem tetszett a cikknek, de ez csak a saját véleményem, lehet érte megkövezni aki akar… Mindenesetre elég izgalmas döntőnek és bronzmeccsnek nézünk elébe 😀

    Reply

  • benz8

    |

    Válasz Julien #4 üzenetére:

    4x nyitotta ki az ajót előtte = 4 gate

    Reply

  • rici

    |

    mi a fasznak kellett ezt ide mind bemasolni…

    kar hogy nem husky commenteli ezt is 🙁 ott jobban szeretem

    Reply

  • ObeytoAthene

    |

    cak röviden:
    -wolf katit nem szidni ö egy istennö ^^ (meg amugy is mért kellett belerugni szegénybe itt az sc2.hun?)
    -a cikk többi része elsőosztályú szuper anyag! ahogy olvasvtam néhol majdszétpattant a szám a vigyorgásól néhol meg annyira izgultam mint csak a legpengébb vodoknál ami nagy szó mert ugye ez csak szöveg a hang és mozgókép ellenében!
    -a képek és a képalák csak hab a tortán, monnom príma az egész (R.I.P. Wolf Kata)
    -már várom a döntöt és persze a beszámolót róla (:
    -naniwa csak nekem ellenszenves? (amugy föleg a feje miatt xD )(meg az is csalás hogy annyit gépez : D)
    -GoGo Thorzain!!!

    Reply

  • viasz

    |

    Elismerésem a cikkhez, bár a „várós” kifejezést én tuti nem használtam volna. Lehet csak engem irritál…, akkor meg bocs a beszólásért.

    Reply

  • rici

    |

    Válasz ObeytoAthene #13 üzenetére:
    nem csak neked
    nehez dontes hogy kinek szurkoljak, alapbol a protosshoz huz a szivem : D de throzain annyira jol jatszik, ha mc nem tudta megverni nemhiszem hogy mas toss megfogja

    Reply

  • nfteamDexy

    |

    Kas vs Thorzain 5ik meccse az atombrutál volt… Nem szeretem annyira a TvT-t de ez döntőbe illő volt 🙂

    Reply

  • Restless

    |

    Szép cikk lett, és élvezetes. Apró hiba: fojtani pontos j(valahol a kas-thorzain résznél)

    Reply

  • Zozoo

    |

    Uhh. Remek cikk, minden elismerésem. Élvezetes stílusban foglaltad össze a meccseket.

    Reply

  • ZsoL

    |

    Válasz Zozoo #18 üzenetére:
    Ugy erted a TvT meccseket? 🙂 en a PvP osszefoglalot annyira nem elveztem

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz rici #12 üzenetére:
    No, kedves Richárd, most figyelmeztetlek először és Utoljára, hogy a trollkodással hagyj fel, és ez nem csak erre a bejegyzésemre vonatkozik. Tehát nem csak a mostani, kritika nélküli, egyértelműen csakis sértő és offenzív céllal született irományod okán mondom, mert már régebben is szólhattam volna, de csak most teszem meg.

    Értem én, hogy gondod van a személyemmel, de akkor vagy vársz egy olyan bejegyzésre, ahol az „ON” kategóriába tartozik az, hogyha felhozod a velem kapcsolatos problematikáid, vagy kezedbe veszed a dolgokat, és felmászol szépen a fórumra, ahol kendőzetlenül juttathatod kifejezésre a gondjaid. Bár mostanában arra is volt példa, hogy valaki a chaten intézett szót a szerkesztőkhöz, szóval felőlem akár ott is tombolhatsz. Ha valóban komoly gondjaid vannak, akkor felhasználod ezeknek a lehetőségeknek egyikét.

    És ne, ne is próbáld bejátszani a mártír kártyát, hisz nem azért figyelmeztetlek, mert nem vagy oda az irományomért (ha körbenézel, láthatod, hogy nem vagy teljesen egyedül ezzel). Én szívesen veszem a full lehordást (lásd ro16 összefoglaló) is ugyanúgy, mint a dicséreteket. Minél több a visszajelzés, annál jobb, szóval csak bátran fejtse ki mindenki a véleményét, nem kell óvatoskodni. 😉 Amit viszont te csináltál, az a trollkodás mintapéldája, se eleje, se vége, abszurd, semmitmondó. Tanítani kéne.

    Szóval mostantól nem akarom látni a sértegetéseid és a pampogásodat, legyen szó olyan nyílt megnyilvánulásról, mint a mostani, vagy sunyi, bujtatott hozzászólásokról, megjegyzésekről.

    Erre pedig ne reagálj, mert most nem vitába kezdtem veled, csupán eleget tettem szerkesztői kötelességemnek, hogy figyelmeztetem a felhasználót, mielőtt bármiféle büntetést is kapna. Már csak azért se reagálj, mert az OFF lenne, én pedig azzal kezdtem az egészet, hogy ez volt az Utolsó figyelmeztetésed, szóval ha „hősi halált” akarsz halni, akkor ne arra akard ellőni az utolsó patronod, hogy erre reagálsz (fórumon persze megteheted, arra [is] való).

    Reply

  • benz8

    |

    Válasz ZsoL #19 üzenetére:
    igazabol nincs is mit elvezni a PvP összefogalon, hisz a meccsek is szörnyűek voltak. Rossz volt nézni, a 4gate hadakat(leszámítva az első meccset) és erről nem is lehet többet írni.

    Válasz ObeytoAthene #13 üzenetére:
    nekem is ellenszenves naniwa, főként miután kikapott az első meccsen még csak GGre sem tellett. a nyilatkozatából meg teljesen lerí, hogy milyen személyiség is.

    Reply

  • balimko

    |

    Hey all!

    Sajnos múlt hétvégén nem volt módom látni a TSL elődöntőket, de ezután a cikk után azon gondolkodtam, hogy lehet hogy meg se nézem a bronz meccset és a döntőt, mert Hero tolmácsolásában sokkal szórakoztatóbbak!

    Végül mégis arra jutottam, hogy megnézem „élőben” is mert másodszori olvasva is óriási élmény az összefoglaló, úgyhogy köszi szépen nekem nagy élmény volt olvasni (mind2szer).

    Mindenkinek jó szórakozást az utolsó versenynapra!

    Bali

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.