DaSakura – Interjú a trónoló vasladyvel

Hero . Interjú 1419

Bizonyára mind hallottatok már az ESL Iron Lady kezdeményezéséről. Tudjátok, ennek keretein belül zajlanak a „csak csajok!” jelmondatú versenyek. Igen, keresve sem találhattak volna rosszabb nevet a kupasorozatnak, mert ha leírnám az első hat dolgot, amire asszociálok ennek láttán/hallatán, akkor azt kevesen köszönnék meg. Jó-jó, ne legyen Shiny Barbie Princess Tour se, de nem hiszem el, hogy valami csajosabbal nem tudtak volna előrukkolni. No mindegy, ha vaslady, akkor vaslady. Brrr.

Most azonban nem a „Miért lenne jobb a Hello Kitty Cup” című értekezésemet olvashatjákok (türelem…), hanem a DaSakurával készült interjút. Hogy kicsoda DaSakura? Nos, mind tudjuk, hogy ha csak annyit írnék, hogy egy nő, már az bőven elég lenne a figyelmetek felkeltésére, de muszáj még megemlítenem, hogy ez a leányzó nyerte a legutóbbi Iron Lady versenyeket, ráadásul – Idra első törvénykönyve alapján – önbecsülése is van, hiszen Zerggel játszik.


A „Tovább…” után interjú!

  • Az interjúvoló ESL Emily ‘NyxRose’ Rose.
  • Az interjúvolt Roxanne ‘DaSakura’ Deviault.

Köszönjük, hogy eljöttél, Roxanne. Hogy érzed magad most, hogy egy hét leforgása alatt megnyerted az Iron Lady Bunny és Championship Cupját [Sz/J: előbbin egy csokinyuszi, utóbbin pedig pénz jár az első helyezettnek] is?

Nos, természetesen büszke vagyok. A Championship Cupot nehezebb volt elhódítanom, hiszen sokkal jobb játékosok voltak ott, mint a Bunny Cupon. Emellett még felkészülni sem igazán tudtam, szóval egyáltalán nem voltam biztos a győzelmemben, de végül mégiscsak összejött, úgyhogy örülök neki.

Ki jelentette számodra a legnagyobb akadályt az Iron Lady Cup 3-on?

Luway. A Protossok ellen játszom a leggyengébben, az új void ray buildjével pedig teljesen meglepett. Nem találtam rá ellenszert és két vagy három meccset is emiatt vesztettem el. Rendkívül jól microzik a blink stalkereivel, a force-fieldjei pedig emberfelettiek. Emlékszem a Xel’Nagás meccsre, ahol is teljesen be voltam tojva, amikor a goldomhoz ért. Úgy dobálta a force-fieldeket, mint valami profi.

Lefogadom, hogy nagyon szeretne egy visszavágót a következő Iron Lady Cupon.

Én pedig szíves örömest vállalom a harcot! Ezúttal készen fogok állni. *mosolyog*

A Bunny Cupos győzelmed utáni nyilatkozatodban említettél „trollkodás”-t és „bunkóság”-ot is.  Ezt kifejtenéd azon olvasók kedvéért, akik nincsenek teljesen képben a történtekkel?

Persze, dióhéjban elmagyarázhatom. „Bunkó” voltam, mikor Nattkatt ellen játszottam, de csakis azért, mert folyton folyvást azt hajtogatta, hogy én fiú vagyok, mert hogy nem vagyok olyan barátságos, mint a többi lány. Annyi történt tehát, hogy ezek után nem voltam hajlandó normálisan viselkedni vele. Semmi több. Ilyen vagyok, amikor Starcraftozom, még a ladderen is. Ennyi.

Mindenkinek megvan a maga stílusa – még ha olykor kissé zűrös is, nemde? Ott van például Idra. Aki ha már szóba jött, meg kell, hogy kérdezzem: miért döntöttél a Zerg mellett?

Tényleg nem tudom, de szerintem a Zerg egységek a legaranyosabbak. Ráadásul Idra volt az első játékos, akinek még azelőtt néztem a meccseit, hogy elkezdtem volna Starcraft 2-zni. Mondhatni befolyásolt.

Ő a kedvenc profi játékosod?

Naná, hogy ő! Ugyanolyan macro játékos vagyok, mint Idra.

Zergként melyik match-upokat sorolnád az erősségeid közé? Melyikben vagy a leggyengébb?

A legmagabiztosabb szerintem a ZvZ-ben vagyok, mert úgy gondolom, hogy elég jó a végjátékom. A meccsek korai szakaszára azonban még csiszolnom kell a tudásomat. A leggyengébb a ZvP-ben vagyok. Gyűlölöm a death-ballt. Volt, hogy megpróbálkoztam különféle all-inekkel a Protossok ellen, de ezeket sem kedvelem. Én macro játékos vagyok, szóval elkélne egy jobb build. Ami azt illeti, mostanság baneling bombákkal kísérletezgetem a Protoss seregekkel szemben. Nem is tudom… Majd megnézek pár replayt.

A banelingeket mindig mókás bevetni! Tudnál mesélni arról, hogy miképp keveredtél bele a versenyszerű StarCraft 2-be?

Egyszerűen csak nekiálltam ladderezni, majd amikor már olyan ellenfelekkel sorsolt össze a rendszer, mint például TT1 vagy Select, akkor úgy gondoltam, hogy jó esélyekkel vághatnék neki a versenyeknek is.

Volt bármilyen SC1-es vagy BW-s tapasztalatod?

Nem.

Elképesztő! Magas ligába kerültél, amikor elkezdtél játszani, vagy te is a bronz aljáról indultál, mint ahogy én és még sok más egykori újonc is?

Elég magas szintre kerültem, és igazából mindig is a legjobb ligában voltam, leszámítva az előző szezont, ugyanis akkor nem igazán játszottam. Most is hanyagoltam kissé a játékot, de még így is második vagyok, ha minden igaz. 700 pontom van úgy, hogy 800-nál is jártam már, csak aztán jött egy 8 meccses vereség-széria.

Hogyan lettél ilyen rövid idő alatt ennyire jó? A legtöbb kezdő nem tudhat magáénak ilyen fényes startot. Honnét „örökölted” az RTS tudásod, ha egyszer nem játszottál az első résszel?

Tényleg nem tudom. Az egyetlen játék, ami még megfér számomra a Starcraft 2 mellett, az a Diablo 2, márpedig az nem épp egy stratégiai játék. Rendszeresen nézek streameket és LANokra is eljárok.

Mennyire várod a Diablo 3-at?

Túlságosan is! Legalábbis a multis részét, természetesen.

Milyen karival játszottál a Diablo 2-ben? Milyennel szeretnél a 3-ban?

A kettőben Bowazonnal éa Night Assassinnal tolom. A háromban először szerintem a Demon Huntert fogom kipróbálni. Olyan menő!

Milyen tanácsaid vannak azok számára, akik szeretnének versenyszinten játszani? Főképp az újonc játékosokra gondolok, akiknek hasonlóan nincs SC1-es vagy BW-s tapasztalata.

Nézegessék a replayeiket és próbálják feltérképezni a hibáikat, még akkor is, ha nyertek. És persze játszanak sokat. Az is segít, ha a profik streamjeit nézik.

Figyelembe véve a tapasztalataid az Iron Lady versenysorozattal és a Starcraft közösséggel kapcsolatban, mit gondolsz a nők, mint játékosok helyéről az e-sport világában, ahol az emberek túlnyomó része férfi?

Személy szerint nem hiszem, hogy a lányok olyan jók lehetnek a Starcraftban, mint a fiúk. Amikor két vagy három meccset elveszítek zsinórban, akkor felhúzom magam és nem játszom vagy egy óráig *elpirul*. Láttam pár lány streamjét is, és sokuk már egy vereség után bepöccent, úgyhogy szerintem a fiúk mindig is jobbak lesznek az ilyesfajta játékokban.

A céljaid közt szerepel, hogy olyan szintre tornászd magad, hogy a [profi] férfiakkal is megmérettethesd magad?

Nem mondhatnám. Nem vagyok ráfüggve a játékra, nem játszom olyan sokat. Az előző szezonban is ha játszottam 200 meccset maximum. Nem hinném, hogy annyira benne lennék ebben az egészben, hogy eljuthassak arra a bizonyos profi szintre.

Ha bármelyik profi játékos ellen kiállhatnál, akkor kit választanál és miért?

Nesteat, mert szerintem messze ő a legerősebb Zerg. Persze, tisztában vagyok vele, hogy sohasem tudnám legyőzni, de egy ilyen kaliberű játékostól csakis tanulhatnék.

Hé, sohasem tudhatod! Elég gyorsan kikupáltad magad, szóval lemerném fogadni, hogy azért megdolgoztatnád a győzelemért.  A játék mellett mivel töltöd még az időd?

A barátommal, pókerrel, a géppel úgy általában, filmekkel… Ez minden. Nem vagyok az a kimondottan „laza” csaj. Nem szeretem a diszkókat, és a haverjaimmal sem szeretek eljárni. Maradok inkább a barátommal és a gépemmel.

Ez teljesen érthető, és ezért egyáltalán nem illethet kritika. Én is otthonülő típus vagyok. Tervezed már az egyetemet?

Persze, de azért nem úgy megy az! Előbb be kell fejeznem a főiskolát, ugyanis kivettem egy év „pihit”, ami alatt inkább Starcraftoztam. *nevet*

Számíthatunk a felbukkanásodra valamelyik élő tornán? Kevesebb, mint két hét, és a nyakunkon lesz az MLG Raleigh.

Nem leszek ott az MLG-n, mert az ETS Lanon veszek részt, Montrealban.

Sok sikert! Szeretnél valakinek üzenni így a végén?

Szeretnék köszönetet mondani Murának, az egyetlen rajongómnak *nevet*, és a barátomnak, amiért segítenek és támogatnak.

Biztos vagyok benne, hogy több rajongód is akad most, hogy sorra nyered az Iron Lady versenyeit.

Igen, elképzelhető. Akkor nekik is köszönet!

Mi pedig köszönjük, hogy szakítottál időt erre az interjúra. Nagyra értékeljük ezt, itt az ESL Iron Ladynél!

Nagyon szívesen. Én is köszönöm!

Forrás: http://www.nationalesl.com/us/sc2/ironlady/news/168296/


Comments (15)

  • Delebriel

    |

    Grat.
    Ha kevés játszott meccsel TT1-t meg Select-et kap ladderen, az tehetségre utal. Főleg, hogy nem RTS-ezett elötte. Szép teljesítmény.

    Reply

  • IonGun

    |

    Válasz Delebriel #1 üzenetére:
    A nők egyszerre több mindenre tudnak figyelni, ez bizonyított tény!
    Ezen az interjún felbuzdulva most megyek, leiszom magam és egy hétig közelébe sem megyek a játéknak! 400+ meccs után még mindig platinában esz a fene…Mennyibe is kóstál az NFTP??? 😀

    Reply

  • IonGun

    |

    Amúgy érdekes olvasni, amikor mondja, hogy a StarCraft2-őn kívül csak a Diablo2 jöhet nála szóba! Hát igen…Ha annyi pénzem lenne, ahányszor ezt hallottam már! 😀

    Reply

  • Gate

    |

    Jó interjú de need moar pictures. 😀

    Reply

  • Worlon

    |

    Köszi az interjú fordítást!

    Reply

  • nf.purple

    |

    Válasz IonGun #2 üzenetére:
    amennyit rászánsz 🙂

    Reply

  • Sworn

    |

    nincs vod vagy replay vhol?:O:D

    Reply

  • SZM

    |

    Válasz Sworn #7 üzenetére:
    megnéznél róla egy felnőtteknek szóló vodot mi?

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz SZM #8 üzenetére:
    Inkább POVot. Elnézést, muszáj volt. /Egyébként ragequiten (is) adták a döntőt, szóval a stream archívukban (ha van ilyen) lehet, hogy megtudjátok találni/
    Edit: hát picit körbenéztem, de semmi siker.

    Reply

  • Chimaira

    |

    Egyre népszerűbb ez a pink szín

    Reply

  • benz8

    |

    *OFF* – srry –

    “Thorzain írt egy kis összefoglalót az Egyenes Ági tapasztalatairól, és hát mit ne mondjak… maradjunk annyiban, hogy nem lepődtem meg, hogy ez megtörténhetett.”
    hero, erről tudnál adni egy linket, vagy kommentben leírnád a tömör lényeget? érdekelne, kösz előre is

    gondoltam ide írom, felőlem törölhetitek, de mindenképpen érdekelne.

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz benz8 #13 üzenetére:
    nm. Oh, akkor elnézést. Ez esetben nem szóltam.:D

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.