Zerg Kérdezz – Felelek Sheth-el, Catz-al, és Slush-al

Gepzsir . Cikkek, Ismertető 1172

Nemrég indult a Teamliquiden egy topik, ahol a címben szereplő három úriember válaszolgat a közösség kérdéseire. Vannak alapvető tudnivalók, és nehéz kérdések is. A tovább után az eddig megjelent kérdések és válaszok találhatóak.

1. Hogyan nyerhetek Zergként?

Kérdezz, és szerezz tudást! Itt nyugodtan felteheted a kérdésed, és mi válaszolunk rá. Én (Seth) Catz, és Slush időről időre meglátogatjuk ezt a topikot, hogy válaszoljunk a kérdésekre.

.

2. Mi a legjobb kezdés Terran ellen?

Nagyon sok „jó” kezdés létezik. A megfelelő kezdés a pályától, és az ellenfeledtől függ (cheese vagy normaál játék amit az ellenfeled csinál) Kezdhetsz 14 hatch 13 pool-al, vagy a 14 pool 16 hatchery-vel. Ezek a normál kezdések.

.
3. Mi a legjobb kezdés Protoss ellen?

Itt sincs legjobb kezdés. A normál kezdés a  13 pool 15 hatchery, 14 pool 16 hatchery és a 14 gas 14 pool. Ezek három különböző típusú játékot eredményeznek. (kissé offenzív macro, Macro, és korai agressziós Micro)

.
4. Mi a legjobb kezdés Zerg ellen?

Egy cseles kérdés! A Zerg vs. Zerg-ben egyszerűen jobb gazdaságot kell szerezned, amit meg kell tudnod védeni.

.
5. Hogy tudok a legjobban megbirkózni a 4 Warpgate támadással, mikor  Protoss ellenfelem van?

Személy szerint én a Zergling, Roach, Spine Crawler kombinációt tartom a legjobbnak ennek a védésére, majd a védés után egy ellentámadást tartok jónak. Mélyebb válaszért egyszerűen tegyetek fel részletesebb kérdést a topikban a témával kapcsolatban.

.
6. Hogyan tudom megállítani a „Foxer” kezdést (2 Barracks Marine all in scv-vel vagy anélkül)?

Sajnos nincs egyszerű, egyértelmű védekezési forma. Egyesek a banelingeket, vagy a roachokat tartják jónak. Ha a Terran elér egy kritikus tömegű Marine létszámot, akkor, a Roachok és/vagy banelingek kellenek. Viszont ha nagyon korán jön a támadás, akkor Zerglingekkel, Queenekkel, és Spine Crawlerekkel tudsz megbirkózni vele.

.
7. Hogyan állítsam meg a Bansheekat?

Nagyon jó kérdés. A legjobb módja a megfelelő felderítés. Ha küldesz egy Overlordot a bázisára a kritikus időben, felfedezheted a bansheekat, és megfelelően védekezhetsz ellene. Kétfajta banshee támadás van elterjedve. 2 starport, vagy 1 starport álcázott. A legjobban 3 Queen segítségével védekezhetsz a 2 starportos ellen (legalábbis függ a drone állásodtól) Aztán leraksz néhány spine crawlert, és figyeled a Terrant, és reagálsz. Az 1 starport álcázott verziót is 3 Queennel védhető jól, és jó ha van egy overlordod is. Ha a harmadik Queent a két bázisod között tartod, tudod gyógyítani azt a Queent amelyiket támadják, amíg mind a hármat egy helyre nem viszed.

.
8. Biztonságosan tudok terjeszkedni ZvZ-ben a 14 hatch kezdéssel?

Megteheted ha az ellenfeled nem csinál valami korai agressziós kezdést, mint a 10 vagy korábbi pool. Bizonyos pályákon mint a Delta Quadrant és a Scrap Station, nem tudod feltartani a jól kivitelezett 1 bázisos cheese-ket.

.
9. Mikor érdemes feláldozni az Overlordot hogy információhoz jussak?

Ez mindig a kezdéstől függ! Általánosan ha Terran ellen játszol, 1percel azután áldozd fel az Overlordot, miután láttad hogy kész a factory tech. Protoss ellen várj 1-2 percet miután láttad hogy Cybernetics core-t csinál! Általában várj egy kicsit amíg befejezi a techelést, és elkezdi rejtegetni.

.
10. Az én 200/200-as seregem nem olyan erős mint az ellenfelem 200/200-as serege. Mit tehetek ebben az esetben?

Attól függ milyen faj ellen játszol. ZvT-nél Fel kell áldoznod a sereged egy részét, hogy a megfelelő counternek adj helyet, de ez nem olyan könnyű, és soha nem is szabadna egy 200/200 –as harcig eljutnod Terran ellen. ZvP-ben Csapást kell mérned a seregeddel( talán elpusztítasz valamennyit az övéből, és talán némi gazdaságot is elpusztítasz!) És állj készen, legyen elég nyersanyagod hogy felállíts egy újabb  200/200-as sereget ami alkalmasabb hogy az ellenfeled ellen harcolj.

 

Ezt a topikot én is figyelni fogom, és ha újra összejön egy nagyobb mennyiségű kérdés, biztosan írni fogok róla.

 

Forrás


Comments (6)

  • Spirit

    |

    Eléggé érdekes kérdések.
    A 2 starportos bansheet megnézem hogy állítja meg 3 queenel am (+spine crawler, nem is spore? :)).
    … és jó ha van 1 overlordod is? nem overseer? 🙂
    10. Kérdés, ha 200/200 vagy, támadni kell, vagy tradelni, ha ilyenkor az ellenfeled is 200/200 hátrányban vagy.

    Reply

  • Julien

    |

    Ilyen kérdésekhez minek kellenek Seth szintű válaszadók vajon?

    Reply

  • balimko

    |

    Valakit jobban inspirál ha ismert / kedvelt játékos mond el neki dolgokat, mintha valaki más „okítaná”
    Persze lehet, hogy tévedek…

    Reply

  • Gepzsir

    |

    Válasz Spirit #1 üzenetére:
    Az eredetibe is spine van, én se teljesen értettem, talán az lehet a magyarázat, hogy miután meg gyengít a terran, szokott csinálni egy marine push-t is, ezért kell a spine.
    Válasz sc2day #4 üzenetére:
    A topikhoz utoljára tegnap szóltak hozzá, ezért kerülhetett a szemem elé, és mivel elég érdekesnek tartottam, gondoltam lefordítom. Amit belinkeltél az egy rendszerezetlen halom. Azonban ha valaki össze szedi abból a 80 oldalból a lényeget, szívesen lefordítom. Biztosan tele van hasznos infókkal.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.