Újabb kapu a GSL-be: Korean Weekly

Hero . Hírek 947

Az ESV TV (régebbi nevén iCCup TV) és a GOM TV egy olyan hivatalos megállapodást kötött, amelynek keretében egy online verseny útján juthat be a Code A-be egy szerencsés, pontosabban egy rátermett versenyző. Részletek a tovább mögött.

A Korean Weekly elnevezésű online torna már fut egy ideje, de eleddig csak egy kis alternatív pénzes verseny volt a koreaiak számára. Természetesen ez ott hatalmas szó, hiszen mi itt nyugaton (egy picit had hívjuk már így magunkat!) hozzászokhattunk, hogy rengeteg verseny van, ami hétről-hétre leköti mind a prokat, mind az elszánt és feltörekvő tehetségeket. Koreában más a helyzet. Ha a Code S-ben vagy, akkor azért megnyugodhatsz, hiszen még ha kritikán alul is teljesítesz, akkor is egész szépen tejel a dolog. A Code A-ben a bajnok kap annyi pénzt, mint az, aki az S-ben bucira vereti magát és full utolsóként kiesik, így az A részleg arról szól, hogy szerencsésen eljuss a nyolcaddöntőig (ehhez le kell győznöd két ellenfelet), aztán pedig készülj az up & down meccsekre, hogy feljuthass a Code S-be. Lényegében a túlélésről szól a dolog. A Code B pedig olyan, mint egy utcai harc: még a legeslegjobbak is megszenvednének itt, hiszen ez egy teljesen más formátum. Nem véletlen, hogy bár már hónapokkal előre tudni lehet, hogy kik azok, akik majd a Code S-ben is odapörkölnek, de hosszú hónapokat kell várni az eljövetelükre, hiszen a Code B-ben bármi megtörténhet.

Ha pedig koreaiként elszalasztod a lehetőséget, akkor nincs más hátra, mint gyakorolni egy újabb hónapot, vagy jelentkezni külföldi online versenyekre, elviselve a kellemetlen időpontot és a laggot. A Korean Weekly tehát egy nagyon fontos lépés volt a koreai közösség számára, hiszen végre hazai terepen is indulhattak egy online versenyen. Nos, a mostani GSL-ESL megállapodás egy aprócska, induri-pinduri bónusszal megtoldotta a nyereményt: a verseny havonta megrendezett nagydöntőjének győztese Code A helyet kap. Aki nem tudja átverekedni magát a Code B-n, annak számára ez az egyetlen alternatíva a Code A-be jutáshoz, feltéve ha egy koreai illetőről van szó, lévén a külföldieknek ott az MLG.

Jó-jó, Code A hely, megnövelt nyeremény (az első helyezett majdnem ugyanannyit kap, mint a már említett bucira vert utolsó helyezettek a Code S-ben), ez tök szuper a kint élő játékosoknak, de nekünk miért jó ez? Hát, először is újra szoríthatunk kedvenceinknek, hiszen bizonyára rendszeresen előfordul, hogy azzal kell szembesülnünk, hogy a favoritunkat valahol félúton kiejtették a Code B-ben. Vagy épp a döntőben, mint pl. Boxert legutóbb. Nos, most kapnak még egy esélyt, ami a mi szívünknek is örömteli. Aztán nem elhanyagolható tényező, hogy ezután a bejelentés után várhatóan tele lesz minőségi játékosokkal a verseny, hiszen lehet, hogy voltak, akik úgy gondolták, hogy inkább keményen edzenek, mintsem pár száz dollárért mitugrászkodjanak valami online versenyen, de ezek után már biztosak lehetünk, hogy megváltozik a véleményük. Végezetül pedig azt hiszem mind érezzük, hogy itt előbb utóbb egymás útjába fog kerülni Boxer és Yellow, akkor pedig szabadjára engedhetjük lányos örömünket.

Aki kételkedne benne, hogy minőségi játékosokat láthat majd a versenyeken, annak had mondjak pár nevet az első nagydöntőről: Jjakji, Puzzle, Curious, aLive, Sage. Három jelenlegi, és képességeik alapján két várományos Code S-ses. És mondom, ez csak a legelső nagydöntő negyeddöntőjéből pár név, ahol a végső győztes csupán 225$-t kapott.

Bizonyára külföldi játékosok is nevezhetnek majd, de mivel az összes meccset a koreai szerveren játsszák, így csak azoknak lesz esélyük, akik ott is edzenek, úgyhogy számítsunk IMFenix és Liquid’Jinro felbukkanására és remélhetőleg jó szereplésére.

A személyes tapasztalatom a versennyel kapcsolatban csak annyi, hogy ha továbbra is olyan vizuális beállítások mellett fogják nyomatni a meccseket, mint ahogy azt a legutóbb is tették, akkor a fű fogyasztását mindenkinek tudom ajánlani, mielőtt leülne a gép elé. Dehogy, természetesen ne tegyétek, mert nem szabad, de azért túl sokáig ne nézzétek a képernyőt, mert én kb. 5 perc után Csodaországban éreztem magam. Rettenet – de ez már had legyen az én egyéni szoc. problémám, ti attól még élvezzétek!

Forrás: http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=263628


Comments (2)

  • balimko

    |

    Én egyébként is bírom nagyon a gomtv-n futó ‘Project A’-t ami videonapló szerűen követi nyomon Yelliow code-A-be jutásának tusáját. Szívesen látnám egy versenyen, hogy mit tud, pláne, hogy zerggel játszik 😀

    Reply

  • scr

    |

    Code A preliminaries-ban lehetett látni, bár én is lemaradtam róla 🙂 nem jutott be ebben a körben

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.