Huncraft Invitational 2. hét – Élménybeszámoló

Gepzsir . e-Sport, Hírek 1036

Mint minden pénteken, ma is lesz HunCraft Intitational. Az eddigi állást fent láthatjátok. Kasas ismét egy beszámolóval készült a múlt heti eseményekről.

(A 2v2-verseny szombatra csúszott, hogy ne ütközzön a ma esti Invitationnal)

Watch live video from huncraft on www.twitch.tv

Ahogy a múlt héten is, most is beszámolok a Huncraft Invitational legutóbbi adásáról.

Hála az égnek, fennakadások nélkül ment végig a második nap. A stream jól szuperált, a játékosok is mindig készen álltak a harcra és a meccsek végén az interjúk is szépen lementek.

Az első páros Chimaira és PSZ volt: természetesen a sajtmester barátunk randomozott és az eredménye TvT lett. A játék középső szakaszáig úgy látszott, hogy Chimi nagyon jól áll és behúzza a win-t, de 1-2 rossz döntés miatt alul maradt.  A második meccs szintén TvT volt, ahol Chimaira szintén nagyon jól kezdett. Érzékelhető volt, hogy rengeteg lejátszott meccs van a háta mögött és nagyon jól ismeri a terran BO-kat, de a játék 1-1 fontosabb pillanataiban mindig rossz döntéseket hozott. Egyértelműen megnyilvánult az a tény, hogy random terránként nem tudta felvenni a harcot a rutinos (main)terrán játékossal. Megjegyezném, hogy Chimi teljesen komolyan vette a game-t és chees-nek még a nyomát se láttuk.

Végeredmény : Chimaira vs PSZ 0:2 GG

Mindkét játékost sikerült mikrofon végen kapni, először a győztessel beszéltünk. PSZ szépen levezette nekünk a két meccset, majdnem minden lépését. Számított arra hogy ellenfele nem fog cheeselni és úgyis építette fel stratégiáit. Gratulált Chiminek a szép teljesítményéért. Még pár mondatban elmesélte nekünk, hogyan került a Stracraft világába és a FOP klánba.

Ezután Chimairával beszélgettünk, sajnos nem volt valami bőbeszédű és mivel harapófogó nem volt nálunk, így csak minimális információt tudtunk kiszedni belőle. Elmondta miket hibázott és ő is beszámolt arról, hogyan került a FOP klánba.

A második páros Fana és Yashock: Fana mindkét meccsen FE-zett, de egyik meccsen se tudott maradandót felmutatni. Ki lehet mondani, hogy a terrorzerg mindkét meccsen leiskolázta a micromestert.

Végeredmény: Fana vs Yashock 0:2 GG

Az interjúban Fana elmondta, hogy nem volt ideje felkészülni a meccsekre és egy jó ideje egyáltalán nem gyakorolt, így már nem volt meglepő a veresége.

Yashock is beszámolt a párbajról, különösebb kivetése nem volt. Tudta mit kell hoznia és tette amit tennie kellett.  Húzta a száját egy kicsit az „orosz terrorzerg” megnevezés miatt és megbeszéltük hogy ezentúl csak a terrorzerg jelzőt fogjuk használni.

Természetesen nyugodt, laza hangulatban ment le a műsor, a játékosok külön piros pontot érdemelnek mannerségből.

Április 13.-án pénteken 19:00-től folytatódik a csata 2 darab elődöntővel ! Elsőként a két „új” tehetség, Frodo és PSZ párbaja kifogástalan mérkőzéseket szül majd !  Ezután a Breach és Yashock küzdenek a döntőbe jutásért!

 

Forrás:


Comments (7)

  • Kaeiir

    |

    április 12. nem péntek ^^

    Reply

  • Gepzsir

    |

    javítva, köszi!

    Reply

  • WhiteZombie

    |

    Ilyen nevetséges kommentárt is rég hallottam

    Reply

  • Kasas

    |

    Válasz WhiteZombie #3 üzenetére:
    elmondanád hogy mi volt nevetséges? kíváncsi lennék rá, de tényleg.

    Reply

  • WhiteZombie

    |

    Válasz Kasas #4 üzenetére:
    persze

    -az egyik kommentátornak végig undorító minőségben volt hallható a hangja
    -a meccsek és a játék átlátásának teljes hiánya
    -a cast fele abból áll, hogy xy ezt csinálja xy oda megy, ha pedig van valami hozzáfűzés az általában mindig valami teljesen hibás következtetés
    -a cast másik fele ” yashok öö ; breach öö factory;
    -a nyelvtani helyesség és a unitok/épületek/playerek nevének elrontása

    Reply

  • Kasas

    |

    Válasz WhiteZombie #5 üzenetére:
    pár dolgot leszögeznék, de ez nem csak neked szól hanem mindenkinek.
    – visszanéztem a streamet, valóban nem volt tökéletes egyikünk hangja sem, de nem volt annyira zavaró, hogy a meccs rovására menjen. arról meg nem tehetünk, hogy nincs pénzünk 30 k-s headset-re.
    – nemrég kezdtünk el streameléssel, kommentálással foglalkozni, ebből adódóan nem tökéletes a dolog még(kamera irányítás, beszéd, reagálás az akciókra stb).
    – ennek arról kell szólnia, hogy xy ezt csinálja, ide-oda megy, és közben a holt időt ki kell tölteni valahogy.
    A verseny kezdetén kértünk mindenkit, hogy ossza meg velünk az építő jellegű kritikáit. Valahol a te kommented is az, csak lehettél volna kevésbé modortalan is. Azért kösz.

    Reply

  • WhiteZombie

    |

    Válasz Kasas #6 üzenetére:
    szívesen

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.